guess who

13let

@sweetvam.love

Slika 21 od 27

Komentarji slike (28)

Pa hvalaheart

Uf, končno nekdo!!!!

Z novo generacijo politikov, gospodarstvenikov, medijev, ... bodo prišli na oblast (delana mesta) ljudje z novimi perspektivami in končno geji in lezbijke ne bodo več tabu tema v družbi. Ljudje bodo lahko končno ljubili kogarkoli bodo želeli.
Isha. Popolnoma te podpiram. Verjemi, da če ne boš dobila odobravanja in podpore doma, potem vedi, da te oni niso vredni (čeprav so tvoja lastna družina) in ne ti njih. Bodi svobodna in izberi svoje življenje, saj boš le tako srečna!

Otroci bodo zasmehovani, ampak bodo imeli doma mami oz. očeta, ki jih bosta ljubila, kakor da bi bili njuni. In otroci bodo preživeli. Vprašanje je le, ali bodo starejši preživeli, ko bodo videli, da to ni več tabu tema. In tudi starejši se spreminjajo. Celo moja nono in nona sta na glasovanju stopila na stran družinskega zakonika. Moji teti sem sama odprla oči. Potreben je le čas, da se obrne generacija.

In sedaj? Da strnem svoj spisek. Starejši bodo vedno gledali na to, kako je bilo nekoč in ne kako je sedaj. Nekoč so otroka pretepli in ga zasmehovali, če so se njegovi starši ločevali/ločili/je imel starša samohranilca/je bil spočet nezakonsko. In, ali so ti otroci utrpeli kakšno hujšo posledico, kot le slabe spomine? Ne. Sedaj? Sedaj je to nekaj čisto normalnega. Na začetku bo vedno neko neodobravanje do nepoznane stvari.

Poznam geje, poznam lezbijke. Moja zelo dobra prijateljica je biseksualka, moj najboljši prijatelj je biseksualec. In sta dva izmed najboljših ljudi, ki ju lahko najdeš daleč naokoli. Ali bi moral biti moj odnos z njima kaj drugačen, kot je z ostalimi prijatelji? Mislim da ne. Pred kratkim sme celo izvedela, da sem bila nekoč tej prijateljici všeč. Ja, jebat ga. Naredili sva enako, kot če bi se moj prijatelj zaljubil vame, jaz pa ne bi čutila na enak način. Pogovorili sva se.

Želijo si biti obravnavani kot ljudje, saj to tudi so. Ni pomembno koga ljubiš, saj ti to ne začrta osebnosti. Ali je dokazano, da so geji agresivnejši, bolj perverzni od ostalih ljudi, nagnjeni k posilstvom, ... ? Ne. Celo nasprotno. Geji (pustimo ob strani gejevske aktiviste) so znani po svoji miroljubnosti, težnji k sožitju, neizpostavljanju, ljubeznivosti. Povejte ... je to resnično tako slabo okolje za vzgojo otroka? Je to resnično takšno okolje, ki ga ne želimo širiti med ostale ljudi?

Sedaj, ko sem polnoletna, sem nekoč v družinskem krogu mimogrede omenila, da si želim družinski zakonik ponovno na glasovanju, da bi ga lahko tudi jaz volila. Oče je seveda popolnoma znorel in me začel zmerjati z neumno, celo šutasto babo. Imenoval me je za nekoga, ki nima ene sive celice v glavi. Seveda mu nisem ostala dolžna, ampak pustimo to ob strani. Reči hočem, da sama nisem gej, ampak da vem kaj si geji/lezbijke želijo. Želijo si živeti z enakimi pravicami, kot jih ima vsak človek.

Torej, že konec osnovne šole (7, 8, 9 razred) sem se zavedala pomena gejev in lezbijk v družbi in sem jih sprejemala kot sebi enakopravne ljudi. Po mami sem pobrala veselje za branje knjig in se iz njih učila veliko pomembnejših stvari, kot so se me trudili naučiti v domačem domu.
Leto, dve nazaj je pristal na volitvah družinski zakonik in bila sem naravnost besna, ker še nisem dopolnila 18 let, da bi lahko volila.

Sedaj je tudi on čisto kul z njimi (seveda lezbijkami - geji nekoliko manj), ampak ne namerava pa podpreti legalizacijo posvojitve otroka za istospolne partnerje. Sestrica je še premlada, da bi se opredelila.
Torej, kot vidite nisem odraščala v ravno spodbudnem okolju, sploh glede na to temo. Na srečo sem se pri vzgoji bolj opirala na mamino mnenje, kot na očetovo in tako odrasla v razumno osebo, ki je ne oklepajo okovi preteklosti, ko so vladali kristjani.

Ampak, da bi imel geja za prijatelja ... oooo, čakaj malo. To pa seveda ne. Mama je nekoliko milejša. Jih sprejema, sprejema njihov obstoj in najbrž bi se tudi družila z njimi (dokler se seveda ne bi poljubljali pred njo ... čeprav ona ima na splošno proti poljubljanju v javnosti) in bi mogoče celo podprla poroke med geji. Ampak seveda bi tudi raje videla, da se držijo zase in stran od nje. Brat je bil podobnega mnenja, kot mama, ampak je potem v šoli spoznal prijateljico, ki je lezbijka.

Na žalost sem v naši družini sama edina, ki podpiram vse gejevske pravice - od enakopravnosti v družbi (ki jo po zakonu sicer imajo, ampak se vseeno ne upošteva: šole, vrtci in katerekoli ustanove, ki se ukvarjajo z otroki na splošno, redko kdaj sprejmejo geja/lezbijko na delovno mesto), legalizirane poroke, pravica do posvojitve, ...
Očka, kot sem že spodaj omenila, je izrecno in striktno proti gejem ... no, saj najbrž sprejema to, da seveda so na svetu.

Ko so jim povedali, da takšne ljudi celo pobivajo ponekod po svetu, je bila reakcija še hujša. Neka deklica je celo izjavila: "I need to speak to the president." In sedaj se mi je vera v človeštvo povrnila. Kot kaže svet resnično stoji na tej novi generaciji, ki nimajo tako zaprtega in staromodno začrtanega pogleda na svet.
Pa dovolj o drugih. Naj povem svoje mnenje.
V družini smo imeli že veliko takšnih razprav ... Nikoli se niso izšle dobro.

Tako torej. Pred kratkim sem gledala eno izmed epizod Kids React (na youtubu) - stvaritelja FineBros. Torej, ta epizoda je temeljila na temu, kako otroci vidijo ljubezen in poroke med istospolnimi partnerji. In njihovo razmišljanje je absolutno presenetljivo zrelo. Ko so jim povedali, da se dva človeka, ki se ljubita ne moreta poročiti zgolj zaradi tega, ker sta oba istega spola v kar 33 od 50 državah ZDA, so zaprepadeno obstali.

Uf sem se razpisala. Se opravičujem za morebitne napake. Pišem na iPodu in me včasih sam popravlja. smile

Dovolj o drugih. I kissed the girl and I like it! Sem biseksualka in sem ponosna na to. Čeprav mi zaradi tega grozi, da se mi bo odpovedala lastna družina. Raje živim brez moje družine in vsakič ko prečkam cesto v svojem kraju slišim zmerjanje, ob tem pa imam nekoga, ki me ljubi in me spoštuje. Dovolj mi je tega, da ljudje obsojajo zaradi nevednosti ali po črednem nagonu. Če nekoga ljubim, to osebo ljubim.
Naša družba ne obsoja življenskih partnerjev zločincev in ljudi, ki imajo "napake". Obsoja pa ljudi, ki ljubijo/ljubimo osebo istega spola. Je to normalno?!

Moj najboljši prijatelj je beseksualec. Moj bivši je ugotovil, da je gej, ko je bil v razmerju z mano. Moja teta namerava posvojit otroka iz Afrike. Moj oče je homofob. Moja mama je izvoliddragahčerkadružiseznjimiampakpotemseodseliizbajtekerbošprineslakakobolezen. Nekateri izmed mojih najljubših zvezdnikov so istospolno usmerjeni.

dd

kaj je ontisemitist? o.O

GRRRRRRR puste kul geje pr miru!!! carji so xPP če gdo reče kašno čez homoseksualce al pa kakršno koli raso, alpa če je gdo ontisemitist!!!!! nej se gre kar.......... tk da se strinjam s Majć in Nikky in Tinaaaa :3

jest sem pa čisto za tongue
smile_xd

Upoorniškoo. x.DD Ker večina tistih, ki imajo starše proti so tud sami..

srečka!
Pri meni pa je tata absolutno proti dry
mama pa nima izoblikovanega mnenja (pač naj bodo, samo naj me pustijo pri miru) style -.-
Jest pa mislim čisto nasprotno od njiju tongue

Jst enko spoštujem use. Mislim tud geji morjo bit. ane? Niso usi enaki in zato mormo sprejemat odločitve drugih. Mislim pri muslimanih je krava sveta živau. Pa naj bo.
Moja starša razmišljata enako. To mi je ušeč, ker priznam da sem bila tud sama taka, pol smo se pa u šoli učil, pa starša sta mi povedala...

ma sej jest sem mu že povedala svoje mnenje dry
Pa sem mu tudi povedala, da če bi se moja najboljša prijateljica odločila bit lezbijka, da me ne bi motlo, ampak bi se morali najprej pogovorit!!!
Čeprav je za to bolj malo možnosti, ker tudi ona ne ravno zagovarja tega sad