"Moje ime je Zoe kar naj bi pomenilo življenje, ne vem že v katerem jeziku. Stara sem 15 in sem brez staršev zaradi nenavadnega slučaja,... zaradi katerega sem izgubila oba. No, lahko bi rekli, da ne ravno izgubila... ah, saj ne bi razumela..." sem se predstavila novi punci na šoli.
"Daj no, saj nismo v filmu. Povej in verjemi mi, da ti bo v srcu laže" je prijazno rekla in me pobožala po hrbtu. Povlekla sem jo za roko in odšli sva do parka, ki je bil pred šolo. Spustila sem jo in ji začela razlagati moje 'življenje'.
"Rodila sem se v porodnišnici v Avstraliji. Tam smo ostalo do mojega petega leta. Imela sem tudi starejšega brata..."
"Kako ime...?" me je vprašala a jaz sem jo preslišala ter razlagala naprej.
"Ta si je silno želel imeti mačko, kar pa je bilo takrat v Avstraliji težko imeti, zato je nekega dneva pripeljal mladiča velike mačke... mladiča geparda. Še zdaj ne vem kje ga je dobil, a kmalu za tem je izginil. Geparda pa smo spustili nazaj v naravo k materi." po licu mi je stekla vroča debela solza. Obrnila sem se k njej.
"Bojim se, da nikoli ne bom izvedela kako izgleda, kakšen je,... pod vsakim pogojem bom izvedela če prav je mogoče tudi mrtev. Morala bom iti nazaj v Avstrijo... bi... bi šla z mano?" Sem rekla in zasmrkala. Objela me je in rekla "Kako misliš s tem, da tudi če ni več.... med nami, da..."
Debelo sem pogledala, ker sva se objemali me ni videla. Ne smem ji povedati moje skrivnosti za katero je vedela le mama in brat. Še oče ne.
Ne smem...


Next?
Mnenja, kritike...? (:
12. december 2016
u215817
u215817
Next začetek je dober
21. december 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani