Sorella
Sorella
@Sorella

Čeprav se še kako spomnim, kako sem se tisti večer zaobljubila, da visokih pet ne obujem najmanj pol leta, pa trenutne situacije ne morem izogniti. Naročiti bi morala zasebno letalo, japonski vlak ali pa katerokoli drugo plovilo, ki presega tristo šestdeset kilometrov na uro. Razgovor bom morala očitno prestaviti.
»V življenjepis ste napisali, da prihajate iz Bostona.«
Ugriznem se v ustnico in živčno prestopim iz ene noge na drugo. Sem res napisala to?
»Ne razumem zakaj bi bil to problem, razgovor traja samo pet minut.« navrže ženska na drugi strani, za katero menim, da vodi razgovore za delo, ko se v danem trenutku nisem sposobna domisliti pametnega odgovora.
»Veste, trenutno se ne nahajam ravno v domačem kraju,« rečem v zadregi. »Pri fantu sem skoraj na drugem koncu sveta.« kot da sploh ne bi bilo očitno, da je moj naglas podoben vse prej kot bostonskemu.
»Gospodična, ravno zato smo vam pisali, ker nujno potrebujemo nekoga, ki bi uspel priti še danes. Televizijska voditeljica nam je v zadnjem trenutku dala odpoved.«
Televizijska voditeljica. Zenice se mi razširijo, iz grla poskušam zadržati tisti glas, ki je podoben stokanju. Zajame me valj preplahe, ko mi v možganih tuli alarem, da je to življenjska priložnost, ki jo bi morala zgrabiti. Zato še v zadnjem trenutku preden si ženska na drugi strani premisli in odloži slušalko, premislim. Iz mojega grla se izvije šibek in piskajoč protest:
»Prav. Poskusila bom ujeti let, čeprav ne vem zakaj se mi zdi, da bi bila z zasebnim letalom veliko hitrejša.«
»Gospa, to zdaj niso heci. Če ne morate priti, povejte raje zdaj, pošteno.«
»Pogledala sem razpored letov. Letalo imam čez dve uri. Lahko se zanesete, da bom tam pravočasno.« obljubim neznanki na drugi strani , medtem ko v istem času razerviram let in se mi srce para, ker za let odštejem približno toliko kot za svojo najemnino stanovanja.
A, ko čez dve uri stopam na leto, ne obžalujem ničesar več. Svoj kovček odločno povlečem za sabo, odločena, da dosežem, tisto, kar si želim več kot deset let.

O meni

moški
20 let

Interesi

glasba
MARINA AND THE DIAMONDS

Komentarji

Uporabnik še nima komentarjev.
če želiš komentirati, se prijavi ali včlani