Tukaj bi pisala zgodbo, upam da vam bo všeč
15. avgust 2016
1. del
Zunaj se je že shladilo, saj je bila že veliko ura. Samanta je bila najbrž edina tako zmešana, da se je sama zvečer potikala po ulicah New Yorka. Toda začuda-ni je bilo strah. Čutila jo je ob sebi, vsak dan in vsako minut, sekundo... Vedela je, da pazi nanjo, čeprav, je ne mora videti ali se je dotakniti. Tam zgoraj čaka, in pazi nanjo. Pogleda Luna in se zamisli-pogrešam jo. Toda tukaj je z drugim namenom. Otožne misli htiro odvrže, saj izza vogala kmalu pirde Jake. Poljubi jo. Prevalil jo je val toplote. To se zgodi vsakič, ko jo pogleda-ah, njegove globoke modre oči... Njegovi zlati lasje so se leskatali v mesečini. Za razliko od njenih temnih, rjavih laseh, zaradi katerih, je bila komaj vidna v temi. Si pripravljena? Ni ji bilo treba odgovoriti, saj je že njen pogled, povedal vse. Ni bila ravno zgovorna, njene rjavo-zlate oči so večino časa govorile namesto nje. Primi me za roke, ji je ukazal. Nekaj časa sta strmela drug v drugega, nato pa sta zamižala in začela ponavljati - Feliculus sinartus, Filiculus sinartus. To sta počela dokler Lune nenadoma niso prekrili oblaki in je začelo deževati. Nad njima se je ustvaril velik žarek s sliko nekega oranžnolasega dekleta. Nista je prepoznala, še nikoli je nista videla. To je ona, morava sporočiti drugim. Hitro je stekel po svoj motor, ki ga je pustil za vogalom in svojo čelado nadel Samanti. Skupaj sta odvihrala v temno noč.
*
Budilka zazvoni. O,ne! Koliko je že ura! Spet bom zamudila. Sarah je imela težave z vstajanjem. Večkrat je preslišala budilko in profesorji, so jo zato imeli na piki. Stara je 17 let, pa še zdaj ne zna biti točna? Saj je že skoraj odrasla!, so pravili. Hitro je pogledala v ogledala, poravnala svoje lase, se nahitro zazrla v svoje sinjo modre oči in odhitela. Kako naj najhitreje pride v šolo? Starša sta že v službi, avtobus je že odpeljal. Lahko bi šla z Nelly, ampak potem bi jo vsi sošolci čudno gledali. Nelly je bila namreč njena kobila, ki jo je dobila za svoj 11. rojstni dan! Bila je najboljša stvar, kar se ji je kadarkoli zgodila v življenju. Bila je pasme Arabec, in jagodno rdečkasto sive barve dlake. Bila je nekaj posebnega, dajala ji je oporo, ko jo je najbolj potrebovala. Samo res ni mogla kar prijahati v šolo, niti je ni imela nikjer pustiti. Zato se je odločila da bo raje tekla, toda vseeno je zamudila. Pa ravno matematiko so morali imeti 1. ur. Saj ne, da je ni marala, toda profesor za matematiko je bil res siten, in vedno kadar si je zaslužila petico ji je dal štirico, ker je res ni maral. Ime mu je bilo Mr. Hills, in imel je goste sive lase, vitko postavo in vedno je zaudarjal po cigaretih. Tudi kožo je imel že precej zgubano in ne le učenci, tudi učitelji so se ga več ali manj izogibali zaradi smrada. Mr. Hills jo je pozdravil: O Trnuljčica, ali je prišel tvoj sanjski princ, in te zbudil iz spanja. Razred se je zasmejal, toda s tem se ni obremenjevala. Odvrnila je le: Ja Mr. Hills, zaradi vašega smradu sem se onevestila, in potem je prišel hišnik, me polil z vodo in me rešil vsega. Tokrat se je razred zakrohotal od smeha, in že v naslednji sekundi se je znašla v ravnateljičini pisarni. Nikoli ni razmislila preden je kaj rekla, zato se je že ogromnokrat znašla v težavah, bila je tudi trmoglava in jezikava. Vedno je vztrajala pri svojem do konca, ni se dala. Za kazen je morala ostati po pouku v šoli in pomagati hišniku s čiščenjem.
*
Jake in Samanta sta prispela v staro vilo, za katero je bilo čudno, da sploh še stoji. Stala je v obrobju New Yorka, popolnoma nasporti od Medforda. Ko sta prispela se je že danilo. Razjahala sta motor in vstopila. Vsi ostali meščani so se te stavbe izogibali, saj naj bi v njej strašilo. Jaka je vedno presenetilo, kako močno se smrtniki bojijo smrti. Sam je starše, tako kot vsi ostali člane te tajne zdruščine izgubil že ob rojstvu in niso imeli nikogar, razen drug drugega.
Imeli so usudo, zapisano v planetih. Morali so varovati Zemljo, pred drugimi silami. Rod vsakega je prihajal iz drugega planeta – Jakov je bil Neptun, Samantina je bila Luna, Jeremyev je bil Jupiter, Nickov Merckur, Evin je bil Venera, Jessin je bil Saturn, Clarijin pa Uran. Manjkala jim je le še Zemlja, in tako bi imeli vse planete osončja v lasti. Že dolgo časa se ja na napad pripravlja Merxin, ki je rodu Sonca-najmočnejšega rodu. Vsak posamezno proti njemu nima nobenega vpliva, zato je zelo pomembno da se povežejo skupaj. Toda manjka jim Zemlja, ampak končno so jo našli. Skupaj se lahko povežejo in najdejo pogrešanega člana, le enkrat na vsaka 4 leta. Za ta urok zadostujeta le dva člana, če imata le dovolj izkušenj, in Jake jih zagotovo ima. Že dolgo časa sodeluje v medgalaktični bitki, njegov oče je namreč kralj Galaksije.
Merxin namreč namerava zavzeti celotno Galaksijo, prekleti navadne smrtnike in na Zemljo naseliti svojo vosjko – Banelinge, narejene iz Pečata temačnosti, navadnih konj ter prekletih smrtnikov. To počne že dolgo časa, že več kot 100 let, z življenji smrtnikov, ko jim izsesa dušo s Pečatom smrtnikov si podaljšuje življenje, njih pa zasužnji in ostanejo mu zvesti za večno-toda brez duše.
Jake je hitro stekel po stopnicah gor, in rekel: Našla sva jo. Nadaljnega govora ni bilo potrebnege, vsi skupaj so sedli v Nickov kombi in se lotili potovanja.

*
Ko se je Sarah vračala domov, se je že začelo temniti, saj je bilo že pozno jeseni. Nebo se je obarvalo v prelepih rožnatih, oranžnih in rdečih barva. Ko je prišla domov, je prvo stekla k Nelly, jo dobro prebožala, dala korenček, ki ga je zanjo vedno hranila v žepu ter jo osedlala. Preden je odjahala sta jo pozdravila starša. Vedno se ji je zdelo čudno, da jima ni pravnič podobna, samo se je vedno zatekla h genetiki-zapletena reč, pač. Imeli sta navado, da sta vsak večer skupaj odšli jahat ob potoku. Tako sta lahko Medford občudovali v vseh njegovih čarih, gledali kako se spreminja in stara, vsak večer zapored. Sarah je ljubila jahanje, jahala je že od svojega 4. leta dalje. Z Nelly se je povezala in bili sta kot eno. Ko je jahala se je počutila, kot da lebdi. Ponavadi je zamižala, saj je Nelly popolnoma zaupala.
15. avgust 2016
Next
18. september 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani