u209605
u209605
Hey!
No, začela sem pisati zgodbo ampak je ne pišem sama. Z mano jo piše igralka roserose. Zgodba govori o dveh dekletih; o revni in bogati.
Dekleti sta si popolni nasprotji. Eni je dano vse in je popolna razvajenka, druga pa živi v revščini.

Bella Thorne as Elise Dallas
Kara Hayward as Blair Reyes
.


Za začetek 4-5 nextov..
24. april 2016
Neext
24. april 2016
Next
24. april 2016
u202150
u202150
Nexxt
25. april 2016
u143259
u143259
Neeext
25. april 2016
Next
25. april 2016
Next
25. april 2016
sem Elise Dallas. Najbrž si mislite da sem kaj posebnega,a jaz se ne počutim tako- čeprav ne bi imela nič proti. Maja bom stara sedemnajst let, ter imam starejšega brata Thomasa, ki je kar malo trčen- uživa v naravi, je miren, rad bere in se uči... Torej, moje popolno nasprotje. Na moji šoli veljam za največjo lepotico, ter tudi najbolj bogato dekle- oče namreč veliko služi v Avstraliji in nam pošilja denar. Mnogi pravijo, da sem razvajena smrklja. Toda, če želim živeti malce bolj razkošno, še ne pomeni, da sem razvajena... Mar ne?


"Bosta videla- prav odlično bo v novem okolju" je vedro govorila Ellisina mama, medtem ko je vozilq avto na avtocesti.
"Seveda, ko bi naju prej vprašala! Mar misliš da bi hodila na tisto novo šolo, samo zato ker se bomo preselili? Mami, veliko bolje je na zasebni šoli" sem rekla in zavila z očmi.
"Tebi, ki si takšna razvajena smrklja javna šola že ne bo škodila" je dejal moj brat Thomas in se poleg zasmejal.

"Jaz? Razvajena? Če nočem hoditi v šolo poleg največjih revežov že nisem razvajena" sem mu jezno rekla in grdo gledala brata, ki se mi je še vedno prikrito smejal.
"Dosti! Ellise, vsi smo se strinjali, no razen tebe, da se preselimo!" Je vzkliknila mama. "Oh, ali se je oči potrudil in celo poslal e-pošto iz Avstraljie?" Sem vprašala, vedoč, da mamo tema o tem najbolj razburi.
"Ellise, dobro veš, da oči trdo dela in..." Je začela mama, a sem jo prekinila in zakričala:"Dela za nas, vidim ga dvakrat na leto! Mu pa res veliko pomenimo!"
"Ali bi bile tiho?" Se je sedaj v prepir vmešal Thomas.
ob njegovi opazki sem se začela kujati. Do sedaj sem hodila v zasebno šolo in bila najbolj popularno dekle na šoli. Prejšnji teden pa me je presenetila mama z novico, da se selimo na drug konec države. In, kot da ne bi moralo biti še hujše, bom morala hoditi v javno šolo!
V jezi, ko sem se spomnila Thomasove opazke, da sem razvajena, sem je brcnila. Jaz že nisem razvajena, sem si sama pri sebi mislila in medtem brskala po internetu na najnovejšem telefonu...
----------------------------------------------------------------------------------------------
"Prispeli smo!" Vzklikne mama, ki je kot kaže navdušena.
Lenobno pogledam skozi okno in zagledam na mojo veliko začudenje celo lepšo hišo, kot tisto v kateri smo živeli prej.
Na tiho si priznam, da hiša sploh ni slaba... A takoj se mi zmrači pogled, ko vidim okolico. "Mama? Poglej kakšno hišo imajo sosedi!" Rečem in zavijem z očmi ter spačim obraz. "Priznam, da ni ravno preveč lepa..." Reče mama in zavzdihne.
"Da ni preveč lepa? Mama, temu se reče grda" ji rečem, ter opazim, da mama že želi ugovarjati, a ji Thomas z kretnjami pokaže, da je zaman in se ne bom dala prepričati. Malo sem celo zadovoljna, saj mi mama sedaj ne oporeka več.
Prva vstopim v našo novo vilo in si seveda izberem najbolj sončno in lepo sobo. Ko se že dodobra namestim, v mojo sobo vstopi Thomas. "Si kje videla mojo jakno? Nekam sem jo založil" reče in odpre mojo omaro z oblačili.

"Hej, nehaj brskati!" Zacvilim in ga odrinem. "Auč, pomiri se" javkne Thomas in me jezno pogleda. "Zakaj sedajle sploh rabiš jakno?" Ga vprašam. "Zato, ker sem se odločil malo se razgledati po gozdu in iti na krajši sprehod" mi Thomas odvrne in naslednji hip že odide iz sobe.
25. april 2016
Next
25. april 2016
Next
25. april 2016
Next
25. april 2016
u143259
u143259
Neeeext
26. april 2016
u206290
u206290
Next
26. april 2016
Next
26. april 2016
u209605
u209605
Še moje..
~~~~~~~~~~
Hey!
Moje ime je Blair in pišem se Reyes. Stara sem 17 let in hodim v gimnazijo v našem mestu. Sem zelo revna in z družino živimo v majhni baraki zraven gozda. V baraki živim z mojo sestrico Ivy in očetom. Mama je umrla pred približno 2 letoma. Smo zelo »srečna« družina. Srečna v narekovajih zato ker se oče vsak večer napije in me pretepa. Na srečo se na Ivy še ni spravil, saj jo zmeraj zaščitim. Ker oče zapravi ves denar za pijačo moram jaz vsako jutro vstati 2 uri pred šolo in oditi v gozd na lov. V lovu sem zelo spretna in po navadi kar veliko ulovim. V gozdu naberem tudi kakšne rastline ali sadeže kot so borovnice, gozdne jagode…. Skoraj vse stvari nato prodam na tržnici in kupim stvari za kosilo. Višek denarja skrijem pod desko v svoji sobi in ga porabim za plačilo šolnine in nova oblačila zame in za Ivy. Aja, pozabila sem povedati to, da je Ivy stara 8 let in ima srčno bolezen in tako ji moram kupovati še zdravila. Doma imamo tudi kozo in Ivy iz njenega mleka izdeluje sir ter druge mlečne izdelke in višek prodam na tržnici. Ivy je zelo podobna očetu. Ima rjave oči in pšenično rumene lase, a jaz pa sem bolj podobna mami. Imam rdečkasto rjave lase in zeleno-modre oči. Matere se ne spominjam dobro in vsakič ko pomislim nanjo se njena slika zavije v črno meglo.
Me:


Že več kot uro sedim na postelji in strmim v zrak. Čakam, da mi zvoni budilka, da grem lahko na lov. Če bi šla na lov že zdaj bi srečala očeta, ki se pripravlja za v službo in to res ne bi bilo prijetno. Včeraj se je domov vrnil pijan in -spet- me je pretepel. Budilka končno zazvoni in hitro se oblečemo ter odidem v gozd. Iz pod okolice potegnemo lok in puščice. Najem ga in gledam za kakšno živaljo. V naslednjih 30 minutami pregledam vse pasti in z zadovoljstvom ugotovim da sem ujela 3 kunce. Stlačim jih v vrečo in zaslišim kako nekdo hodi po listih. Napnem lok, saj močno upam, da je kakšna žival. Mogoče jelen. Ko je bitje dovolj blizu se obrnem in namerim in na mojo nesrečo tam stoji fant z modro jakno, ki je roke potisnil v zrak. Nekoliko razočarano popustim prijem in odstranim puščico z tetiva. »Ni pametno hoditi za hrbtom ljudem, ki lovijo. Zamešala sem te za jelena in z lahkoto bi te ustrelila,« sem mu rekla in zasmejal se je. »Zakaj se smejiš?« sem rekla in stopila korak bližje. »Ne vem. Zgledaš tako trdna kot, da bi te lahko nekdo s skalo usekal pa bi vseeno najprej stala. Aja, pa ne verjamem da lahko ti kaj zadeneš,« je odvrnil in prhnila sem. »Mogoče zgledam tako trdna ker sem in še zmeraj trdo garam in preživljam grozne stvari. In smolo imaš fantek, najboljša v mestu sem. Vrži kamen v krošnjo tistega drevesa,« sem mu rekla in vzel je kamen in ga vrgel. Iz krošnje so poletele tri ptice in hitro sem vzela lok in tri krat hitro namerila. Kmalu so vse tri ptice popadale na tla. Bile so golobice in vesela sem bila, da jih bom lahko prodala na tržnici in dodatno zaslužila. »Uau,« je rekel fant in pogledala sem na uro. »Moram iti,« sem mu rekla in odšla mimo njega, a me je ustavil. »Kako ti je ime?« me je vprašal in mi ponudil roko. Stisnila sem jo in rekla svoje ime. »Thomas,« je rekel on in nadaljeval: »Zelo bi ti bil hvaležen, če bi me lahko naučila loviti. Kdaj vstajaš, da greš na lov?« »Ob 6:00 sem po navadi že tukaj,« rečem, vzamem vrečo in odidem proti tržnici. Prodala sem vse razen ene golobice, ki jo bom spekla za kosilo. Denar sem spravila pod desko in se hitro preoblekla v oblačila za šolo. Oblekla sem pulover in kavbojke, saj če bi dala kratke rokave bi se videle moje modrice. »Ivy,« rečem in Ivy priteče v kuhinjo. Pomignem ji in že hitiva proti njeni osnovni šoli. Tam jo objamem in nadaljujem pot proti moji gimnaziji. Tam je kot zmeraj veliko bogatunov, ki me zmerjajo zaradi moje revne oprave. Prvo uro imamo matematiko in hitro grem v učilnico in že zvoni. Vsi pridejo v učilnico in učitelj tudi. Zraven učitelja hodi neka oranžnolisa, za katero se že na daleč vidi, da se ima za nekaj več. Zavzdihnem, saj res ne rabim še ene bogatašiče, ki me bo zafrkavala zaradi oblačil. »Razred, to je vaša nova sošolka Elise Dallas.« reče profesor in slišim žvižganje fantov vzadaj. Zavijem z očmi in močno upam, da je učitelj ne bo posedel zraven mene, a tako kot zmeraj nimam sreče in učitelj jo posede zraven mene. Prhne in tudi jaz se skremžim.
26. april 2016
u196293
u196293
Neeeext
26. april 2016
u206290
u206290
neeeext
26. april 2016
Next<3
26. april 2016
Neeext
26. april 2016
u143259
u143259
Neeeext
26. april 2016
Next
26. april 2016
Next
26. april 2016
u207880
u207880
Next
26. april 2016
u193768
u193768
Next
Všeč mi je začetek.
Ni mi pa všeč, da oče pretepa Blair in da ima Ivy srčno napako.
Drugače pa je fajna zgodbica
11. maj 2016
Hejla,
Rabim mal mnenj- ker se je buggy banana. izbrisala, to zgodbico pa naj bi pisali midve v dvoje...
Jo izbrišem, ali naj sama nadaljujem?
11. maj 2016
Buggy banana ima nov nickname... Poglej pri njenih zgodbicah
11. maj 2016
Okej hvala...
11. maj 2016
u210820
u210820
Next
21. marec 2017
Next
21. marec 2017
kdaj bo Next,
16. april 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani