Triki za igranje igre Minolovec

Minolovec ali s tujko Minesweeper je enostavna igra, ki stavi na logiko, srečo, pa tudi strateški pristop. Ker igra ne vsebuje zapletenih pravil, je primerna za vse generacije in profile igralcev. Pri igri Minolovec velja pravilo vaja dela mojstra, saj boste z večjim številom odigranih iger hitreje ponotranjili uporabo pravega pristopa k odkrivanju min.

Minolovec

Kako igrati igro Minolovec?

Ob začetku igranja se vam ponudi mreža zakritih polj, pod katerimi se naključno nahajajo (beri: skrivajo) mine. Cilj igranja je odkriti vse mine, ki so skrite v mrežnem polju, ne da bi kliknili nanje. Ko kliknete na izbrano polje se na polju pojavi število, ki sporoča število min v sosednjih poljih. Vaša naloga pa je, da na podlagi tega podatka logično sklepate, na katerih poljih okoli izbranega polja se skrivajo mine in se jim izognete.

Brez točk, odloča čas igranja

Online igra Minolovec je uspešno končana, ko odkrijete vsa polja, pod katerimi se NE skrivajo mine, kar rezultira v igralnem polju, ki vsebuje zgolj še zakrita polja z minami. V igri Minolovec ne zbirate točk, se pa uspešnost meri s časom, ki prične teči z vašo prvo potezo. To vam ponuja možnost, da vsakič znova poskušate izboljšati čas svojega igranja.

V spodnjem prikazu smo za vas pripravili osnovno predstavitev igranja igre Minolovec.

Kaj vam povejo številke v igri Minolovec in kako uporabljati zastavice?

Pričnimo z zastavicami. Gre za znak, s katerim lahko “zaklenete” polje oziroma ga označite, saj ste prepričani, da se pod njim skriva mina. Na ta način boste tekom igranja vedeli, da bo to eno izmed polj, ki bo na koncu igre ostalo zakrito (igra je končana, ko na igralnem polju ostanejo zakrita zgolj polja, ki pod sabo skrivajo mine).

Številke, ki se pojavijo na izbranih poljih pa vam sporočajo koliko min se skriva pod polji v okolici izbranega polja s številko. Koristno je, da hitro osvojite klasične vzorce 1-1 in 1-2. Gre za vzorce številk na poljih, ki se pogosto pojavljajo v izbranih vrsticah igralnega polja. Vzorec 1-1 pomeni, da bo tretje polje prazno, saj se 1 dotika dveh polj, eno od njiju pod seboj skriva mino, drugo polje s številko 1 pa se dotika tretjega polja, ki je prazno. Pogosto pa se boste srečali tudi z ravno vrstico polj, ki bodo vsebovala številko 1 poleg številke 2. Osredotočite se na številko 2, saj vam ta pove, da mora eno izmed sosednjih polj skrivati mino, tretje polje v vrsti pa bo zagotovo skrivalo mino.

Od originalnega Minolovca do številnih različic

Na portalu Igre123 so vam na voljo različne igre Minolovec, recimo Battleship Minesweeper, ali pa Minesweeper Mini 3D, ki vam ponuja 3D izkušnjo. V igrah Minolovec, recimo v Minesweeper Mania, lahko izbirate med različnimi težavnostmi, ki se med seboj razlikujejo v številu polj igralnega polja in posledičnem številu min, ki se skrivajo pod polji. Vse online igre na portalu Igre123 so brezplačne in dostopne vsem, 24 ur na dan (24/7).

5 trikov za igranje igre Minolovec

Trik #1: Kako poiskati prvo polje, s katerim pričnete igrati?

Ne poskušajte z iskanjem optimalnega polja, s katerim bi pričeli. Prva poteza je odvisna od sreče, zato je iskanje polja, ki bi vam odprlo največje število sosednjih polj nesmiselno.

Trik #2: Kje v igralnem polju začeti igrati?

Začnite v sredini igralnega polja, saj začetek ob robovih igralnega polja veča možnost, da se zataknete oziroma pomotoma kliknete na polje, pod katerim se skriva mina.

Trik #3: Kako hitro igrati igro Minolovec?

Ne hitite. Četudi se uspešnost igranja meri v igralnem času, si vzemite čas in ne hitite, saj lahko spregledate očitne pozicije polj, pod katerimi se lahko nahajajo mine.

Trik #4: Katera polja odpirati?

Izogibajte se nepotrebnim odpiranjem polj, za katere niste prepričani, da se pod njimi ne nahajajo mine. Če boste pot do cilja nadaljevali od prvotne poteze, boste lažje predvidevali lokacije min.

Trik #5: Kako smiselno je uporabljati znak vprašaj?

Igra vam ponuja možnost uporabe vprašanja, s katerim lahko označite polje, za katerega sklepate, da se pod njim skriva mina. Njegov namen je zgolj v tem, da na polje ne pozabite.

FAQ Minolovec

Kdo je ustvaril igro Minolovec?

Igro je ustvaril Curt Johnson (prvotno za IBM-ov OS/2), v Microsoft Windows pa jo je prenesel Robert Donner. Za leto prvo izdaje se beleži leto 1989.

Zakaj je nastala igra Minolovec?

Igra Minolovec je bila zasnovana, da bi uporabnikom računalnika pomagala pri uporabi miške in klikanju.

Je zabeležen rekorden čas uspešnega zaključka igranja igre Minolovec?

Svetovni rekord uspešnega zaključka igre je 1 sekunda za osnovni nivo, 6 sekund za srednji nivo in 27 sekund za ekspertni nivo. [vir]