Next
31. avgust 2017

Odkimala sem.
“To bova uredila,” je dejal.
Ko sem imela spakirano vse, sem se sesedla na posteljo. Bila sem še vedno pod šokom, ker me bo Ian odpeljal iz tega pekla. Kljub temu pa sem bila prepričana, da se bom sedaj zbudila in ugotovila, da so to bile samo sanje.
“Je kaj narobe?” je vprašal in sedel poleg mene.
“Je,” sem tiho odgovorila.
Začutila sem, kako me je objel prek ramen. Samodejno sem se naslonila k njemu, čeprav tega ne bi smela storiti. Njegov topel objem mi je dal občutek varnosti, ki je nikoli nisem imela. Pravzaprav se mi je zdelo, da me je namerno branil.
“Kaj je?” je tiho vprašal.
“No ...” Odmaknila sem se in se dvignila na noge. Pogledala sem ga naravnost v oči. “Bojim se oditi. Bojim se, da ne bom tako hitro ločena ...”
Ian se je dvignil in prišel do mene. Prijel je moje dlani.
“Ločena boš s svetlobno hitrostjo,” mi je zagotovil. “Ne boš imela nobenih sitnosti. Obljubim ti. Samo zdrži, prosim te.”
Pokimala sem. Zdelo se mi je, da ima prav. Kljub temu pa sem se trenutno počutila, kot sa se poslavljam od starega življenja, čeprav sem na to komaj čakala. Komaj čakala, da bi lahko imela malo miru pred celim svetom ...
“Greva?”
“Greva,” sem mu pritrdila.

___________________________________________________________________________________________

We're planning a June Wedding - Drugo poglavje

___________________________________________________________________________________________

Bila sem popolnoma nemočna, ko sem sedla v avtomobil. Hkrati pa me je bilo strah. Strah pred novim življenjem.
Čeprav sem se bala, da me bo moj mož našel, sem sledila Ianu. Imela sem občutek, da me ne bo pustil na cedilu. Nenazadnje je prišel iz Amerike do sem in mi poskušal pomagati. Bila sem hvaležna Liji, ker mi je pomagala.
Za vsak slučaj sem spakirala tudi svoj prenosni računalnik. Nisem ga hotela pustiti njemu. Ne. V njem je bil pomemben del mojega življenja. Moje pisanje. Za nič na svetu ga ne bi prepustila njemu, saj sem bila prepričana, da bi brez slabe vesti vse izbrisal. Tega nisem smela dopustiti. Ne. Ne bo uničil mojega dela.
“Kam sploh greva?” sem vprašala, ko sva se že najmanj pol ure vozila v tišini. Mislila sem, da je stanovanje najel nekje ob morju, v istem mestu. On pa je zavil na avtocesto in nenadoma mi je bilo jasno, da grem drugam.
“V Trstu,” je odvrnil.
“Trstu?” sem bila šokirana.
Ošinil me je s pogledom.
“Dovolj daleč, da te ne najde. In dovolj bova blizu, da bova uredila tvojo ločitev,” mi je odgovoril na vprašanje.
Imel je prav. Bila bom dovolj oddaljena. Kljub temu pa sem vedela, da bo moj mož naredil popolnoma vse, da me najde. Ko bo prišel domov, bo ugotovil, da sem izginila. Nikogar ne bo imel nad katerim bi se lahko znesel ...
“Si v redu?” me je vprašal, ko je zavil proti meji. Pogledala sem proti njemu in počasi pokimala. Bila sem v redu.

____________________________________________________________________________________________

mnenja, teorije?
01. september 2017
Next
01. september 2017
Next
Ianćek je pravi gentlemen...
A je v tej zgodbi poročen z Nikki, ali je trenutno samski?
01. september 2017
neeeeext
01. september 2017
Next
01. september 2017
Next
01. september 2017
mnenja, teorije?
01. september 2017
Next
01. september 2017
Hvala vsem šestim. še kakšen Next?
01. september 2017
u227580
u227580
neext nova bralka
02. september 2017
Next
malo čudno je da pusti, da jo odpelje neznanec...je pa res da jo bo rešil
02. september 2017
Next
03. september 2017
Next
04. september 2017
Next
05. september 2017

“Ja,” sem naposled le odvrnila.
Ian me je ošinil s pogledom.
“Upam, da ti ni žal, da si odšla,” je dejal. “Po tistem, kar sem videl, bi bilo malo čudno, da bi ostala ... Kajne?”
“Dobila sem priložnost, da odidem,” sem iskreno odgovorila. Bilo je res. Ian mi je dal priložnost za nov začetek ... Odločena sem, da se bom te možnosti oklepala. Konec koncev mi je bilo jasno, da samo enkrat v življenju srečaš svetovno znano zvezdo. Pa še to ne, če nimaš zveste osebe, ki izda tvoje skrivnosti.

___________________________________________________________________________________________

* * *

Minila sta dva dneva od mojega odhoda. Namestila sem se v sebi neznanem stanovanju. Bilo je dovolj veliko in svetlo. Bilo je prostorno in imela sem svojo spalnico, kjer sem se ponavadi umaknila, da bi pisala.
Ian je bil skorajda vedno naokoli. V stanovanju ni bilo hrane. Vedno je prinesel s seboj nekaj stvari, da sva jedla. Pri tem pa sva se pogovarjala o vsem mogočem. Odkrila sem, da je v resnici popolnoma drugačen, kot sem si ga predstavljala.
“Te lahko nekaj vprašam?” sem vprašala, ko je drugi dan prišel pozno večer. Bila sem sestradana in dobesedno sem se pognala nad hrano, ki jo je prinesel. Bila sem navajena kuhati in pogrešala sem svoje jedi.
“Kaj?” me je pogledal.
“Nisi trenutno v razmerju z ...”
“Ne, samo ne izreci njenega imena,” me je prekinil. “Preden sem prišel v Slovenijo, sem prekinil z njo. Pravzaprav malo pred tem, ko sem spoznal Lijo.”
“Aha,” sem zamrmrala.
Sklonila sem pogled. Čeprav sem bila poročena ženska, nisem hotela biti več z možem. Imela sem kanček upanja, da kasneje, ko bi se ločila ... Vendar to bi bilo predobro, da bi bilo res. Nikakor si nisem smela delati utvar.
“Zakaj?” me je vprašal.
“Oh, kar tako,” sem odgovorila na vprašanje.
Ian me je premeril. Njegov pogled mi je povedal, da razmišlja o mojih vprašanjih. Najboljše bi bilo, da v prihodnje modro molčim, saj bi pokvarila vse, kar se je zgodilo v zadnjih dneh. In nenazadnje ... Nisem hotela, da me odvrže kot oglodano kost.
“Jutri bi lahko šla po nekaj novih oblek zate,” je dejal po napetih trenutkih tišine. Pogledala sem ga in pokimala. Bila sem navdušena ob misli na nakupovanje, kot mali otrok, ki se veseli nove igrače. No, saj je bilo jasno, da nihče ni poskrbel zame tako, kot je to počel Ian. Zdelo se mi je, da sem nenadoma postala obsedena z njim. No, saj sem bila že prej.
Po večerji sem se umaknila v spalnico, da bi pisala. Ravno sem hotela prižgati prenosni računalnik, ko je nekdo potrkal na vrata.
“Oprosti, ker te motim,” je dejal, ko je odprl vrata in vstopil. Na sebi je imel navadno majico in kavbojke. Preoblekel se je, sem ugotovila. Nenadoma sem se zalotila, da opazim neumne malenkosti, ki niso bile niti najmanj pomembne.
“Je že v redu,” sem zamrmrala v odgovor.
Za hip je strmel vame.
“Meni je dolgočasno biti sam v sobi,” je dejal. “Še posebej ob večerih. Ne da se mi še v posteljo in ... Rad bi nekaj izvedel o tebi.”
“O meni?” sem vprašala.
“Ja. O tebi,” je odgovoril. Sproščeno se je usedel na posteljo, nato pa me pogledal. “Pravzaprav me zanima, zakaj si postala moja oboževalka.”
Hm, zanimivo vprašanje. Odločila sem se, da mu bom namenila iskren odgovor. Konec koncev nisem imela nič za izgubiti.
“Gledala sem Vampirske dnevnike,” sem dejala.
Nasmehnil se je.
“A tako,” je dejal. Sedla sem poleg njega. Nekaj mi je govorilo, da še ni končal. In prav sem imela, saj me je v naslednjem trenutku prijel in ... poljubil.

__________________________________________________________________________________________

mnenja, teorije?
06. september 2017
Next
06. september 2017
Next
To Ian!
06. september 2017
Next
06. september 2017
u227580
u227580
neetx
06. september 2017
u227580
u227580
*neext
06. september 2017
awhhhh ^-^
neeeext
06. september 2017
Next
06. september 2017
Next.... awww<333
06. september 2017
se kaksen Next?
06. september 2017
Next
06. september 2017
Next
06. september 2017
Next
07. september 2017

Obsedela sem. Nisem pričakovala poljuba. Čeprav sem si želela, da bi imela ob sebi moškega, ki bi z mano ravnal drugače, kot je to počel bivši mož, sem se morala odmakniti preden se zopet zaljubim in naredim usodno napako.
“Ne, Ian,” sem se odmaknila.
Ian se je zastrmel vame. Bilo mi je jasno, da sva šla predaleč. Moje življenje je bilo preveč sesuto, da bi se lahko kar tako pobrala. Nisem bila pripravljena na ničesar več. Ne še. Potrebovala sem čas ... Da prebolim in grem naprej.
“Zakaj?” je tiho vprašal.
Dvignila sem se in se odmaknila proč.
“Nisem še pripravljena,” sem dejala.
Ian je zavzdihnil, nato pa se še sam dvignil s postelje. Stopil je k meni in me prijel za ramo. Pogledala sem v njegove modre oči.
“Pa boš kmalu pripravljena?” je vprašal.
Nisem vedela, kaj naj mu odgovorim. Pravzaprav se mi je zdelo vse skupaj komično. Še nekaj dni nazaj sem bila prisiljena trpeti moža, sedaj pa ... Sem se znašla v popolnoma drugem svetu, kjer sem bila svobodna in imela pravico do besede.
“Ne vem,” sem zamrmrala v odgovor.
Ianova dlan me je pobožala po licu. Potrebovala sem njegov dotik. Čeprav si sama sebi nisem priznala, sem ga potrebovala.
“Ko boš pripravljena, mi povej,” je zamrmral.
Pričakovala sem, da bo vztrajal. Pa ni. Le nasmehnil se je, nato pa se odpravil ven iz sobe. Sedla sem na posteljo in divje razmišljala.
Zavrnila sem ga. To je bilo dejstvo. Čeprav ga nisem želela zavrniti, sem ga morala. Še vedno sem bila poročena, še vedno sem imela moža in nenazadnje ... Morala sem se zadržati, da se znova ne opečem.
Naslonila sem se na posteljo in upala, da mi ni zameril.

__________________________________________________________________________________________________

* * *
“Dovolj dolgo si bežala,” je dejal.
Zakričala sem in hotela pobegniti. Tekla sem, vendar on je bil vedno bližje in bližje. Najraje bi se zatekla nekam, kjer ne bi bilo njega. Pa to ni bilo mogoče. Na vsakem koraku je bil on. Sledil mi je. Hotel me je uničiti.
Prestrašeno sem odprla oči in se zastrmela v temo. Globoko sem dihala. Na sebi sem imela prepoteno spalno srajco. Nejevoljno sem zavzdihnila in se dvignila. Čeprav me je bilo še vedno strah, sem stopila v kopalnico. Slekla sem prepoteno oblačilo, nato pa stopila pod tuš. Voda me je osvežila in hkrati potolažila.
Ko sem se oblekla v sveža oblačila, sem se ulegla na posteljo. Nikakor nisem mogla zaspati. Podoživljala sem zadnja leta trpljenja. Trdno sem bila odločena, da se ne bom vrnila v pekel, ki sem ga prenašala nekoč. Nikakor!
V moje misli se je prikradel Ian. Dotaknila sem se svojih ustnic in se spomnila poljuba, ki mi ga je namenil.
Bil je tako omamen, da bi ga najraje poljubila še enkrat.
Nenadoma sem zmetala odejo s sebe in se dvignila. Čeprav sem bila v dvomih, če počnem pravilno stvar, sem se napotila proti vratom. Stopila sem na hodnik. Čisto počasi sem šla do vrat Ianove spalnice. Vedela sem, da ne bi smela, vendar ... Nisem se mogla zadržati. Zdelo se mi je, da moram slednje storiti.
Spal je. Nekaj trenutkov sem ga v temi opazovala, nato pa stopila do postelje. Počasi sem se namestila poleg njega. Premaknil se je in v naslednjem trenutku sem začutila njegovo roko, ki me je objela okoli pasu.
Odprl je oči.
“Amara?” je zamrmral napol v snu.

__________________________________________________________________________________________________

mnenja, teorije?
08. september 2017
u227580
u227580
neext
08. september 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani