u193768
u193768
Hello!

Ker ni bil noben zainteresiran za to idejo, jo bom pisala kar jaz.
Če vam ne bo všeč, povejte na primeren način in prosim, brez oglaševanja (razen če dovolim).
Naslovnica in prolog v enem:


Lia Bella xoxo
17. september 2016
Next
17. september 2016
Next
17. september 2016
u193768
u193768
Evo prvi Next je tu.

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼


Luke in Austin sta se spet prepirala. "Ne bom ti naredil naloge! Sam jo napiši!" sem zaslišala. Potem je vse potihnilo in slišali so se samo Austinovi jezni koraki.
Naj se predstavim. Sem Lia Skai in sem stara trinajst let. Imam dva starejša brata dvojčka; Luka in Austina. Ta dva se sovražita. Luke je bolj za šolo, Austin pa ima rajši šport. Vedno se prepirata. Včasih se počutim bolj zrelo od njiju, čeprav sta onadva tri leta starejša.
Austin je besno odprl vrata moje sobe: "Napiši mi nalogo ali pa ti bom prepovedal druženje z Louisom." Zavzdihnila sem, čeprav sem vedela, da se bo to zgodilo oziroma, da bo to rekel. Louis je njegov najboljši prijatelj in moja simpatija od nekdaj.
Odprla sem Austinov zvezek za matematiko in preletela snov, ki so jo obravnavali. Na srečo imajo v srednji šoli zelo podoben program kot ga imamo mi, zato sem z računi hitro opravila.
Ko sem končala, sem postala lačna. Na mizi v jedilnici je ležal listek: 'Delava dlje kot ponavadi. V pečici je lazanja. Naj jo pogreje Luke ali Lia. Austin, ne dotakni se ničesar! Poljubčki, mami in oči xx'
Listek sem vrgla v smeti in se po stopnicah odpravila v laboratorij, ki sva ga z Lukom imela na podstrešju. Ja, Luka imam rajši kot Austina. Veliko bolj prijazen in pameten je.
Luke je sedel za pisalno mizo, jaz pa sem se vrgla v enega od naslanjačev. Res sva si prijetno uredila podstrešje.
Naše stanovanje je nekoliko drugačno kot tipična stanovanja. To pa zato, ker živimo v najvišjem nadstropju in imamo v lasti dve stanovanji in podstrešje. Vse troje je povezano. Otroci smo v enem stanovanju, starša v drugem, podstrešje pa je namenjeno nama.
"Ti je Austin zatežil, kajne?" me je iz razmišljanja prebudil Lukov glas. "Mhm," sem zamomljala. Vedela sem, da je slabe volje zaradi prepira. Luke je najbolj prijazen in nežen človek kar ste jih kdaj srečali. Še muhi ne bi naredil nič žalega.
"Ne smeš se mu pustiti," je odvrnil in me pogledal. "Poglej me v oči," je rekel, ko sem spustila pogled. Imel je zelo modre oči, takšne kot najbolj čisto morje. Tudi jaz imam take oči. "Ampak če omeni Louisa, se mu ne morem upreti. Pridi, greva jest," sem rekla z lažnim nasmehom. "Delal se bom, da to ni bil lažni nasmeh," se je zasmejal. Tudi sama sem se in odšla sva dol. Austin je ležal pred televizijo in spremljal nek znastveno-fantastični film. Luke je zavzdihnil in potisnil pladenj z lazanjo v mikrovalovno pečico.
Po večerji sem se preoblekla v pižamo s potiskom minionov na majici. Nora sem bila na minione. To je Luke vedel, zato mi je to pižamo kupil.
Nekaj časa sem brala, ko so se odprla vrata. "Lahko danes spim tukaj?" me je vprašal Luke. "Saj veš, z Austinom ne morem ponavljati snovi." Napravila sem mu prostor na postelji in ga vprašala: "Imaš jutri spet razgovor?" Pokimal je. "Za univerzo Yale. Upam da bom sprejet." "Tudi jaz. Moj najboljši brat si zasluži samo najboljše," sem rekla in ga objela. Dolgo v noč sva ponavljala stvari, ki jih mora znati za sprejem.
▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
Se opravičujem za polomijo od nexta
17. september 2016
u193768
u193768
Pa še to:
1. Ta levi je Luke, ta desni pa Austin.
2. Skai je Liino drugo ime.
17. september 2016
Nexttt odlično je
17. september 2016
u193768
u193768
Hvala Kat, čeprav se meni ne zdi.
17. september 2016
Np. Saj veš kako pravijo... vaja dela mojstra zanimivo je in ful zanimivo
17. september 2016
u215804
u215804
Next super je
17. september 2016
u193768
u193768
Kat zadnji stavek omg
17. september 2016
Haha šele zdaj opazila...hotela sem napisati dobro
17. september 2016
u213963
u213963
Next
17. september 2016
u193344
u193344
Next. Zelo dobro
18. september 2016
u193344
u193344
Najbolj mi je bilo všeč, da imata Lia in Luke svoj prostor na podstrešju.
18. september 2016
u193768
u193768
am torej ker se mi je telefon pokvaril, jaz imam pa vse napisano gor, bo malo trajalo da bo prišel kakšen del... ampak obljubim da pride enkrat čez vikend
23. september 2016
u193768
u193768
evo Next je tu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zjutraj sem se zbudila in ugotovila, da je za vse zelo pomemben dan. Mami in oči sta imela pomemben sestanek, tako je pisalo na listku na mizi, Austin je imel zmenek z neko navijačico, Luke je imel tisti pomemben izpit in jaz sem imela predstavitev o Roaldu Dahlu. Bratoma sem pripravila zajtrk, ker sta bila preveč zaposlena s pripravami za svoj dan.
Sebi sem naredila frape iz jagod, ker me je to najbolj zbudilo.
Ko je prišel čas za odhod sem Luku zaklicala, da grem, ker sem imela preduro in ker ni bilo odziva, sem predvidevala, da me je slišal, pa ne more odgovoriti.
Obula sem črne usnjene AllStarke, ki so se skladale z mojo opravo; črnimi oprijetimi kavbojkami, črno majico ter čez rdečo karirasto srajco.
S svojo penny board rolko pod roko sem se spustila po ograji stopnišča in napisala sms moji najboljši prijateljici, Kayi. Kot vedno me je čakala pred vhodom svojega bloka in skupaj sva odrolkali do šole.
Na dvorišču sem takoj zagledala Amadeo in njene kokoške. Amadea Benson je bila največja tečnoba na naši šoli. Mislila sem mirno iti mimo, ko me je ustavil barbikin glas: »Glej, Skai gre!« Nihče razen Kaye ni vedel, da mi je v resnici ime Lia. To pa zato, ker sem svoje pravo ime uporabljala samo z najbližjimi. Tako je bilo ime moji prababici, ki mi je pomenila vse, ampak je umrla, zato sem iz spoštovanja do nje uporabljala drugo ime.
»Amadea, ne da se mi prepirati s tabo. Spusti naju mimo,« sem zavzdihnila, čeprav sem vedela, da moje besede ne bodo padle na plodna tla. »Pa kaj še. Tvoj brat ima danes zmenek z mojo sestro. Kako nizko je padla. Ampak to lahko spremenim. Torej, ti boš poskrbela, da bo bedni zmenek tvojega bednega brata uničen,« je zoprno rekla. Agrh, zadavila jo bom. »Nisem na takem nivoju kot ti. Če je moj brat srečen, ga bom pustila, kot bi ti morala svojo sestro. Prepričana sem, da ni tako tečna kot si ti,« sem ji zabrusila. Užaljeno je odkorakala stran in s Kayo sva se zasmejali.
Sredi književnosti, mojega najljubšega predmeta, mi je na mizo priletel listek. Ponavadi sem se posvečala pouku, a tokrat sem vedela, da je sporočilce Amadeino in sem ga prebrala. °Torej, dragica, ker nisi pristala na mojo ponudbo, bom lastnoročno poskrbela, da bo zmenek vseeno uničen. Ti pa boš občutila moje maščevanje. Amadea°
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kaj se bo zgodilo? Bo Amadea res uničila Austinov zmenek? Bo Luku končno uspelo na razgovoru?
24. september 2016
u193768
u193768

Lia Skai


Kaya
24. september 2016
Next
24. september 2016
u215961
u215961
Next
24. september 2016
u215804
u215804
Next
24. september 2016
u210820
u210820
Next
24. september 2016
u193768
u193768
Aloha! Kako ste? Kako je v šoli? Mate že kej ocen? Tukaj je en Next!

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
Domov sem se odpravila slabe volje, ker sem vedela, da Amadea vedno uresniči, kar si zada. Nobenega od bratov še ni bilo doma, zato sem imela cel dom zase. Vrgla sem torbo v kot sobe in vzela prenosnik s sabo na podstrešje. Namestila sem se v fotelj in šla v dnevno sobo iskat film, ki sem si ga nameravala ogledati. Očka v krilu, komedija, ob kateri sem vedno pozabila na vse težave.
Na poti sem se ustavila še v kuhinji, ker sem postala lačna. Vzela sem si skodelico (ki ni bila ravno majhna) s čokoladnim pudingom in v hladilniku poiskala smetano. Oboževala sem to dvoje.
Po eni uri filma je domov prišel Austin in nekako sem kar vedela, da je Amadea uničila njegov zmenek.
"Lia Skai Stewart! Takoj se prikaži v dnevni sobi!" Zavzdihnila sem, ustavila film in vzela skledo. Upala sem, da samo hoče jesti. In da se pač ni izteklo že brez Amadeine pomoči.
"Sredi zmenka, točno pred poljubom, je Kendall dobila sporočilo od svoje sestre, da so te neki huligani pretepli. Seveda sem se takoj odpravil proti šoli, in pustil tam prelepo navijačico, ki si je mogla sama plačati sok in tortico, kot mi je potem povedala, samo zato, da sem potem pred tvojo šolo slišal, da si Amadeo, Kendallino mlajšo sestro, prisilila, da je to naredila, ker ti Kendall ni bila všeč. To bi mi lahko povedala, glede na to, da ponavadi nimaš zadržkov s takimi stvarmi. Zelo sem razočaran nad tabo," je povedal in me grdo pogledal. "Ampak, Amadea..." sem začela, ampak me je Austin prekinil. "Sem vedel, Amadea je rekla, da boš to naredila. Kendall mi je povedala, da vedbo govori resnico." "In kaj ti je tista... kaj ti je Amadea rekla?" sem vprašala s stisnjenimi zobmi. "Baje se sovražita, ker ti veš, da je ona boljša od tebe, ampak, ker nočeš tega priznati, jo kar naprej žališ. Res si nisem mislil, da boš taka," je zavzdihnil. "Amadea laže," sem odgovorila. "Ne, Kendall mi je povedala, da, kot njena sestra, ve, da Amadea ne laže." "Potem pa Kendall ne pozna svoje sestre. Lepo, da zaupaš vsem, razen lastni sestri. Austin Martin, grozen brat si. Luke je stokrat boljši!" sem zavpila in stekla po stopnicah na podstrešje. Vedela sem, da tja Austin nikoli ne bo šel. Ne vem zakaj, ampak tako je bilo.
Napisala sem sms Kayi, če lahko pride do mene. In res, čez nekaj minut je pozvonilo. Pred vrati je stala Kaya s škatlo robčkov in banjico karamelnega sladoleda. Vedno je vedela, kaj mora prinesti s sabo.
Povedala sem ji, kaj je storila Amadea in nekaj časa me je tolažila, nato pa je izjavila: "Še sreča, da imaš dva brata. Eden je prijazen, drugi pa grozen. Predstavljaj si, da bi imela samo Austina." Ob tem sva se začeli smejati in čez nekaj časa sva začeli gledati različne musical.lyje, ker sva hoteli enega narediti.
V trenutku, ko bi morali začeti, so se na stopnicah zaslišali koraki in v sobo je vstopil Luke.
"Kako je šlo na sprejemu?" sva v en glas vprašali s Kayo.
▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
Kako je šlo na sprejemu? Kaj se bo zgodilo? Kako se vam zdi?
LiaBella xoxo
01. oktober 2016
Ta brat je kreten
Next
Všeč mi je
01. oktober 2016
u193768
u193768
Haha maš prav
01. oktober 2016
u215804
u215804
Next
01. oktober 2016
u216836
u216836
Neext ^-^
01. oktober 2016
u210820
u210820
Next
03. oktober 2016
u216711
u216711
Kot sem ti obljubila, sem prebrala tvojo zgodbico. Že po prvem stavku sem vedela, da mi bo všeč. In res mi je. Tu je še en primer, odlične zgodbice, za razliko od moja Res si dobra pisateljica! Next Next Next nexttt
04. oktober 2016
u215804
u215804
Next
04. oktober 2016
u193768
u193768
Torej Ema (sej si ti Ema, never~give~up?) hvala za pohvalo in tut tvoja zgodbica je ful dobra.
04. oktober 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani