u173340
u173340
__________________________________________________________________________
Hello everyone! Sem Patricija in odločila sem se, da napišem blog za katerega upam, da bo bran in uspešen. Res se bom potrudila s knjižnim jezikom in rednimi objavami. Že vnaprej bom hvaležna, če boste brali, ker mi pisanje res veliko pomeni in vaša podpora tudi.
Nisem še ravno dopolnila svoje ideje o čem bi pisala na tem blogu ampak nekako se bo šlo o najstniškem življenju, ki ga doživljamo. Upam, da vam bo všeč.
Oh in pri nekaterih stvareh bom imela svoje mnenje, ki pa ni nujno da je enako kot vaše zato- feel free to express yourselves (;

__________________________________________________________________________
What are we waiting for? Right now is perfect timing.

Ko si najstnik se ti zagotovo veliko dogaja. Šola napada, spori s starši, upornost, nekako začneš graditi svoj karakter in zadane tudi pubrteta o kateri pa mislim, da ste vsi že veliko slišali in jo doživljate haha.
Torej kako se počutimo najstniki? Različna čustva ima vsak. Različni smo in drugače doživljamo to obdobje. Nekdo je morda postal bolj tih, kot takrat, ko je bil še otrok in norel. Spet nekdo pa je bil sramežljiv, kot otrok in sedaj hormoni delajo svoje (; Ali pa preprosto ostaneš takšen, kot si bil vedno.
In s tem obdobjem pri večini pride do velike obsedenosti s socialnimi omrežji (ko ste bili v vrtcu ne verjamem, da je že kdo imel twitter, instagram, facebook itd.) in s tem tudi 'obsedenost' z raznimi slavnimi osebnostmi (vsi vemo o čem govorim).
But you are not alone! Vsi preživljamo to. Naši možgani še niso dorasli temu, da bi razmišljali kot odrasli in tako pač je. Tudi oni so bili včasih takšni kot mi. Če sem že pri starših lahko tudi iz njihove strani pride veliko stresa na nas. Lahko so razni kregi (govorim iz lastnih izkušenj), niso jim všeč vaše ocene, ne obnašate se tako kot bi oni hoteli itd. Ampak ni pri vseh 'tastarih' tako.Če ima kdo drugačno mnenje, kot jaz ni nič narobe (;
Vsi to doživljamo po svoje.
In v tem blogu bom nekako pisala o tem obdobju predvsem, drugače pa bodo vmes tudi kakšne teme, ki bodo po vaši želji.

__________________________________________________________________________
Teme o katerih bom pisala (v njih lahko vključim tudi vaše želje in naslovi so v angleščini ker se boljše sliši pisala pa bom v slovenščini):
~SCHOOL
~FIRST LOVE
~HORMONES
~FEELINGS
~OBSESSIONS
~SOCIAL MEDIA
~PARTIES&SMOKING&ALCOHOL
~PARENTS
~GOOD&BAD SIDES OF TEENAGERS LIFE
~PUBERTY
~BEST FRIENDS&HATERS
~…
-----> V vsakem nextu bosta po dve ali ena tema – odvisno od obsežnosti. Zgoraj so samo nekatere ideje…
To je vse za sedaj. Vem, da je bolj krajše ampak obljubim, da bodo naslednji nexti daljši (; Če vam ne bo zanimivo mi povejte in dobrodošli so nasveti, mnenja karkoli iz vaše strani (; vesela bom vsakega daljšega komentarja, ki bi me spodbudil k temu, da napišem next in da celo pride hitreje (; Ker verjamete ali ne me res prav vzpodbudi k pisanju nek vaš komentar in next pride prej ;p
HVALA ZA BRANJE! ♥

stylesqueen♛

__________________________________________________________________________
14. januar 2015
u185987
u185987
Prva bralka. Zelo mi je všeč uvod. Res sm vesela, da boš pisala v slovenščini (z izjemno angleški naslovi), pa o najstniškem življenju. Full top!
Neeeeeeeeeext!
14. januar 2015
u177591
u177591
woooow *0*
Kak kul!x'd <3
če pa res no x'd
hitro pojdi next pisat x'd
neeeeeeeeeeeeeeeeext*0*
14. januar 2015
Svetovno<3333
Neeext!!!
14. januar 2015
kuul *-----* + neeeext <3
14. januar 2015
u163446
u163446
Omg this is so perfect, komi čakam da bo še več *-*
NEEEEEEEEEEEEEEEEEXT!!!
14. januar 2015
Zakooon neeeeeeeeext!
14. januar 2015
Deluje ful dobr xđ
Js sm pa nora pa hocm kr preskoct tm nekje na 15. bday xđ no comment xđ

NEEXT
14. januar 2015
aaaaaaaaa Patricija xđ
oki,js sm postala obsedena z blogi xđ
okl,men je fuuuuuuul všeč
ahhah najstniki xđ
next!!!!!!!!!!!
14. januar 2015
OMFG JEEEEJ PATRICIJA JE BLOG OBJAVILA (:
NEEEEEEEXT *.*
14. januar 2015
u181656
u181656
Wow zakon je.
Next :3
14. januar 2015
next
14. januar 2015
u113053
u113053
nexx ful svetovno *o*
čist sm pozabla na use skrbi + se strinjam z vsem tem kar si napisala <3
~SCHOOL
NEXTT
14. januar 2015
u28319
u28319
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext :$
15. januar 2015
ful dobr je*.*
neeext♥
15. januar 2015
u173340
u173340
__________________________________________________________________________
Hello everyone! Hvala, da berete (: Res mi veliko pomeni in tukaj je že poglavje o šoli ;p Napisano je kar obširno po mojem mnenju in veliko bi še lahko dala ampak se mi je to nekako zdelo dovolj ;p Ly
__________________________________________________________________________

~School is practice for the future,and practice makes perfect and nobody's perfect so why bother.~

SCHOOL- IF YOU WANT IT OR NOT

Šola. O tej temi lahko pišem nevem kako dolg spis pa nebom napisala nič kaj pametnega česar še ne veste. Ampak imam nekatere oporne točke pri katerih se bom malo bolj razpisala.
Torej OCENE. So del šole in sicer najpomembnejši del. So številke, ki odločajo o vaši prihodnosti, čeprav si mnogi tega nebi želeli. Za njih se je nekaterim treba močno truditi, da prilezejo vsaj do tri, drugi pa dobijo zlahka pet. Tako pač je in to je treba sprejeti.
Upoštevati moremo, da nam nekateri predmeti gredo bolje kot drugi. Vsak ima svojo močno točko, ki pa jo lahko pokaže v šoli. Tam ubistvu odkrivajo na katerem področju ste močni in svetujejo kako naprej v življenje.
UČITELJI. Eni do dobri eni slabi, z nekaterimi imamo dobre z drugimi spet slabe odnose. V osnovni šoli so vsaj po mojem mnenju bolj popustljivi. Kolikor sem slišala so tisti v srednjih šolah drugačni. Sama še nisem tako daleč prilezla ampak bom kmalu sedela v novi klopi in izkusila to.
Na naši šoli je kar nekaj učiteljev, ki preprosto ne znajo učiti. Vsaj takšno je moje mnenje. Recimo tista za glasbo nam ni še niti ene snovi dala pa bo kmalu konec prvega polletja! Sprašuje pa, kar nekaj in ni višje ocene od tri mislim da. Pač tako je in mi na to ne moremo vplivati.
Bolje je imeti dobre odnose z učitelji in to vemo vsi ampak še vedno se ne moreš ujeti z vsemi kar pa je povsem normalno. Sama sem raje tiho, ko mi kaj ni prav saj je le zadnje leto in mi res ni treba si vsega uničiti.

UČENJE. Komu se da? Zakaj bi se učila? Saj si bom pred testom še enkrat prebrala pa bo! Itak ni pomemben predmet…
Znano kaj? Ker meni je haha. Zelo težko se je spravit k učenju sploh, če je še toliko stvari za počet. Sprotno učenje je najboljše ampak nevem če obstaja kdo ki dejansko ČISTO vsak dan knjigo odpre. Če pa- vsaka čast.
Sama se učim nekaj minut pred spraševanjem ali testom drugače pa en dan preden pač pišemo ali sem vprašana. Različno za vsak predmet.
Pogosto ko se usedem za pisalno mizo imam pred sabo zvezek gledam v belo steno pred mano in mi postane samo gledanje zanimivo, ker mi je boljše kot pa buljenje v zvezek in si zapomnit kaj od zapisanega. Ali pa preprosto začnem risat po zvezku ob strani, svinčnik gledam mislim res ne morem se vedno osredotočit na učenje. Po navadi se šele proti koncu leta moji možgani vklopijo in popravljam ocene haha.
PLONKCI. Ne vem, če ga je imel že vsak učenec ampak jaz jih več niti preštet ne morem ;p. Vem, da mi škodijo ampak po eni strani niti ne, ker to kar si zapišeš na plonkec si potem nekaj tudi zapomneš in ga ubistvu skoraj ne rabiš.
IZ OSNOVNE V SREDNJO. Mogoče sem ali pa nisem edina, ki neve točno še kam bo šla. Seveda imam ideje v glavi in komaj čakam informativne, da se bom lahko dokončno odločila. Upam, da se vsi odločite prav in, da vam bo šlo v srednji šoli super. Devet let res ZELO hitro mine kako bodo šele ta štiri ali tri v katere se nameravamo vpisati. Srednja šola ni hec in se je treba res potruditi, da jo naredimo. Potem si lahko poiščeš službo ali pa greš naprej na faks (; Jaz bom zagotovo šla naprej študirati to kar si bom izbrala za druge pa še nevem. Ampak vsi tisti, ki ste v višji stopnji začnite premišljevati čimprej! Ker deveti pride prej, kot si sploh lahko mislimo. In že je tukaj februar, ko se vse začne. Že prav vidim konec avgusta, ko bom čisto na trnih zaradi šole. Zato se odločite pravilno (;

HVALA ZA BRANJE! ♥
stylesqueen♛
__________________________________________________________________________
15. januar 2015
aaaaa pa ti zveniš k en psiholog,a greš na psihologijo???
js ne bi mogla to tok strokovno napisat,nikol
hahah men se tud na koncu leta začnejo možgani zbujat iz njihovega hibriranja(al karkol se reče tistmu k pozim živali spijo )
oml,js tega ne morm pisat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prffff *0*
next
15. januar 2015
u163446
u163446
Neeeeeeeeeext! *-*
15. januar 2015
Js sm za ucenje cist ista xđ
Js sm zdj 7. razrd pa se mi zdi k da sm u soli sele od prejsnga tedna sam da pac use vem kje je kej na soli xđ zdi se mi k da smo u 6. bli nekje u prejsnih zivljenjih skori no xđ

NEXT!
15. januar 2015
omg tole je zakon
aja pa nova bralka
haha js sn zdej prvi letnik
pa js sn proti konc avgusta misla da me bo pobral
sam pol se kr hitr prvadiš sploh če maš koga že od prej v istem razredu
drgač pa fuuuuul fajn pišeš
tak ko je že amnesia girl napisala
tak ko psiholog si
ej omg js mam nasledn let psihologijo
zdej vsaj vem h kirmu po nasvete haha
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT
16. januar 2015
u185987
u185987
Zelo dobro si napisala tole o učiteljih. Js imam kar z nekaj slabe odnose, ker preveč jezikam. Ampak si žal ne morem pomagati :F
Pa tut js ne vem, ker poklic naj izberem. Najbrž bom šla kar na splošno gimnazijo, potem bomo pa videli, kako naprej.
IN LAHKO PROSIM, ČE SI ŽE TOLIKOKRAT PLONKALA, POVEŠ KAKŠNE DOBRE NAČINE, KI DELUJEJO? PROSIM:$
BIG NEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT!
17. januar 2015
u28319
u28319
Ooo kok top Patricija <3 Prava blogerca :3
Am jst ti dam sam en nasvet/željo, če lahko napišeš kej nasvetov pa to glede česarkol, k boš še pisala c': Super je drgač *0*

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext :$
17. januar 2015
OMFGGG *.*
ful fajn ti to opisuješ *.*
resno poveš kar je v resnici haha (;
komaj čakam nasloednji next *.*
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext *.*
17. januar 2015
u173340
u173340
__________________________________________________________________________
Hello everyone! Hvala vam, ker spremljate moj blog in dajate komentarje! Res mi veliko pomeni (; Tole je next o ljubezni. Če je napisan le delno realno mi prosim oprostite ampak pišem iz izkušenj, ki so mi jih drugi povedali ali podobno, ker sama še nisem imela PRAVE ljubezni. Bile so samo tiste res mlade in neresne zveze ;p Zato prosim ublažite kritike haha.
__________________________________________________________________________
~SPECIAL~

Nasveti za plonkanje, ki (vsaj pri meni) delujejo. Posvečeno: magical.★
1. Jaz imam prav poseben kemični iz katerega se izvleče papir kamor lahko napišeš s svinčnikom pač to, kar neveš in med testom pogledaš. In za drug test samo izbrišeš ter napišeš na novo (;
2. Velikokrat imam med pisanjem dolge rokave in spodaj na koži napisano z nalivnikom (kar lahko potem zbrišeš z brisalcem) pač snov, ki jo pišemo in si med testom samo rokave gor dvignem malo in pogledam ampak moreš paziti, da učitelj ne vidi sploh, če po razredu hodi.
3. Listek, ki si ga dam pod test takoj, ko mi ga učiteljica, da in se obrne ker potem ne vidi in ponavadi pri nas ne hodijo po razredu. Sam moreš bit pa res expert, da te ne dobi pri temu (;
Enkrat pri kemiji mi je prišla test gledat, ko je hodila po razredu in spodaj sem imela plonk listek! In sem mislila, da bo ugotovila samo ni in je šla naprej hvala bogu! x'D

To je nekaj mojih nasvetov. Upam, da ti kaj pomaga (;
__________________________________________________________________________

~Love is handing someone a gun and let it point to your head, believing he won't pull the trigger. –Spongebob Sqarepants

FIRST LOVE – MAKE IT OR BREAK IT

Ljubezen. Neuslišana in uslišana. Vsi smo zaljubljeni ali pa imamo vsaj simpatijo. Ljubezen je bolezen drži, kajti verjamete ali ne, nas spremeni.
SIMPATIJA. Vse se začne s tem. Ko ti nekdo postane tako všeč, da razmišljaš samo še o njemu. Če je ta oseba v istem razredu, kot ti se ne moreš osredotočiti na pouk, ker on tam sedi in ti ga moreš gledati, ker je tako popoln v tvojih očeh in ti je poponoma zmešal glavo. Znano mogoče? In če je starejši si moreš izmisliti izgovor, da greš na hodnik kjer bi ga lahko srečala.
Kako pa spregovoriti z njim? In kaj narediti, če ne čuti enako? Najbolje je, da greš počasi. Res se prepričaj, da ti to zmoreš. Ker če boš to zadrževala v sebi ne bo ok. Vsak dan te bo žrlo in želela si boš povedati ampak še vedno te bo strah.
Najbolje je, da se dobiš z njim na samem. Poskrbi da vama ne bo preveč neugodno in ne kar izbruhniti pred njim. Pojdi počasi in mu povej, da ti je že dolgo všeč. Da bi ga rada malo bolje spoznala. Potem mu daj čas. Morda ga bo potreboval ampak še vedno nekateri ga ne.
V primeru, da pa ne vrača čustev… Tukaj se pošteno zaplete. Če si zelo čustvena oseba te bo to prizadelo, če pa ne potem pa je večja možnost, da boš veliko hitreje prebolela to 'prvo ljubezen' in šla naprej z dvignjeno glavo (; Si te pač ne zasluži :*
PAR. Ko si skupaj z nekom lahko pričakuješ, da ti bo veliko ljudi zavidalo. Morda tudi najbližji. To naj te ne skrbi. Če si ti srečna z njim je vse vredu. Pusti 'hejterje' za sabo saj nimajo svojega življenja in želijo uničiti tvojega.

SKUPNI TRENUTKI. Ko si s fantom je drugače, kot s svojimi prijateljicami. On nebo šel v trgovine s tabo in tam ostajal po tri ure razen, če je pač takšen kar pa tudi obstaja (;
Nekateri fantje niti nevejo kako se obnašati okoli deklet in verjemi, da nisi edina ki noriš okoli njega. Tudi on ampak preprosto neve kako pokazati ali se pa boji.
Kar se pa tiče spolnih odnosov z njim (a jaz resno to pišem?) tudi NE iti prehitro. Če nisi pripravljena NISI. In če te bo pustil zato potem te ni vreden. Ti odločaš o sebi in kdaj se boš pripravljena spuščati v to.
POLJUB. Tudi to se zgodi. In ne rabiš hiteti. Nastopil bo tisti čisto nepričakovan trenutek, ko se bodo vajine ustnice našle. In seveda prvi poljub ne more biti popoln. Ampak z vajo prideš do popolnosti (; Ne bodi živčna (to je skoraj nemogoče) ampak bodi sproščena.
ZAPLETI. Pri vajini zvezi je lahko veliko prepirov in nestrinjanj. Ta se lahko zgladijo, če vsaj malo popustita. Ne moreta biti čisto enaka pri vsemu zato pa tudi pride do tega. In naj se ti ne podre svet pri enem prepiru. V življenju jih bo še veliko….
Lahko pride tudi do tega da se starši ne strinjajo z vajino zvezo. To je zelo zakomplicirano. Očetje so ponavadi tisti, ki nočejo predati svoje 'male punčke' komu drugemu ;p
Ni pri vseh tako ampak tukaj je primer… Če se to dogaja svetujem predvsem pogovor.
PUSTI TE. Auč. In tukaj se prične vse tisto z zlomljenim srcem. Ko se podamo v zvezo moramo vedeti, da se tudi to lahko zgodi. Ravno ob teh trenutkih moreš ostati močna.
Tukaj prav pride podpora tvoje najboljše prijateljice, ki bo vedela kako pomagati. En movie night s sladoledom, čokolado sicer nebo pomagal ampak malo bo ublažil to bolečino.
Pokazati mu moreš, da si močna in da ne boš sedaj padala na kolena pred njim in ga prosila da bo spet s tabo. NE! Pobrala se boš in nadaljevala svoje življenje.
TI PUSTIŠ NJEGA. Ne čutiš več enako po nekem času ali pa se pojavi nekdo, ki ti še bolj zmeša štrene kot on. Moreš vedeti, da je to kar zakomplicirano. Lahko pričakuješ da te bo žalil s čim ali pa preprosto brez besed odšel. Tako pač je… Tudi fantje so lahko zlomljeni.

HVALA ZA BRANJE! ♥
stylesqueen♛
__________________________________________________________________________
Upam, da ste uživali v temu haha. In, da sem komu pomagala. ;p
18. januar 2015
u163446
u163446
Kok je to realno opisano, holy shit.
I fucking love this blog *-* Tko da čimprej nadaljuj!
NEEEEEEEEEEEEEEXT!!
18. januar 2015
u28319
u28319
Ooo kjut <3 Hvala za nasvete :'3 Drgač midva hodva u trgovine in on je tisti, k bi rad še dle ostal notr pa iskou stvari lol wtf ^^

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext :$
18. januar 2015
neeeext(:
18. januar 2015
u173340
u173340
Maja sej pravim da niso usi isti haha
18. januar 2015
awwwh kok ti use realno opišeš *.*
kr tak naprej <3
neeeeeeeeeeeext *.*
18. januar 2015
18. januar 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani