Snake
za dodajanje iger med priljubljene se prijavi za celozaslonski način se prijavi

Snake

Snake Game - legendarna igra, ki navdušuje nove generacije

Snake je preprosta igra, ki je s kultno Nokio 6110 obnorela svet. Ker je igra enostavna, vsakič drugačna in odvisna zgolj od pozornosti igralca, je vsakič znova nov izziv.

Kako igrati igro Snake?

Izziv igre Snake je, da s hranjenjem ustvarite čim daljšo kačo, ki jo usmerjate s smernimi tipkami (levo, desno, gor, dol). Igro pričnete z zeleno piko na sredini igralnega polja, ki predstavlja vašo kačo, pobirate pa rdeče pike, ki predstavljajo hrano. Z usmerjanjem kače poskušate pojesti karseda veliko rdečih pik, vse dokler kača ne bo zapolnila celotnega igralnega polja. Cilj je torej preprost - ustvariti najdaljšo kačo.

Snake

Običajna igra za enega igralca, kjer se premikata tako glava kot rep, vsak zaužit predmet pa kačo podaljša.

Ime igre Snake v sebi skriva 5 načel igranja:

  • S - strategija igranja je odvisna od dolžine kače, saj vam ta določa kje in kako se lahko gibate na igralnem polju; daljša kot bo kača, težje bo
  • N - natančnost usmerjanja je tista, ki vas lahko reši pred zapleti iz katerih se ne boste mogli rešiti, odvisna pa bo od vaše hitrosti, reakcije in načrtovanja gibanja
  • A - akcija in napetost tekom igranja ne bosta popustili, zato sta ključni pozornost in hitra odzivnost
  • K - kvadrat je oblika, v katero lahko oblikujete svojo kačo in na ta način ustvarjate več prostora na igralnem polju (a pozor: vedno morate pustiti dovolj prostora, da oblikovani kvadrat zapustite)
  • E - enota hrane, s katero podaljšate svojo kačo vam vsakič prinese 4 točke

Sssss - pazite, da ne ugriznete sami sebe!

Snake Game ima dve zelo enostavni in jasni pravili. Ob tem, ko hranite svojo kačo morate paziti, da se ne zaletite sami vase oziroma, da se v stilu kače ne ugriznete. Igralno polje bo tekom igranja, ko bo vaša kača vse daljša vse bolj polno, kar pomeni, da bo prostega prostora za gibanje vse manj, zato bo izziv, da kača ne bo sama sebi ovira, vse težji. Igro izgubite tudi, če se s kačo zaletite v stranske robove igralnega polja, zato se z gibanjem zadržujte karseda v sredini igralnega polja.

Različic iger Snake je veliko, cilj igre pa je vedno enak

Ne glede na različico, je igra Snake vedno namenjena hranjenju in preživetju vaše kače. Vse bolj popularna različica Snake igre je igra Slither.io, ki je nastala leta 2016 in v kateri se v realnem času merite z drugimi igralci, pa tudi igra Google Snake. Na našem portalu najdete tudi druge Snake igre, recimo Snake IO War, v kateri pravtako igrate z drugimi igralci, pa tudi igro Snake vs Blocks, v kateri vas čakajo še dodatni izzivi z bloki, ki jih morate razbiti glede na dolžino svoje kače.

3 nasveti za uspešno igranje:

Nasvet #1: Kakšno usmerjanje kače je najbolj varno?

Da bi se izognili napaki, ki lahko povzroči, da se s kačo zaletite v rob igralnega polja ali sami vase, predlagamo, da se gibljete po modelu “cik-cak”. Tako boste lahko lažje nadzorovali hitrost kače, obenem pa si boste pustili dovolj prostora na igralnem polju.

Nasvet #2: Kdaj se s kačo gibati ob robu igralnega polja?

Ob začetku igre je kača krajša, kar vam omogoča enostavno gibanje na sredini igralnega polja, takrat, ko pa bo kača daljša, vam predlagamo gibanje ob robovih igralnega polja, s čimer boste ustvarjali večji prazen prostor na sredini igralnega polja in si tako omogočili bolj strateški pristop k gibanju.

Nasvet #3: Kako predvidevati naslednje poteze?

Kje na igralnem polju se bo pojavila hrana, s katero daljšate svojo kačo, ne morete predvideti, lahko pa glede na dolžino svoje kače prilagajate gibanje na način, da s celotno dolžino kače upravljate tako, da ne zavzema prostora po celotnem igralnem polju. Na ta način boste zaradi veliko prostora hitreje prišli do hrane, ne glede na to kje na igralnem polju se bo ta pojavila.

FAQ Snake

Kdaj je nastala igra Snake?

Snake Game se je razvila iz enobarvne arkadne video igre Blockade, ki jo je novembra 1976 razvil Gremlin Industries. [vir]

Katera priznanja je prejela igra Snake?

Že leta 1996 je revija Next Generation s področja video iger Snake igro umestila na 41. mesto lestvice “100 najboljših iger vseh časov,” leta 2012 pa je newyorški muzej moderne umetnosti najavil razmislek o umestitivi Nokiine verzije igre Snake v svojo muzejsko zbirko.

Komentarji na igro

Igra še nima komentarjev. Zberi pogum in dodaj prvi komentar.
3.6

Število glasov: 7