u236359
u236359
Hi!
Odločila sem se, da napišem to zgodbo, ker mi je bilo čisto dolgčas. To zgodbo pišem tudi na Wattpadu, tako da greste lahko tudi tam pogledati, pa preveriti se moje ostale zgodbe:

Vampirka, na Wattpadu:
https://my.w.tt/iivIUIyOjQ

Moj profil na Wattpadu:
@UmaMint123
*
*
*
Vampirka
......................................•PROLOG•.........................................................

Bila je temna noč. Skozi majhno potko je hodila gospodična. Njeni koraki so se slišali le malo, večinoma zaradi tega, kar je mestno tišino prekinjalo vsak jesenski dan. Zaradi dežja. Gospodična je stopila pred vrata sirotišnice. Potrkala je in na tla pred vrata odložila košarico z majhno spečo deklico. Obrnila se je in z solzami v očeh odhitela stran. Vrata sirotišnice so se odprla in ko je gospidična Strott zagledala dekličine svatleče rdeče lase je takoj vedela za kaj gre. To je že 3. primer. Deklica je vampirka.
________________________________________________________________

Next?
_*.
_*.
_*.
Vse pravice Pridržane. Kakršna javna raba brez avtirjevega dovoljenja strogo prepovedana.
Upam, da vam bo zgodba všeč
19. september 2018
Next
19. september 2018
u202046
u202046
Sem mnenja, da mora prolog, ce ga napises, vseeno biti nekoliko daljsi in predvsem zgovornejsi od tvojega. Ne pravim, da je slab, dalec od tega. Tu gor so zgodbe, ki tvojemu prologu ne sezejo do kolen, le rada bi izvedela se kaj vec. Prologi so namrec namenjeni temu, da bralca zgrabijo v svoje kremplje in ga drzijo v suspenzu pricakovanja novega dela.

Sicer ti je to uspelo, a kot receno, prologu manjka nadgradnja - me pa zanima kaj in kako naprej, tako da upam, da ne izgubis motivacije.

Majhen predlog: Preden objavis tekst, se splaca, ce ga se preberes za seboj in tako popravis vsaj tiste najbolj ocitne slovnicne napake.

Upam, da vsega tega ne bos vzela kot zalitev temvec kot dobronamerno kritiko, kar tale komentar tudi je .
19. september 2018
u236359
u236359
Kat♡Somerhalder Hvalaaa

Peloghale Hvala za mnenje in predlog. Seveda se bom potrudila, glede slovnicnih napak, prolog sem pisala na poti v solo ker sem zelala hiteje dokoncati in sem zaradi sonca malo slabsi videla. Glede dolzine prologa, pa hvala za predlog. drugace prologov ne pišem, ampak napisem samo kratko obnovo in ker je to moj 1. prolog nisen ravno vedela kako in kaj. tako, da se bom potrudila, da bo naslednjic malo saljsi prolog.

Juliet4587 Nehaj smetiti temo (V mojem jeziku, Skidi, ce ne bos blokiran)
19. september 2018
u236485
u236485
še kakšen Next?
20. september 2018
u236485
u236485
ok mislim, da bom jar dala Next?
21. september 2018
u236485
u236485
Next posvečam Peloghale in Kat♡Somerhalder
.................................................................................
23.6.2002 je. Stara sem 15 let. Moj najbojlši dan. Ne ni najboljši. Noben rojstni dan v sirotišnici no vredu. Ja zivim v sirotisnici, ze odkar sem stara 1 leto. Kot prvo z nikomur ne morem praznovati rojstni dan. Nimam prijateljev. Zaradi neke stvari me vsi sovražijo. Nevem zakaj. Noben mi noče povedati. Kot drugo, pa je jutri obletnica, 14 let od kar sem v sirotišnici. 14 let, od kar so me starši zapustili. Tudi to nevem zakaj. Vsi so starejši od mene in vsi vejo zakaj. Vseh teh 14 let, do mene noben ne goji posebne ljubezni. Čisto noben. A danes se je nekaj zgodilo. Vrata moje sobe so se odprla. Lastnica sirotišnice, gospodična Strott je prišla k meni. Nekaj mi je hotela povedati. Oprla je usta ampak ni spregovorila. V roki je držala pismo. Podala mi ga je.
.................................................................................

Vredu, hvala vsem bralcem ozioma Sereni in Kat, katerima sem ta del tudi posvetila, pa ne zaradi njunih zelj, ampak, ker sta moji prvi dve in zaenkrat edini dve bralki- se mi zdi. Kaj mislite, kaj pise v pismu?
21. september 2018
u236485
u236485
Tale del je kratek
21. september 2018
u236485
u236485
ok naslednji bo daljsi 100%
21. september 2018
Next
21. september 2018
Next
21. september 2018
u236485
u236485
hvala obema! Mnenja? bi katera posvecen Next?
21. september 2018
u236075
u236075
Next
22. september 2018
u236485
u236485
tenxi Scorpyyy

Se kdo?
22. september 2018
u236485
u236485
Ok, jaz sem se odločila, da bom kar dala Next, tako da...
.................................................................................
V rokah je držala pismo. Podala mi ga je. "Bella, nekaj moraš vedeti. Ti si... Vampirka. To pa je pismo, ki te povabi na šolo za Vampirje." je rekla.
"Torej to je razlog, da se me vsi bojijo?" sem vprašala. Lastnica sirotišnice je prikimala.
Razložila mi je vse dodatno o vampirjih. Povedala je, da vampirji tudi čarajo posebne uroke. Takrat sem začutila, da me je nekaj zbodlo v jezik. Prvo sem se prestrašila, potem pa je lastnica sirotišnice rekla: "Ne skrbi, to se zgodi vsakemu vampirju, ko doseže starost 15 let. Podočniki so ti začeli rasti, znak, da si vampirka. No odpri pismo." mi razloži. Odprem pismo. Ven zletijo modre bleščice. A v pismu ne piše nič. Iz modrih bleščic se pred mano sestavi mlada gospodična v rumenem plašču. "Živjo Belle. Sem madam Rosallie. Ravnatateljica akademije za vampije Satryn. Vabim te na našo akademijo..." reče prikazen. Začne govoriti vse stvari povezane z akademijo. Potem pa še reče: "Enkrat ploskni, za vse šolske potrebščine, dvakrat pa za šolsko torbo in plašč. Trikrat ploskni za varnostne pripomočke, petkrat pa za to, da postanes netopir." potem je izginila. Plosknila sem. Pred mano se je pojavil kup knjig, peres in ostalih šolskih potrebščin. Plosknila sem dvakrat. Na meni se je znašel usnjen plašč, črne barve, zraven mene, pa je počivala turkizna torba, se mi zdi, da iz zmajeve kože. Ja, končno, bom lahko zapustila sirotišnico. To pa je to."je rekla lastnica sirotisnice, aha, še nekaj. 1. Septembra te peljem pred Glavno banko. Potem se sama znajdi in pojdi do gozda Looncy. Tam naj te bi čakal prevoz." je še dodala tik preden je odšla iz sobe. Ni zaprla vrat, zato semjih jaz odšla zapret. Slišala sem kako hodi po hodniku in si mrmra nekaj o vampirskih neumnostih in butasti akademiji in neumnep prevozu v gozdu, ki ne obstaja. Takrat pa sem bila vesela. Res vesela. To je moj najboljši rojstni dan.
.................................................................................
Mnenja?
Teorije?
Kritike?
Next?
.
.
.
Karkoli?
23. september 2018
u236075
u236075
Next
23. september 2018
Next
23. september 2018
u236818
u236818
Se kdo?
13. oktober 2018
Next piši, prosim!
25. oktober 2018
u236818
u236818
Končno sem dočakala ta dan. 1. September. Gospodična Strott (tako jo moram klicati, drugače je le lastnica sirotišnice) me je odpeljala pred Glevno banko in me tam pustila. Ni hotela imeti opravka z temi 'mojimi zadevami'. Nisem našla postaje S1a2r3t4y5n6. Po njej sem vprašala nekega gospoda, za katerega sem predvi devala, da dela v bližini, a se mi je le zasmejal in rekel: "Hej punčka, kje imaš pa starše? Veš izgledaš že precej velika. Te niso naučili, da se ni lepo hecati z neznanci na ta način?" Dvignila sem obrvi. Takrat se je gospod dodobra razjezil. Namrščil se je in pokazal proti vratom banke. Obrnila sem se in zagledal prizor, ki mi je dal vedeti kje je postaja S1a2r3t4y5n6. Videla sem namreč gospo in gospoda z dvema otrokoma. Vsi so bili črnolasi. Gospod je z dežnikom, ki ga je držal v roki potrkal po tleh in v trenutku se je pred nami pokazalo veliko dvigalo. No podobnodobno je bilo dvigalu. Gospa je opazila da jih gledam, opazila pa je tudi moje ostre, a še dosti majhne podočnike. "Si tudi vampirka? Greš na akademijo Sartyn?" je vprašala gospa in stopila malo bližje. "Ja in ja. Khm, mogoče veste kje je vhod na postajo..." sem začela, a me je gospa prekinila. "...S1a2r3t4y5n6? Ja v to škatlo greš." je rekla. Zahvalila sem se ji in stopila v škatlo. Tema. Kar naenkrat sem pred mano videla velik gozd. Na Tabli pred gozdom je pisalo:
Gozd Looncy.
 Na moje začudenje tam ni bilo avtobusa, vlaka ali kaj takega. Hodila sem po potki ki je vodila globoko v gozd. Prišla sem na velik travnik. Tam pa sem videla velikega, kaj velikega, ogromnega zmaja, z tuneli na hrbtu, za katere sem skepala, da so notri kupeji. Vztopila sem. Našla sem prazen kupe in stopila notri. Hitro sem se preoblekla v plašč. Čer par minutk je vrata kupeja odprl fant. To je tisti otrok, od katerega mama mi je povedala kje je postaja. "Smem vstopiti?" je vprašal. Prikimala sem. "Živjo, sem Luis. V prvi letnik grem. Pa ti? Sigurno greš tudi ti v prvi." je rekel fant.
V kupe vdrl svetlolas fant. Predstavil se je. Ime mu je bilo Jack. Tudi on gre v prvi letnik. Njegov element je svetloba. Moj ogenj. Luisov pa voda. Od takat vse počnemo skupaj. Najbolši prijatelji smo. No prispeli smo na postajo. Lahko rečem kar vrh ogroooommmne palače. O čakaj ne, saj to ni Sartyn. O ja, jeee! Ima polno stolpov. 1 je dekliški stolp, 1 fantovski, 1 z učilnicami, 1 z pisarnami osebja. Stolpi so ogromni. Nisem se mogla nagledati. In mojega sanjarjenja me je prebudil Luis. Opazila sem, da je bil tunel na zmaju prazen. Ja torej je že čas, da se tudi mi trije spravimo dol. In smo šli.

_________________________________________
HVALA VAM, KER BERETE ŠE VEDNO IN KER STE PRIŠKI DO SEM. ČE VAM JE TA DEL VŠEČ NE POZABITE NEXTATI ⭐ IN SEVEDA NAPISATI SVOJE MNENJE ⌨. UPAM, DA BOSTE BRALI ŠE NAPREJ.
25. oktober 2018
Oprosti anpak tole je res strašno podobno Harryju Potterju. Sirota, ki dobi pismo za akademijo in potem gre na železniško postajo. Isto je samo da so pri tebi namesto čarovnikov vampirji. To idejo je že uporabila Rowlingova in izvedla jo je na takšen način da se ne more noben kosat z njo. Sicer s fanfictioni nimam težav ampak to niti fanfiction ni. Mogoče patetična verzija originalne knjige. Zdi se mi res nepravično do avtorice, za naslednjič pa raje uporabi svojo idejo.
25. oktober 2018
Next
25. oktober 2018
Res je, žal se moram strinjati, drugace pa
Next !
25. oktober 2018
u236818
u236818
Hvala za nexta... Še kdo?

P.S.: Ja, res je, če nebi obstajal Harry Potter tudi ta zgodba nebi, zato lahko priznam, da je Vampirka strašno podobna Harryju Potterju. Prav zaradi tega, pa zgodba ne bo objavljena nikjer druge kot tukaj in na Wattpadu, ker bi sicer kršila avtorske pravice (ČEPRAV JIH MOGOČE TUDI ZDAJ...) In res mi je žal, če bodo naslednji deli prav tako podobni Harryju Potterju kot ta, se bom pa potrudila, da nebodo
25. oktober 2018
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani