Hey ime mi je Kristen
žiuvim v ogromnem gradu v temnem gozdu. vem da si sumiste da sem rekla gradu zato ker bi bila naša hiša tako velika. a ni res. živim v pravem gradu. moj dom je star okrog 500 let.
ampak vseeno nisem kakšna razvajena princesa. niti približno. bom še povedala kaj sem.
moja mama je bila služkinja na tem gradu. ampak pred pol leta so jo ignali iz gradu iz meni neznanega razloga. seveda imam kot vsi drugi ljudje tudi očeta ampak ne vem niti kdo je. od njega imam le obesek in verižico ki jo stalno nosim dal jo je moji mami in ona jo je dala meni.
sedaj sem stara 8 let in sem na videz zelo drugačna od kraljevih otrok. drugih pa tako ali tko ne poznam.
tudi jaz sem služkinja. čeprav ne delam kakšnih težkih del vseeno moje delo ni lahko. težja dela delajo elizabeth in sharlotte. to sta drugi dve služkinji. elizabeth je stara 11 let sharlotte pa 9. na tem gradu pa je še ena služkinja ki zraven drugega dela še skrbi za nas. ime ji je mary. stara je 17.
mary dela naježja dela ki jih je treba narediti.
no vse 4 smo zelo različne od drugih ki živijo v gradu.
a to nam ni v prednost. dostikrat smo jih tepene. želimo si pobegniti in postati svobodne ne ostati zasužnjene. vsako noč od 24.00 gre mary po skrivnem izhodu ki smo ga imela v sobi pod preprogo ven. ostali verjetno niso vedeli zanj saj ga drugače ne bi imele v sobi. mary se vsak dan dobi z njenim polbratom za gradom. njen polbrat je rojen leto po tem ko se je ona rodila torej ima 16. to da ni rojen na gradu kot mary je pa zato ker so tudi njeno mamo izgnali iz gradu in to takoj po rojstvu mary. no maryin brat in mary poskušata rešiti nas. mene, elizabeth in sharlotte.
no zdaj pa zares k moji zgodbi
odločila sem se da jo napišem nekega dne ko sem bila točno v 28. v tem letu tepena. bil je juli in zaprta sem bila v sobi z elizabeth in sharlotte. ker so bili na obisku gostje (kralj sosednje dežele s svojim sinom) jim je moral nekdo postreči in to je bila mary. me smo bile še premlade.
vlegla sem se na posteljo s solzami v očeh in iz pod starega vzglavnika potegnila debelo knjigo ki naj bi bila moj še ne popisan dnevnik. prinesla mi ga je mary iz enega od obiskov njenega brata. dolgo časa sem čakala na pravi trednutek da ga bom popisala. vzela sem slinčnik in začela pisati.
...

Ali boš bral/-a??


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

10. januar 2014
neext
10. januar 2014
full dobr... piš naprej! =D
10. januar 2014
piš naprej kr je zakon
10. januar 2014
u161999
u161999
next!
10. januar 2014
u128551
u128551
cool...nadaljuj
10. januar 2014
tako sem ležala na stari postelji in pisala 1. del mojega dnevnika. ubistvu bo to bolj kniga o mojem življenju. opisala sem svoje otroštnvo približno do nekje tam ko sem imela tri leta. za to sem porabila 5 strani a še veliko veliko jih je ostalo.
a 1 stran oz platnico ki je bila temnordeča sem napisala naslov knjige in ga okrasila. obrnila sem stran in začela pisati vsebino moje knjige.
(napisala vam bom kar sem napisala v knjigo)
napisala sem uvodno misel:
Moje rojstvo je bila popolna napaka. Rojena sem samo za terpljenje in zato, da bom služabnica v gradu celo življenje.

Iz sobe služabnic je bilo slišati krike moje mame in jok dojenčka. To je bilo moje rojstvo.
''Kristen'' je rekla mama in iz oči se se ji vsule solze. Tudi ostalim služabnicam, ki so bile priče rojstvu so se iz oči vsule solze sreče. Bila sem trmasta dojenčica. Rojevala sem se 12 ur. Moja mama je skoraj umrla med porodom. Ni bilo zdravnikov, ki bi lahko pomagali pri zapletih med mojim rojstvom. Bile so le neizkušene sužabnice, ki so bile mame po 1 otroka ali pa spluh niso bile mame. Z mamo so naju rešile v zadnjem trenutku.
Za govoriti in začeti hoditi sem bila zelo zgodnja. Svoje 1. besede sem rekla. ko sem bila stera 6 mesecov. Pri 8 pa sem že lepo hodila in govorila. Mama me je imela zelo zelo rada. Čeprav mojega očeta ni bilo, vsaj jaz ga nisem videla, moja mama pri vzgoji mene nikoli ni obupala.
Pri 2 letih sem že morala opravljati lažja opravila služkinj. Šlo mi je dobro od rok.
Približevala se je zima, ki naj bi bila moja 3. Bila sem rojena 11.1. sem snežna deklica. Rojena sem bila ko so bili snežni zameti. Tukaj skoraj ni bilo znega. Ampak rojena sem bila na dan ko je padal sneg 12 ur. Točno kolikor je trajal porod. Zdi se mi sumljivo. Točno ko je mama začela s porodom so se vsule prve snežinke. Ko pa se je pokazal moj glas so padle zadnje snežinke. No kakorkoli. Bila je moja 3 zima in tudi skoraj vsodna. Zbolela sem. 1. v življenju. Ker je bila moja mama služkinja se kraljeva družina tudi zame ni zmenila. Potrebovala sem zdravilo. Skoraj sem umrla. A Hillary (takrat je bila služkinja je pa tudi mama od Mary, tudi ona je bila izgnana iz gradu kadar moja mama) se je odločila da tvega svoje življenje in gre s prihranki si so jih zbrale vse služkinje skupaj v lekarno po zdravilo. To je naredila ponoči da je drugi ne bi vidli. Tekla je skozi skriti prehod in tvegala svoje življenje a rešila moje. Kralj jo je dobil in jo ukazal pretepsti. Uboga Hillary zame je žrtvovala svoje telo ki je bilo po tem pretepu polno ran. Celo življenje ji bom hvaležna!
Preživela sem svojo 3. zimo. Prišel je moj 3. rojstni dan in odšel. Spomladi sem bila starejša kot jeseni in spomladansko delo je bilo težnje od jesenskega. Čeprav ne bi smela družiti s kraljevimi otrocmi tega kot 3-letna deklica nisem razumela. Večkrat sva se spomladi igrale na vrtu z kraljevo hčerko ki je bila dva meseca mlajša od mene. To je trajalo dokler nas ni kdo videl.
A tudi jaz sem nekaj videla. Videla sem in opazovala da sem zelo zelo drugačna od kraljeve hčerke.
...
10. januar 2014
neeext
10. januar 2014
neeeeeeeeeexttt
10. januar 2014
u161999
u161999
nnneeexxxtttt
10. januar 2014
še 2 nexta
12. januar 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani