u87462
u87462
Hellow!^^

Spet nova zgodba, tokrat SPET malce drugačna...
Posvečena je:
Nessy
Pandi2000
PATI22
ANAvril
Rosani
GTA Girl
in mnogim drugim prijateljem... pa bom kar začela.... hope you like it! ^^

_________________________________________________________________________7.9.1989

Vse okoli mene je bilo raznoliko.
Barve so se zlivale z vsem, vsi okoli mene so postajali... drugačni...
Vedela sem, kaj me čaka za naslednjim korakom... oh, še predobro vedela. Policija mi je že kar nekaj dni za petami-osumljena sem umora.
Ampak jaz, jaz, nisem ničesar kriva, po krivičnem me sodijo. Vsak dan se poskušam izogniti temu naslednjemu koraku, a z vsakim dnevom postaja mučneje...
"Hal, Hal!" zaslišala sem znan nežen glas, ki je prodiral skozi mučno tišino, do mojih ušes. Oblivala so me morja solz. Nisem bila sposobna izdaviti niti besedice, v glavi nisem imela nič drugega kot kričeče besede ZAPRTA, ZAPRTA...
Vse skupaj se spreminja v grozno limonado, ki mi zatira vid v realno življenje. Saj bi v realnem življenju že opazili, da nisem jaz kriva... ni vse tako kot v filmih... Kajne?
"Hal, vedno sem ti na voljo... si prepričana, da ne rabiš moje pomoči?" mi je že stotič pravila Adrien, moja 5 let starejša najboljša prijateljica. Komaj sem razbrala besede na njenih ustnicah... zaradi bolečine v glavi sem preslišala vse besede, solze pa so mi zatirale pogled.
Nemo sem pokimala in se oprijela drevesa.
"Si prepričana, da ne bi prišla k meni domov?" mi je zopet postavila vprašanje. Znova sem le pokimala in si s kazalcem obrisala solzo, ki mi je silila po licu.
"Dobro," je zašepetala, čutila sem, da je pogled zapičila vame. "Potem pa grem, veš kje me najdeš," je še rekla, nato pa izginila.
Naslonila sem se na deblo drevesa in sklonila glavo. Šumenje listja me je sproščalo, petje ptic pa razveseljevalo.
Bo že bolje... prej ali slej...
"STOJTE! ARETIRANI STE!" se je zaslišalo kričanje moških v modrem, ki so hiteli proti meni z nabitimi pištolami.
"Roke za hrbet," je mirno rekel policist z globokim glasom in hladno puško položil na moje čelo. Čutila sem kapljice potu, ki so mi počasi polzele po toplem čelu...
_________________________________________________________
Nadaljujem...?
14. april 2012
NEXT! Pa huŁŁa za zgodbico posvečeno meni! < 3
15. april 2012
u87462
u87462
Hvala za prvi next Anch....

________________________________________________

7.9.1989, v zaporu

Nisem imela možnosti, da se izmažem iz tega. Zaprli so me v celico.
Da, zdaj sem tu in pišem v upanju, da bo ta dnevnik nekoč nekdo prebral in se zavedel krivice, ki se mi je dogajala.
Nisem si mislila, da me bo moj najboljši prijatelj obtožil umora njegove babice, ki je že leta pokojna.... ne, ubil jo je on sam, krivdo pa prevalil name. Občutek, ko sediš na mrzlih tleh v hladni celici je daleč od dobrega.
Vsi ljudje so tukaj nesramni do mene, vsi me imajo za morilko, kar nisem. Skoraj sem že izgubila upanje, da bom prišla iz zapora, saj so mi pripisali 50 let zapora. Komaj sem dopolnila 18 let in že se moje življenje spreminja v grozljivko.
"Haley Frensson, KOSILO!" do mene se je sprehodila varnostnica in mi skozi reže potisnila pladenj, na katerem je stal kozarec vode in kos kruha. Zavzdihnila sem in začela jesti. Ko sem pojedla sem pladenj potisnila nazaj skozi režo in se ulegla čez tla. "Ne morem verjeti, kakšna je mladina," je zmajala z glavo varnostnica in mi namenila grozeč pogled. Le zavzdihnila sem, zatisnila oči in poskušala zaspati.

8.9.1989

Zbudila sem se v novem dnevu.
Minute se vlečejo kot ure, dnevi pa kot leta...
"Kaj je a... kaj bi rada?" se je zaslišalo kričanje iz sosednjih celic. Tukaj se zaporniki ves čas prepirajo. "Tebi govorim," v obraz sem dobila steklenico piva, ki se je v trenutku razbila na njem, koški stekla pa so zleteli na vse strani. Po obrazu sem začutila toplo kri... zmrazilo me je po telesu... "Hahahah.... nova je pa nekam občutljiva," sem zaslišala, nato pa je vse potihnilo. Mučno tišino je prerezal moj krik... kot bi mignila sem že ležala v mlaki krvi...
_______________________________________________
Nadaljujem...?
15. april 2012
u87004
u87004
next
15. april 2012
NEXT! fułł dobro! :'D
16. april 2012
u87462
u87462
Hvala vama... ;**** Tukile je kratek next, saj je ta teden zelo naporen in dvomim da bom uspela nextati...
Poleg vsega, sem se vseeno odločila napisati next, če že ne dolg in zanimiv pa vsaj kratek.... upam, da vseeno ne boste prenehali brati.... (:
____________________________________________________
"Mislim, da ni dobro," šepet moškega mi je donel v glavi. Počasi sem odprla oči in se razgledala po prostoru. Tema. Tema in le tema. Najbrž sem v bolnišnici. Vonj je vsaj takšen kot v bolnišnici. Vse se je dogajalo s tako naglico, zmedenosti kar ni bilo konec.
"Kaj se je zgodilo?" komaj sem prepoznala svoj hripav glas, ki se je iztisnil iz mene. "Sozaporniki so ti v glavo vrgli steklenico, kar je pustilo poškodbe," si je pokimal zdravnik in si nekaj zapisoval.
"Koliko prstov vidiš?" je vprašal. To vprašanje je bilo popolnoma odveč. Videla sem le temo. Temo, ki ji ni bilo videti konca. Kamor sem se zagledala je bila tema.
"Najprej bi vas prosila, da prižgete luč," sem zakašljala in si pomela oči. Na zapestju sem začutila toplo roko.
"Luč je prižgana Haley, dan je," je s pomirjajočim glasom rekel zdravnik in me nežno pobožal po laseh.
"O, ne, to ni mogoče," sem nasprotovala in zmajevala z glavo. Čutila sem kako so mi iz oči privrele solze, se spustile po hladnih licih in kapnile na sveže oprano posteljnino. Domnevam, da je bela...
"Seveda je, Haley, steklenica je poškodovala tvoj..." umolknil je... kaj je hotel reči? Srčni utrip se mi je nenadoma pospešil.
"Tvoj?" hlad me je spreletel po vsem telesu.
"Vid," je dokončal poved in globoko vdihnil. Dih se mi je zaustavil.
"Se hecate?" sem vprašala v upanju in stresla z lasmi.
"Ne, Haley žal. Zakaj bi se hecal s tako zadevo?" je rekel...
___________________________________________________________
Nadaljujem...?
16. april 2012
u87004
u87004
next in pa GORJE TISTEMU KI JI JE VRGEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPREMENIL JI BO LAJF
16. april 2012
u87462
u87462
Hvala ti za koment! ;****
In ja... prau maš.... ampak.. no, bolš da ti č ne izdam ka se bo dogajal, če ne ne bo zanimiv.... (:
16. april 2012
u87004
u87004
ja ne smeš mi izdati, zato pa moraš next napisati....vidš vidš jst kle in natreningu skos rime govorim
16. april 2012
u87462
u87462
heehhh ;***
zej pa že morm it... -.- delo čaka... -.-
16. april 2012
u87284
u87284
Next
16. april 2012
NEXT! :**************************
16. april 2012
u87462
u87462
Hvala vsem ;****** αłexıš, nova bralka.... (: thx, da berete... ampak ne bom prenehala, pa če tudi ne bo nobenega komenta, saj pišm zato ker to rada delam, ne pa zaradi nextov... (: Lepo, pa je videti next in pa kakšen komentarček.... ;***
__________________________________________________________________

ROSSIE

_________________________

Tega preprosto nisem mogla več brati. Na hitro sem zaprla dnevnik in hkrati oči. 'Da, zdaj sem tu in pišem v upanju, da bo ta dnevnik nekoč nekdo prebral in se zavedel krivice, ki se mi je dogajala.' Te besede mi niso dale miru.
Zavzdihnila sem in pogladila hrapavo naslovnico dnevnika. S kazalcem sem na hitro pogladila naslovne črke, ki so bile izbočene. Ob otipu črk me je streslo po vsem telesu. Kot bi mi to dekle dajalo znak, znak za maščevanje.
Znova sem globoko vdihnila svež zrak in izdihnila vse skrbi, ki so se mi kupičile. Čas je za preobrat.

"In tole pa je bukovina," je dolgočasno snov razlagal učitelj tehnike. Moj pogled je bil uprt v leseno omaro na drugi strani učilnice. To je bilo še edino zanimivo v njej. Z enim očesom sem poškilila proti mojim sošolcem. Lucas je nepremično buljil skozi okno, Zac se je igral z vrvicami, ki so bile prišite na puloverju, tudi šolski piflar Link je bil tokrat popolnoma zatopljen z opazovanjem svojih črnih čevljev.
Skratka učitelj, škoda truda.... sem že hotela reči, a sem se zadnji trenutek zadržala. Na hitro sem si pokrila usta in rahlo počepnila.
"Rossie, imaš težave?" je z zoženimi očmi preletel vse okoli njega, njegov hladen pogled pa se je na koncu ustavil na meni.
Le odkimala sem in se nervozno prestopila.
Do konca pouka se nikakor nisem mogla zbrati, ves čas sem mislila le na Haley in njeno kruto življenje...
___________________________________________
Nadaljujem...?
17. april 2012
u87004
u87004
next....
17. april 2012
NEXT!!!
17. april 2012
u87462
u87462
Anastasia, zaka pa tri pikce? hahaha zejbavam seee.... ;D
17. april 2012
u87004
u87004
pa kr tko .....hotla sm še neki napisat .sam sm pol si vse prebrala kdo je kdo
17. april 2012
u87462
u87462
aaaa.....
17. april 2012
dej NEEEXT no pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiš!!
17. april 2012
u90125
u90125
Vav Sarah ti pa res znaš super pisat zgodbice!Next takoj!
01. maj 2012
u87462
u87462
Hvala, ampak ne znam...
01. maj 2012
u90125
u90125
Ha ha...Za moje pojme že znaš!In to super!
01. maj 2012
u87462
u87462
Hvala ... =D
01. maj 2012
u90125
u90125
Nb
01. maj 2012
u90125
u90125
next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next
02. julij 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani