u107131
u107131
_________________________________________________________________________________________
Naredila sem nov forum, ker tisti zaradi preobremenitvije z videji ne deluje pravilno.
_________________________________________________________________________________________
Zgodba bo govorila o 17 letni Isabell Swan (Bella Swan), ki se preseli iz Phoneixa (kjer je živela s svojo mamo) v Forks k svojemu očetu.

Bella:


Bellin oče: (po poklicu je policaj)


Bellina mama:


Tu ima tudi svojega najboljšega prijatelja Jacoba Blacka.

Jacob Black:


Obiskuje tudi šolo, kjer spozna privlačnega in skrivnostnega Edwarda Cullena, ki se je najprej izogiba. ona pa ga vedno spogleduje.

Edward Cullen:


Nekega jutra, ko se Bella pripelje v šolo jo skoraj zbije avto. V tistem trenutku pa jo reši Edward, s svojo nenavadno močjo.

Bella je popolnoma prepričana, da tega nebi moral narediti navaden človek. Zato se odloči, da bo odkrila kaj Edward pravzaprav je. To ji najprej ne uspeva, saj se je Edward izogiba.

Zgodba je narejena po filmu, za na konec pa še bom dodala svoje nadaljevanje. Vam je to všeč?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

29. december 2014
u107131
u107131
Večkrat se je zbudila sredi npoči, imela je občutek, da jo Edward cel čas opazuje. Ta Edward ji res ni šel iz glave. Edward ji je večkrat rekel, da ne moreta biti prijatelja, čeprav ni razumela zakaj. Njeni prijatelji so jo povabili na plažo La Push. zato je ona povabila tudi Edwarda, on pa se s tem ni strinjal.
Prijatelj:

Na plaži je bil tudi Jacob in njegova prijatelja. Omenili so, da Cullenovi ne prihajajo na to plažo. Bello je to seveda zelo zanimalo. Z jacobom sta hodila po plaži, zato je imela priložnost, da ga kaj vpraša. Rekel je, da ji tega ne sme povedati, ona pa je obljubila, da nikomur ne bo povedala. Jacob ji je seveda zaupal. povedal ji je, da so Quileuti bili potomci volkov (legenda Jacobovega plemena). Cullenovi pa naj bi bili potomci sovražnega klana. Med seboj so podpisali premirje, če bodo obljubili, da ne bodo prišli na zemljo Quileutovih. Bello pa še je kar naprej zanimalo kaj Cullenovi pravzaprav so.
Družina Cullen:
29. december 2014
u107131
u107131
En popoldan je odšla Angeli in Jessici pomagat izbrat obleko za ples. Bella se je takoj naveličala in jima obljubila, da se dobijo v restavraciji.

Odšla je v knjižnico in si kupila knjigo o plemenu Quile. Da bi prišla hitreje do restavracije je odšla po najkrajši poti. Hodila je po tanki temni ulici, na koncu ulice sta stala dva moška, ki sta se ji vedno bolj približevala.

Obrnila se je in odšla na drugo pot, a tam jih je bilo še več. Nenadoma se je pripeljal nek avto, ja to je bil on Edward. Stopil je iz avta in Belli ukazal naj gre v avto. Ostale je le grdo pogledal in so se odmaknili.

Med vožnjo je povedal, da bi se najraje obrnil in bi jim odtrgal glave, kerso si mislili take ogabne in nezkotne stvari. Peljal jo je do restavracije, kjer sta jo čakali Angela in Jessica. Ravno ko sta prišla tja sta onidve odhajali, saj sta mislili, da je več ne bo. Bella se je opravičila. Ko pa sta videli Edwarda, sta mislili, da je ravno zaradi njega zamudila. Vprašali sta jo če bi šla z njima domov, ampak jo je Edward povabil na večerjo, ker je zagotovo lačna. Seveda je takoj privolila. Bilo ji je malo neprijetno saj Edwar ni hotel ničesar pojesti (ker je seveda vampir). Zaupal pa ji je, da je donje zelo zaščitniški in da lahko vsem prebere misli, samo njej ne. Sprva je vprašala ali je z njo kaj nerobe. Seveda da ni in on nima več moči, da bi se je še naprej izogibal.

Po večerji jo je peljal domov. Ker ji je bilo v avtu vroče je hotel zmanjšati gretjje. V tistem trenutku se ga je dotaknila in bil je zelo mrzel...
29. december 2014
u107131
u107131
Začudeno ga je pogledala in rekla '' Tvoja roka je zelo mrzla''. A spregovoril ni ničesar. Prišla sta do policijske postaje, kjer je stalo nekaj avtomobilov s prižganimi policijskimi lučmi.

Bella je prosila če se lahko ustavita tukaj, da bi vprašala očeta kaj se je zgodilo. Iz stavbe je prišel Carlisle (oče Cullenove družine), ki je povedal da so Waylona Froga našli mrtvega v čolnu blizu svojega doma.

Carlise je pregledal truplo in rekel da ga je napadla žival. Čeprav v resnici ve, da so to bili vampirji ki jedo človeško kri.
Vampirji ki so ga ubili:

Bella je odšla potolažit svojega očeta, saj je bil to njegov dober prijatelj. Zaželela mu je sožalje, on pa ji je dal solzivec in rekel ''Želim, da nosiš tole s sabo, to me bo umirilo''. Nato pa sta odšla domov. Doma je brala knjigo in brskala po spletu, da bi odkrila kaj so Cullenovi.(undead-nemrtvi, speed-hitrost, strength-moč, cold skinned-mrzla koža, immortal-nesmrtni, drank blood-pije kri)
Edward je torej vampir. Odšla je spat, vso noč je sanjala o njem. Drug dan v šoli ko ga je videla, ga je pogledala v oči in odšla mimo njega, pogledal je za njo...
29. december 2014
u107131
u107131
Pogledal je za njo in ji začel slediti. Hodila je proti gozdu, sredi gozda se je ustavila.
Začela sta govoriti:
bella: Neverjetno hiter si in močan. Tvoja koža je bleda in ledeno mrzla. Tvoje oči menjajo barvo. Koliko si star?
Edward: Sedemnajst.
Bella: Kako dolgo si že star sedemnajst?
Edward: Kar nekaj časa.
Bella: (z muko) Vem, kaj si.
Edward: Povej. Naglas. Povej!
Bella: Vampir.
Edward: Te je strah?
Bella: (obrnila se je k njemu) Ne.
Edward: Potem pa me vprašaj najbolj osnovno vprašanje. Kaj jemo?
Bella: Ne boš me ranil.

Prijel jo je za roko in jo vlekel za sabo. Vprašala ga je kam gresta, odgovoril je da na goro iz megle in da ga more videti kako zgleda na soncu. Vsedla se je na njegov hrbet in se ga močno prijela. On je hitro tekel in prišla sta na goro. Stopil je na sončno svetlobo in si odprl srajco.


Svetil se je kot diamant, zato vampirji nikoli ne gredo na sonce ker bi to ljudje takoj opazili. Bella ga je samo gledala.
Bella: Čudovit si
Edward: Čudovit? To je koža morilca, Bella.
Obrnil se je in počasi odšel...
29. december 2014
u107131
u107131
Obrnil se je in počasi odšel, ona je šla za njim. Še enkrat je ponovil, da je morilec. Ona pa mu ni vrjela.
Edward: Sem najbolj nevaren plenilec na svetu. Vse na meni te vabi k meni. Moj glas, moj obraz, celo moj vonj. Kot da bi potreboval to. Kot da bi mi lahko pobegnila!!!! Kod da bi me lahko premagala!!!! Ustvarjen sem za ubijanje!!!!
Bella: (malo prestrašeno) Vseeno mi je.
Edward: Ubil sem ljudi.
Bella: Ni pomembno.
Edward: Hotel sem ubiti tebe. Še nikoli si nisem želel človeške krvi tako močno.
Bella: Zaupam ti.
Edward: Nikar.
Bella: Tukaj sem. Zaupam ti.
Edward: (zbeži na drevo) Naša družina je drugačna od drugih naše vrste. Mi lovimo le živali. Naučili smo se nadzorovati našo žejo. Ampak ti, tvoj vonj je zame kot droga. Ti si moj heroin.
Bella: Zakaj si me potem tako zasovražil, ko sva se spoznala?

Edward: Res sem te. A le zato, ker sem te tako močno želel. Še zdaj ne vem, če se lahko nadziram.
Bella: Vem, da se lahko.

Edward: Ne morem ti prebrati misli, moraš mi povedati, kaj si misliš.

Bella: Zdaj me je strah.
Edward: Dobro.
Bella: Ni me strah tebe. Strah me je, da te bom izgubila. Občutek imam, da boš izginil.
Edward: Niti sanja se ti ne, koliko časa sem čakal nate.........In tako se je lev zaljubil v ovco.
Bella: Kako neumna ovca.
Edward: Kako bolan, mazohističen lev...
29. december 2014
u107131
u107131
Ležala sta na jasi in se nepremično gledala.


Ko je prišla domov je samo razmišljala o njem. Bila je prepričana o treh stvareh. Prvič, Edward je vampir. Drugič, obstaja del njega, a ne ve, kako je prevladojoč ta del, ki je žejen njene krvi. Tretjič, brezpogojno in za vedno ga bo ljubila. Naslednji dan je prišel po njo in skupaj sta se peljala v šolo.


Vsi so strmeli v njiju. Po šoli sta odšla na goro, da sta se bol podrobneje spoznala.
Bella: Mora oseba umirati, da postane tak kot ti?
Edward: Ne, le Carlisle je tak. Tega ne bi naredil nikomur, ki ima drugo možnost.
Bella: Kako dolgo si ti že tak?
Edward: Od leta 1918. Takrat me je Carlicle našel, umiral sem zaradi španske gripe.

Bella: kako je bilo?
Edward: Zaradi strupa zelo trpiš.

Edward: A kar je naredil Carlisle, je bilo še težje. Nima jih veliko take moči, da se zadržijo.
Bella: Saj je moral samo ugrizniti.
Edward: Ni tako. Ko okusilmo človeško kri, nas obsede blaznost. Skoraj nemogoče je nehati.
Bella: A Carlisle je.
Edward: Najprej je mene, potem pa še z njegovo ženo Esme.
Bella: Je Carlisle razlog, da ne ubijate ljudi?
Edward: Ne, to ni edini razlog. Ne želim biti pošast. Pri naši družini se imamo za vegetarijance. Ker živimo le od živalske krvi. Smo močni, a nikoli čisto potešeni. Ni tako, kot če bi na primer pil tvojo kri.
Bella: So drugi vampirji ubili Waylona?
Edward: Ja. Tudi drugi obstajajo. Vsake toliko časa naletimo na njih.

Bella: Lahko ostali člani vaše družine berejo misli tako kot ti?
Edward: Ne, le jaz jih lahko. Alice vidi prihodnost.
Bella: Stavim, da je videla, da prihajam.
Edward: Alicine vizije so subjektivne. Prihodnost se vedno lahko spremeni.
Po pogovoru sta odšla domov. ...
29. december 2014
u107131
u107131
Ko je ravno nek dan čistila svoj avto je nanj skočil Edward in ji sporočil, da jo bo jutri peljal domov k svoji družini. Bila je v dvomih, kaj če je ne bedo marali? To je bilo njeno edino vprašanje. Vprašala pa se ni kako bo, ko bo v hiši vampirjev. Takoj po tem je odšel, ko se je začel peljati, sta se nasproti peljal Jacobin njegov oče, med seboj so se le grdo spogledala (med seboj se ne marajo). Prišla sta, da bi očeta skupaj gledala tekmo. Jacob pa je prišel k Belli, ker jo že kar nekaj časa hoče obiskati.

Naslednji dan... Prispela sta do hiše Cullenovih.

Hiša ji je bila zelo všeč. Vsi njegovi člani družine so pa prvič kuhali, da bi Belli pripravili večerjo, ker je zagotovo lačna. Seveda je Bella privolila, Edward pa je vseeno izdal, da je že jedla.

Tokrat se je Rosalie (sestra Edwarda) razjezila in pripomnila, da se pretvarjajo, da jih Bella ne ogroža. Bella je pa seveda obljubila, da nikomu nebo povedala ničesar o njih. Rosalie pa še vedno vztraja, da bo vsa družina ogrožena, če se bo slabo končalo. Nato pa sta prišla Alice (sestra Edwarda) in Jasper. Jasper, je njihov novi član, zato še ima malo težav in upa, da je ne bo poškodoval. Nato pa jo je Edward peljal na ogled hiše. Ko je videla vse te maturanske čepice je bila zelo začudena.

Srednjo šolo so že končali velikokrat, to je njihova zasebna šala. Prišla sta v njegovo sobo. Soba je bila polna knjig, glasbe in niti postelje ni bilo v njej.

Pozabil ji je povedati, da vampirji žal nikoli ne spijo. Naredila je glasbo, on pa jo je prijel roko. A odgovorila je le, da ne zna plesati. Bello je dal na svoja ramena in skočil je skozi okno na drevo. Ponesel jo je na vrh nekega drevesa, kjer sta imela lep razgled.

29. december 2014
u107131
u107131
Policija, je začela s preiskavo gozda. Našli so sledi človeškega stopala in se odločili, da bodo nadaljevali s preiskavami še naprej. Ko je Charlie končal s službo je odšel v kavarno. Tam je počakal na Bello, ki je bila še v šoli, da bosta nekaj pojedla. Kosilo pa je že naročil. Bella se je pripeljala do kavarne, zunaj je stal Mike, ki jo je vprašal, kako to, da hodi s Cullenom. In, da mu ta tip ni prav malo všeč ker jo vedno gleda tako, kot da bi jo rad pojedel. Bella ga je le pogledala in se mu nasmejala, ter odšla v kavarno k očetu.

Nekatere, ki so bili v kavarni je zanimalo, če so v gozdu našli kakčne sledi. Charlie jim je povedal, da so našli sledi človeka. Zunaj je stal Mike in se zafrkaval. Oče pa je Bello vprašal, če jo kateri v mestu zanima, a ona se je le nasmejala. Prepričan je bil, da jo preveč pušča samo in da je ne družabna. Njo pa to prav nič ne moti.

Zvečer, ko je ležala na postelji se je pogovarjala s svojo mamao. Zaupala ji je da ji je Forks zelo všeč.

Njena mama je vedela, da se nekaj dogaja zato jo je vprašala, če ima kaj povezano v zvezi s katerim fantom. Bella je to tudi potrdila, nenadoma je nekaj zaslišala, pogledala je proti oknu, bil je Edward. Prekinila je telefonski klic, ter ga vprašala kako je lahko prišel noter.
Edward: Skozi okno.
Bella: Delaš to velikokrat?
Edward: Le zadnjih nekaj mesecev. Rad te gledam, ko spiš. Kar omami me. Nekaj bi rad poskusil. Čisto pri miru bodi. Ne premikaj se.To je bil njun prvi poljub. <3
https://www.youtube.com/watch?v=_BNO1YvNCa0
https://www.youtube.com/watch?v=BZeweWlznKI
29. december 2014
u107131
u107131
Edward je premočan in nikoli ne sme izgubiti nadzora z njo, zato je nehal. Ona pa ga je prosila naj ne odhaja. Dolgo časa sta se pogovarjala, nato pa je Bella zaspala, on pa je ostal z njo.

Zjutraj je očetu zaupala, da ima zmenek z Edwardom, čeprav je on mislil, da ji noben tip iz mesta ni všeč. A on ni iz mesta. Zunaj jo je že čakal in hotel spoznati njenega očeta. Bella, ga je pripeljala v hišo in sta se spoznala. Preden sta odšla, je oče vprašal, če ima s sabo solzivec.


Nato pa sta odšla, kjer so z njegovo družino igrali bejzbol. Bejzbol igrajo samo takrat, ko prihaja nevihta.

Sredi igre so prišli trije vampirji, ki so ubili Waylona.
(James, Laurent, Victoria)

Cullenovi so ustavili igro in se vsi postavili skupaj, da bi zavarovali Bello. Hoteli so, da bi igrali igro s Cullenovi, ki so to potrdili.

Jemes pa je med tem nepremično gledal Edwarda in Bello, nato pa se je obrnil. Zapihal je veter in Bellin vonj ponesel naprej. V tistem trenutku jo je hotel James napasti. Cullenovi pa so se postavili nasproti, da so jo zavarovali.

Igro si med seboj prekinili in so odšli. Edward je Bello takoj odpeljal in ji povedal, da mu je prepral misli, ki pravijo, da je sledilec in je obseden z lovom. Edwardov odziv je Jamesa še bolj spodbudil in mu je to najbolj zanimiva igra do sedaj. Jemes nikoli nebo hotel odnehati, zato ga bodo morali Cullenovi ubiti.
29. december 2014
u107131
u107131
Peljala ste se zelo hitro, zato ga je vprašala kam gresta, odgovoril ji je, da iz Forksa, ter na trajekt za Vancouver. Bella je hotela domov, on pa ji je prepovedal, ker bi James sledil njenemu vonju in bi njen dom bil prvi kraj, kam bi se on napotil.
Bella: A moj oče je …
Edward: Ni pomembno!
Bella: Seveda je! Lahko ga ubijejo zaradi nas.
Edward: Naj te najprej odpeljem od tu, prav?
Bella: Moj oče je! Moramo iti nazaj. Se bomo že spomnili, kako drugam usmeriti sledilca. Nekaj moramo narediti.
James je tekel za njima. Bello je pripeljal domov, ona pa mu je rekla naj jo pusti primiru, a on tega noče (to sta seveda zaigrala). Oče je šel za njo, da bi jo vprašal kaj se dogajaj. Preden je vstopil v sobo je vrata zaprla, edward jo je v sobi že čakal (prišel je skozi okno, kot ponavadi), da sta spakirala stvari. Očetu je rekla, da odhaja, čeprav ga ni hotela prizadeti, ga je morala.

Oče: Te je ranil?
Bella: Ne.
Oče: Te je pustil?
Bella: Ne, jaz sem njega.
Oče: Mislil sem, da ti je všeč.
Bella: Ja, in zato moram oditi. Nočem tega, domov moram iti
Oče: Domov? Mame ni v Phoenixu.
Bella: Prišla bo domov. Poklicala jo bom, ko bom na poti.
Oče: Ni ti treba zdaj voziti domov. Prespi zadevo. Če boš zjutraj še hotela domov, te bom sam peljal na letališče.
Bella: Ne, voziti hočem, tako bom imela več časa za razmislek. Če bom utrujena, se bom ustavila v motelu, obljubim.
Oče: Poglej, Bella, vem, da nisem ravno zabaven, a lahko se spremenim. Več stvari lahko počneva skupaj.
Bella: Kot kaj? Gledava baseball na televiziji? Vsak večer jeva v restavraciji? Zrezek in sladica? Oče, to je zate, ne zame.
Oče: Bella, daj no, komaj sem te dobil nazaj.
Bella: Če ne bom zdaj odšla, bom obtičala tukaj tako kot mami.
Pred hišo pa se je že skrival James.
Nato je odšla. Belline besede so očeta zelo prizadele. Tudi sama upa, da ji bo zato kdaj odpustil, Čeprav nekje v sebi čuti, da ji ne bo.
29. december 2014
u107131
u107131
Začela se je peljati, ko je nekdo skočil na njen avto. Kdo drug kot Edward, ter jo potolažil, da ji bo oče odpustil (zamenjala sta se, da je on vozil avtomobil). Ona pa se ni strinjala z njegovimi besedami. Očetu je rekla enake besede, ki jih je rekla njena mama, ko ga je zapustila.
Njen oče je sedaj na varnem, ker James sledi njim. Nenadoma je nekdo skočil na avtomobil, Bella se je prestrašila. Bil je Emmett. Za njima pa se še je vozila Alice.
Bella je med potjo videla svoje prijatelje, ki so zeli srečni, ona pa vsa potrta.
Prispeli so v hišo Cullenov, tam je bil Laurent in Carlisle.

Prišel jih je le posvarit o Jamesu in da se je že naveličal njegovih iger. James ima brezprimerne čare, smrtonosne. Nikoli še ni videl kaj takega in Viktorijo, ne smejo je podcenjevati.
Jasper se je že boril s svojo vrsto, ni jih lahko ubiti, ampak ni nemogoče. Edwardov načrt je bil, da Bello odpelje na jug nato pa zavedel sledilca stran. Carlicle se s tem ni strinjal, saj sledilec ve da Edward Belle ne bi zapustil in bo ves čas sledil njemu. Alice se nato javi, da bosta z Jasperjem peljala Bello na jug.
Edward je vzel nekaj Bellinih oblek, ki jih je dal Esme in Rosalie. Rosalie se s tem ni strinjala, ker Belle ne mara. Ampak Bella je sedaj del njihove družine. Zato je vseeno popustila.
Bella: Če se bo kaj zgodilo …
Edward: Nič se ne bo zgodilo.
Bella: Nas je sedem, onadva sta dva.
Edward: Ko bo vsega konec, se bom vrnil pote.
Bella: Ja.
Edward: Bella, ti si zdaj moje življenje.
Nato pa so se odpeljali. Po poti je klicala svojo mamo, ki je najbrž imela prazno baterijo ker se ji ni oglasila. A sporočilo ji je vseeno pustila >> Nisem v Forksu, a je vse v redu, ti kasneje razložim <<. Nato pa so ostali trije (Edward, Emmett, Rosaliie) za seboj delali sledove, da so sledilca zavedli.

James pa jim je že sledil.
29. december 2014
u107131
u107131
Alice, Jasper in Bella pa so se namestili v nek hotel. Nekaj časa za tem je Alice ime la videnje. Videla je, da je sledilec zamenjal smer, ker je ugotovil, da Belle ni z njimi.

Videla je tudi v prihodnost. Jasper ji je podal kos papirja in pisalo, Alice pa je začela risati. Narisala je prostor s samimi ogledali. Bella je ta prostor takoj prepoznala, to je bila namreč baletni studio.
Nato je Belli zazvonil telefon.
Bella: Edward, si v redu?
Edward: Izgubili smo sledilca. Ženska je še tukaj(Victorija). Rosalie in Esme sta se vrnile v Forks, da zaščitita tvojega očeta. Prihajam pote. Potem bova šla nekam, sama. Drugi bodo še naprej lovili. Naredil bom vse, kar je treba, da boš spet varna.

Jasper in Alice sta spodaj že čakala Bello, da bi odšli, ker niso več varni. Tedaj ji je zazvonil telefon, klicala jo je mama. Oglasila se je in povedala, da je vesela da jo je poklicala. Nato pa jo je vprašala kaj počne.
Mama: Bella! Bella? Kje si?
Bella: Pomiri se, vse je dobro.
Mama: Bella!
Bella: Kasneje ti bom vse razložila.(nato je nekaj na drugi strani linije zaropotalo) Mami, si tam?
James: Srednja šola Forks ne ščiti dobro zasebnosti svojih študentov. Victoria je z lahkoto našla tvoj prejšnji naslov. Lepo hišo imate. Bil sem te pripravljen čakati. A potem je mama prišla domov, ko je prejela klic od tvojega očeta. Vse se je dobro izteklo.
Bella: Ne dotikaj se je!
James: Še vedno jo lahko rešiš. A morala se boš izmuzniti svojim prijateljem. Boš lahko?
Bella: Kam naj pridem?
James: Kaj praviš na tvoj stari baletni studio? Vedel bom, če boš koga pripeljala sabo.

James: Uboga mamica bo morala plačati za to napako.

Izmuznila se je Alice in Jasperju.
29. december 2014
u107131
u107131
Izmuznila se je Alice in Jasperju.
S taksijem je prispela, do baletnega studia. S seboj je vzela tudi solzivec, ki ji ga je dal oče. Stopila je v prostor poln ogledal, ko je zaslišala, svojo mamo. Odprla je še ena vrata, tam ni bilo njene mame, ampak le posnetek iz njenega otroštva. Za seboj je slišala nesramen smeh, obrnila se je in zagledala Jamesa.
James: To je moj najljubši del. Zelo trmast otrok si bila, kajne?
Bella: Sploh je ni tukaj.

James: Oprosti. A zaradi tebe je bilo vse tako lahko. Da bo stvar bolj zanimiva, bova posnela filmček, kako sva skupaj preživela čas. Sposodil sem si jo pri vas. Upam, da te ne moti. In, akcija! To bo zlomilo Edwardovo majhno srce.
Bella: Edward nima nič pri tem!
James: Seveda ima. Zaradi njegovega besa bo vse bolj zabavno.

James: Pa nadaljujva.

Bella je iz svojega žepa vzela solzivec ter ga razpršila v njegove oči in začela teči. James je na to odpore. skočil je pred Bello.

Prijel jo je za majico ter jo vrgel na tla. Zabila se je v steber z glavo, začela je krvaveti.

Stopil ji je na nogo ter ji s tem strl kost in ji ukazal naj pove v video, da naj jo Edward maščuje. Ona pa je le zakričala >>Edward, ne !<<. James je pobesnel.
Nanj je nekdo silovito skočil, to je bil Edward, da bi zavaroval svojo ljubezen.
James je že vrel od jeze, ter s vso silo šel proti njem in ga prijel za vrat.

James: Sam si, ker si hitrejši od ostalih. A ne močnejši.
Ter ga še enkrat zadel v ogledalo, tako, da je ogledalo počilo.

Edward: Dovolj močen sem, da te ubijem.
Brcnil ga je tako, da je strl eno od stoječih ogledal.

Odhitel je k Belli, jo vzel v naročje in skočil, a v tistem trenutku je James prijel Edwarda za nogo in padla sta po tleh. Edwarda je nato prijel, ga vrgel v okno, da se je to razbilo.
James je odšel do Belle, vsa je že krvavela zaradi ran stekla. James jo je prijel za roko in jo ugriznil.


Nato pa je Edward skočil nanj s vso silo in močjo. Uničila sta tlla, Jamesov strupa pa je začel delovati v Bellinem telesu. To so bile njene velike bolečine.
James in Edward sta se še naprej spopadala. Edward je le premagal Jamesa ugriznil ga je za vrat.
Tedaj še je prišla njegova družina. Oče je takoj stekel do njega ter mu rekel, da nebo pozabil kaj je (vampir, ki pije SAMO živalsko kri). Jamesa so prijeli Alice pa mi je odtrgala glavo, da je dokončno umrl, nato pa ga zažgali.
Edward je bil pred veliko odločitvijo. Ta je bila, da bi pustil, da bi se Bella z bolečinami spremenila v vampirko ali ne. On seveda ni dopustil, da bi se spremenila.
Carlisle: Poskusi izsesati strup.
Edwarrd: Saj veš, da ne bom mogel nehati.
Carlisle: Potem najdi moč. Da boš nehal. A izberi. Le še nekaj minut ima.
Edward: Ne morem ti pustiti, da odideš, Bella. Poskrbel bom, da bo šlo stran.

Njene bolečine so vedno bolj pojemale.
Carlisle: Edward, nehaj! Kri je čista, ubijaš jo. Edward, nehaj! Nehaj! Najdi voljo.
29. december 2014
u107131
u107131
Naslednji dan se je Bella zbudila v bolnišnici kjer jo je čakala njena mama, da se zbudi. Mame je bila vesela, a zanimalo jo je le kje je Edward. On pa je ''spal''.
Nato ji je mama povedala, da gre z Edwardom in očetom nazaj v Forks. (Nihče ne ve kaj se je pravzaprav zgodilo, razen Cullenovi).
Mama ji je pripovedovala kako sta s Philom našla ljubko hišico v Floridi v Jacksonville, , kjer bo lahko živela. Bella pa se je odločila, da hoče živeti v forksu. Bella je nato hotela govoriti z očetom, da bi se mu opravičila za vse besede, ki so ga prizadele.
Edward ji je nato vso situacijo razložil. Viktorija jim je pobegnila, Jamesa pa so ubili.
Bella: Zaradi tebe sem živa.
Edward: Ne, zaradi mene si tukaj. Najslabše pa je, da sem mislil, da ne bom mogel nehati.
Bella: Ampak si nehal.
Edward: Bella, iti moraš v Jacksonville, da te ne bom mogel več raniti.
Bella: Kaj? Ne! Ne! Sploh ne vem, kaj … Kaj pa govoriš? Želiš, da grem stran? Ne morem te kar pustiti.
Edward: Vem.
Bella: Ne moreva biti narazen. Ne moreš me zapustiti.
Edward: Tukaj sem.
Bella: Dobro. Takih stvari mi ne smeš govoriti. Nikoli.
Edward: Kam pa naj grem?
Nato jo je poljubil na čelo.
Oče je Belli vse besede oprostil.

Neko jutro sta Edward in Charlie čakala Bello, da pride iz sobe. Prišla je po stopnicah v lepi obleki in mavcu. Preden je odšla ji je oče povedal, da ji je dal v torbo nov solzivec.
Z Edwardom sta šla na ples. On je najprej šel v stavbo, ona pa je med temmalo posedela na klopi, dokler ni prišel nazaj. Iz gozda je prišel Jacob, ki je bil Belle zelo vesel in ji povedal, da mu je oče plačal zato, da bi se pogovoril z Bello.
Jacob: Ne razjezi se, prav? Želi, da pustiš svojega fanta. On je … Pravi, citiram: Gledali te bomo.
Bella: Dobro. Reci mu hvala.
Jacob: Prav.
Bella: In da naj plača.
Jacob: Prav. (Bella se vstane) Naj ti pomagam.
Bella: Jacob.
Nato prispe Edward.
Edward: Bom jaz prevzel. (med seboj sta se le grdo pogledala)
Jacob: Se še kaj vidiva, Bella.
Nato pa vsi gredo vsak na svojo stran.
Edward: Za dve minuti te pustim samo, pa se začnejo zbirati volkovi.

Potem pa prispeta do plesišča, kjer sreča svoje prijatelje. Noter je bilo zelo hrupno, zato se odločita, da gresta ven, da zaplešeta. Med plesom ga vpraša zakaj je ni pustil, da bi postala taka kot on in bi bila skupaj zavedno. on pa pravi, da noče končati njenega življenja, čeprav umira (vsako sekundo se bliža, vsako sekundo je bolj starejša). Alice pa je vseeno videla, da je enaka kot on, ampak vizije se spreminjajo. A ona še vedno vztraja, da hoče postati vampirka.Edward: Si pripravljena zdaj?
Bella: Ja.
A on jo je le poljubil na vrat.

skozi okno pa ju opazuje Victoria.
29. december 2014
u107131
u107131
Njen začetek se vedno začne s sanjami, a te so bile prav nenavadne. Na jasi sredi gozda je zagledala ''babico''.

Neto pa je Edward stopil k njej in skupaj sta odšla do ''babice''. V enakem trenutku sta izgovorili >> Želim, da spoznaš...<< nato sta se spogledali in se dotaknili.

Ugotovili sta, da je to ena oseba, to je Bella v starosti.

Zaradi teh groznih sanj se zbudi in v sobo že prispe oče, ki ji je prinesel darilo, ker ima rojstni dan.
Odpravi se v šolo kjer jo čakajo prijatelji. S seboj je vzela fotoaparat, ki ji ga je dal oče za rojstni dan. Fotografirala jih je, da bo imela spomin ter zapolnila nov album od mame. Nato pa prispe njeno ''življenje'', Edward, ki ji vošči za rojstni dan. Ona pa mu le odgovori naj je na to ne spominja, ker je že eno leto starejša od njega. A on pritrdi, da je star 109 let (a se ne stara, ker je vampir). Nata se poljubita, ter gresta v šolo, ampak se najprej z Bello hoče pogovoriti Jacob.

Njune pogovore Edward vse sliši (vampirji tudi zelo dobro slišijo).
V šoli srečata Alice, ki takoj prihiti k Belli, da ji zaželi vesel rojstni dan in ji da darilo.
Pri pouku so gledali film Romeo in Julia. A onidva sta se pogovarjala o tem kaj bi storil, če bi na tisti dan, ko je bila z Jamesom v baletnem studiu, prišel prepozno. Njegov načrt je bil tak, da bi odšel v Italijo razjezit Volturije.
Volturiji:

Volturiji so zelo stara, močna družina. Podobna stvar kakor kraljeva družina. So zelo fini, brez spoštovanja do človekovih življenj. Ampak vseeno spoštujejo umetnost in znanost in seveda zakon, vse za zakon. Eden izmed vampirskih glavnih zakonov je ta, da zadržijo njihov obstoj v skrivnosti. Ne smejo obijati očitno, razen če želijo umreti...
29. december 2014
u107131
u107131
Vse to o Volturijev še ni vedela, zato jo je to zanimalo(doma pri sebi še ji je pokazal nekaj slik). Tudi Carlisle je nekaj stoletij delal z njimi, zato toliko vedo o njih. Pogovarjala sta se tudi o Victoriji, da bo en dan napadla. In nato se Bella spet spomni na to, da bi lahko tudi sama zavarovala Edwarda, če bi jo on spremenil v vampirko. A on le odgovori >> Bella, me že ščitiš. Ti si moj edini razlog......da ostanem živ, če to sploh sem. Toda moja služba je, da te zaščitim.<< Nato pa je prišla Alice, ker so že pripravili vse za njen rojstni dan.


Dali so ji veliko daril, med tem ko je odpirala eno izmed daril se je vrezala. Kapljica krvi je padla na preprogo.

Jasper, ki pa še je novinec, je ob vonju krvi ponorel. Edward je Bello potisnil vstran, da bi jo zavaroval. Ona pa je padla na steklo in se tako porezala. Jasperja so prijeli in ga odnesli v sobo, tudi ostali so odšli.


Carlisle pa je pristopil k njej, odšla sta v njegovo pisarno. Tam ji je vse kose stekle previdno odstranil ter rano zašil.
29. december 2014
u107131
u107131
Zvečer jo je Edward odpeljal nazaj domov, ko sta se ravno pogovarjala, da ne bosta večno skupaj, razen če jo spremeni.
Naslednji dan v šoli pa i ravno dobre volje, Cullenovih ni bilo v šoli (bili so na lovu). Preden je Bella prišla domov je Edward že bil v njeni sobi. Ko se je vrnila domov pa jo je čakal doma pred hišo ter jo prosil naj grez njim na sprehod. Odšla sta v gozd in se ustavila.

Edward: Moramo zapustiti Forks.
Bella: Zakaj?
Edward: Carlisle je vsaj 10 let mlajši, kot se izdaja. Ljudje so začeli sumiti.
Bella: Ok, jaz… moram si nekaj izmisliti, kaj bom rekla Charliju. Ko si rekel "mi"...
Edward: Sem mislil mojo družino in mene.
Bella: Edward, kar se je zgodilo z Jasperjem, ...ni nič.
Edward: Prav imaš. Ni bilo nič. Nič, kar sem vedno pričakoval. In nič primerljivega, kar bi se lahko zgodilo. Preprosto ne sodiš v moj svet, Bella.
Bella: Spadam k tebi.
Edward: Ne, ne sodiš.
Bella: Prihajam.
Edward: Bella. Ne želim, da prideš.
Bella: Me ne želiš?
Edward: Ne.
Bella: To pa stvari spremeni. Veliko.
Edward: Ampak, če ni preveč, kar te prosim......mi lahko vsaj nekaj obljubiš? Ne naredi ničesar neumnega. Za Charlijevo dobro. In jaz ti bom v zameno nekaj obljubil. To je zadnjič, ko me vidiš. Ne bo me nazaj. In lahko nadaljuješ s svojim življenjem... ...brez kakšnega koli mojega vmešavanja. Bo kot... da nisem nikoli obstajal, prisežem.
Bella: Če je to zaradi moje duše, vzemi jo. Ne želim živeti brez tebe.
Edward: Ni zaradi tvoje duše. Preprosto nisi dovolj dobra zame.
Bella: Nisem dovolj dobra zate?
Edward: Samo žal mi je, da sem pusti stvarem, da so šle tako daleč.
Bella: Prosim......ne.
Edward: Zbogom.
Nato pa je zbežal, Bella pa ga je kar naprej klicala in hodila za njim. Ko je videl, da ga ne bo morala najti se je ustavila in začela jokati. Sedela je na tleh, bilo je že temno, nato pa je zaspala.
29. december 2014
u107131
u107131
Sredi noči jo je Sam našel v gozdu in jo nesel domov. Doma je bil njen oče ves znemirjen s svojimi prijatelji s policije in Jacobova družina. Nek prijatelj mu je povedal, da so se Cullenovi odselili in, da zato Belle zagotovo ni pri njih.
Ko jo je Sam le končno prinesel domov je bil oče vesel.

Več mesecev se ni družila z nikomer, bila je osamljena. Zvečer je imela nočne more, tako da njen oče nikoli ni mogel spati. V šoli je zmeraj sedela na njegovem mestu in gledala skozi okno bila je izgubljena.
Alice je pisala pošte preko interneta a ona nikoli ni odpisala. Ena izmmed pošt je imela tako vsebino: Alice,...izginili ste. Kot vse ostalo. Ampak s kom drugim lahko govorim? Izgubljena sem. Ko si odšla...in, ko je on odšel...Je odšlo vse z vami. Ampak pomankanje njega, je povsod kamor pogledam...Je kot velika luknja......ki žari skozi moje prsi. Ampak sem tudi vesela. Bolečina je edina, ki me spominja, da je bil resničen......da ste bili vsi.
En dan ji oče pove, da bo odšla nazaj k mami, a se s tem ni strinjala. Oče pa ji samo odgovori, da se več ne bo vrnil.
Bella: Vem.
Oče: Samo ni normalno, to obnašanje. Odkrito povedano, zelo sem prestrašen, in tudi tvoja mami je. Ljubica, jaz... Nočem, da odideš. Nočem. Ampak... Samo pojdi... Pojdi v Jacksonville, spoznat nove prijatelje...
Bella: Rada imam svoje prijatelje.
Oče: Ja, ampak jih nikoli več ne vidiš.
Bella: Jih. Jaz......jutri grem z Jassico po nakupih.
Oče: Sovražiš nakupovanje.
Bella: Jaz... Rabim dekliški večer.
Oče: Dobro. Dekliški večer. Nakupovanje. Všeč mi je, pojdi. Kupi si kakšne dobre stvari.
Hodili sta po mestu in se pogovarjale. Bella je zagledala tiste moške, ki jih je srečala ko je šla iz knjižinice. Nato pa je nenadoma zagledala Edwarda, ki ji je rekel >>Kar hodi... To je nevarno.<<

Jassici je rekla, da bi rada samo nekaj videla, zato je šla proti moškim. Ko je že bila skoraj pri njih je videla Edwarda, ki ji je rekel naj se obrne. Ona je nadaljevala pot, prišla je do njih in en ji je ponudil vožnjo z motorjem. Za njimi se je spet pokazal on in ji rekel >>Obljubila si mi; ničesar neumnega.<< Po tiho je odgovorila nazaj >>Ti si pa obljubil, da bo tako kakor ne bi nikoli obstajal. Lagal si.<< Sedla je na motor in sta se odpeljala. Peljala sta se zelo hitro in Bello je bilo strah, zato je zakričala naj se ustavi.
29. december 2014
u107131
u107131
Ustavil je in odšla je nazaj do Jessice, nato pa sta odšli domov. Doma je Bella Alice napisale še eno ismo ki pravi tako: >>Alice, videla sem ga. Mogoče, sem nora, ampak mislim, da je to v redu. Če je naval nevarnosti to kar je potrebno, da ga vidim......torej je to tisto, kar bom počela.<<
Naslednji dan je odšla k Jacobu, s sabo je pripeljala dva motorja, ki ju je rešila iz smetišča. Jacoba je prosila če ju popravi, ker bi se rada vozila (zato, da bi videla Edwarda).

In začela sta s popravilom. Tako je bilo vsak dan, tudi sporočila še je vedno pošiljala.
>>Draga Alice, želim, da bi imela tvoj pravi naslov. Želim, da bi ti lahko povedala o Jacobu. Naredi me boljšo. Mislim, Naredi me živo. Luknja v mojih prsih......medtem,
ko sem z Jakom, je kot, da je skoraj ozdravljena....Za nekaj časa.<<
Nočne more so izginila, ampak so se vrnile.
Ko sta se nek dan Bella in Jacob peljala sta videla Sama in njegove prijatelje, ki so se porivali v prepad. Nenadoma je en padel, Bella je ustavila avto in skočila iz njega. Jacob jo je pomiril in ji povedal, da to počnejo velikokrat.
Ko sta prispela do Jacobovega doma sta odšla poskusit motor kako deluje.

Preden je stisnila na plin je zagledala Edwarda, ki ji je rekel: >>Bella. Nehaj.<< Nato je pritisnila na plin in ga izpustila. Poskusila je še enkrat, takrat pa ji je uspelo začela se je peljati zagledala je Edwarda na vsakem koraku in vedno je pogledala za njim.


Zaradi tega je izgubila ravnotežje in je padla na tla ter se pri tem poškodovala, ker se je udarila v skalo z glavo.
Hotela je poskusit še enkrat a ji je Jacob prepovedal. Slekel je svojo majico in ji začel brisati rano.

Bella ga je gledala v oči in mu rekla, da je lep. En čas jo je gledal in ji odgovoril: >> Kako močno si se udarila v glavo?<< Bella: >>ne vem.<<
Naslednji dan v šoli pri malici je odšla nazaj do prijateljev in se vsedla zraven njih (presenečei so bili). Ravno so se pogovarjali, da so videli veliko žival, ki izgleda kot volk ampak je veliko bolj večji od človeka.
Potem pa jo je Mike vprašal, če bi šla z njim gledat kak film, po možnosti romantičn. Bella se je s tem strinjala, ampak le če gresta gledat kak adrenalinski film. Nato je povabila še druge, če bi kdo hotel.
A nihče ni prišel razen Mike in Jacob.

Sredi filma je Mike bilo slabo odšel je na stranišče. Med tem pa sta ga Bella in Jacob počakala pred wcjem in se pogovarjala.
Jacob: Kakšen občutljivec! Morala bi oditi z nekom, ki ima močnejši želodec. Z nekom, ki se smeje krvi, ne pa, z nekom, ki se mu dvigne hrana v želodcu.
Bella: Ja, bom imela odprte oči. Počutim se slabo. Po vsej vrejetnosti ima to gripo, ki......zdaj raznaša.
In takrat je Jacob prijel Bello za roko.
Jacob: Kaj? Ne smem te držati za roko?
Bella: Ne, seveda lahko. Samo mislim, da to zate pomeni čisto nekaj drugega kot zame. Torej...
Jacob: Ok, povej mi nekaj. Všeč sem ti, kajne? (Bella je prikimala) In misliš, da sem nekako lep?
Bella: Jake, prosim...ne delaj tega.
Jacob: Zakaj?
Bella: Zato, ker boš vse uničil. In potrebujem te.
Jacob: Dobro, imam veliko časa. Ne bom odnehal.

Bella: Ne želim, da odnehaš. Ampak... Je samo zato, ker ne želim,da greš kam. To je... To je res sebično. Veš, nisem kot avto, ki ga lahko popraviš. Nikoli več ne bom delala prav. Torej moram biti poštena do tebe.
Jacob: Je zaradi njega, kajne? Poglej, vem, kaj ti je storil. Ampak, Bella, jaz tega ne bi nikoli storil. Ne bom te prizadel. Obljubim. Ne bom te razočaral. Lahko računaš name.
Nato pride Mike, ki pove, da potrebuje prevoz do doma. Povedal je tudi da se je slabo počutil že pred filmom.

Jacob mu je rekel, da bi moral v bolnišnico. Nekaj sta se prepirala, Bella pa ju je umirila. Ko se je dotaknila Jacoba je ugotovila, da je ves vroč in mo to tudi povedala, nato pa je odšel.
29. december 2014
u107131
u107131
Potem sta odšla domov tudi Mike in Bella.
Bella je vsak dan klicala Jacoba, on pa se ji ni nikoli oglasil. Njegov oče ji je rekel naj ga ne obiskuje, ker ima mono.
Nek dan je Bellin oče odšel na riboliv s prijatelji. Bella pa je med tem časom odšla obiskat Jacoba. Prispela je tja.
Bella: Jacob! Si si postrigel lase? In naredil tattoo?
Jacob: Bella...
Bella: Mislila sem, da si preveč bolan, da bi prišel ven. Ali pa dvignil telefon, ko sem klicala.
Jacob: Pojdi stran.
Bella: Kaj?
Jacob: Pojdi stran.
Bella: Kaj se ti je zgodilo? Kaj je narobe? (Jacob se je obrnil, da bi odšel) Hej, kaj se je zgodilo. Te je Sam dobil? Je to, to kar se dogaja?
Jacob: Sam mi skuša pomagati, ne krivi njega. Ampak, če hočeš kakšnega kriviti, zakaj pa ne te krvosese, ki jih tako Ijubiš? ...Cullenove.
Bella: Ne vem o čem govoriš.
Jacob: Dobro veš o čem govorim. Lagala si vsem. Charlie...Toda meni ne moreš. Ne več, Bella.
Bella: Daj no! Jacob!
Jacob: Poglej, Bella...Ne moreva biti več prijatelja.
Bella: Jacob, vem, da sem te......prizadela. To... ubija me. Ubija me. Če mi lahko daš nekaj časa.
Jacob: Nehaj! Ni zaradi tebe.
Bella: Nisi jaz, ampak zaradi tebe, prav? Resno.
Jacob: To je resnica! Je zaradi mene. Nisem dober. Bil sem... dober otrok. Zdaj pa nič več. Ni važno, prav? To je konec.
Bella: Ne moreš prekiniti z mano. Mislim... Mislim, moj najboljši prijatelj si. Obljubil si mi.
Jacob: Vem. Prisegel sem ti, da te ne bom prizadel, Bella. In to me drži od te obljube. Pojdi domov. In ne vračaj se. Ali pa se ti bo kaj zgodilo.

Odšla je domov in spet je začela pisati sporočila Alice:
Alice... Stvari so...Stvari so slabe spet. Brez Jacoba, jaz samo...ne zmorem prenašati. Ne vidim več Edwarda. Zdaj pa res je tako, kot da ni nikoli obstajal. Našla bom prostor, kjer ga bom lahko spet videla.

Odšla je na jaso kjer sta vedno poležavala, tam ga ni bilo. Nenadoma pa je zagledala Laurenta.

Laurent: Bella.
Bella: Laurent!
Laurent: Nisem te pričakoval, da te bom našel tukaj. Šel sem na obisk k Cullenovim, ampak... hiša je prazna. Presenečen sem, da so te pustili tukaj. Ali nisi bila neke vrste, um, njihov Ijubljenček?
Bella: Ja. Lahko bi se tako reklo.
Laurent: Te Cullenovi obiščejo pogosto?
Nato pa se spet prikaže podoba Edwarda in ji reče: >>Laži.<<
Bella: Ja, seveda, ves čas. (Edward: Laži prepričIjivejše.) Povedala jim bom, da si se ustavil. Ne bom pa povedala......Edwardu. Ker je kar precej zaščitniški.

Laurent: Toda, ni ga tukaj, kajne?
Bella: Zakaj si tukaj?
Laurent: Prišel sem zaradi usluge za Victorio.
Bella: Victoria?
Laurent: Prosila me je naj grem pogledati, če si še vedno......pod zaščito Cullenovih. Victoria čuti, da je edino pravično če ubije Edwardovega družabnika......ker je on ubil njenega. Oko za oko.
Bella: (Edward Belli: Grozi mu.) Edward bo vedel, kdo je bil! In poiskal te bo.
Laurent: Ne vem če bo. Navsezadnje, koliko si mu pa sploh pomenila......če te pa je pustil tukaj nezaščiteno? Victoria ne bo vesela, ker te bom ubil. Ampak ne morem si pomagati. Tako slastna si.
Bella: Prosim, ne! Mislim, pomagal si nam.

Laurent: Ne se bati. Delam ti uslugo. Victorini načrt, da te ubije počasi, boleče;...za razliko mojega jaz bom hiter. Obljubim. Ne boš čutila nič.

Bella je zatisnila oči in izgovorila >>Edward, ljubim te.<<

Nato je nekaj zašumelo in iz gozda je prišel volk, velik volk.

Za njim jih je prišlo še več.

Laurent je tekel volki pa so šli za njim. En izmed volkov je pogledal Belllo naravnost v oči in odšel.

Potem je tudi Bella tekla domov...
29. december 2014
u107131
u107131
Nexttt??????
29. december 2014
nnnneeeext
30. december 2014
u181765
u181765
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnext-the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30. december 2014
u137971
u137971
nextt!
30. december 2014
u107131
u107131
Potem je tudi Bella tekla domov, ko je prišla domov je očetu povedala, da v gozdu niso našli sledi medvedov temveč volkov.
Bella si je sama pri sebi mislila: >>Vem, da bodo ti volkovi mrtvi.In Laurent bo Victorii povedal, da sem nezaščitena.<<
Njen oče je odšel na postajo, ona pa je bila sama doba. Bilo je temno in ležala je na postelji, slišala je da je nekdo pred hišo. Pogledala je skozi okno, bil je Jacob. Prišel je v hišo skozi okno. Belli se je opravičil in ji rekel, da bi ji rad razložil vse a ji dobesedno ne more.
Jacob: Si že kdaj imela skrivnost, ki je nisi mogla zaupati nikomur? Tako, ki ni bila tvoja. No, to je... tako je tudi z mano. Ali slabše. Nimaš pojma, kako močno sem omejen.

Bella: Sovražim to. Sovražim, kaj so storili s tabo.
(Jacob je videl njeno roko, na njej je bil ugriz vampirja)
Jacob: Mislim, najhujši del je, ker že veš! Bella, ali se spomniš, ko sva hodila po plaži v La Pushu? Zgod...
Bella: Zgodba... Zgodba o mrzlih.
Jacob: Ugibam, razumem zakaj je to edini del, ki se ga spomniš.
Bella: Mora biti nekaj, kar lahko narediš...
Jacob: Ne. Notri sem za celo življenje.
Bella: Mogoče bi morala oditi od tukaj za nekaj časa. Kar odideva. Samo jaz in ti.
Jacob: Lahko narediš to?
Bella: Naredila bom za tebe.
Jacob: To ni nekaj čemur lahko zbežim, Bella. Ampak bi odšel s teboj. Če bi lahko. Moram oditi. Začeli se bodo spraševati kje sem. Pridi sem.

Jacob: Prosim...Poskušaj se spomniti. Bi bilo veliko bolj lažje, če bi vedela...
Bella: Bom poskusila, ampak...Jacob. Jacob, kaj delaš? Počakaj, Jacob. Jacob!
In je odšel.

Odpravila se je spat. Imela je nenavadne sanje, sanjala je, da se je zbudila v gozdu in pred njo je stal Edward. Rekla mu je, da jo je strah, on pa ji je odgovoril >>Mora te biti.<<

Na drugi strani je stal Jacob. Slišala je njun pogovor na plaži >>Resno to je kakor stara pravljica...Ki je ne smemo govoriti okoli...Ali si vedela, da pleme Quileute izhaja iz prednikov volkodlakov?<<
Nato je zagledala sebe ko je zaspala v gozdu, ko jo je Edward zapustil. Zarven nje je stal volk, to je bil sam, ki jo je rešil.
Ko se je zbudila je odšla na obisk k Jacobu. Njegov oče ji je odprl vrata in ji rekel, da ga ni. Bella je vedela, da je doma zato je kar stopila in odšla v njegovo sobo. Jacob je še spal, skozi okno je videla Sama in njegove prijatelje kako so prihajali vedno bližje. Odšla je do Sama.
Bella: (z jezo) Kaj si naredil? Ok, kaj si naredil?
Sam: Hej.
Bella: Kaj si mu naredil?
Sam: Mirno!
Bella: Ni hotel tega!
Sam: Ampak mi smo.


Sam: Kaj je naredil? Kaj ti je povedal?
En izmed prijateljev: Pomirita se oba...
Bella: Nič! Nič mi ni povedal, zato, ker se te boji!
(Začeli so se posmehovati. Bella je enega zmed prijateljev(Paula) s pestjo udarila v obraz. Pobesnel je...nato pa se je spremenil v volka.)

Iz hiše je pritekel Jacob in se tudi on spremenil v volka, da bi jo zavaroval.

Med seboj sta se spopadla, Bello pa so peljali k Emily, da ji ne bi kaj storila.

Emily:


Emily je Samovo dekle, dekle volkodlaka. Čez nekaj časa sta prišla Paul in Jacob. Paul se ji je opravičil, nato pa je odšla z Jacobom na sprehod.
Bela: Torej si volkodlak?
Jacob: Ja, nazadnje ko sem pogledal. Nekaj srečnih članov plemena, ki imajo te gene. Če se krvosesi naselijo v mesto, se vročina man naseli.
Bella: Mona?
Jacob: Ja, želim.
Bella: Ne moreš najti poti kako odnehati? Mislim to je napačno.
Jacon: Ni življenski- stil izbira, Bella. Rodil sem se tako, ne morem si pomagati. Taka hinavka si. Kaj, nisem ta prave vrste pošast zate?
Bella: Ni kaj si. Ampak kaj delaš. Oni niso nikogar ranili. Ubil si Ijudi, Jake.
Jacob: Bella, ne ubijamo več.
Bella: Potem, kdo pa?
Jacob: Poskušamo vas Ijudi zaščititi pred njimi. Pred edino stvarjo, ki jo ubijamo. Vampirje.
Bella: Jake, ne moreš...
Jacob: Ne skrbi, ne moremo se dotakniti tvoji preciznih Cullenov. Razen če prekršijo dogovor.
Bella: To ni to, to kar govorim. Tudi vampirjev ne moreš ubijati. Ubili te bodo.
Jacob: Res? Poskrbeli smo za uno črno pijavko s dreadi. Bilo je tako lahko.
Bella: Laurent?

Jacob: In njegova rdečelasa prijateljica je naslednja.
Bella: Vic... Victoria je tukaj?
Jacob: Bila. Lovili smo jo vse do Kanadske meje prejšnjo noč. Ampak se kar naprej vrača. Ne vemo koga lovi.
Bella: Jaz vem. Mene.
Potem pa jo je Jacob pospremil domov. Bella je spet začela pisati sporočila Alice >>Alice, v redu sem. Dokler nisem sama. In zadnje časa, je to kar ves čas. Jacob je odšel, lovi Victorijo. In Charlie lovi Jacoba. In tebe ni. In tudi Edwarda. In jaz zdaj nimam čisto nikogar. kaj moram narediti, da ga bom spet videla. Ne naredi tega.<<

Naslednj dan Bellinega očeta spet ni bilo doma, bil je v gozd s Harryjem in ostalimi. Raziskovali so gozd, če bi našli volka ali njegove sledi. Harry ve za volkodlake zato vsako njihovo sled zakrije.

Med tem časom pa je Bella odšla na tisto pečin iz katere so se potiskali Sam in njegovi prijatelji. Postavila se je na rob pečine in zaslišala Edwardov glas.

Edward: Ne naredi tega.
Bella: Želel si, da sem človek. Glej me.
Edward: Prosim? Zame?
Bella: Ne boš ostal z menoj v nobeni drugi smeri.
Edward: Bella. Prosim.
Skočila je v vodo.......
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Nextttt?????????????????????????
31. december 2014
next
31. december 2014
u168392
u168392
ful dobra zgodba,next
01. januar 2015
u181994
u181994
nexst
01. januar 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani