u233058
u233058
Next
31. julij 2018
joooj, najdaljši komentar do sedaj mi je izbrisalo
31. julij 2018
Awwh man I ship them so hard!
Next
31. julij 2018
u234305
u234305
KONČNO ŠE JAZ!

Tole je prava mojstrovina! Sicer bom rabila nekaj časa, da se privadim na imena, tale gospodič na M mi nikakor ne gre v glavo x)
Sicer pa! Navdušena sem nad vsebino in samim opisovanjem. Me sploh ne moti, da ni toliko dialoga, ga tudi sama uporabljam zelo malo, tudi če ne gre za RPG.
Komaj čakam nadaljevanje ^^

Next
03. avgust 2018
Nisem vajena komentiranja... Ponavadi je tudi meni dovolj, da knjige le preberem, prazni nextiji pa so me (že) začeli dolgočasiti. Moji komentarji najbrž ne bodo nikoli tako obsežni in dobro napisani, kot komentarji Rᴀᴠᴇɴᴄʟᴀɪʀᴇ in RavenGirl, amapk vedita, da vedno rada preberem vajino zgodbo. (:
03. avgust 2018
u234305
u234305
Enako h o n e y x)
03. avgust 2018
(:
03. avgust 2018
8.
Felix je trznil, ko se je Mid'anel premaknil. Tako torej. Ker se je imel za človeka besede ni preveč dolgo okleval. Potegnil je nož k sebi in ga z elegantnim sunkom zapestja vrgel proti vsiljivcu. Zdelo se mu je, da se je čas ustavil, njegove misli so se zbistrile in v njih ni bilo nepotrebne navlake vprašanj ali čustev, videl je le svoj počasi vrteči se nož, ki je potoval presenetljivo natančno k svoji tarči. Še vedno sta bila možna dva izida: nož lahko Mid'anela zadane z rezilom ali pa z ročajem, posledice obeh izidov pa so različne kakor dan in noč. Lahko bi se Mid'anel tudi umaknil, kar bi storil vsak pameten človek, če bi bil dovolj hiter, vendar je Felix začel dvomiti v zdravorazumsko presojo človeka pred njegovim oknom. Gotovo je bil zadet. Ali pa prizadet.

9.
Mid'anel se ni obotavljal. Z urnim zamahom je usmeril roko proti hitro bližajočemu se nožu in sprostil se je val energije, ki je odbil nož nazaj proti mladeniču. Poletel je mimo njegovega levega ušesa in se odbil od bližnje stene. Takoj za tem je Mid'anel z elegantnim poskokom preskočil okensko polico in se vrgel na mladeniča. Obe roki mu je pritisnil ob tla, se mu zazrl globoko v oči in za trenutek je popolnoma obnemel. V njem so še vedno delovali nagonski instinkti, a počasi se je začel vračati razum. "Kaj sem storil?"

Zavedel se je godlje v kateri se je znašel. Izdal se je. Noben izgovor mu ne bo več pomagal, da bi prikril nedavne dogodke in moral bo nekaj storiti. Ponovno je usmeril svojo pozornost na mladeniča. "Ali si sam tu?"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rᴀᴠᴇɴᴄʟᴀɪʀᴇ., žalujem za tvojim dolgim komentarjem To frustracijo poznam, ker se na igrah podobne reči kar pogosto dogajajo. Naj ti to ne vzame poguma ter volje, da poskusiš še enkrat.
#Girlboss, relatable x3
Pobegli puran, da, končno še ti Mid'anela se pa še midva ne moreva navaditi, ker sva ime nedavno spremenila, saj je originalno zvenel preveč... običajno (se izogibam spoilerjem tukaj x) ).
h o n e y, razumljivo, v nič nisi prisiljena in vesela sva, da bereš ^^
Če najdete kakšno napakico lahko sporočite, seveda se bova počutila neumno, a bova lahko stvar v originalnem dokumentu vsaj popravila x) Manj dela za kakega lektorja, haha!
Upam, da vas različne dolžine delov ne motijo preveč...
Hvala vsem in lep petkov večer še naprej
03. avgust 2018
Nimam niti ostrega očeza za napakice, meni se zdi zgodba napisana na najboljši možen način. ☀️
03. avgust 2018
u229509
u229509
Next
03. avgust 2018
nexttttttt
04. avgust 2018
u233058
u233058
Next
04. avgust 2018
u234305
u234305
Kratko, a sladko! Vedno ko sem priča kakšnim dvobojem v zgodbah, četudi so opisani na kratek način, moje misli kar divjajo.

Next ^^
04. avgust 2018
Next
zaenkrat mi je zanimivo
04. avgust 2018
Tole je pa za moj okus nekaj čisto novega! Stvari se dogajajo ravno prav hitro in kakor že omenjeno s strani h o n e y je opisovanja ravno prav! Vajine besede mi odpirajo vrata v čisto nov svet!
04. avgust 2018
Tale Felix je meni izredno zanimiv karakter!
Next
05. avgust 2018
nextt
05. avgust 2018
10.
Felix je potreboval trenutek, da je dojel kaj se je pravkar pripetilo. A težko se je bilo zbrati, ko je čutil trden prijem okrog svojega zapestja in strmel v intenzivno modre oči, ki so nekaj trenutkov odločno žarele, vse dokler jih ni nekaj spreletelo, neka misel, ki je v njih vzbudila kanček obžalovanja. Takrat je tudi prijem okrog njegovih zapestij popustil.

"Kaj za vraga..." je bila edina smiselna besedna zveza v njegovem umu. Bil je povsem prepričan, da ga lasten vid ni izdal, ko je videl svoj nož, ki je v zraku spremenil smer in se začel vračati svojemu lastniku. Povsem jasno je slišal njegov žvižg, ko je šinil mimo njegovega lica in ga oplazil z lahkim pihom. To sploh še ni bilo vse. Felix je verjel, da niti olimpijski atleti, ki so tekmovali v skoku v višino ne bi s tako lahkoto skočili na okno v prvem nadstropju. Takoj ko ga je priklenil na tla, je Felix ugotovil, da se nima smisla upirati. Prevzela sta ga čista osuplost in nemoč, slednja je hudo zamajala visoki prestol na katerem je sedel njegov ego. Pravzaprav je bil tako presunjen, da se niti jeziti ni mogel. Zares se mu niti sanjalo ni s čim je imel opravka in vsi tisti scenariji iz filmov, serij in video igric, ki jih je prej tako vztrajno odganjal, so se sedaj zdeli vedno bolj resnični.

Mid'anel ni bil navaden človek. Ni mogel biti.

Ko ga je mladenič končno spustil in obotavljajoče zastavil svoje vprašanje so se zaslišali koraki na stopnišču. Skoraj istočasno je zaslišal tudi zvok siren. Felix se je skobacal najprej na komolce, nato pa je vstal in s sebe stepel prah, pri tem pa skušal delovati kar se da dostojanstveno, da ne bi bil njegov ranjen ponos preveč očiten. Nihče ga pač ni imel pravice takole barbarsko napadati.
Potem je pogledal Mid'anela in se privoščljivo nasmehnil, saj je gotovo tudi on slišal bližajoče se korake ter tuljenje siren.

"Ha! Zdaj si ga pa najebal!" mu je zabrusil Felix in se naslonil na svojo pisalno mizo ter prekrižal roke na prsih.
Vedel je, da bodo policaji kmalu prišli, vendar bi se lahko v tem času zgodilo še vse mogoče. Kljub temu si Felix ne bi nikoli priznal, da ga je bilo strah, ne, občutek je raje opredelil kot vznemirjenje, prav tako pa mu je Mid'anel deloval, kot da se kesa. Saj, kdo pa bi želel na njegovem mestu v zapor? Če bi bil kaj pameten, bi zbežal. Saj ne, da bi to lahko naredil že takoj, ko mu je Felix prvič zagrozil.

Pa vendar je bil Felix razdvojen. Z vso silo je skušal zatreti svojo otroško radovednost, ki je na vsak način želela izvedeti kdo ali kaj dejansko Mid'anel je. Skušal si je dopovedati, da to ni njegova stvar, da se ga hoče le znebiti in živeti naprej svoje normalno življenje, kateremu ni prav nič manjkalo. Spet se je pri tej trditvi znotraj njegovih misli oglasil majhen drobček dvoma. Bilo je očitno, da je bil Felix strokovnjak v laganju samemu sebi, pa vendar, kako dolgo mu bo to še uspevalo? O takih stvareh raje ni mislil. Take stvari je potiskal na stran, na nek kupček v kotu. Ni pa se zavedal, da je tam nastalo že pravo smetišče, odpad zavrženih misli, ki je grozil, da se bo zrušil nanj.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Danes izjemoma objavljam spet jaz, ker je moj del dovolj dolg za eno objavo oz. en Next, ravno tako tudi del, ki mu sledi
Hvala vsem za branje in spodbudne komentarje
06. avgust 2018
Next
06. avgust 2018
Next!
06. avgust 2018
u233058
u233058
nex5
06. avgust 2018
u234305
u234305
Tole zgodbo obožujem! Vedno znova me kar potegne vase
06. avgust 2018
u234767
u234767
Super zgodba!!! Next !!!
06. avgust 2018
Mislim, da bo Felix s ro novo izkušnjo slej ko prej ugotovil, da mu v njegovem navadnem življenju vseeno nekaj manjka. (:
06. avgust 2018
Uf, zdajle sem pa res na trnjih zaradi tele policije...
07. avgust 2018
11.
Mid'anel ni več vedel, kaj storiti. Odgovora na svoje vprašanje sploh ni več pričakoval, saj je že lahko slišal sirene v daljavi in nekdo se je s počasnimi koraki bližal vratom. Opazoval je arogantnega mladeniča, naslonjenega na pisalno mizo. Na prvi pogled se mi je zdelo, kot da mu za vse skupaj ni prav nič mar, a počasi je začel tudi v njem opažati kanček dvoma. V danem trenutku to sploh ni bilo več pomembno in moral je ukrepati. Najbolj modro bi bilo pobegniti, dokler je še imel to možnost. Več kot očitno se mladenič takrat ne bi kaj dosti zmenil za njegovo prisotnost. A zdaj ... Zdaj, ko je razkril svoj pravi jaz! Mladenič je videl preveč in tega se je Mid'anel zavedal. Pomislil je na izvidniške zakone. Človeka ne sme raniti, a obstajajo izjeme. Če s tem prepreči razkritje svoje prisotnosti na Zemlji lahko človeka tudi ubije. Zazrl se je v mladeniča. Desno roko je stisnil v pest in se pripravil za napad. Pa je to pripravljen storiti? Ni bilo težko ubijati. Sam se je izuril za vse situacije, a tu je bilo drugače. Pred njim je stal, kljub svoji vzvišenosti, popolnoma nemočen mladenič in nekaj v njegovih očeh mu ni dalo miru. "Sem res to jaz?" se je vprašal. "Morilec? Ne!" Razprl je pest in stopil malenkost vstran. "To nisem jaz!"

Najti mora drugo rešitev, a le teh je počasi zmanjkovalo. Koraki so se že bližali vratom. Hitro je stekel do njih in jih zaklenil, nato pa pogledal skozi okno. V oddaljeni ulici je že zagledal odseve modrih luči. Če zdaj zapusti hišo ga bodo gotovo ujeli, a kaj mu preostane. "Energijski skok!" To so se učili v vojski, a mu nikoli ni zares uspelo. Najlažje bi ga razložili kot neke vrste teleportacijo. Možen je bil le na kratkih razdaljah, pa še to samo na neko vidno točko. Da bi to dosegel je moral zbrati veliko količino svoje energije in jo porabiti za prenos svoje fizične forme. Le redkim je to kdajkoli uspelo, a moral je poskusiti. Kaj dosti izbire tako ali tako ni imel. Pogledal je skozi okno. Nekaj ulic stran je videl visok blok, ki se je dvigal nad okoliškimi hišami. "To bi šlo!" je pomislil.

“Kaj pa mladenič?” Ponovno se je ozrl proti njemu. Preveč ve in gotovo bo vse podrobnosti izdal policiji. Ni garancije, da mu bodo verjeli, a gotovo bodo dogodke povezali z eksplozijo in že to je dovolj. Odločitev je moral sprejeti hitro. Stekel je do mladeniča in ga močno zgrabil s svojo levico. Pogled je usmeril proti bloku v daljavi in začel vanj usmerjati vso svojo energijo. Pred očmi se mu je začelo megliti in čutil je vse močnejšo vrtoglavico. "Še malo!" si je šepetal. Energija, ki jo je zbral je bila zelo silovita in v kritični točki sta z nežnim bliskom oba izginila iz sobe. Nenadna sprememba v prostoru je iz mize pometala nekaj listov papirja in sledila je popolna tišina. Slišalo se je le še tuljenje siren v daljavi in nežno trkanje na vrata.

Na strehi bloka se je razlegel blisk, tak kot v sobi in tam sta se prikazala dva mladeniča. Mid'anel se je ves omotičen sesedel na kolena. Količina energije, ki jo je porabil je bila ogromna. Pred očmi se mu je stemnilo in obležal je na boku.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hvala za vse komentarje in Next-e
h o n e y Ko preseže svojo lastno trmo, ja
⚘ f a w n ⚘ Mislim, da je Mid'anel poskrbel za to. Če se je prav odločil, bomo pa še videli.
09. avgust 2018
wow i love this *-* tole je ena najboljših zgodbic kar sem jih kadarkoli brala, res super pišeta
Next
09. avgust 2018
u202046
u202046
Pa sem tudi jaz nadoknadila zamujeno .

Zgodba je res fantastična, ne le v smislu kakovosti pripovedi, temveč tudi žanra. Všeč mi je Felixov agresiven pristop in Mid'anelov analitični um. Kot da jeznoritega mulca preprosto izklopi, ko poskuša poiskati rešitev. S tega vidika me celo malo spominja name .
Še ena stvar, ki mi je padla na pamet med branjem je ta, da ima zgodba potencial mladinske literature, ki bi jo osnovnošolcem lahko predpisovali za domače branje. Vem, da sem kot najstnica tudi sama velikokrat obupavala nad kakšnimi dolgočasnimi knjigami, ki jih je bilo potrebno predelati in takrat bi si res želela kakšno tako dinamično pripoved. Nazadnje sem imela takšen občutek, ko sem brala mladinski roman Pojdi z mano, Dušana Čatra. Neodložljivo.

Zdaj pa me seveda zanima, kaj bo Felix naredil s tem nezavestnim Mid'anelom, predvsem pa tudi to, ali ga bodo policisti kaznovali za lažno prijavo ali kaj podobnega. Predvidevam, da ga ne bo ponovno zašpecal, čeprav se mi zdi tip človeka, ki bo skakal gor in dol po strehi tistega bloka, krilil z rokami in vreščal na ves glas .
09. avgust 2018
u234305
u234305
Se popolnoma strinjamns Satyral. Tudi meni se zdi, da ima zgodba ogromen potencial ^^
Tudi v tem nadaljevanju sem zelo uživala, komaj čakam, da izvem, kaj se bo zgodilo. Nočem pa nič ugibati, naj bo tokrat presenečenje

Next
09. avgust 2018
Z vsakim nextom mi je bolj všeč kako se dopolnjujeta, kako se nujni različnosti privlačita!
Tell me their ship name!
Next
09. avgust 2018
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani