Wordle Original
za dodajanje iger med priljubljene se prijavi za celozaslonski način se prijavi

Opis igre

Wordle Original

Wordle je spletna igra, ki je postala pravi hit med ljubitelji besed. Cilj igre je uganiti petčrkovno besedo v šestih poskusih. Vsak poskus mora biti veljavna angleška beseda. Barva ploščic se bo spremenila, da pokaže, kako blizu je bil vaš ugib besedi, ki jo iščete.

Wordle je ustvaril Josh Wardle, britanski programer, ki živi v New Yorku. Igra je bila sprva namenjena njegovi partnerki Palini Smith, ki rada rešuje križanke. Wardle je igro objavil na svoji spletni strani decembra 2021 in jo delil s svojimi prijatelji.

Igra je kmalu postala viralna in privabila milijone igralcev z vsega sveta. Mnogi igralci delijo svoje rešitve na družbenih omrežjih z uporabo posebnih emoji simbolov za vsako barvo ploščice. Igra ima tudi različne različice za otroke, druge jezike ali daljše besede, slovensko različico pa smo razvili na portalu Igre123.

Wordle je zabavna in izzivalna igra za vse, ki imajo radi besede. Igra spodbuja logično razmišljanje, bogatenje besedišča in kreativnost. Poskusite jo zdaj in uživajte v ugibanju!

Igra Wordle Original na Igre123 ima lestvico za beleženje točk.

Obiščite tudi

Komentarji na igro

točke se same pokažejo od danes dalje

uuuf dons je bla težka, pa beseda iz francoščine izhaja

aha jutr je treba nazaj pridet za novo besedo

3.9

Število glasov: 18