TenTrix
za dodajanje iger med priljubljene se prijavi za celozaslonski način se prijavi

TenTrix

TenTrix - igra, ki se je nikoli ne naveličaš

Online igra TenTrix je ena najbolj popularnih različic tetris iger, ki spodbuja logično razmišljanje.

Kako igrati TenTrix?

Cilj igre TenTrix je v igralnem polju (10x10) zložiti geometrijske like v vrstice (vodoravne ali navpične) in na ta način seštevati točke. Geometrijski liki se po trije naenkrat ob igralnem polju pojavljajo naključno, vrstni red njihove uporabe določate sami, umeščate pa jih lahko kamorkoli na igralnem polju. Ko porabite vse tri like, se ob igralnem polju pojavijo novi trije.

Dlje kot boste igrali, manj prostega prostora bo ostalo, posledično pa bo iskanje idealne umestitve vse težje.

V čem je razlika med igrama TenTrix in Tetris?

Glavna razlika med obema igrama je v svobodi igranja.

Če v klasični online igri Tetris lahko geometrijske like, ki padajoče vstopajo v igralno polje sestavljate od spodaj navzgor, lahko v online igri TenTrix geometrijske like postavite na poljubno mesto na igralnem polju in posledično sestavite vrstice navpično ali vodoravno. To v praksi predstavlja drugačno strategijo pri igranju, saj vam ta funkcija daje bolj raznoliko možnost uporabe geometrijskih likov.

TenTrix start image
TenTrix game image
TenTrix final image

TenTrix Blast najnovejša različica igre TenTrix

Poleg klasične igre TenTrix na portalu Igre123 najdete tudi najnovejšo različico te igre, igro TenTrix Blast, ki med igranjem ponuja dodatne popestritve, od odštevalnika, dodatnih geometrijskih likov, do t.i. eksplozivnega polja, ki vam ob umeščanju likov ponudi dodatni izziv.

Igra TenTrix spominja na igro s puzzli. Če so vam puzzli všeč, vabljeni, da na našem portalu preverite širok nabor iger s puzzli in poiščete tisto, ki vam bo najbolj všeč.

Možnost izboljševanja samega sebe

Ob igralnem polju lahko tekom igranja igre TenTrix spremljate svoj rezultat. Točke zbirate glede na uspešnost umeščanja geometrijskih likov na igralno polje (beri: sestaviti je potrebno čimveč vodoravnih ali navpičnih vrstic), igra pa se konča, ko na igralnem polju zmanjka prostora, na katerega bi umestili enega izmed treh geometrijskih likov, ki so na voljo.

V trenutku, ko naslednja poteza ni več mogoča, lahko vidite tudi svoj končni rezultat. Portal Igre123 vam omogoča, da se nanj brezplačno prijavite in tako ob vsakem novem igranju poskušate izboljšati svoj prejšnji rezultat doseženih točk.

Nasveti za igranje igre TenTrix

Nasvet #1: Kako začeti igro TenTrix?

Koristno je, da uvodoma na igralnem polju zapolnite polja ob straneh in v kotih. Tako boste prihajajoče geometrijske like lažje umeščali in hitreje polnili vodoravne in navpične vrstice.

Nasvet #2: Kako lahko najbolj učinkovito uporabljate geometrijske like?

Pri uporabi geometrijskih likov razmišljajte o tem, da jih lahko uporabite kjerkoli na igralnem polju in njihovo umestitev prilagodite že umeščenim likom na igralnem polju.

Nasvet #3: Kako načrtovati svoje poteze?

Koristno je, da si ob začetku igranja karseda dobro zapomnite različne oblike geometrijskih likov, saj boste tako vedeli kaj pričakovati. To vam bo omogočalo, da si boste lažje pripravili kombinacije postavljenih geometrijskih likov, ki bodo ustrezale prihajajočim likom.

Nasvet #4: Kako v igri TenTrix prejeti več točk?

Poskusite skoraj do konca sestaviti več vodoravnih ali navpičnih vrstic hkrati, pri čemer pustite možnost, da bo zadnji geometrijski lik tisti, ki bo zapolnil celoto večim vodoravnim ali navpičnim vrsticam hkrati.

Nasvet #5: Kako se izogniti praznim poljem na igralnem polju?

Ker je večina geometrijskih likov večjih se izogibajte praznim prostorom (1x1), ki jih ne boste mogli zapolniti v eni potezi. Pri tem vam pomaga osnovna funkcija igre TenTrix, ki omogoča, da like umeščate kamorkoli na igralno polje.

FAQ TenTrix

Za koga je primerna igra TenTrix?

Ker gre za enostavno arkadno igro je primerna za igralce vseh starosti.

Kakšen je pravilen zapis imena igre?

Na spletu lahko zasledite različne primere zapisa imena te igre, a vsi so pravilni: Tentrix, Ten Trix ali Ten-Trix.

Komentarji na igro

ni slabo

big-smilie

zakaj ne odpre
te igre

zakaj ne morem igrati igre ker mi ne odpre

worship

ni za dolgo igranje

2139 rekord

kul smile

Ni slabo. faceplant

pa pejmo igrat

a

Mega

love rocks lol lara

thumbdown

2 smile

cool rolleyes

čist okrocks

neeeeeeeeeeee

krn nekisickclaprocks

kr nekisick

The best igra big-smilieclap

Zasnova odlična, vendar hroščato in nedodelano

thumbup

spravlja me ob živce!!!

no comment

3.4

Število glasov: 87