Heloou......sm Ivy, stara sem 14 let in živim v neki vasici nekje v Kaliforniji.........ob morju
Obožujem surfanje, All Time Low, 90210 in Ronana Parke-ja.

yup...to sem jaz..

Kot sm že rekla najraje na svetu surfam........tudi ko sm žalostna, živčna, ali karkoli drugega, mi najbolj pomaga, če grem na plažo in malo na valove.

Surfanja se učim že od malega in res si želim, da bi postala odlična surferka.

Sicer imam več surfov, ampak ta je moj najljubši:
[img]https://myfolklover.typepad.com/.a/6a00d83514b02453ef0105371ee548970b-800wi[/img]
Vem, da ni nevemkaj posebnega, a mi res veliko pomeni, saj sem ga dobila od staršev, ko sem prvič zmagala na tekmovanju.
15. julij 2012
No.....povedala sm že, da živim v neki vasici ob morju. To je torej moja hiša:To pa je moja soba....prostor, kjer poleg plaže zabijem veliko mojega časa:noja......en del sobe..
15. julij 2012
No, zdaj pa še nekaj o drugih osebah v mojem življenju...to je moja BFF
Claire:Tudi ona je navdušena surferka. Velikokrat se dobiva na majhni plaži, ki sva jo midve odkrili, in surfava, se kopava ali pa samo sediva na najini plaži in se pogovarjava.
15. julij 2012
Tako sva se 14 dni pred koncem počitnic pogovarjali, ko je na najino plažo prišlo surfat 6 fantov in 2 dekleti. Ne vem, kdo od njih se je že sploh kdaj prej učil surfat, ker niso imeli res nobenega pojma o surfanju. Zato sva se s Claire odločili, da jim bova malo pokazali, kako se zares surfa. In sva šli v vodo. Nisva hoteli, da je očitno, da surfanje kaževa njim, zato sva šli nekoliko stran od njih in začeli surfat. Šlo nama je res dobro, a se oni za naju niso zmenili in nadaljevali s tisto rečjo, ki so ji pravili surfanje. Midve pa sva šli ven iz vode in se posušili.
15. julij 2012
Nenadoma se nama je posvetilo, da so ti ljudje tako padali v vodo, se smejali in kričali ob tem, se zafrkavali in podobno, da nama grejo že pošteno na živce in motijo NAJIN mir na NAJINI plaži. Ker je Claire veliko pogumnejša od mene, je ona prva stopila do njih in se namenila, da jim bo to tudi povedala.
15. julij 2012
A ko je prišla nazaj do najinih brisač, sem videla njen potrt izraz na obrazu. Vprašala sem jo:>>Kaj se je zgodilo?? Niso hoteli z najine plaže??>Ne,>Rekli so, da s te plaže ne grejo, pa če se postavim na trepalnice!!>In?? To plažo sva odkrili midve in nevem, zakaj so se k nama 'uštulili' še ti razgrajač in nimajo pravice motit najinega miru, če ga hočeva imeti.
15. julij 2012
Priznam, da sva se zelo razburili zaradi tega, ampak na koncu sva se pomirili in pomislili, da so verjetno prišli le za eno popoldne in jih nikoli več ne bova videli. Pa ni bilo tako. Prenašati sva jih morali še vsak dan celega tedna.
15. julij 2012
Na koncu nama je prekipelo in sva spet šli k njim, da bi jim dopovedali, da nimajo kaj iskati na najini plaži. Ena od dveh deklet (na sliki),ki sta bili tam nama je odvrnila nekaj takega, češ, da plaža in valovi niso samo najini, da imajo tudi oni pravico biti tam....in tako naprej.
15. julij 2012
A na srečo niso bili vsi tako nesramni in eden od 6 luškanih tipov (na sliki),se nama je celo opravičil in rekel, da bodo takoj šli s plaže, če naju motijo.
15. julij 2012
Nato so šli, midve pa sva veseli in ponosni sami nase odšli v vaško slaščičarno, kjer poleg ostalih dobrot prodajajo tudi luškane in odlične majhne sladoledne sendvičke. To je ena porcija:S Claire sva naročili vsaka eno porcijo,saj je to najina najljubša slaščica tam. Čeprav imajo najboljši sladoled in božanske sadne kupe so tile sendvički najboljši za proslavljanje malih zmag.
15. julij 2012
Čez en teden miru na plaži je napočil prvi dan šole. Nanj sva se kot vsako leto začeli pripravljati že dan prej. Pripravi.i sva si vse, kar sva potrebovali za v šolo. Torej torbo, obleke, čevlje... zelo sva se že veselili začetka šole. Čeprav je za večino začetek šole pomenil dodatno mučenje z domačimi nalogami in testi.......je za naju to pomenilo obdobje, ko se bomo skoraj vsak dan videle tudi s prijateljicami, ki so doma v mestu, še kar daleč od naše vasi. Med počitnicami sva se pogosto videli le midve s Claire in zato je za naju šola ponavadi pomenila veselo obdobje. PONAVADI!!
16. julij 2012
AMPAK letos se ni začelo ravno obetavno. Za začetek so me premestili v b razred, potem pa so oznanili, da je najina najljubša učiteljica v bolnišnici. KRASNO!! Ko sem se tako prvi dan vračala iz šole, sem bila vsa iz sebe, saj s Claire in drugimi prijateljicami nismo bile v istem razredu. Tolažilo me je le to, da se bova s Claire lahko videvali vsak dan po šoli. Potem pa je bil tu še en problem. Moja starša sta se odločila, da se bosta ločila. Oče naj bi se preselil iz naše prelepe vasi v neko mesto v Kansasu. Čisto sem bila na tleh. Je sploh lahko še slabše??
17. julij 2012
Ja, seveda je lahko še VELIKO slabše!! Za začetek je mama zbolela in seveda sem mogla vsa gospodinjska dela opravljati jaz. Se spomnite, ko sem rekla, da nama je tista družba na plaži šla obupno na živce?? No, še se bo pojavila v moji zgodbi in igrala bo pomembno vlogo.
10. avgust 2012
Šola se je začela. Bilo je kot nočna mora. Sošolci so me sovražili, skoraj tako tudi moja nova razredničarka. Karkoli se je zgodilo, so krivili mene. Zakaj so taki do mene?? Kaj sem jim naredila?? Opa...spomnila sem se, da smo b razred enkrat na šolskem turnirju v odbojki pošteno 'namahali'. Morda me zato niso marali. Ampak en poraz ni tako huda reč in mislila bi si, da so to od šestega razreda že pozabili!!
10. avgust 2012
Po nekaj tednih muk v šoli so končno prišle težko pričakovane počitnice. V soboto(prvi dan počitnic), sem že zjutraj šla na plažo in tam ostala cel dan. Popoldne se mi je pridružila še Claire. Pogovarjali sva se, potem pa je kar naenkrat mogla iti. Ni mi pojasnila, kam gre. Samo poslovila se je in odšla. Bila sem čisto zmedena. Pa ja ne gre na kakšno zabavo?? Na zabave sva vedno hodili skupaj. Ampak drugega pojasnila za njen nenaden odhod ni bilo. Preprosto me ni povabila s sabo na neko superkul zabavo. Morda je imela fanta. Ampak to bi jaz vedela. Morda pa noče biti več moja prijateljica?? Ta misel me je zelo potrla. Če noče biti moja prijateljica, kdo od prijateljev mi sploh še ostane?? Resnično nisem imela nikogar več. Ura je bila 19:28. Tema se še ni naredila, jaz pa sem hotela malo zbistriti moje misli. Kaj mi je torej preostalo?? Šla sem surfat.
10. avgust 2012
S surfanjem se vedno pomirim. Ko sem se tako vračala s plaže, je bila ura 21:41. Pozabila sem, da je danes na sporedu nek zelo dober film. Ko pa sem prišla domov, ga je bilo že skoraj konec. Ampak na moje in mamino veliko presenečenje, sploh nisem bila jezna. Ubistvu mi je bilo vseeno. Zares vseeno. Potem pa je k meni kar naenkrat k meni pritekla moja sestrica Nicole. To je ona:


11. avgust 2012
Začela me je spraševati, zakaj sem se tako hitro vrnila z zabave. Vprašala sem jo:''S kakšne zabave??'' Videla je moj zmeden obraz, zato je stekla v svojo sobo. Mama je prišla do mene in mi razložila:''Pred nekaj urami je pote prišla Claire, a te ni bilo doma, ker si bila na plaži. Zato sem ji rekla, da naj te gre iskat na plažo in pripelje domov, da se boš preoblekla, pa je rekla, da je tako ali tako 'beach party' in te bo šla samo iskat, da bosta šli skupaj na zabavo, kot ponavadi.'' ''Nisem bila na zabavi!! Ta ***** je šla na zabavo brez mene??!!!!!'' Tako sem se razjezila, kot še nikoli prej. Da mi je kaj takega naredila najboljša prijateljica, si ne bi mislila. Zaklenila sem vrata moje sobe. Dvakrat. Potem sem šla v mojo kopalnico in si natočila polno kad skoraj vrele vode.
11. avgust 2012
To je moja kopalnica:Namakala sem se skoraj uro in pol, potem pa se mi je zdelo, da sem se že dovolj sprostila, da se ne bom poškodovala, ko se bom kobacala iz kadi. Naenkrat je začel zvoniti moj telefon:Nisem poznala številke, a sem se vseeno oglasila. Po glasu sem sklepala, da je na drugi strani fant. Rekel je:''Živjo, sem dobil Ivy??'' ''Ja,'' sem rekla. Tresla sem se. Kdo me kliče ob 23:04?? Rekel je:''Midva sva se že srečala, ampak se me verjetno ne spomniš.'' *dolg premor* ''Adijo,'' je rekel in prekinil. Sprva sem bila zelo šokirana. Kaj se je zgodilo?? Kdo me je klical?? Kaj je hotel od mene?? Oh, o tem se mi res ni dalo razmišljati. Samo preoblekla sem se v pižamo in šla v posteljo. Pižama:Zaspala sem. Sanjala sem, da me je klical nek res luškan tip. Dogovorila sva se za zmenek v neki restvraciji. Zmenek je bil romantičen in lep, a se je hitro končal, ker je mogel ta tip iz neznanega razloga kar naenkrat nekam drugam. Nihče več ni imel časa zame, tudi doma se mama in Nicole nista hoteli ukvarjati z mano. Za nikogar več nisem obstajala. Sanje so postale nočna mora!!! Zbudila sem se vsa prepotena, zato sem se šla takoj stuširat, čeprav je bila ura šele 5:48. Oblekla sem tole:Malo me je zeblo. Malo sem šla na računalnik, igrala sem neke igrice. Ob 7:06 sem si oblekla še kopalke:V mojo torbo sem spakirala še brisačo, vzela surf in se odpravila na plažo.
Torba:


12. avgust 2012
To je moja kopalnica:Namakala sem se skoraj uro in pol, potem pa se mi je zdelo, da sem se že dovolj sprostila, da se ne bom poškodovala, ko se bom kobacala iz kadi. Naenkrat je začel zvoniti moj telefon:Nisem poznala številke, a sem se vseeno oglasila. Po glasu sem sklepala, da je na drugi strani fant. Rekel je:''Živjo, sem dobil Ivy??'' ''Ja,'' sem rekla. Tresla sem se. Kdo me kliče ob 23:04?? Rekel je:''Midva sva se že srečala, ampak se me verjetno ne spomniš.'' *dolg premor* ''Adijo,'' je rekel in prekinil. Sprva sem bila zelo šokirana. Kaj se je zgodilo?? Kdo me je klical?? Kaj je hotel od mene?? Oh, o tem se mi res ni dalo razmišljati. Samo preoblekla sem se v pižamo in šla v posteljo. Pižama:Zaspala sem. Sanjala sem, da me je klical nek res luškan tip. Dogovorila sva se za zmenek v neki restvraciji. Zmenek je bil romantičen in lep, a se je hitro končal, ker je mogel ta tip iz neznanega razloga kar naenkrat nekam drugam. Nihče več ni imel časa zame, tudi doma se mama in Nicole nista hoteli ukvarjati z mano. Za nikogar več nisem obstajala. Sanje so postale nočna mora!!! Zbudila sem se vsa prepotena, zato sem se šla takoj stuširat, čeprav je bila ura šele 5:48. Oblekla sem tole:Malo me je zeblo. Malo sem šla na računalnik, igrala sem neke igrice. Ob 7:06 sem si oblekla še kopalke:V mojo torbo sem spakirala še brisačo, vzela surf in se odpravila na plažo.
Torba:


12. avgust 2012
Ob 7:24 sem bila že na plaži. Na nebu ni bilo oblakov, zato sem bila prepričana, da bo danes res lepo vreme. Ker se valovi še niso zbudili, sem se šla malo kopat. Voda ni bila najbolj topla, ampak meni je bila super. Potapljala sem se, delala prevale, stoje in ostale akrobacije, ki sem jih poznala. Ampak, saj veste, me je začelo v vodi zebsti, kot vsakega drugega, ki se kopa. Šla sem ven in se zavila v brisačo.
16. avgust 2012
Usedla sem se na tla, gledala morje in premišljevala o vsem, kar se mi je dogajalo zadnje čase. Da povzamem: premestili so me v razred, ki me sovraži, starša sta se ločila in sedaj se še moji najboljši prijateljici ne da iti na zabavo v moji družbi. Ja. Zadnji tedni so bili zagotovo eni najtežjih v mojem življenju. Nato pa sem se spomnila tistega klica vćeraj. Še vedno nisem vedela, kdo me je klical.
17. avgust 2012
Razbijala sem si glavo in ker nisem imela pojma, kdo bi lahko bil, sem nehala razmišljat o tem in sem raje šla še malo v vodo. Ko sem prišla iz vode sem pogledala na mobitel in videla, da imam 2 zgrešena klica. 1. je bil od mami. Poklicala sem jo nazaj. Skrbelo jo je, kje sem, saj me ni bilo v sobi. Povedala sem ji, da sem zagotovo na plaži, če me ni v sobi. Pogovor sva končali po 3 minutah in 34 sekundah. Nato sem pogledala še drugi zgrešeni klic. Klicala je tista neznana številka. Za trenutek sem oklevala, nato pa sem le poklicala.
29. avgust 2012
Čez 13 sekund zvonenja se je na drugi strani oglasil glas, ki je po mojem pripadal nekemu fantu približno iste starosti kot jaz. Rekel je: ''Živjo. Tukaj Liam. Kdo kliče?'' Malo negotovo sem odvrnila: ''Tukaj Ivy. Klicali ste me.'' ''Oh, saj res'' je rekel ''Nekaj ti moram povedati.'' Odgovorila sem:''OK. Kaj bi rad??'' ''S starši se bomo kmalu priselili v vašo vas. Najverjetneje me bojo vključili v razred, v katerem si ti. Nikogar od tam ne poznam, a midva sva se že srečala, zato sem upal da ti ne bo odveč, če bi mi malo pokazala šolo, razred in vašo vas.'' Bila sem brez besed. Kliče me fant, ki je toliko star kot jaz, ki se bo kmalu priselil v našo vas, ki pravi, da sva se že srečala, jaz pa nimam pojma, kje in kdaj naj bi se. Edini Liam, ki sem ga poznala pa je bil iz 90210. In seveda ni resničen. Ampak sem rekla:''Seveda ti bom razkazala vse kar boš hotel. Adijo..'' in sem prekinila. Vedela sem, da je vsak prijatelj boljši kot noben. Pa tudi, če se prej nisem z njim srečala nikoli.
16. september 2012
Prijela me je lakota. Do tega trenutka se sploh nisem zavedala, kako sem lačna. Šla sem domov, da bi nekaj pojedla. Ko sem prišla domov, mame in Nicole ni bilo tam. Na mizi sem našla listek z napisom:
Ivy! Šli sva v trgovino in na obisk k starim staršem. Upam, da nisi jezna, ker te nisva vzeli s sabo. Verjetno se ne bova vrnili pred večerom. Danes si doma sama. Mami.
Prijelo me je tako navdušenje kot še nikoli. Sama doma! To je nekaj, kar imajo približno vse najstnice zelo rade. Cela hiša samo zame! Do večera. Pogledala sem na uro. 10.24. Vsekakor se mi obeta zabaven dan.
21. september 2012
Hotela sem povabiti Claire, da bi prišla k meni, a se na telefon ni oglasila. Bila sem malo žalostna in malo vesela. Ko sem pojedla, sem šla na računalnik, si z interneta potegnila nekaj delov serije 90210, jih dala na USB. Odpravila sem se v dnevno sobo, da bi jih pogledala. V mikrovalovki sem si spekla kokice. Po koncu 3. dela sem zaslišala brnenje avtomobilskega motorja. Odpravila sem se k oknu, da bi videla kdo je prišel. Mislila sem, da je to mami, a mi je bil avto neznan. Posvetilo se mi je, da so to gotovo naši novi sosedje, ki so se ravno včeraj začeli vseljevati v hišo poleg naše. Ura je bila 13.16 in še nisem bila lačna, zato sem se odločila, da bom nekaj spekla za naše nove sosede. Res sem začela peči in čez 1 uro so bili moji muffini pečeni. Odnesla sem jih pred sosednjo hišo in pozvonila pri vratih.
23. september 2012
Odprla mi je na videz prijazna ženska, ki je imela kakih 40 let. ''Živjo,'' sem rekla ''vi ste najbrž naši novi sosedje...'' Ženska je rekla: ''No, kmalu se bomo res preselili sem, a za zdaj samo urejamo hišo. In ti si...?'' ''Ivy...živim v sosednji hiši. Spekla sem vam muffine, za dobrodošlico. Upam, da vam bojo všeč...'' sem odgovorila. ''Muffini!!'' Ženska je bila vidno navdušena. ''Oh, kako sem nevljudna!! Živjo, jaz sem Bethany. Bethany Collins. Pridi naprej!'' Vstopila sem
12. oktober 2012
next
12. oktober 2012
Hiša še ni bila čisto urejena, tako da bi se v njej zaenkrat težko dalo živeti. Drugače je bila hiša res lepa in velika. Peljala me je v kuhinjo.


''Boš kaj pila?'' me je prijazno vprašala. ''Ne, hvala.....mogoče malo vode, prosim?'' ''Seveda.''S to žensko se je bilo neverjetno lepo pogovarjati. Čez pol ure pa je rekla:''Joj, čisto sem pozabila. Skuhati moram še kosilo. Moj mož in sin bosta kmalu tu. Bi rada kosila z nami?'' ''Ne, hvala. Domov bom šla. Adijo.'' ''Adijo, se še kaj vidimo'' je rekla Bethany in odpravila sem se ven.
17. oktober 2012
Doma sem šla v dnevno sobo in gledala Mtv.


Ne vem koliko časa sem gledala TV, ko je pri vratih pozvonilo. Šla sem odpret in v polmraku je pred mano stala Claire.
17. oktober 2012
''Hej,....hotela sem se ti opravičiti, saj veš, tisto z zabavo......res sem hotela iti s tabo, pa so mi rekli, da ne smem, ker je bila razredna zabava in smo lahko šli samo mi, iz a-ja. Oprosti!!! Mi odpustiš, prosim?? Sva lahko spet BFF??''je rekla. Malo sem bila šokirana, ampak tudi vesela.....Jeeeeeeeeeej. Spet imam najboljšo prijateljico!!! ''Seveda, pridi noter'' Noter, v dnevni sobi, sva se malo pogovorili, saj veste, kot najboljši prijateljici, si zaupali skrivnost in malo izmenjali mnenja o fantih. Potem pa sva gledali neko romantično komedijo. Ko je bila ura 20.03 se je Claire spomnila, da bi mogla iti domov. A jaz sem imela boljšo idejo. Poklicala je domov in seveda ji je njena super mama dovolila, da prespi pri meni. Šla je še domov po pižamo in ostale stvari. Potem mi je zazvonil telefon:''Halo? Živjo mama. Kako? Ne bosta še prišli? Babica je zbolela in zato bosta tam še nekaj dni? Ahaa.....lahko Claire prespi pri meni? Hvala mami!! Super si....lepo se imejte....Ja....adijo.''
18. oktober 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg