Štirje elementi: ogenj, voda, zemlja in zrak. To bi naštel vsak človek, ki bi ga povprašal po štirih osnovnih elementih. Toda le redki vedo, da obstaja še peti element. V nekaterih kulturah je to les, kovina, ali najbolj znan: duh.
Toda ta element ni nič od tega. Starodavni zapisi, starejši od samega časa govorijo o nečem, iz česar je sestavljeno bistvo in večina vesolja. Temu bi današnji znanstveniki rekli temna snov, takrat pa je bila to Yawva. Po zapisih naj bi to bila kri nesmrtnega, feniksu podobnega bitja. To naj bi se izleglo iz jajc, skupaj z ostalimi štirimi elementi in začelo življenje.
Toda tako, kot ima ying svoj yang, so imeli Graditelji tudi svoje nasprotnike Uničevalce. To so bile temne sence, ki so lahko zavzele katerokoli obliko, največkrat pa so leteli v obliki dolgih, ostrih strelic in uničevali nove planete.
Nekega dne pa je prišlo do vojne. Dolge, krvave, in nasilne vojne, v kateri je umrlo na tisoče Uničevalcev, pa tudi na tisoče bojevnikov Graditeljev. V tej bitki pa je bil smrtno ranjen tudi Ryhnna, glavni od Graditeljev. V smrtnih mukah je vesolju podaril še zadnjo daritev: s svojo nesmrtno krvjo je napolnil vsak kotiček vesolja, da bi odganjala Uničevalce in zaščitila življenje na planetih.
In to mu je tudi uspelo. Na milijarde let je bilo življenje zaščiteno, toda Yawva začenja popuščati. Zadnja leta se Uničevalci že začenjajo prebujati iz spanca in hlepijo po krvi in smrti.
Zato sem bila jaz, Joanna Erica Jefferson izbrana, da poiščem vrelec Petega elementa in zaščitim vesolje. Zaželite mi srečo!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PS: Ta legenda je plod izrecno moje domišlije in ne izvira iz nobenega verstva ali česa podobnega.
PPS: Če se sprašujete, kako je Rhynna umrl, če je nesmrten: To je bilo mišljeno na vilinski način nesmrtnosti (ne umrejo zaradi starosti, vendar jih lahko še vedno pokončaš s katerimkoli orožjem).
PPPS: Upam, da vam je zgodbica všeč, če pa imate kakršnokoli vprašanje, obstajajo ZS-ji.
Hvala za branje!
06. avgust 2022
Zanimivo Next
06. avgust 2022
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani