u186827
u186827
PRVO POGLAVJE
Šest deklet je stalo v vrsti za multikino: Megan, Nina, Parvinder, Bethany, Leah in Zoe. Šest se jih je družilo od Zoejine zabave za štirinajsti rojstni dan na začetku devetega letnika. Zdaj je bilo že skoraj konec desetega razreda in dekleta so bila bolj povezana kot kdaj prej, razen ene stvari.
"Me zanima, katera bo naslednja," je rekla Zoe.
"Saj ni dirka," je odgovorila Nina.
"Če bi bila," jo je spomnila Bethany, "bi ti že zmagala."
"večina deklet prvič seksa pri sedemnajstih," je rekla Leah. "In fantje pri devetnajstih. Si lahko predstavljate, da bi čakale tako dolgo?"
"Kje si to slišala?" je vprašala Zoe.
"Po radiu."
"Pri devetnajstih je res pozno," je izjavila Nina.
"Toliko je bila stara moja mama, ko se je poročila," je rekla Parvinder.
16. marec 2016
Next
17. marec 2016
u186827
u186827
"Vidite kaj mislim?" je vprašala Nina. Če čakaš do devetnajstega, je isto, kot če bi čakala do poroke."
Megan je poslušala, ne da bi kaj rekla. Vse jih imajo petnajst. Dve od njih sta to že imeli za sabo in štiri še ne. Torej je bila Megan v večini. Vendar se lahko že v naslednjih dneh razmerje razdeli na pol- pol. In potem...
"Stavim, da bom zadnja," je rekla Leah. "Vedno sem zadnja. Menstruacije nisem dobila skoraj do trinajstega."
"Ne, jaz bom zadnja," je rekla Zoe. "Čakala bom do zaroke."
Ob tej izjavi so jo vse pogledale. Zoe je bila najbolj priljubljeno dekle v letniku. Fantje so stali v vrsti z zmenek z njo. Večina je dobila košarico. Če bo čakala do... Zoe se je majčkeno zadrževala, potem
17. marec 2016
u186827
u186827
Je bruhnila v smeh.
"Uganite kdo me je v soboto po bil na žur?" je rekla, ko so se nehala smejati,ene bolj sproščeno kot druge. "Ian Foster."
Megan je zbodlo od ljubosumja, vendar ga he poskušala
17. marec 2016
u186827
u186827
Skriti. Sama ne računala na Iana Fosterja. Ampak, jasno, hotel ne Zoe. Torej je bila zdaj skoraj že odločeno. Tretja bi Zoe.
17. marec 2016
Next
18. marec 2016
u186827
u186827
Next pride najkasneje jutri
18. marec 2016
Next
19. marec 2016
u186827
u186827
Film je bil tako brezzvezen, da so že na poti iz dvorane začele čvekati.
"Se ne počutiš drugače?" je Megan vprašala Bethany, ki jo je poznala že od male šole.
"Ne, res," je rekla Bethany. "Tako hitro je bilo konec, da se mi zdi, kot da ne šteje."
"Oh, jasno, da šteje," je rekla Nina. "Poslušaj. Naslednjič..."
Množica ljudi, ki je zapuščala kino, je potisnila Megan na drugo stran in jo izločila iz preostanka pogovora. Ampak saj je bila že tako izločena. Pridružila se ji je Zoe.
"Nisem pričakovala,da bo Beth druga," je zamrmrala.
"Vem, kaj misliš," je rekla Megan. Suhljata Bethany je bila videti najmlajša med njimi. Njena mama je anglikanska duhovnica in njen očka na njihovi šoli uči versko vzgojo. Bethanyjin očka je pravzaprav poučeval Rossa Simma, poba, s katerim je Beth izgubila nedolžnost. Zadela bi ga kap, če bi vedel, kaj je počela njegova mala sladka deklica. Ross ni uporabil niti kondoma (Nina je morala spremiti Bethany na kliniko po jutranjo tabletko in predavanje o preprečevanju nosečnosti ter solno prenosljivih boleznih).
"Zakaj misliš, da je to naredila?" je Zoe vprašala Megan.
"Ker ji je Ross blazno všeč?" je ugibala Megan.
"Da bi že enkrat opravila s tem," jo je popravila Zoe.
19. marec 2016
Next
19. marec 2016
Next
19. marec 2016
fuldobr sploh ker je napisano po knjigi Next!
(sicr sm pr knjigi sam uvod prebrala ampak kle lahko zdej brez kakršne koli knjižne izkaznice to berem!)
20. marec 2016
u186827
u186827
"Mogoče so stvari...ušle z vajeti," je rekla Megan.
"Mogoče je hotela dohiteti Nino," je rekla Zoe. "Kot včasih jaz. Saj veš, ko dobi tisti skrivnostni vsevedni nasmešek in tisti pogled "ko boste imele fanta, kakršen je Tom, boste razumele"? Prekleto mi gre na živce."
Leah, Megan in Bethany so se peljale domov z istim avtobusom.
"Torej, kaj mislite, katera od nas bo zadnja?" je gnala pogovor naprej Leah, ko so ostale same v zadnjem delu avtobusa. Takšne je bila Leah, nikoli ni odnehala.
Nista ji odgovorili. Bethany je bila v zadregi.
Megan je prva stopila iz avtobusa in odšla proti somu. Leahino vprašanje jo je privlačilo in vznemirjalo. Odkar je Nina, nekje po polovici deveteha letnika, prvič spala s fantom, je bila izguba nedolžnosti glavna tema neskončnih pogovorov vsakič, ko je katera imela novega fanta.
Megan ni bila obsedena s seksom. Število fantov ni bila najpomembnejša stvar v življenju, kakor so poudarjali njeni starši vedno, kadar je z njimi gledala Seks v mestu. Najpomembnejša je ljubezen.
Edina med njimi, ki ni kar naprej razpravljala o seksu, je bila Nina. S Tomom sta bila skupaj že leto dni in lahko se je pogovarjala o boljših stvareh, kot o tem, kaj počneta v postelji. Naprimer o Tomovem avtomobilu, o stanovanju, ko ga išče, o počitnicah, na katere bosta poleti odšla skupaj.
20. marec 2016
u205549
u205549
Next
20. marec 2016
Next
20. marec 2016
Next
20. marec 2016
u186827
u186827
Medtem je imela Megan pri petnajstih smo dva fanta. Prvi, Steve, je bil v enajstem letniku, ko je bila ona v devetem. Preden ga je pustila, sta šla skupaj ven trikrat ali štirikrat ( če šteje disko, kamor je šel pijan, jo pet minut otipaval, potem pa mi je postalo strašno slabo). Njen naslednji fant je bil samo leto starejši od nje. Megan se je skoraj vnela za Roba, ampak zanimal ga je samo seks. Ko mu je rekla, da bo moral počakati, jo je pustil in začel hoditi s Tracey Cook, ki ga je okužila s klamidijo (prav mu je bilo). To je bilo pred šestimi meseci.
Spoznavanje fantov ni enostavno, če nisi tiste vrste punca, ki v pubih laže koliko je stara, ali pusti, da jo predrzni tipi odgovarjajo na ulici. Middleton je bogu za hrbtom, v neposredni bližini ni bilo nobenega mesta. V edini srednji šoli so bile Meganine možnosti omejene na fante iz njenega letnika (nemogoče) in eno leto starejše (šola ni imela dvanajstega letnika). V enajstem si bili smo trije fantje, ki so ji bili res všeč. Rob Hatton je bil katastrofa. Iain Foster se menda ni zavedal, da Megan sploh obstaja. Tako je ostal le še Jack Green, za katerega ni bila prepričana, ali ji je všeč. Ampak med dopoldanskim odmorom jo je povabil na zmenek.
Toda Smith ima v soboto žur. A bi - saj veš...?
In je rekla ja, tako na pol, saj ni bilo dobro kazati preveč navdušenja.
Zakaj ni prijateljicam pred filmom ali po njem povedala za Jacka? Ker Bethany ni hotela pokvariti velikega trenutka? Ali pa, ker je bila Megan kljub tesni prijateljski povezanosti najbolj zaprta? Gotovo tudi to. Vendar tudi zato, ker je Nina že enkrat hodila z Jackom. Tri tedne sta bila par, preden ga je Nina pustila zaradi tipa, ki je delal v prodajalni cedejev in jo je pustil, ko je odkril, da jih je imela komaj štirinajst. Kar pa ni bilo važno, daj je kmalu srečala Toma. Tega ni motilo, da je bila Nina štiri leta mlajša od njega. Zanj je bila samo živahno dekle s črnimi skodranimi lasmi in dobro postavo.
Jack se je včasih družil z Iainom Fosterjem. Iain je hodil z nekaterimi najlepšimi dekleti iz enajstega letnika. In glede na opravljanje desetarčkov je spal s prav vsako izmed njih. Meg ni vedela, koliko deklet je imel Jack po Nini. Ampak če je bil vsaj malo podoben Iainu, bo Id nje pričakoval, da bosta čez teden al dva že spala skupaj.
In mogoče bo tudi Megan za stvar.
21. marec 2016
Next
21. marec 2016
u186827
u186827
"Dober film?" je vprašala Sarah, ko je Megan vstopila.
"Ne preveč."
"Lizzie je klicala."Hotela je vedeti, ali bi lahko v soboto zvečer pazila na njenega dojenčka."
"Ne morem. Ven grem."
"Kako to?"
"Na neko zabavo sem povabljena."
"Prvič slišim."
"En tip iz šole me je povabil. Jack iz enajstega letnika."
"Aha. Malce pozno, kaj."
Takšna je bila Sarah, vedno je našla kaj slabega v obetavnih okoliščinah.
"Morda so ga zavrnile vse druge punce, ki so mu bile všeč," se je pošalila Megan.
"Mogoče pa je potreboval nekaj časa, da je zbral pogum, da povabi tebe."
"Ja, mogoče." Težko si je predstavljala Jacka živčnega, res pa je bil prej precej redkobeseden.
Sarah je postavljala običajna vprašanja, kakršna postavljajo starši, kadar so njihove hčere povabljene na zabave. Megan jih je znala na pamet. V čigavi hiši? Bo tam kaj odraslih? Ali še vedno nosi kondom v denarnici, za vsak primer? Nobeno od teh vprašanj ni bilo zastavljeno prav s temi besedami (pravzaprav Sarah iz neznanega razloga ni bila videti preveč zavzeta), zato se Megan ni bilo težko izogniti odgovorom. Navsezadnje sta obe vedeli, da je vse odvisno od Megan. Starši je ne morejo zavarovati, če ne bo pazila nase. Ali če se ji ne bo zdelo, da potrebuje zaščito.
"Vem, kakšni so fantje v teh letih," je rekla Sarah. "Nekateri od njih se ne bodo zadovoljili z "ne"."
"Leah pravi, da večina deklet izgubi nedolžnost dve leti prej kot fantje," je rekla Megan. "Torej bi te mogoče moralo skrbeti, da bom jaz izrabila njega."
"Saj ne gre za izrabljanje," je rekla Sarah. "Gre za to, da počakaš, dokler nisi pripravljena. Ko sem bila jaz mlada, pridne punce niso spale z nikomer, dokler niso bile na univerzi."
"Pridne punce?" se je norčevala Megan. "Katera pa hoče biti pridna punca?"
Obe sta se zasmejali, le da Sarah precej zaskrbljeno.

Mislite da se bo kaj zgodilo?
24. marec 2016
u207907
u207907
Next
24. marec 2016
Na ext
24. marec 2016
u186827
u186827
"Nekaj ti moram povedati," je Pat v soboto zvečer rekla Megan. S Sarah morava naslednji teden v Avstralijo, samo za nekaj dni."
"Kaj, a obe gresta?"
Njeni starši so delali skupaj kot svetovalci za oblikovanje, ampak ponavadi je Pat skrbela za propagandne predstavitve, se pravi potovala.
"Ja, velik posel je. Nova univerzitetna stavba. Radi bi, da obe sodelujeva. To bi lahko pomenilo veliko denarja."
"Nič hudega mi ne bo, če bom nekaj noči sama," je vskočila Megan.
"Mogoče res ne. Ko jih boš imela šestnajst in boš končala šolo, bo morda drugače. Do takrat pa ..."
"Najbrž lahko prespim pri Zoe ali Leah."
"Ne štiri, morda pet noči, pa še šolo imaš naslednji dan. Ne bi bilo pošteno do njiju in njunih staršev. Prosila sem Joea. Z veseljem te bo imel pri sebi."
"Joe! Ampak pri njem nisem prespala že sto let."
"Tvoj boter je," jo je opomnila Pat. "Morala bi preživeti več časa z njim."
"Ne vem." V primerjavi z večino ljudi je bilo z Joejem enostavno. Bil je najstarejši prijatelj njenih staršev in je pogosto pazil na Megan, ko sta Pat in Sarah začeli s svetovanjem. BIli so časi, ko se je Megan lahko pogovarjala z Joejem o čemer koli. Enkrat na teden je šla po šoli k njemu, kadar sta Pat in Sarah v mestu opravljali prostovoljno svetovanje.
Vse se je spremenilo, ko je Megan prišla v puberteto. Malce sta se odtujila. Megan ni imela časa, da bi se oglasila pri Joeju, in redko kdaj je bila doma, kadar je on prišel na obisk. Ne, da sta si ravno postala tujca, morala pa bosta marsikaj nadoknaditi.
"Mislim, da bo v redu," se je vdala Megan. "Ampak Joejeva prazna soba je tako majčkena. Ko sem bila otrok, je bila okej, ampak ... a bi lahko on prišel sem?"
"Saj veš, da ne more."
Joe je bil rahlo invaliden in deli njegove hiše so bili zanj posebej prilagojeni. Imel je ograje na stopniščih, posebna držala v tušu in kadi, nobenih omaric ali vtičnic nizko pri tleh.
"Sicer pa ima zadnje čase v prazni sobi svoj računalnik," je rekla Pat. "Klet ima preurejeno v sobo za goste. Nisi vedela?"
"Pozabila sem ." Megan ni bila pri svojem botru, odkar so bila prenovitvena dela končana.
"Torej, kdo je poba, s katerim greš nocoj ven?"
"Ime mu je Jack. Jack Green. Njegov očka naju bo peljal na zabavo."
"Nikoli ga še nisi omenila, a ne?"
"Eno leto pred mano je." Megan se je odločila, da ne bo omenjala, da je Jack hodil z Nino. Pat ni marala NIne in občutje je bilo vzejemno. "Prijeten je."
Megan je hotela končati pogovor, vendar se Pat ni dala.
"A spiš z njim?" je vprašala.
"To je najin prvi zmenek," je ugovarjala Megan.
Pat se je namrščila. "Spomnim se, kako je bilo, ko sem jih imela petnajst. Staršem ne poveš niti polovice tega, kar naklepaš. In spomnim se tudi, kakšni so šestnajstletni fantje. Naj malo čaka, da te bo bolj spoštoval."
"Ali pa pustil, tako kot Rob," je rekla Megan. "Mislim, da bi to lahko bil avto njegovega očka."
Ko je to rekla, je iz dnevne sobe poklicala Sarah. Prispela sta. V veži sta se materi, ena angleška in ena avstralska, poslovili od Megan in zaskrbljeno gledali za hčerjo, ko je odhajala na zmenek.
25. marec 2016
u207907
u207907
Next
25. marec 2016
u186827
u186827
Jack je stopil iz avta in pozdravil Megan. Na sveže obritem obrazu je imel mamin parfum Calvina Kleina One. Upal je, da reklame držijo, da je ta vonj za ženske in moške. Izpljunil je mentolni bonbon, ki ga je vtaknil v usta, da bi prikril vonj po pravkar skajeni cigareti. Nobena od teh uglajenih deklet iz desetega letnika ni kadila, zaradi česar so bile še bolj nedosegljive. Nisi mogel kateri kar tako ravnodušno ponuditi cigarete na dvorišču in jo potem vprašati, kaj počne v soboto zvečer. Ves teden je koval načrte, kako bo dobil Megan na samem.
Celo zdaj ni bil prepričan, da je naredil prav. Ven naj bi hodil s puncami, s katerimi se lahko sprostiš in režiš, Megan Rhys-Carter pa je preveč privlačna, da bi se Jack popolnoma sprostil z njo, preveč bistra, da bi lahko preprosto kramljala. In potem so bili tukaj še njeni starši ...
Ampak Jacku ni bilo treba srečati staršev. Megan je bila pri vratih, še preden je lahko pritisnil zvonec.
"Krasna si," je rekel. Meg je nosila črn jopič in rdeče usnjeno krilo. Dolge, kodraste, rdečkastorjave lase je imela počesane nazaj, da je bila videti stara okrog dvajset, čeprav jih je imela komaj petnajst.
"Tudi ti nisi videti ravno slabo," je rekla megan in se nagnila proti njemu, ko ji je Jack odprl zadnja vrata. Za trenutek je pomislil, da ga bo poljubila na lice. "Je to Kleinov One?"
26. marec 2016
u207907
u207907
Next
26. marec 2016
u186827
u186827
Jack je zardel. Ni hotel, da bi očka vedel, da je uporabil mamin parfum.
"Kdo bo na žuru?" je vprašala Meg. Jack je zdrdral nekaj imen. Edina iz njene klape je bila Zoe Cumberland. Ampak Meg je to tako že vedela.
"Sta z Iainom prijatelja?" je vprašala.
"No ja. On ima raje šport."
Iainov glavni šport so bile sklece na postelji, ampak tega ni rekel.
"In ti imaš raje ..."
"Glasbo. Računalniško animacijo. Ameriške stripe."
"Kakšne stripe?"
Jack ni mogel verjeti. Punc nikoli niso zanimali stripi. Nikoli. Že mu je postalo žal, da jih je sploh omenil. Ampak zdaj se ni mogel umakniti.
" ne kakšnih superherojev in podobnega otročjega sranja. Všeč so mi Zablodele krogle, Osmica, Pridigar ... različne stvari."
"Moraš spoznati mojega botra," je rekla Megan. "On se ukvarja s takšnimi stvarmi. Tudin stripe piše. No, najpogosteje karikature."
"Res? Kako se piše?"
Megan mu je povedala in čeprav ga Jack ni poznal, je bil led prebit. Ko ju je oče odložil na mestu zabave, je dvignil palec in porinil Jacku denar za taksi. "Glej, da jo boš varno spravil domov."
27. marec 2016
u193768
u193768
Next
01. julij 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani