u228682
u228682
Hey!

Odločila sem se napisati zgodbo,ki je moj resnični dan. Ta se je zgodil včeraj. Nekaj ne bo resnično,ampak dnevnik ,moj rojstni dan, tisti včerajšnji dan je resnično. Tudi vse osebe ,ki so tam sodelovale,so resnične in so bile res v mojem dnevu.

Sem Mari. Imam dolgo ime,zato me vsi tako kličejo. Moja najboljša prijateljica je Kate. Jaz jo tako kličem,saj ima tudi ona dolgo ime. Je tudi moja sošolka.

Prolog: Moj rojstni dan je. Tako sem srečna. A vse se zaradi knjige, spremeni v nočno moro. Ta knjiga je dnevnik, v katerem je veliko skrivnosti. Na 27.oktober( na ta dan sem se rodila) dobim eno veliko darilo. To je bila moja največja želja. Takrat se naredi ta lep dan. Danes. Ali za vsem tem stoji ta dnevnik? Bomo videli.

Kakšen se vam zdi prolog?
12. oktober 2017
u211472
u211472
Zanimiv ^^ neext
12. oktober 2017
u228682
u228682
Hvala. Next pa bo danes, ker sem ga že napisala na list.
12. oktober 2017
u211472
u211472
Yay, super ^^
12. oktober 2017
u228682
u228682
Mogoče 1.del ne bo zanimiv,saj opisuje predvčerajšnji večer,ki je resničen.Tisti dan sem dobila dnevnik in še eno knjigo,ki je priročnik.
12. oktober 2017
u228682
u228682
1.del: Sedim na postelji ter razmišljam. Čakam na njo. Mojo mamo. Mislim si le grozne stvari. Mogoče so jo povozili ali je imela prometno nesrečo. Ura je že osma zvečer,a nje ni. Solze so mi lile,kot kaplje krvi. Nisem vedela,kaj
naj naredim. Mogoče ima moja zajčica Stela prav,saj ona le strmi v mene. Tako jo jaz vidim. Začnem brati knjigo,ki ima okoli tristo strani. Preberem skoraj celo knjigo, ko nekdo vstopi. Ja, moja mama je. Ona me pozdravi in vpraša kako je bilo v šoli. Kot vedno. V rokah nosi majhno platneno vrečko. Takoj ji jo izpulim iz rok. Pogledam noter ter tam zagledam dve knjigi. Ona mi obrazloži,: "To je dnevnik. Mogoče je malo nenavaden. Skriva veliko skrivnosti, kot drugi dnevniki.Vedno, ko pogledaš v njega,moraš nekaj zapisat. Le tako boš srečna. To je tvoje posebno darilo za rojstni dan. Jasno?"Jaz sem prikimala. Zatem je moja mama odšla. Imela sem čas,da si ogledam dnevnik.

To je prva stran tega dnevnika:
Hey!

Ta dnevnik je namenjen tebi. Mogoče ne veš zakaj,a boš že videla.

"Sem Ana. Imam 11 let. Živim v Novi Gorici. Obožujem jahanje ter odbojko. To treniram že od 6 leta. Ta dnevnik je odprtina mojih skrivnosti, ki so zdaj zaupane punci mojih let. Tej punci sem organizirala v tem dnevniku teste in še veliko drugih zanimivosti. "

Adijo za zdaj.

Nisem brala naslednje strani,saj sta me starša klicala naj pridem na večerjo. Dnevnik sem zložila v omaro ter odhitela po stopnicah. Umila sem si roke in pripravila mizo. Za večerjo so bili njoki. Zelo rada jem njoke. Ko sem pojedla sem odšla v sobo ter prijela dnevnik v roke. F

Zdaj so prišli obiski pa nimam več časa.
13. oktober 2017
u228682
u228682
Zdaj bom nadaljevala 1.del:

Odločila sem se brati naprej,a morala bom nekaj zapisat.
Naslednja stran:
"Hojla!"

"Spet pišem v ta dnevnik in vem,da bo to brala punca. Le ,da tokrat bo morala tudi ona nekaj zapisat. Le tako bo srečna. Danes bom napisala kaj se mi je zgodilo v šoli in doma: Prišla sem v šolo. Zbolela je naša učiteljica Anja,ki je zelo prijazna. Sovražim kadar učiteljica zboli. Stara je 23 let. Ja,zelo mlada je. Aja,zdaj se spet moram vrniti k tistemu o dogodku v šoli. Danes, ko ni bilo učiteljice ,so me vsi zafrkavali z "učiteljičina punčka." Vedno je tako. Zato sovražim dneve,ko učiteljica zboli. Pouk smo danes imeli z učiteljem Benjaminom. On je zelo strog učitelj. Dal nam je štiri strani matematike, list za družbo in za naravoslovje ter tri strani za slovenščino. Učitelj je vedno takšen. Ubogi 7.razred, ki ga ima za učitelja matematike. Vsi naši drugi predmetniki niso imeli časa,da bi imeli z njimi pouk. Upam,da bo jutri drugače. Tudi ko sem prišla je bilo hudo. Za nalogo sem potrebovala štiri ure, zatem sem morala iti na trening odbojke. Ko sem se vrnila sem pojedla malico,skuhala večerjo in pospravila našo hišo. Moja 15-letna sestra Monika pa je le lenarila na kavču ter gledala televizijo. Moja mama Anica je danes zbolela,oče pa se je iz službe vrnil ob sedmih zvečer. Moj 7- letni brat Leon pa se je igral v svoji sobi z avtomobilčkim. Zvečer sem odšla s svojim kužkom Pikotom na sprehod. Piko je res bil samo moj kuža. Za nič na svetu ga ne bi dala."

"Bye,zdaj grem v posteljo. "
Vse to sem prebrala. Koliko je doživela v enem dnevu,sem si mislila. Na listu je pustila punca nekaj prostora,da sem lahko zapisala:

"Ojla!"

"Zelo veliko doživljaš v tem dnevu. Tako izgleda. Jaz nisem doživela nič takšnega,zato ti ne morem nič napisat. Edino to ,da sem se skoraj zaletela v telovadnici!"

"Adijo!"

Ko sem to zapisala sem zaprla dnevnik ter ga skrila v predal. Odbila je deveta ura in ,zato moram iti spati.
Prosim mnenja! Danes ne bo nextov saj grem na sošolkin dan. Preberite si tudi prejšnji komentar,saj tisto je tudi prvi del.

Hvala!
14. oktober 2017
u221306
u221306
Nextt + zanimivo +Čimprej piši dalje
15. oktober 2017
u228682
u228682
Hvala ti!

Bom verjetno kar zdaj napisala
15. oktober 2017
u228682
u228682
Evo Next:2.del:

Sanjam čarovniško šolo, v kateri se ti ni potrebno učiti matematike in športne. Jej! A zbudim se. Odprem oči. Jaz sem na preprogi in ne na postelji. Padla sem s postelje. To bo kar držalo. Jaz nisem nikoli pazljiva in zato se to zgodi. Odločila sem se ,da se bom pobrala. A na koncu se ne morem. Nevem zakaj. Moje noge me ne ubogajo. Približno po pol ure sem se uspela pobrati. Končno. Uspelo mi je. Iz omare sem prijela prvo majico in hlače, ki sem jih zagledala. Na hitro sem se preoblekla. Oddrvela sem po stopnicah do kuhinje ter pojedla zajtrk. V kopalnici sem si umila zobe in naredila figo. Torbo sem si že včeraj pripravila,tako da brez skrbi.Imela sem še dvajset minut, to je dovolj da preberem tretjo stran dnevnika.

Tretja stran:

"Hey!"

"Spet ti pišem. Danes sem dobila mucko. Dala sem ji ime Kitty. Zjutraj sem se igrala z njo, potem sem morala oditi v šolo. Spet so se zafrkavali iz mene,saj učiteljice še vedno ni bilo na šoli. A sem le zdržala. Danes smo imeli pouk z učiteljico Sofijo. Ona je naša učiteljica družbe. In tako smo imeli vse 5 ur družbo. Ta predmet zelo sovražim. Zdaj nisem napisala veliko,saj te hočem nekaj vprašati. Prosim odgovori na ta tri vprašanja. Hvala."

1. Kateri je tvoj najljubši predmet?
2. Katera je tvoja najljubša žival?
3. Imaš hišnega ljubljenčka? Če imaš, napiši katere?

"Adijo"
_________________________________________
Pol bom napisala do konca.

Pa prosim mnenja
15. oktober 2017
u228682
u228682
Zdaj bom nadaljevala 2.del:

Pogledala sem na uro. Imela sem še 10 minut časa,da zapišem nekaj. In sem zapisala na enako stran kot punca,saj je spet pustila nekaj prostora:

"Hey!"

"Zdaj ti bom samo odgovorila na vprašanja,saj ti nimam kaj za napisat,ker se je zame šele začel dan.
1.Moj najljubši predmet v šoli je angleščina. 2. Moja najljubša žival je konj,drugače so pa vse lepe. 3. Ja,imam zajčico in 4 želvice. Tako za zdaj je to vse. "

"Bye"
Nisem vedela,zakaj me to sprašuje. Ah,saj so normalna vprašanja. Moram ugotoviti kaj je fora tega dnevnika. Spet se spomnim na uro. Še 5 minut imam. Zajčici še zamenjam vodo,dam pol korenčka in ji dam suho travo. Želve pa so se zakopale, tako da jih zdaj ne hranim,saj so v zemlji. Zatem dobim idejo, da pokažem svoji najboljši prijateljici Kate dnevnik. Nevem če je to dobra ideja. A prepozno je. Noge me že nesejo po stopnicah in jaz imam v rokah dnevnik. Zaletim se v ....

1. V koga mislite ,da sem se zaletela?
2. Ali mislite,da sem prišla na avtobusno postajo?
Preberite si tudi prejšnji komentar,saj je tudi tisto 2.del!
15. oktober 2017
Carsko piši dalje
15. oktober 2017
u228682
u228682
3.del

Zaletim se v mojo mamo, ki se odpravlja v službo. Jaz tečem naprej,da ne bi zamudila. Cela potna priddrvim na avtobusno postajo. Tam čaka moja soseda Urška. Spet ona. Zelo jo sovražim. Približno po dveh minutah pride avtobus. Vstopiva. Urška se usede zraven svoje sošolke Ide, jaz pa k moji najboljši prijateljici Kate. Ko pridemo se preobujeva ter odideva v razred, kjer ni nobenega. Začudeno se pogledava. Saj oni so vedno v razredu. Pograbim dnevnik in skupaj s Kate prebereva 4.stran dnevnika.

4.stran dnevnika:

"Hey!"

" V tem prostoru ,kjer sta zdaj se skriva skrivnost. Ta skrivnost je zapisana na 5. strani. A šele po pouku lahko pogledaste to stran. No,meni se danes ni zgodilo nič posebnega. Edino to,da sem imela rojstni dan. Zdaj pa vprašanja:
1. Ali imaš rada vaš razred?.
2. Bi rada ostala 1 dan v vašem razredu?
3. Imaš rada skrivalnice?

ta znak vama bo nekaj pokazal.
Bye!
Gledava in bereva. Čudno napisano. Odločili sva se,da bo Kate danes prišla na obisk meni. Temu morava priti do dna. Na listu je spet pustila prostora in jaz sem zapisala:

1. Ne maram naš razred.
2. Ne bi!!!
3.Sovražim jih!!
Nisem nič več napisala,saj nisem hotela da izve veliko o meni. Le na to sem odgovorila. Stopila sem do vrat in jih skušala odpreti. A bila so zaklenjena. Še sreča,da je bila z mano Kate. Obe sva pogumni. A ne veva kako se bova iz tega izmazali. In ne veva kje so najini sošolci in sošolke.
15. oktober 2017
u228682
u228682
Bi kdo imel posvečen Next?
15. oktober 2017
Piši naprej ka je blo ffffuuuulllll me zanima ka se je zgodlo živčna sem piši da se ne razpočimfffffuuuuulllll me zanima 5. del
15. oktober 2017
Js bi mela posvečen Next
15. oktober 2017
Next
15. oktober 2017
u228682
u228682
4.del
Ta Next je posvečen opip.

Malo sem prebrskala po razredu,a nisem našla ničesar, s čimer bi si lahko pomagale. Zato sem se odločila pogledati 5.stran dnevnika.

5.stran dnevnika:
Hey!

"Vidim ,da me nista poslušali. A vseeno. Pogledajta 4.stran, kjer vama kaže en znak. Tisto boste morale narediti. V tem dnevu sem imela rojstnodnevno zabavo na kateri je bilo 5 sošolk in 3 sošolce. Verjetno vaju to ne zanima,zato se raje oslobodita. Na 10. strani bosta imeli dogodivščino. Do takrat ne odpirajta!

1. Bosta vpoštevali znak?
2. Bosta vspeli potrpet?
3. Se veselite dogodivščine?

Bay!
Spet je pustila prostor zato sem jaz napisala:

Vse ja!
In začeli sva iskati po razredu predmete, ki jih potrebujeva.
15. oktober 2017
u228682
u228682
Bi kera posvečen Next?
15. oktober 2017
u221306
u221306
Jst!!! Next
15. oktober 2017
u228682
u228682
Ok Next bo jutri, ker nimam časa danes
15. oktober 2017
Kul jutri bom prebrela tisto ko boš napisala
15. oktober 2017
u228682
u228682
Supr upam da ti je zgodba ušeč
15. oktober 2017
Ja
15. oktober 2017
Ful cul je
15. oktober 2017
u228682
u228682
Usaj tebi je zelo cul zgodba
15. oktober 2017
A drugim ni
15. oktober 2017
u228682
u228682
Mogoče je sm ti si napisala,da boš poknla haha
15. oktober 2017
Ha ha
15. oktober 2017
u228682
u228682
5.del

Za vse sva potrebovali: škarje, lepilo,lepilni trak, kredo, stol, vrvico in glavno roke!!! Prijela sem vrvico in škarje. Vrvico sem dala skozi ključavnico in odrezala tisto , kar je bilo predolgo. Zalepila sem skupaj z lepilnim trakom in lepilom. Stol sem dala ob vrata ter kredo položila na Katine roke. Jaz sem ddrvela proti stolu in bum... in uspelo mi je! Rešeni sva sem zakričala na cel glas. Takoj sva pohiteli iz učilnice. A še najine sošolce in sošolke moramo najti. In odideva proti .....

To je posvečeno rosi. rr
15. oktober 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani