u214417
u214417
''Veš, smrt ni najhujše, kar se ti lahko pripeti." Matthew je prekrižal roke na prsih.
"Utihni! Nimaš pojma, kako je. Smrt JE najhujše, kar se ti lahko pripeti," je resnobno odvrnila Isabelle.
Matthew je navidez brezbrižno skomignil z rameni. "Imaš prav. Ti boš že vedela." Besedo 'ti' je izgovoril s takšnim tonom, da je Isabelle kar zmrazilo. Ni odgovorila. "In... kako je umreti?" je nazadnje le vprašal Matthew.
Isabelle je zdrsnila na tla in se zazrla nekam v daljavo. "Ne vem. Ni tako, kot sem mislila. Ne boli, veš. Morda malček... ampak... joj. NE VEM! Preprosto ne vem. Zapleteno je. Ko te ugriznejo... Na začetku zapeče. In potem si v nekakšni omami. Na nek način je prijetno. Zelo. Zavedaš se zvokov in stvari okoli sebe, a ne od reagiraš. Briga te za vse. Podobno je, kot če si zadet." Zagledala je Mattov vprašujoč pogled in hitro pristavila: "saj ne, da sem že kdaj bila zadeta." Matt je le privzdignil obrvi, a ni oporekal.
"Kakšen občutek je, ko ti srce več ne bije? Kako se počutiš, ko se zaveš, da boš živel večno?" Matt se je radovedno zazrl v prijateljico. Odkar se je spremenila v vampirja, ji ni več popolnoma zaupal. Mislim, hej, kako je imeti prijatelje, ki ti lahko vsak hip skočijo za vrat in ti izpijejo vso kri? Ali pa tudi tebe spremenijo v enega izmed njih? Stresel je z glavo in pregnal te mračne misli iz glave. Zavedal se je, da mu Isabelle ne bi nikoli storila česa žalega. Ali pač... "Izzy?" je vprašal, ko mu ni odgovorila.
"Si kaj rekel?"
"Ja. Vprašal sem te, kako je, ko ti srce več ne bije in ko se zaveš, da ne boš nikoli umrl? Razen, seveda, če ti kdo odseka glavo ali te zažge." V trenutku, ko je to rekel, je obžaloval.
Isabelle so se oči potemnile in nagubala je čelo. "Ni smešno, Matt. In vampirja se lahko ubije le s blagoslovljenim mečem v srce. Če ga zabodeš, mislim."
"Oprosti, Izzy. Verjetno ni ravno prijetno govoriti o svoji smrti. Žal mi je..." Toda Isabelle ga ni poslušala. Krvi-živalske, se razume-ni pila že nekaj dni. Bila je sestradana. Opazovala je Mattovo žilo na vratu, ki je enakomerno utripala... skozi bledo kožo je lahko videla njegovo kri. Bila je škrlatne, bogate barve. Gosta. Zanimalo jo je, kakšen okus ima. Bila je nenavadno temna, drugače kot pri drugih smrtnikih. Ali pa si je vse skupaj le domišljala, je bila to le igra poplesavajoče svetlobe ulične svetilke? Imelo jo je, da bi izvedela. Saj bi ga samo rahlo ugriznila. Samo požirek ali dva. Nobene škode ne bi bilo. Verjetno se Matt ne bi niti spomnil. Stegnila je roko in mu jo položila na vrat. Prav tja, nad žilo. Bila je slepa za Mattov začuden pogled, čutila je le utripanje srca, čutila je kri, ki je plala v njegovi notranjosti. Pila jo bo... Oja. Nikomur ne bo škodilo. Zagotovo ne. S temi mislimi se je nagnila k njemu in preden bi se lahko izmaknil zasadila ostre podočnike v njegov vrat...

Hejj nadaljujem če dobim 2 nexta. Upam da vm je ušeč. v komentarjih napište kkšno pripombo, mogoč če bi hotli da dam kake slike zraven?
28. september 2016
u215639
u215639
Next Next Next Next Next Next Next zveni zanimivo, glede slik pa... lahko daš kakšno sliko včasih za tako rečeno ''lažje predstavljanje'' ali pa za ''vzdušje'' ne pa ob vsaki malenkosti, pa ne zamerit to je samo moje mnenje in že po samo prvem nextu se vidi da si nadarjena za pisanje
28. september 2016
u214417
u214417
hvala hvala za tvoje mnenje
28. september 2016
u215639
u215639
ni problema in res dobro pišeš, komaj čakam na Next
28. september 2016
u214417
u214417
jahaha, pride če se me bo bog usmilil in bo še nekdo Next napisau hahhha
28. september 2016
u216711
u216711
nexttttttt to je res zanimiva zgodbica! nextttttttttt
evo, sedaj sem se te jaz usmilila in ti napisala Next tako da lahko napišeš nadaljevanje ja, in se strinjam z dream-all-day! to je res odličen 1. del!
28. september 2016
u214417
u214417
hahhhha ok Next pride mogoč dns sm mislim da ne, k jutr mat sprašuje in se morm učit
28. september 2016
u216711
u216711
ok mogoče pa se ti bo ratal na hitrco napiflat
28. september 2016
u214417
u214417
Pila je Mattovo kri. Kar pila je... ni mogla nehati. Želela je, a ni mogla. Kri je bila tako slastnega okusa. Po vsakem novem požirku si je mislila: samo še enega. En del možganov je kričal nanjo, naj tega vendar ne počne, toda žeja po krvi je bila premočna. Ko se je le odmaknila stran od prijatelja, je ta omahnil na tla in se ni več ganil.

Zoe se je počila na mehak naslanjač in v roke vzela blok in svinčnik. Rada je risala. Vse svoje misli je znala izraziti v risbah. Bilo je kot, da bi pisala dnevnik, le da so ga namesto besed krasile slike.
S pisalom je potegnila še zadnjo črto in si zadovoljno ogledala delo. Med risanjem ni razmišljala-bila je kot v nekakšnem transu. Roke se ji je premikala ne da bi ji to ukazala. Nad risbo je bila presenečena. Bilo je dekle s temnimi lasmi, sivimi očmi in obrazom z plemenitimi, ostrimi potezami. Bila bi očarljiva, če se ji ne bi med režanjem videlo dveh dolgih, okrvavljenih podočnikov... Vampirskih podočnikov. Nejevoljno je iztrgala porisan list iz bloka. Takih slik ni risala pogosto. Ni verjela v pravljice. In-...
Vrata so se sunkovito odprla in v sobo je planila njena mati.
"Zoe Moore!" je razkačeno vzkliknila. O ne. S priimkom jo je poklicala le takrat, ko je bila res, res jezna. "Kaj je bilo v šoli?"
Zoe je skomignila z rameni. Njenih izbruhov je bila vajena. "Ne vem."
"Oh, a da ne veš? Samantha pa prav dobro ve!" Njena mama je bila že vsa rdeča v obraz.
Aja, saj res, je pomislila Zoe. Samantha je bila punca, ki jo je Zoe danes v šoli udarila v obraz in ji razbila nos. Kaj naj, sama si je bila kriva. Zmerjala jo je s 'piflarsko kurbo' in 'posvojeno prasico brez staršev. Zaslužila si je razbit nos. "Zmerjala me je, mami."
"Pa kaj! Zaradi tega ti ji ne bi bilo treba udariti! Ravnatelj je zagrozil, da te bo še po enem takšnem incidentu vrgel iz šole!"
Zoe to v resnici ni brigalo. "Ja, mami."
"Pazi, da se to ne ponovi."
"Ne bo se. Obljubim." Zoe je zavila z očmi in pomignila proti vratom. "Zdaj pa prosim, rabim malo zasebnosti."
Vrata so se zatresknila. Škoda, da niso padla s tečajev.

Isabelle je z grozo opazovala negibno Mattovo telo, ki je ležalo na tleh. Pokleknila je k njemu in mu temnolaso glavo prislonila na prsi. Ni zaznala utripa srca.
Okej, vem da je biu drugi del mal švoh ampak kaj čem nasledni bo bolši oblubim
28. september 2016
u216711
u216711
*-* nexttttt
28. september 2016
u216711
u216711
Next je odličen!
28. september 2016
u215639
u215639
Next in perfektno
28. september 2016
u214417
u214417
hahhha okej, in mislite da bo Matt preživel? In če bo, bo kdaj odpustil Isabelle?
In kakšno vlogo bo imela Zoe v tej zgodbi? Kdo je bila skrivnostna vampirka, ki jo je narisala?

Prosim povejte ideje za te odgovore k js jih nimam
28. september 2016
u215639
u215639
Mislim da Matt bo preživel ampak da bo mogoče vampir, lahko je fora takšna da se on ne bo spomnil kdo ga je naredil vampirja izzy pa mu ne bo povedala in potem bosta spoznala Zoe ki jo bosta mogoče prvo želele ''pohrustati'' ampak je ne bo doma in potem bosta Matt In Izzy našla risbe od Zoe in potem se bosta Matt in Zoe zelo spoprijeteljila in bo Izzy ezna ter se bo začela prepirat z Mattom in mu po pomoti povedala da ga je ona spremenila v vampirja. Matt je kot vampir nesrečen in zato je jezen an Izzy..... upam da ti je kaj pomagalo
28. september 2016
u214417
u214417
ja, ideja je dobra čeprou jo bom prilagodila
28. september 2016
Next
28. september 2016
u214417
u214417
Next bo dans popoudne
29. september 2016
u216711
u216711
jupiiiiiiiiiiii
29. september 2016
u214417
u214417
a bi kera rada posvečenga?
29. september 2016
u216711
u216711
jaz prosim če lahko?
29. september 2016
u214417
u214417
okej
29. september 2016
u214417
u214417
3.DEL
*********************************************************************************************************
Hej men je žau kr ni šlo prej ampak je mel naš klub U15 tekmo pa sm šla gledat...tko za spodbudo, čeprou sm seveda vnaprej vedla da bomo/bojo zguble al okej. No, pa še jutri pišemo test in se mi ni uspelo neki dost učit, tko da če dobim slabo oceno ste ve krive hahhha nsn. no da ne bom dolgovezila, tale Next posvečam never~give~up.
*********************************************************************************************************

Zoe je ležala v postelji in strmela v strop. Bila je grozno zaspana, vendar ni mogla zatisniti oči. Strah jo je bilo. Na smrt strah. Četudi sama ni vedela, česa točno. V mislih se ji je prikazovala groteskna podoba vampirke z okrvavljenimi zobmi. Kakšen je občutek, ko se ti zasadijo v vrat, je razmišljala. Potem se je sama sebi nasmehnila. Od kdaj ona, Zoe Moore, ki je pretrpela že toliko hudega, bala izmišljenih bitij, pravljic? Nah, tako ne bo šlo. Ona že ne. S temi mislimi je nazadnje le utonila v spanec.

Matt je videl, kako mu je Isabelle položila roko na vrat. Za hip je pomislil, da ga bo poljubila, vendar je po zamaknjenem pogledu v njenih očeh spoznal, da ni tako. Ko je uvidel, kaj namerava, je bilo že prepozno. Začutil je le blago pekočino na mestu, kamor ga je ugriznila, potem ga je prevzela omamljenost. Na nogah ga je držala le njegova 'Izzy', ki ga je močno držala za majico, medtem, ko mu je pila kri. Konec je, je pomislil, ko se mu je pred očmi stemnilo in je utonil v večni sen.

''Ne,'' je dahnila Isabelle, preveč zgrožena, da bi naredila ali rekla karkoli drugega.
''Žal mi je, Izzy. Mrtev je.'' Njen stric se je odmaknil od Mattovega trupla.
Isabelle je prekipelo. ''OH, NE, PA TI NI ŽAL! TI KRETEN! NITI POSKUSITI GA NOČEŠ REŠITI!''
Njen stric, Dave je zmajal z glavo. ''Oh, Izzy. Dobro veš, da je konec z njim. Konec. Poslušaj, kako se je to sploh zgodilo?'' Isabelle je prebledela.
''J-jaz... ne vem. Našla se-sem ga... na parkirišču,'' je izjecljala.
Njenemu stricu se je nagrbančilo čelo in v očeh se mu je zasvetilo spoznanje. ''Ti! Ti si bila, kajne?'' Govoril je tiho in mirno. Če ga Isabelle ne bi poznala, bi rekla, da z obsojajočim tonom. Kot, da on še nikoli ni pil človeku krvi, je pomislila. Oh, seveda je, toda on žrtve ni ubil, ji je oporekal nadležen glasek v glavi. Stresla je z njo in odgnala te misli...

Alexander je korakal po sobi gor in dol. Nekoga je pričakoval. Ta nekdo je bil pozen, zamujal je pol ure. Naposled so se vrata le odprla.
''Končno. Imaš to, kar sem ti ukazal, da mi prineseš?'' je vprašal Alexander.
''Da, gospodar,'' je odvrnila skrivnostna postava, ogrnjena v črno ogrinjalo s kapuco, ki ji je zakrivala obraz. Izpod plašča je potegnila verižico, katero je krasil srebrn prstan in jo pomolila fantu.
Slednjemu so se zasvetile oči. ''Dobro, Zo. Dobila si moje zaupanje.''
Postava je vrgla kapuca nazaj in razkrila dekliški obraz. Punca je imela temno rjave lase in smaragdno zelene oči. Bila je drobne postave. In bila je Zoe.
***************************************************************************************************************
Okej, vem da je biu ta Next kr neki ampak useen.
No, v kaj mislite, v kaj se je zapletla Zoe? Kdo je skrivnostni Alexander? Kaj bo storila Izzy, zdaj ko je ubila edinega prijatelja in je postala morilka?
29. september 2016
u215639
u215639
Next
29. september 2016
u214417
u214417
4.DEL
no, danes nimam nič za povedat, tko da bom kr tiho
********************************************************************************************************************
Zoe je poslušala komad skupine Black Veil Brides z naslovom Goodbye Agony. Zamišljeno je strmela navzdol v matematične zvezke. V resnici ni brala niti se ni učila. Ni se ji dalo. Koga briga, če pač dobi negativno? Tako ali tako jo bodo kmalu izključili iz šole. Temu se ni dalo oporekati. Ko bo naslednjič koga udarila ali kaj podobnega bo konec. Saj bo preživela mamin bes. Pardon, bes njene krušne matere. Njena prava je že od davno mrtva. Od šestnajstih let njenega življenja je njene starše poznala le en mesec. Potem je bila… prometna nesreča. Oba sta umrla. Umrla je tudi ona. Še zdaj ni vedela, kaj točno se je zgodilo. Ko sta avtomobila trčila in je bila povsod kri, se je prikazal nek fantek. Takrat ni mogel imeti kaj več kot sedem ali šest let. Spomnila se je (spomnila se je, pa je bila stara en mesec), kako jo je prijel za roko in jo je prešinila nova moč. Občutek je bil, kot da bi ji po mesecu tavanja po puščavi nekdo pomolil čutaro mrzle vode. Poživljajoč. Potem je fant izginil in ni ga več videla. Ko je pozneje prišla policija in rešilci je bila ona edina preživela. Oddali so jo k neki drugi družini, ki je skrbela zanjo. Njihov odnos je bil še kar pristen. Imela je brata, njegovo ime je bilo Thomas. No, ni bil njen brat po krvi. Bil je sin od ženske in moškega, ki sta jo posvojila. On jo je razumel. Njemu je zaupala. Lahko mu je povedala vse svoje težave. Ob trenutkih šibkosti je bil ob njej in ji pomagal. Samo njega je imela zares rada. Bil je leto dni starejši. Imel je živo modre oči in črne lase, lepo postavi in, oh, kako božansko je dišal, je pomislila Zoe. Kako čudovito se je počutila, ko so jo gledala tiste modre oči, ko se mu je vrgla v objem, ko se je je oklenil in ji dal zavetje, kot nihče drug. Morda je bil edini razlog, da je še tukaj. Večkrat je razmišljala o samomoru. Nekaj časa se je rezala. Ampak potem je nehala. Zaradi NJEGA.

Isabelle se je sesedla na posteljo. Vso pot do njenega majhnega stanovanja je jokala. Ličila je imela razmazana po celem obrazu, njene oči so bile zabuhle in rdeče. Globoko je vdihnila, vstala in šla v kopalnico. Tam se je ustopila pred ogledalo… zagledala se je v svoj odsev. Za svoja leta je bila precej visoka. Od potu vlažni, temno rjavi lasje so se ji lepili na vrat. Njene sive oči so bile motne. ''Sovražim se,'' je dahnila. ''Morilka sem!'' zadnji dve besedi je zakričala ter s pestjo z vso močjo udarila v gledalo. Steklo se je razbilo na tisoč delcev in Isabelle se je iz členkov ulila kri.

https://www.google.si/search?q=punca+dela+dn&rlz=1C1AVNE_enSI697SI697&espv=2&biw=1280&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT-8T-jLfPAhXMVhoKHeh9CccQ_AUIBigB#tbm=isch&q=Girl+smashes+the+mirror&imgdii=UZMpMAkZM29D1M%3A%3BUZMpMAkZM29D1M%3A%3BEgojk08FCl51wM%3A&imgrc=UZMpMAkZM29D1M%3A
(klikni)
****************************************************************************************************************
No. tale Next je biu beden ampak kaj čem. vglavnem:
Mislite, da bo Isabelle padla tako nizko, da se bo nazadnje ubila?
Ali Zoe kaj čuti do Thomasa? Se bo med njima kaj spletlo?
30. september 2016
u215639
u215639
neeeeeeeeeeeeeext
30. september 2016
u216711
u216711
nextttt, hvala ti za prejšni posvečen Next! nisem ga uspela prebrati, ker sem bila do zdaj še v šoli
30. september 2016
u214417
u214417
5.DEL
no hahhha, danes tud nimam nc za povedat... sam to d sem presenečena da dejansko imam kake bralce...
********************************************************************************************************************
Thomasa so zbudili sončni žarki, ki so posvetili v njegovo sobo. Zazehal je. Obupno je spal. Vso noč so ga mučile podobe. Groteskne so se mu prikazovale pred očmi. Kri. Kriki. Ogenj. Črne oči.
Na njegova vrata je nekdo potrkal. ''Ja?'' se je zadrl.
''Jaz sem. Zoe,'' se je oglasilo.
''Pridi noter,'' je odvrnil Thomas. Vrata so se odprla in noter je planila Zoe. Zaloputnila jih je z nogo. K sebi je stiskala črn vzglavnik. Lasje so ji štrleli v vse strani, bila je objokana. Solze so ji še vedno tekle po licih.
''Moj bog, Zo. Kaj je narobe?'' je dahnil Thomas. Ni odgovorila. Ni se premaknila. ''Usedi se,'' je pristavil in potrepljal mesto na postelji zraven sebe. Kot bi odsekal se je pognala k njemu in se mu vrgla v objem. Oklenil se je je in se prekobalil na hrbet. ''Kaj je narobe?''
''Tommy…'' je šepnila. Nič drugega. Samo njegovo ime.
''Vse je v redu. Tukaj sem.'' Naenkrat ga je prešinilo, kako blizu sta si. Kako so njuni udi prepleteni. Kako ju ločuje le njegove hlače ter majica in njena spalna srajčka. ''Kaj je narobe? Saj veš, da mi lahko zaupaš vse, kajne?''
Prikimala je, vendar ni spregovorila.
''Sestrica?'' je čez nekaj minut zašepetal Thomas. ''Kaj te muči?''
''Rada te imam,'' je šepnila. Ni mu odgovorila na vprašanje.
''Vem. Tudi jaz tebe.'' Thomas se je odločil, da ne bo vrtal naprej. Poznal jo je. Če bo hotela, bo povedala. Če in ko bo hotela.
''Tommy, ali vampirji obstajajo?''
Thomas jo je osuplo pogledal, misleč, da se dela norca iz njega. Toda po njenem pogledu je vedel, da misli resno. ''Hm, ne vem. Saj veš, d-da so to pravljice, ne?''
Prikimala je. ''Ampak Izzy pravi, da je vampirka. In tudi utripa nima.''
Thomas se je namrščil. ''Kdo je Izzy?''
''Moja prijateljica, ki z mano govori v sanjah.''
Thomasa je postalo strah. ''Zoe, si zadeta? Si včeraj kaj pila? Ali…''
Ni dokončal. Zoe je omahnila na posteljo in zaprla oči. Ni zaspala. Padla je v nezavest… ali kaj hujšega. ''Zoe!'' je kriknil Thomas. Na njenem vratu je zagledal dve luknjici, okoli katerih je bilo nabranih nekaj kapelj krvi. Kot vampirski ugriz, je prešinilo Thomasa.
****************************************************************************************************************
ok, ta del je bil bedast ampak pc nimam nekih idej.
01. oktober 2016
u215804
u215804
Next nova bralka! da nikoli vec ne reces da je bedno ker imas res super ideje in se vidi da si nadarjena !
01. oktober 2016
u214417
u214417
hvala, hvala čeprou nisem vredna tolko hvale ker poznam miljone ljudi k pišejo miljonkrat bolše k jst
01. oktober 2016
u216711
u216711
OMG! Ful dobr! In ne govor da nimaš idej, ker si to tuk dobr napisala, da ne znam opisat! *-* Neeeextttt
01. oktober 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani