Heii punce,
najprej vam bi rada povedala kratko vsebino zgodbe, da boste videle ali vas sploh zanima. Inspiracijo sem dobila na tumbler, we❤it in drugih internetnih straneh, ker objavljajo trips goals, sej veste goals so lajf aff... Pri vsakemu odlomku bom priložila sliko ali dve, da si boste lažje predstavljali dogajanje.
Zgodba bo govorila o treh prijateljicah Emily Robbins, Emma Smith in Taylor Gisondo, ki hodijo v tretji letnik turistične srednje šole. Živijo v majhnem mestu, ki se glasi Ljubljana. Vse so stare osemnajst let in imajo fanta. Nekega dne se prijavijo na nagradno igro, pot okoli sveta, ki jo organizira znamka adidas. Ali bodo nagrado dobile al ne pa izveste v prvem odlomku, ki ga lahko preberete tukaj spodaj.
Ura je bila 3:00 zjutraj, ko me je iz trdenga spanca prebudilo glasno zvonenje mojega telefona. Prižgala sem ekran in v oči mi je stopila neznanska svetloba. Pogledala sem kaj je bilo tako pomembno, da sem se morala zbuditi sredi najlepših sanj. Bilo je sporočilo od Emme, ki je napisala: "SOS!" Vstala sem iz postelje in oblekla kopalni plašč. Potho sem korala po lesenih stopnicah, ki so kljub temu škripale. Upala sem, da ne zbudim staršev ali brata. Odprla sem vhodna vrata in ključ skrila pod skalo na vrtu, da bom kasneje lahko odšla nazaj noter. Zares mi je bilo neprijetno, ko sem med potjo srečala soseda, ki me je prav čudno gledal, kaj počtem tu sredi noči v kopalnem plašču. Emma stanuje v nasledni ulici z razliko od Taylor, ki živi na rugemu koncu Ljubljane. Emma in jaz sva bile že v vrtcu zelo dobri prijateljici, na kar se je v sedmem razredu osnovne šole preselila v Koper. Takrat mi je bilo zelo težko, saj sem izgubila svojo najbolšo prijateljico. Med tem časom sem spoznala Taylor. Zgolj naklučje nas je spet zrdužilo v srednji šoli, zaradi katere se je Emma preselila nazaj v Ljubljano.
Prispela sem do Emmine hiše. Še preden sem lahko pritisnila na zvonec, je že stala pred vrati. Njen glas sploh ni bil zaskrbljen, kakor sem domnevala po pridobljenm smsju. Prav zaprav je bila navdušena. Povedala mi je da bodo ob štiri zjutraj objavili nagrajence nagradne igre in naj počakam z njo. Zdelo sem mi je, da čas teče še bolj počasi kot ponavadi. Podoben je bil občutku, ko komaj čakaš, da bo konec šolske ure, vendar se vleče in vleče v neskončnost. Tedaj je Emmi zazvonil telefon. Dobila je sms od podjetja adidas, kjer so se opravičili, ker ni dobila glavnega dobitka in da bo prihodnjič mogoče kaj več sreče. Minilo je nekaj minut, nato pa sem sms dobila še jaz. Pogledala sem enkran in nato še enkrat, saj nisem mogla verjeti svoj očem. Se to res dogaja? >> Daj uščipni me!? << sem dejala. Pisalo je da sem dobila glavno nagrado, potovanje okoli sveta za štiri osebe. Brez premisleka sem določila da na potavnje odidemo Emma, Taylor, moj fant Toby in jaz. Vedela sem da bo to najbolše potavnje v mojem življenju, saj ga bom preživela z osebami, ki mi pomenijo največ na svetu. Nisem mogla čakati, da novico povem doma. Domači so bili veseli zame, saj so menili, da sem si to res zaslužila. Naslednji dan sem pričela pakirati stvari, za potovanje. V kovček sem spakirala veliko stvari od sončne kreme pa do bunde. Seveda pa nisem pozabila mojega zemljevida, na katerem označujem kraje, kamor sem že odšla. Sanjala sem o rajskih plažah na Floridi, ali pa še boljše! Kampiranje ob jezeru in romantično nočno kopanje. Uglegla sem se v udobno posteljo, ki je hrepenela po dobrem sapncu. Nekaj časa sem se dopisovala z Taylor, nato pa sem se odločila, da pustim telefon za nekaj časa in poskusim zaspati. Moje misli mi niso pustile, da se izklopim. Vso noč sem bedela in opazavala steno nad glavo. Mogoče sem vmes zaspala za kakšne pol ure, vendar se nespomnim. Mojo pozornost pa je pritegnila senca, ki je švignila mimo okna. Adrenalin mi je poženil kri po žilah. Srce mi je začelo biti kot sekundni kazalec na uri. Nato je neko potrkal na okno... bila je Emma. >> Na smrt si me prestrašila! Skoraj me je zadela kap. << sem dejala po tem, ko sem jo spustila v mojo sobo. Tudi ona ni mogla zaspati, zaradi prevelikega pričakovanja. Nismva mogli verjeti, da bomo jutri odšli od doma za cela dva meseca.

27. januar 2016
Next
27. januar 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani