hej napisat morete resnično al pa neresnično ko napisete zgodbo morete napisat resnično ali neresnično. ok
17. januar 2015
plis. naj kdo napise
17. januar 2015
Komaj zdaj sem zasledila ta forum. Imam par zgodbic ,ki so mene pretresle do kosti.

"KAM NAJ DAM?"
Legenda pravi,da so ljudje ,ki so bili pohlepni in želeli več zemlja prestavljali mejnike.(mejnik je kamen ,ki določa mejo, v starih časih so bili to kamni) Bog jih je kaznoval zaradi tega. Duše je poslal nazaj na zemljo. Ampak minilo je že veliko časa, meje so se spremenile, ljudje so zemljišča prodali... Duše pa so imeli fizične kamne in niso vedele kje je meja.Zdaj naj bi hodile okoli in se trudile nositi težke kamne in iskale meje. Včasih ponoči slišim hlipanje in glas ,ki pravi :kam naj dam? Slišim težke kamne ,ki jim padajo iz rok. Zdaj ko jim je žal je že prepozno.
"SAMO KRUHA BI"
Nekoč v 13 .stoletju na Poljskem so kmetje opažali ,da jim izginjajo živali.Krvavi ostanki ovc,koz,krav,jagenčkov so bili vsepovsod. Videli so ogromne stopinje, večje od volčjih a povsem enake. Slišali so tiho renčanje, praskanje krempljev... To je bil volkodlak. Temačno bitje ,ki se je klatilo po gozdovih. Ampak ta je bil uročen. Vse kar je bilo meso je želel,bil je neizmerno krvoločen.A kaj ko se mu je vso meso v želodcu spremenilo v prah.Tak je bil zato ker ko je živel človeško življenje ni bil pošten. Kradel je ,ubijal,mučil ljudi...Nekoč je na cesti videl staro gospo. Imela je najlepši in najdragocenjši nakit kar ga je kdaj videl. Pograbil je svoje bodalo in jo zabodel.Med tem ko je umirala mu je rekla: veš koliko gorja in lakote si povzročil?Zdaj boš trpel! Potem je izdihnila. On pa se je v trenutku spremenil v volčjo pošast. Tako je lačen in želen po mesu hlastal okoli. Neke noči je videl svetlobo. Komaj je še hodil. Bil je ranjen,brez očesa,šepal je... Ko se je približal je opazil kako se je stara babica igrala s svojima dvema vnukecema. Punčka se je igrala s svojo lutko iz cunj , fantek pa je skakljav okoli. Ko se je približal se je starka ustrašila. Rekla je : Vzemi mene samo otroke prosim pusti" Njemu je že sililo na jok, rekel je: Oprostite nisem vas hotel prestrašiti, ne bi mesa ,samo košček kruha bi naprosil. Starka mu je dala kruh. Takoj se je spremenil v lepega nemškega ovčarja. :Hvala rešili ste me " je rekel. Starka mu je rekla : Bi želel ostati tu?Otroka sta si vedno želela kužka. Vnučka sta takoj stekla do njega in ga začela božati. Rekel je:Res? Nisem si mislil,da me bo kdo. imel rad. Obljubim ,da bom dober.Čuval vas bom.
Tako je bil odrešen uroka.
"PROSIM,MI LAHKO POMAGATE?"
Nekoč je bil deček. Bil je sirota. Sirotišnica ga ni želela. Tako so ga vrgli na cesto.Imel je svojo igračko in raztrgana oblačila. Nihče ga ni niti pogledal ko je na ulici stal in želel malo drobiža. Kmalu je umrl.Od lakote in mraza. Bil je božič. Še dandanes vidijo dečka. Znegovo igračko ko na ulici prosi za malo denarja. Večkrat ga vidijo ko joče .ker vidi jako drugi otroci dobivajo darila. Večkrat slišijo mili glasek: Prosim mi lahko pomagate? Tako sem lačen.
"JEZIK"
(to je iz grozljivke Dead silente. Predlagam ,da jo pogledate.)
Bila je lutkarica Mary Shaw. Oboževala je lutka. Imela jih je sto in več. Najljubša ji je bila Billy. Toda hrepenela je po človeški lutki. Nekega dne je na njeni predstavi deček rekel:Ne , Billy ne govori! Videl sem kako starka premika ustnice!Teden kasneje ga ni bilo več. Domačini so Mary ujeli in ji odrezali jezik. Danes pa Billya najde Jimmy. Zmedeni mladenič brez mame s punco Liso in bolnim očetom ,ki ga sploh ne mara. Billy povzroči veliko strahu. Jimmi dobi novo mačeho.Stvari se odvijajo. Ljudje izginjajo. Se je Marry vrnila? Kdo je Jimmijeva mačeha? Kaj je z njegovim očetom?
Bo Marry dobila dolgo želeno lutko?
Bo spet imela jezik in svoje predstave?
Za kaj več pa si oglejte film.
Upam ,da so vam zgodbe všeč. Še več jih bom napisala če jih boste tudi vi.
24. junij 2017
P.S vse zgodbe so resnične.
24. junij 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani