Uzivaj
26. november 2015
u198831
u198831
Bom...hvala
26. november 2015
u198831
u198831
Evo tuki je 8.del
Posvečen pa,je AngelBlood,ti že veš zakaj
********************
8.del
********************
Jaxie je potihoma nadaljeval. Vem za morilca. Vrnil se je. Ti pa pazi na mojo Ano. Edina je še med živimi. Če obvaruješ Ano in spraviš morilca za zapahe dobiš toliko denarja,kot ga hočeš. V nasprotnem primiru pa se me pazi!
Če pa bosta potrebovala kakršno koli pravno pomoč me obiščita. Ramon je le narahlo prikimal nato pa odšel iz sobe.
********************
Stopal je po hodniku,nakar je zaslišal glasne korake. Vrjetno je nekdo tekel. Pognal se je do konca hodnika. Tam pa je videl le odprto okno. S pogledom je preletel dvorišče. Vse se je odvilo tako hitro. Na dvorišče je pripeljal črn Marcedez z zatemnjenimi stekli. Videl je le še pramen zelenih las in avto je odpeljal. Zbegano je strmel. Če je bila res to Ana,kaj za boga se gre! Iz 2.nadstropja je skočila ter se odpeljala z neznanim voznikom neznano kam. Zamišljno je strmel v tla. V snegu je zagledal odtise bosih nog. Ja,res je bila Ana!
In on naj bi jo pazil,pa mu takoj uide...
Vrnil se je v pisarno ter se razgledal po njej. Nič novega. Stopil je do skodelice s kavo,ki je še vedno samevala na mizi. Popil je nekaj požirkov kave. Njegovo telo je postajalo čedalje bolj otoplo. Bil je zelo zaspan. Usedel se je na stol.
********************
Ob 9.18 ga je zbudilo Anino dretje. Drla se je,naj za boga že vstane,ker zamujata na obdukcijo. Hitro je vstal. Koliko časa je spal v pisarni,se je spraševal. Zabolela ga je glava. Jezen je bil nase,zakaj je sploh spil tisto kavo! Namesto,da bi ga kofein poživil je zaspal. Je bilo možno,da mu je kdo v kavo nalil vspavalo?
********************
Začutil je močno Anino dlan na svoji roki. Kričevito ga je zgrabila. Zvlekla ga je po stopnicah,ter si med tem ves čas šepetala,kako pozna je.
Zazrl se je vanjo. Pritekla sta do parkirišča. Ana se je vsedla na voznikov sedež,ter uključila avtomobil. Ramon je zaskrbljeno sedel na sovoznikov šedež. Komaj je zaprl vrata,že je Ana speljala. Pogledal je na števec. Vozila je 130km/h. Jezno ji je zabrusil: omejitev je 80!
Ona pa ga niti pogledala ni ter le pohodila na plin. Po 15 minutah divje vožnje sta zavila iz zahodnje obvoznice. Čez nekaj minut sta stala pred temno sivo stavbo. Učasih je bila zdravstvena šola. Potem pa so šolo premestili v središče Milana,stavbo pa so začeli uporabljati kot mrtvašnico.
Ana je parkirala,iztopila iz avta,ter z zdolgočasenim pogledom premirila Ramona.'Daj pridi že ven',se je zadrla. Stopil je,ter se zazrl v sivo stavbo. Nelagoden občutek ga je prejel. Vstopila sta notri. Ana je že poznala sistem,tako ga je odpeljala v klet,kjer je bil prostor namenjen izključno analiziranju trupel morilca27. Potrkala je na vrata.
Odprla jima jih je prijazna ženska,v zgodnjih 30letih. Bila je majhne rasti in okrogle postave. Rdečkasto oranžni lasje so ji uhajali iz čopa ter prekrivali njene pegice. Nasmehnila se je,ter ju povabila noter. Prostor je smrdel po razkužilu. Iz njega pa je uhajal hlad.
Potem,pa je začela s poročilom.
********************
Hadie
********************
Umor je dokaj zapleten. Morilec je žrtev vrjetno presenetil na domu. Uprašanje pa je,kje jo je razrezal. Oziroma kam je v tistem času odlagal kosti in ostalo. V gmoti nisem našla nobenih sladi tkanin,kar pomeni,da je bila gola. A nevemo,kje so trenutno oblačila. Na žalost,pa nemoramo na podlagi ničesar ugotoviti kako jo je točno ubil. Bila je bolj majhne rasti,vsaj to piše na njeni osebni datoteki,zato morilcu nebi bilo tak problem,zadaviti žrtve. Ko je bila vrjetno mrtva,jo je razrezal. Naprej je vrjetno odrezal glavo. Potem pa žrtvi poluil nohte. A to je lahko storil,tudi za časa njenega življenja. Mogoče je hotel,da bi trpela.
Ko je odstranil vse kosti,je pač na bolj drobne kose razrezal žrtev potem pa ostanke zmiksal z paličnim mešalnikom. Nevemo pa še točno zakaj je stene pobarval s to gmotno barvo iz žrtve. Ko sem preučevala ostanke žrtve sem dobila občutek,kot da se igra umetnika. Ramona,je stisnilo v želodcu. Glede glave pa. Poleg dlani je bila edin celi kos,in na tej dlani je iz neznanega razloga pustil nohte. Ana se je sama pri sebi nasmihala. Vrjetno je hotel le opozoriti,da mora Ana najti morilca,ali pa da jo hoče le še bolj prizadeti. Vrjetno nam je hotel prikazati nek simbol. Glavo pa je uporabil kot skrivno šatuljo za zmiksane organe. Na podlagi fotografij in DNKja že vemo,kdo je žrtev.
Bila je Wanda Holly. Ana je prebledela. Očitno jo je poznala. In to zelo dobro. A Hadie še ni odnehala. Nadaljevala je. Stvar ki pa me nebi preveč presenetila je malce nenavadna a možna. Dozdeva se mi,da sta morilca 2. Prvi 4 umori so bili drugačni. Rezi si sploh niso podobni. 5 umor pa ima nov način rezanja. Truplo je bilo razmesarjeno z motorno žago. Ana,najbolje da Ramonu kar predstaviva vseh 6 umorov.
********************
Mnenje?
Kam mislite,da se je Ana odpeljala z črnim Marcedezom?
28. november 2015
u199774
u199774
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!!!!!!
nimam pojma kam se je odpeljala ...
28. november 2015
u202183
u202183
Omg....tnx ne vem zakaj je takšna prfekcija namenjena men...hvala tihoposast....in ja vem zakaj mi je namenjena hehe še enkrat tnx...
TNX ;*
Aja skoraj bi pozabila. En velik NEEEEEEEEEEEEEEEEXT
28. november 2015
Neeeext
28. november 2015
next!!
29. november 2015
next
29. november 2015
actimel
actimel
Next
29. november 2015
next!!!!!!!!!!!!!
29. november 2015
u198831
u198831
Se opravičujem,ker tak dolg ni blo nexta...sam sm mela zdele ene težave,ki jih nebi privoščla nikomur...ampak je kar je...hvala vsem bralcem pa ta next je map krajši...bo pa naslednič dalši...
********************
Prišli so do majhne temne sobice brez oken. Hadie je s sabo prinesla veliko mapo raznih papirjev. Usedla se je na stol,ter jima namignila naj se vsedeta. Ramonu se je nabiral cmok v grlu. Nakar je Hadie začela... >>Prvi žrtvi sta bila Anina starša. Morilec ju je prav grdo razmesaril.<<
Anin obraz je postajal še bolj bled. Živčno je začela s kazalcem tapkati po mizi. Hadie je hotela nadaljevati,a Ana je vsatala ter stekla ven. Ramon se je Hadie na hitro opravičil,pograbil njeno mapo,potem pa stekel za Ano.
********************
Našel jo je zunaj,naslonjeno na avtomobil. Njene oči so zbegano pogledovale proti nebu. Ramon je jezno prikorakal do nje,ter začel: >>Ana,kaj se greš! Tako se ti je mudilo,potem pa zbežiš ven! Tudi meni ni največji užitek obiskovati mrtvašnic...sploh pa...nisem si mislil,da si tako občutljiva glede staršev.<<
Premirila ga je z najbolj otožnim pogledom,kar ga je videla v življenju. V hipu se mu je zasmilila. Vzravnala se je potem pa mu jezno zabtusila:>>Ni zaradi staršev! Recimo,da sem rahlo klavstrofobična. Potem pa še vse te luči,nikjer oken,sama kovina in steklo.<<
>>Pridi<< ji je nežno dejal. Vsedla se je v avto poleg njega. Previdno je speljal. Po nekaj minutah vožnje,pa je Ana odprla vrata,ter mu zavpila:>>hvala za prevoz!<<
Preden se je zavedal,kaj se dogaja,so bila vrata zaprta. Ana je zatekla,v ovinku pa je zagledal motorista. Registacije na motorju sploh ni bilo. Motor je bil cel črn,na njem pa je sedel motorist. Oblečen je bil v črn kombinezon,na glavi pa je imel črno čelado. Edina barvna stvar na njem je bil srebrn škorpion narisan na čeladi. Ana je pritekla do njega in skočila na motor. Motorist je pohodil plin. Zadnje kar je videl so bili Anini zeleni prameni.
********************
Ustavil se je. Strmel je predse,ter se trudil ugotoviti,kaj se ravnokar dogaja. >>In jaz,bi moral pazit na Ano!<< Jezen je bil sam nase. V mislih je premleval vse možne načine,kaj bi se ji lahko zgodilo.
Vozil je počasi. Grabila,ga je panika. Po eni uri je končno prispel do policijske postaje. Parkiral je policijski avtomobil,ter se odpravil proti domu. Res ni imel želeje slišati kakršnega koli uprašanja o Ani. Zamišljen je hodil domov. Odpravil se je peš po stopnicah. Vzel kluč ter odklenil vrata. Stopil je v sobo,ter na posteljo vrgel mapo. Odpel si je jakno,ter se oblekel v vsakdanja oblačila. Vleklo ga je v bližnji bar,a nekaj mu je pravilo,naj ne odide tja. Stopil je do hladilnika,ter iz njega vzel whiskey. Notri si je vrgel še dve kocki ledu. Naredil je požirek. Takoj se je počutil bolje. Spil je približno štiri kozarčke whiskiya,ko je začutil,da njegovo telo postaja rahlo otoplo. Vsedel se je v naslonjač ter v toke vzel mapo. Začel je brati potočilo.
********************
1.žrtev: Amaranda Rosamaria Rodriquez
Veliko podrobnosti ni znanih,saj sorodniki niso dovolili obdukcije. Glede na starost krvi ob prihodu je bila umorjena pred soprogom. Pomislil je,mogoče pa je morilec hotel ubiti le njo,njen soprog pa ga je ujel,zato je ubil še njega,bilo bi dokaj logično. Zmrazilo ga je po vesem telesu. Pogledal je stran lista. 9. Obrnil je stran. 13. 4 strani so manjkale. Čudno se mu je zdelo. Bilo je le še nekaj slik nato pa je bila na vrsti že druga žrtev.
2.žrtev: Diego Victorio Olmoz
Tudi pri njemu ni pisalo veliko,saj sorodniki niso dovolili obdukcije. Stresel se je od jeze. Če bo tako pri vseh ostalih umorih morilce nebodo nikoli našli! Za razliko od Amatande pri njemu ni mankala nobena stran. Opazoval je njuna imena in priimka. Nekaj mu ni šlo v glavo. Ana Westbrook,Amaranda Rosamaria Rodriquez,Diego Victorio Olmoz...so bili sploh družina? Niso imeli skupnega priimka. In zakaj ima Ana le eno ime,če pa imata oba njena starša dva? Je bilo Ana sploh njeno pravo ime? Odprl je svoj prenosnike,ter ga uklopil. Postopoma je ime za imenom poiskal. Vsa so izvirala iz Španije. Tudi priimka Aninih staršev. Le Anin priimek je bil angleški. To se mu je zdelo pa že pošteno čudno. Mogoče Ana sploh ne uporablja paravega priimka ali celo imena,mogoče je zato ne more nikoli najti na spletu. Vse njegove teorije so se mu zdele že neumne. Nekaj časa je razmišljal,nato pa odprl nov zavihek. Vanj je vpisal Diego Victorio Olmoz. Ko je videl rezultate je izbulil oči.
Odprl je prvi zavihek. Wikipedia. Začel je brati članek.
********************
Diego Victorio Olmoz je bil uspešen kriptograf. Živel je v Španiji,natančneje v Jerezu. Njegovo življenje je bilo tajno. Znano je le,da se je pri 27 preselil v Italijo iz neznanega razloga. Tam je po vsej vrjetnosti spoznal soprogo,s katiro sta se potočila,a točno število otrok ni znano. Pri 29 pa so svojci začeli opažati,da se čudno vede. Povsod je zapisoval in vrezoval neke znake,katirih pomen pa na žalost ni znan. S soprogo pa sta se pogovarjala v nerazumljivih šifrah,ki pa jih ostali kriptografi še niso vspeli razvozljati. Bil je velik nasprotnik mafije,zato bi bil vrjetno njegov umor lahko povezan tudi s tem. Pri 33 letih so ga našli umorjenega doma. Umorjena pa je bila tudi njegova 31 soproga. Po neuradnih podatkih sta imela hčirko edinko,a tudi ona naj bi umrla iste noči kot njena starša. Vse skupaj se mu je zdelo že preveč čudno. V iskalnik je vtipkal še Amaranda Rosamaria Rodriquez. Ko pa je videl članek je prebledel.
********************
Kdo mislite,da je bil voznik motorja,oz. kam je bila Ana namenjena?
Kje bi bile lahko mankajoče strani in zakaj jih ni?
Zakaj imajo Ana in njeni starši različne priimke,čeprav so družina?
O čem mislite,da govori članek Anine mame?
Vidite kakšne povezave?
09. december 2015
u199774
u199774
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!!!!!!
10. december 2015
Neeeeeeeeeeeeexxxxxxxxxxtttttttt
10. december 2015
actimel
actimel
Next
10. december 2015
next
nwm
10. december 2015
neeeext!!!
1. hm, Ana se mi zdi nekam sumljiva... Njen fant?
2. Ima jih morilec, ker je bil še nekdo umorjen
3. Je bila posvojena?
4. Ne vem.
5. Zagotovo je to povezano
12. december 2015
u198831
u198831
Ta next posvečam I love music...upam,da ti bo ušeč...sicer bi next mogu pridt v soboto ampak sem mela določene stvari, ki jim pač dajem prednost...
********************
10.del
********************
Strmel je v članek ni moral vrjeti,da je res. Začel je brati.
********************
Amaranda Rosamaria Rodriquez, zanana bolj pod vzdevkom Rose. Vrjetno je njen vzdevek izviral iz imena Amaranda-cvet ki nikoli ne zbledi ali pa Rosamaria-Marijina roža. Njeni pravi imeni sta bili skoraj, do njene smrti neznani. Celo na osebnem dokumentu ji je pisalo Rose Rodriquez. Ob primku Rodriquez pa se bo marsi kdo spomnil Marca Rodruqeza. Bil je znan mafijec. Z magijo se je ukvarjal, več desetletji, dokler pri njegovih 79 niso odkrili njegovega trupla. Bil je 3 zaboden, na njen ma je s krvjo pisalo: zate MRA. Morilec je po vsej vrjetnosti še vedno na prostosti! Če karkoli veste Vas naprošamo, da obvestite lokalno policijo. Rose oz. Amaranda Rosamaria Rodriquez je pri 14 zbežala od doma, ter se začela upirati mafijski oblasti svojega očeta. Sodelovala je z raznimi vohunskimi organizacijami. Nihče pa ne ve točno kdaj je spoznala svojega soproga. Ko je dopolnila 19 let se je iz Italije vrnila v rodno Španijo, a se je še istega leta vrnila nazaj. Ko je sopolnila 25 let se je začela izogibati javnemu življenju, zato veliko stvari o njen ni znanih. Svojci so potrdili, da se je nekaj let pred smrtjo čudno obnašala in podobno kot soprog zapisovala razne šifre, kamor jih je mogla. Edina izmed njenih znanih šifer pa se glasi: ANBKMSIMS MS VSTIH NI GHDSI CJESE MZ FSE VN JHFZKZ ANDN EFSUIZ (znan je le zato,ker je imela to šifro vtetovirano v dlan)
Prebral je. Nič mu bilo jasno. Nadaljeval je z branjem. Pri 30 letih je bila ubita skupaj z soprogom in trenutno edinim znanim otrokom.
********************
Nad člankom je bil šokiran...ni dolgo minilo do kar si je zi oči v oči stal nasproti z mafijo. Natančneje pred 4 leti. Še predobro se je spomnil privlačne visoke blondinke. Na sebi je imela kratko črno oblekico, dolge petke, ter elegantno žensko jakno. A ravno ona je bila vsega kriva, na videz najman nevarna, ga je skoraj ubila. Sprehajala se je ob nižjem moškem s črnimi očali. Ramon je takrat ugibal v koga naj nameri pištolo. Moški je le pokimal. Blondinka je iz neznano kot potegnila pištolo, ter ga zadela v trebuh. Srečo je imel, da je prežive. Blondinko so videvali na vse več mafijskih napadih a ujeti je niso morali. Po poškodbi in okrevanju se je iz Monopolija preselil v Milano. Tu je začel delati na policiji in spoznal Ano. Nekaj časa je razmišljal. Odprl je slike Amarande Rosamarie Rodriquez. Ogledal si jih je. Zgledala je čisto tako kot Ana. Vranje črni lasje so ji plapolali v vetru. Le njene oči so bile otožno sive. Strmel je, potem pa potiho zaklel. Poznal jo je. Videl jo je v Firencah. Plezala je po eni izmed katedral, ter mu rekla, da je od tam najlepši razgled in mu celo predlagala, da se ji pridruži pri plezanju. On pa ji je poskušal to preprečiti, a mu ni vspelo. Podrgnil se je z dlanjo po licu. Takrat ga je res močno ugarila, pa jo je samo prijel za roko in ji svetoval, naj ne pleza tja.
********************
Čez 5 minut je poiskal vizitko Jaxia Westbrook, ter ga poklical. A ni se mu javil. Šele tedaj se je spomnil, da je brez Ane!
Stekel je v spalnico vzel kolček vanj vrgel nekaj stvari, ki so mu prišle prve pod roke, vzel avtomobilske ključe in zaklenil stanovanje. V nekaj minutah je bil pri svojem srebrnem Golfu. Ni bil pretirano nov, a za vozit je bil kar vredu. Kovček je odvrgel na zadnji sedež, sam pa se je usel za volan, ter pohodil plin. Vozil je pi milanski obvoznici. Potiho je zaklel. Zakaj nemore živeti tako kot on v Milanu?
Ne živeti mora v Paviji, ki je skoraj eno uro stran!
Vozil je po avtocesti. Šele takrat se je spomnil, da niti njenega točnega naslova ne ve!
********************
Po eni uri vožnje je prišel do Pavie. Poskušal se je spomniti, kam mora zaviti. Vozil je proti središču. Nakar je zagledal. Majhno temno potko. Vedel je, da je prava. Zapeljal je na pot. Po polurni požnji je prispel do vile. Zavil je na mogočen dovoz. Vse luči so bile ugašnjene. To ni pomenilo nič dobrega. Stopil je iz avta, ter se po dovozu odpravil peš do vhoda. Ozrl se je po mestu, kjer je zadnjič videl tisto čudno skulpturo. V snegu se je še vedno videlo kri. Zagledal je svečo. Posvetil je s svojo lučko ter onemel. Strjena kri v snegu je bila v vzorcu trikotnika, v njem je bil krog čez oba lika pa je bila potegnjena simetrala. Okoli pa so bile razni krvavi odtisi. Zrl je v znak. Še predobro ga je poznal, a moralo je iti za naklučje. Znak je zgledal kot simbol Svetinj smrti. In močno je dvomil, da je morilec nek pretiran ljubitelj Harrya Potterja. Zavzdihnil je. Takrat se je spomnil, kdo je tja postavil svečo!? Ana ali morilec? Zdrznil se je ob tej misli. Šele takrat se je spomnil zakaj sploh je prišel sem. Stopil je do vrat, ter pozvonil.
********************
Zaslišal je skadbo. Ni zvenela ravno kot kakšna navadna piskajoča melodija, ki jo imajo ljudje navadno za zvonenje. Delovala mu je rahlo baročno, uvod je bil orgeljski, stopnjeval je njegovo napetost. Glasba se mu je zdela grozljiva. Nakar je zraven orgelj začela igrati kitara, sledili pa so ji še bobni. Trznil je, potem pa zavzdihnil. >>Spet nek power metal.<< Preden je začel pevec peti so se odprla vrata. Pred njim je stala ženska, tako poznana a tako tuja. Anini lasje so razmršeni prekrivali njen obraz. Na sebi ni imela nobenih ličil, zato je bila njena koža še bolj bleda kot navadno. Njene ustnice so bile krvavo rdeče. Ogrnjena je bila s črno spalno haljo. Haljo si je očitno ogrnila v naglici in sploh ni vgotovila, da se vidi njena pižama. Če bi se temu sploh lahko reklo pižama. Pod haljo je imela oblečene usnjene kratke hlače na robovih hlač pa so se lesketali srebrni neti. Na sebi je poleg hlač imela le še majco z naramnicami, ki je razkrivala del njene ključnice. Zastrmela se je vanj. Namenila mu je eden najbolj ledenih pogledov. Začel je:>>Ana...<<
********************
Mogoče kdo ve kaj pomeni šifra, ki jo je imela Anina mama vtetovirano v dlan? (Pri tej šifri je uporabljen eden izmed najbolj preprostih načinov šifriranja)
Zakaj mislite, da je postavil tja svečo?
15. december 2015
u198831
u198831
*ni zakaj ampak kdo mislite, da je tja postavil svečo?
15. december 2015
ne vem
ne vem

next!!
15. december 2015
Nwm
Neeeext
15. december 2015
Hvala za posvečen next!
Fuul zanimivo!!! In ja, zlo mi je ušeč!
1. Nimam pojma
2. Ana
Neeeeeeeeeeext!!!!!!
16. december 2015
next
1. lokacija naslednjega napada
2. ana
17. december 2015
u199774
u199774
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!
18. december 2015
actimel
actimel
Next
22. december 2015
u198831
u198831
Zdej ko sm za to leto konc z ocenami pa tak, bom probala nexte pisat na vsake dva dni...bodo pa tut mal bol primerni temu času...božič pa tak...
Ta Next posvečam THE_END HERE škoda, da ima šifra drug pomen, ker ideja o lokaciji je bla res dobra
********************
11.del
********************
Srepo je strmela vanj. >>Kaj sploh počneš tu!?<< je spregovorila. >>Ana, zate gre, vrjetno si tudi ti na seznamu morilca, ali pa te ogroža mafija, neka oseba mi je naročila in mi plačuje, zato, da sem ves čas v tvoji bližini, ter te pazim. A hoče ostati anomimna.<< Ana je le prikimala, se obrnila na peti, potem pa zaprla vrata. Ramon je strmel v vrata. Če bi dobro pogledal, bi zagledal drobne kapljice krvi na Anini dlani, a namesto tega je še vedno strmel v vrata. Zadrl se ji je: >>Tudi prav, bom pa celo noč sedel pred vrati! << usedel se je na tla, ter se zastrmel v temo. Upal je, da ga je vsaj slišala. Začel je postajati rahlo zaspan. Nakar so se vrata odprla. Vanj je posvetil snop svetlobe. Dvignil je glavo. Pred njim je stala Ana preoblečena v kratke črne hlače, ter črno majico. Na njej je bila v krvavi barvi narisana številka 27. Zgolj naklučje? Njeni zdaj postriženi črni lasje so se lepili na njena ramena. Vrjetno so bili sveže oprani, saj na njih ni bilo tiste 'nagravžne' zelene barve. Premirila ga je s hladnim pogledom. >>Še nisi odšel?<< ga je vprašala. Odkimal je. >>Tu bom ostal, pa če bom moral spati pred vrati.<< ji je dejal. Ona pa je le skomignila z rameni, ter dejala: >>Lahko prespiš pri meni, a da se razumeva, v sobi za goste seveda! A tako ali tako neboš zdržal več kot 3 dni v moji družbi. Še nihče ni. Zdaj grem pa spat in ne moti me! Saj res, da ne pozabim, sobo si zberi sam...je kar nekaj prostih, ostalo pa tako ali tako piše.<< v roko mu je vrgla šop listov, ter mu pomignila naj stopi notri. Stopil je, zatem pa je Ana zaklenila vrata, ter zginila v temo neznano kam.
********************
Svoje stvari je odložil na tla, ter se usedel za mizo v sprejemnici. Bila je velika soba, a v njen se je počutil utesnjenega. Ogledal si je liste. Nekaj izmed listov je prikazovalo tako rekoč zemljevid hiše, priložen je bil še pravilnik in seznam sob. Na hitro si je ogledal razpored sob. Preletel je, ter se začel smejat. Skoraj vsaka tretja soba je imela napis: NE ODPIRAJ! Razen ena izjema je imela ODPREŠ=SI MRTEV Preletel je še ostale sobe.
04, NE ODPIRAJ!
22AC, NE ODPIRAJ!
09, jedilnica
22SL, NE ODPIRAJ!
46, knižnica
29, ODPREŠ=SI MRTEV
26, soba za goste
25, soba za goste
58, NE ODPIRAJ!
51, soba za goste
41, soba za goste
44, soba za goste
93, ženska kopalnica za goste
99, moška kopalnica za goste
40, soba za goste
15, soba za goste
7, soba za goste
21, soba za goste
3, soba za goste
73, soba za goste
33, soba za goste
5, soba za goste
23, soba za goste
32, soba za goste
Sam pri sebi je vgibal v katero sobo naj se odpravi. Ni mu bilo jasno zakaj nima tako kot normalni ljudje sob oštevilčenih z arabskimi ali rimskimi številkami v naraščujočem ali padajočem vrstnem redu. Večina številk je manjkalo, pa še sobe so bile razvrščene v čudnem vrstnem redu. Odahnil si je, ko je videl, da sobe s številko 27 ni. Nebi ga presenetilo, če bi za božič našel v njej truplo. Dovol časa je preučeval liste. Z negotovimi koraki je stopil, do naslednjega prostora. Vrjetno je bila dnevna soba ali kaj podobnega. Zagledal je dvoje vrat ter stopnice. Ne, da bi se ozrl na karto je zakoračil po stopnicah. Stopil je do prvih vrat. 32, ni okleval, le odprl je, ter se zastrmel v temen prostor. Z roko je po zidz začel iskati stikalo. Našel ga je, ter pritisnil nanj. V trenutku ko je zagledal notranjost sobe mu je zaledenela kri v žilah.
********************
Soba je bila tako velika kot njegovo stanovanje. Stene so bile prepleskane s črno barvo. Na stropu je bil narisan velikanski bel križ iz kosti. Natanko 32 jih je bilo. Ozrl se je po oknih. Težke sive zavese so prekrivale okna. Odgrnil jih je. Pred njim je stalo veliko okno na katirem so bile rešetke. Lepo je pomislil. Tudi zbežati nebi moral iz tu. Postelja je bila še bolj grozna. Razen tega, da je bila vsa črna je bila obrobljena z bodečo žico. Zavedal se je, da je vse skupaj le narisano, a ni imel niti najmanjše želje spati na njej. Še manj pa si je želel videti druge sobe. Usedel se je na tla, v kotu, ter oblečen zadremal.
********************
Sončni žarki so posvetili skozi okno, ter prebudili Ramona. Zbegano se je ozrl po sobi. Ni si želel premišljevati o vsem skupaj. Skozi vrata je odkorakal v kuhinjo. Tam ga je čakala vsa nasmejana Ana. Njegov prestrašn izraz na obrazu ji je vrjetno polepšal cel dan. Zrl je v njene temno zelene oči. >>Ana lačen sem, imaš kaj za pod zob?<< je končno spregovoril Ramon. Ana je skomignila, ter pokazala na hladilnik. Stopil je do njrga, ter ga odprl. Postalo mu je slabo. Hladilnik je bil poven zelenjave in drugih njemu nenavadnih stvari. V kotu je opazil tablico čokolade. Kot lačen volk je raztrgal ovoj, si odlomil velik kos ter ugriznil. V trenutku je obžaloval. Skremžil se je, ter izpljunil čokolado. Videl je, kako zadovoljno se mu je smejala. >>Zakaj nimaš nič užitnega?<< jo je uprašal. Ona pa je le z nasmeškom odgovorila:>>vegeterjanka sem. Pri meni pač neboš našel mesa. In če nisi prebral, si ravnokar poskusil slano čokolado. Prava specaliteta je!<< Ramona je v trenutku minil ves apetit. Spomnil se je šifre, ter Ano povprašal po njej. Vzela je list papirja ter začela nekaj pisati.
A B C D E F G H I J K
Z V U T S R P O N M L
>>Le zamenjaj črke<< mu je zašepetala.
V trenutku so mu postale stvari jasne. A=Z. Začel je prepisovati črke, dokler se na listu ni znašlo besedilo. Zivljenje je bedno in potem umres. Ja, res bi morala biti srecna.
Ana se mu je nasmehnila. Očitno le ni bil tako neumen kot je mislila. Vstala je, ter si slekla jopo. Črna majica z naramnicami se je tesno oprijemala njenega hrbta. Del hrbta pa je bil razkrit in ba njem se je svetil črn napis. Vrjetno veste kakšen. Ramon je sklonil pogled, k Anini dlani. Se mu je le zdelo ali je res zagledal kri? V tistem trenutku je Ana zardela ter si oblekla jopo. >>Greva v službo<< jo je vprašal. Ona pa je prasnila v smeh. >>Božični je!<< šele takrat se je spomnil. >>Bova postavila smrekico in jo okrasila?<< je Ramon vprašal. Oči so se mu zalesketale kot majhnemu otroku. >>Prinesla jo bom, le uredim se še...<<mu je odgovorila. Na ustnicah ji je žarel zloben nasmešk. Ramon se je sam pri sebi spraševal, kaj bo Ana prinesla. Rdeče belo smreko z napisom Ducati? Bo nanjo obesila slike motorjev? Ali še kaj hujšega. Zavzdihnil je.
********************
Zakaj mislite, da ima Ana toliko sob za goste, ter nenavadno urejene sobe?
Mislite, da se je Ramonu le dozdevalo ali je Ana res imela kri na rokah?
Koliko dni mislite, da bo Ramon zdržal v Anini družbi?
Mislite, da bo Ana prinesla smrekico ali pa bo našla kaj bolj čudnega?
25. december 2015
u198831
u198831
Aja pa, da ne pozabim vesele praznike vsem!
Čeprav jih sama sovražim....
25. december 2015
Next!!!! Enako
25. december 2015
u199774
u199774
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!!!!!!!
25. december 2015
Next
kaka je pol bla dešifrirana koda
tnx za posvečen Next
1.ker je bil to všasih hotel
2.imela jo je
3.1teden
4.prinesla bo okostje in ga sestavila v smerko
25. december 2015
Next
26. december 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani