u142004
u142004
Ta zgodba je posvečena vsem,ki se veselijo življenja

"Prasica"sem zasikala učiteljici kemije,ki me je poslala v klop z nezadostno. Zdelo se mi je kakor,da je preslišala moj odgovor na njeno uprašanje:"Kaj je s tabo narobe a bi rada imela popravni ispit?"
Sošolci so se mi nasmihali,ko sem sedla in me obmetavali z radirkami. Kako bi rada videla njih v moji koži. želela sem si da bi vsakega od njih kdo vsak dan pretepal. Počutila sem se kot miš v mačji skledi pohojena,zanemarjena,krhka,mrtva. Ni mi bilo mar za njih naj se mi smejijo bolj me je skrbelo kaj bo z mano doma."Ali je mati še živa?Ali bo še živa ko pridem domov?"me je spreletela črna misel ,ko je zazvonil šolski zvonec.

Next?
24. junij 2013
neext
24. junij 2013
u142004
u142004
Stekla sem po temačnem hodniku po katerem so se sprehajali učitelji saj je ta hodnik vodil v zbornico. tekla sem in tekla ko sem pod nogo začutila močno brco. Padla sem,zaslišala sem zloben krohot. Pobrala sem se in v nogi začutila pekočo bolečino počasi sem nadaljevala pot proti izhodu. Ko sem stopila skozi šolska vrata me je objel hladen veter. Počutila sem se svobodno. Kakor da mi je nekaj olajšalo korak proti grozi ki me čaka...
Odprla sem ogromna garažna vrata kjer sem prebila večino mojega časa. A se nisem preveč zadrževala tam. Počasi sem naslonila uho na vrata na vrhu sopnic,ki so se odpirala na hodnik kjer je viselo polno družinskih slik babice,dedka in tudi drugih ki so umrli že pred njima,nisem jih poznala ampak sem vedela da so moji predniki. Očima ni bilo doma saj se ni slišalo radija,ki se ko je bil on doma predvajal noč in dan. Odprla sem vrata na temačni hodnik na koncu katerega so visela še ena stara razmajana vrata za katerimi je ležala moja mati. stopila sem v njeno sobo in jo nemo pozdravila saj me ni niti opazila.
Bila je hroma ni se mogla premikati od vratu navzol. Spala je. Svoje modre oči je imela pokrite z vekami. Zapustila sem sobo in se odpravila v garažo kjer sem, ponoči spala jaz.
Tam sem v sanjah podoživljala usodno nesrečo,ki je mojo mati priklenila na posteljo.Želela sem si,da nebi nikoli srečala tega pijanca ki mu moram v bližini mame(da je nebi prizadela) praviti oče. Mama ni vedela za to kaj dogaja za njeno breskrbno izolirano sobo,ni vedela da se je bednik želi znebiti,ni vedela kaj se dogaja z mano.

Next?
25. junij 2013
next. pa slike dodej prosim
25. junij 2013
u142004
u142004
"O šit zaspala sem" sem pomislila ko sem se zavedela da ležim v kartonasti škatli.
Spomnila sem se na mamo. morala bi jo nahraniti nato pa se odpraviti do Izija po čike
za bednika (če mu jih zmanjka ponori). odprla sem garažna vrata in se odpravila po ulici do stare zakotne četrti,po stopnicah do prvega stanovanja če bi mu lahko tako rekli.
odgrnila sem "vrata" (zaveso saj vrat ni bilo).Izija sem zagledala na tleh. Ležal je na odeji in bulil v svojo malo televizijo.
"Kaj je mala spet čiki?"me je ogovoril. Slišalo se je kakor da me je uprašal:"kako si" zvenelo je prijazno.
poklapano sem mu odgovorila:"Ja."
"Kdaj bo pa stari kej plaču,če mi je enkrat naredu uslugo še ne pomen da mu jo moram vračat celo življenje",mi je zasikal. "Dej že,pa ne men težit ni moj problem",sem se naredila brezbrižno. V roke mi je vrgel vrečko polno zavojčkov cigaret.
obrnila sem se in odšla.ko sem se vrnila sem na hranila mamo in se vrnila v garažo med tem se je bednik vrnil. "Cigaret je zmankalo",me je opozoril. takoj sem mu jih prinesla
obrnil se je in se napotil v mamino sobo.
Next?
25. junij 2013
next
25. junij 2013
next...
26. junij 2013
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext firbec me matra
26. junij 2013
u142314
u142314
Ljubezen na prvi pogled? Ne! Ljubezen na drugi pogled? Še manj. Iskreno prijateljstvo? Seveda. Ampak kaj pa če le nekdo goji čustva v tej zvezi?
http://www.igre123.com/forum/tema/the-neighbor-love/57254/
Sorry za smetenje
26. junij 2013
u142004
u142004
Ležala sem v "postelji" in mislila na vse kar se mi je danes zgodilo.
"oh juri se bom zbudila iz sanj in vse bo ok,"sem si rekla in zaspala.
Ko pa me je naenkrat zbudil ropot bednikovega starega kombija.
Ah saj ni nič sem rekla in objela staro raztrgano odejo.
"Estera"sem zaslišala glas.Bila je mama v beli obleki njeni najljubši.
Nežno je poplesavala v vetru kot travnata bilka,sijoča,lepa.
"Estera pridi ti nekaj pokažem" je tiho rekla in že je postalo temno kot v rogu.
Hodili sva v temi ko so naju naenkrat obsvetili žarometi bednikovega kombija .
Takrat sem se zavedela da stojim na cesti. Bednik se je ustavil in odprl zadnja vrata kombija.Videla sem da je ven potegnil nekaj težkega bila je črna vreča povlekel jo je do prepada in vrgel. ozrla sem se da bi vprašala mamo kaj je to a je izginila. Vedela sem kaj se je zgodilo in se za njo vrgla v prepad. Padala sem in padala naenkrat sem občutila nekaj trdega.Zbudila sem se.
"Mama?"sem uprašujoče rekla sama sebi. Vse me je bolelo kakor,da me je povozil tovornjak. V trenutku sem se ustala in stekla po stopnicah in čez hodnik v mamino sobo. Ni je bilo.Mame ni bilo."Ni je."mi je odmevalo v glavi. Kot nož me je zabodla misel,da je ni.Spomnila sem se sanj. Hladne solze so mi objele obraz. sesedla sem se pred njeno posteljo in začela dehteti. Po glavi so mi letele misli:"Mame ni,kaj pa jaz kaj bo z mano."
Okno je bilo narahlo priprto ko je naenkrat zapihal veter in ga odprl na stežaj.
Ustala sem se si obrisala solze in pogledala na dvorišče.Kombija ni.
stekla sem nazaj v garažo,uzela nahrbtnik in se odpravila na policijo.
v teku po pločniku sem srečala nekaj sošolcev napoti v šolo,ki so me čudno ošinili z pogledom in se obrnili stran.V tem trenutku pa mi je prišla na pamet misel:"...Našli ga bodo mene pa poslali v rejništvo..." Vsedla sem se na bližno klop in začela premišljevati kaj naj storim...

Next?
26. junij 2013
neeeeeeeeeeeext
26. junij 2013
next
26. junij 2013
u125375
u125375
Nnext
27. junij 2013
u136975
u136975
neeeeeeeeeeeext
04. julij 2013
u142004
u142004
Med tem ko sem sedela na klopi sem premišljevala o tem kaj bi bilo če sploh nebi obstajala.
mogoče bi bil svet lepši še brez ene žalostne face. Kaj bi bilo z bednikom če nebi poleg mame dobil v breme še mene. mogoče nebi bil tak zamorjenec. mogoče bi bila danes mama in oče še živa. Mogoče bi mama rodila kakšno prijetno deklico ki ji bi bilo z cvetjem postlano bila bi odlična v šoli imela bi veliko prijateljev s katerimi bi proslavljala rojstne dneve mami bi ji spekla torto oče bi ji kupil kolo in ribiško palico s katero bi z njim lovila ribe dolgo v noč bla bla bla... ampak to nebi bila jaz. jaz sem na tem svetu čisto sama samcata. kaj naj naredim naj pobegnem od bednika kaj pa potem? prešinila me je ideja da neznam plavat...utopila bi se kakor se je utopila moja želja do živlenja.
sošolci so še vedno hodili po pločniku saj se pouk še ni začel. jaz pa sem se ustala in se odpravila proti šoli saj je pred njo bil ogromen ribnik. stopila sem na ograjo in dvignila roke kot da bom poletela kar naenkrat sem začutila poglede šolarjev ki se sploh niso zavedali kaj počnem. takrat sem se spomnila trenutka ko smo z šolo šli na morje in sem se skoraj utopila,pomislila sem saj ni tako grozno,prestopila ograjo in skočila .ko sem padla v vodo sem se prepustija globini ki me je začela vleči vase. začelo mi je zmanjkovati zraka, noge in roke so mi otrpnile počutila sem se mrtvo. telo se mi je treslo saj mi je primanjkovalo kisika. dotaknila sem se tal v katere sem ulegla pred očmi se mi je prevrtelo celo življenje ko sem sklenila da sem umrla.

Next?
10. julij 2013
next
11. julij 2013
u144299
u144299
neext
14. julij 2013
u142004
u142004
Začelo se mi je svetliti ped očmi.odprla sem jih in se zavedla da ima nekdo roke na mojem prsnem košu.videla sem njegov lep obraz in oči ki so prestrašeno strmele vame.poleg njega pa je okoli mene čepelo še celo krdelo sošolcev ki so začudeno strmeli vame.
"A si ok?"me je uprašal.
jaz pa sem mu odgovorila da ja.med tem pa je pritekel ves učiteljski zbor in me začel spraševati kaj se je zgodilo kaj je bilo zakaj sem mokra.jaz pa sem na vsako uprašanje odgovorila eh nič. kljub temu so učitelji zvedeli za moj neuspeli poskus samomora in sem mogla k šolski svetovalni delavki katere seveda nisem obiskala. vendar sem se napotila.
samoti na proti. rekla sem si da bom pozabila na svoje prekleto preteklo življenje in se bom osredotočila na sedanjega.rekla sem da si bom poizkala službo in pustila šolo saj sem že v takšnem zaostanku da tega več nebom nadoknadila. med tem ko sem sedela v bližnem parku in špricala šolo.misli so mi padale tudi na mojega rešitelja katrega se spomnim samo po glasu in obrazu.ki mi je rešil moje nesrečno življenje in ga s tem tudi nadaljeval.Next?
25. julij 2013
u144299
u144299
next
27. julij 2013
Next !
04. avgust 2013
Next!!
08. avgust 2013
u142004
u142004
V glavi mi ni nehalo odmevati vprašanje kaj naj zdaj naredim?
spomnila sem se da bi lahko šla bednikovem dolžniku Iziju vedela sem da me nebo vesel ampak nekje moram začeti.odločno sem se ustala in šla usodi naproti. Napotila sem se po stari četrti,zamišljeno sem razmišljala kako bi mi ta stari pijanec lahko pomagal vendar se nisem mogla obrniti na nikogar drugega saj je bil on moj edini ''prijatelj''.ko sem stekla po stopnicah sem se zaletela v nekoga v sekundi sem prepoznala njegov vonj.
Bil je Izi,komaj se je še držal za ograjo in počasi stopal po stopnicah kod da so zaledenele.napil se ga je sem si rekla on pa me seveda ni slišal saj me me ni niti opazil samo zabuljeno je strmel v daljavo.prijela sem ga pod rokami in mu pomagala nazaj v stanovanje.polegla sem ga na raztrgano popacano zofo.zaspal je.čakala in čakala sem da se zbudi a se ni zbudil cel dan in celo noč.ves ta čas sem zbrano strmela v njega in upala da se zbudi.in se tudi je že ko se je začel delati dan.
''Uh kje sem?''si je rekel sam sebi.premeril svoje revno stanovanje in me opazil.
''kaj pa ti tuki?''me je uprašal.
razložila sem kaj se je zgodilo in ga uprašala če mi lahko kako pomaga.
zabuljeno me je pogledal in rekel:''Pikica kako pa naj ti pomagam še sam sebi nemorem?''
''mislila sem da bi mi lahko našel kako skromno delo'',sem mu odgovorila.
'''Hm lako bi bila...nevem če ti bo ušeč''
Srce mi je razbijalo od razburjenja in pričakovanja:''No daj povej ni pomembno''.
''prodajalka ljubezni''.
''misliš kurba?''sem se osorno zadrla.
''Vsi začnemo na dnu razen nekaterih'',mi je odgovoril.
odšla sem in se sesedla na stopnišče.zamano je zaklical:''Če si premisliš veš kje me najdeš!''
Solze so se mi ulile kot iz škafa in mi nežno hladile lica.Next?
13. avgust 2013
next +nova bralka
zakon zgodba
04. september 2013
Neext
05. september 2013
u142004
u142004
se opravičujem ampak ne mislim nadaljevati zgodbe.lahko jo prevzame nekdo drug.
razlogomanjkane domišlije in časa. se še enkrat opravičujem.
09. september 2013
u142004
u142004
tam kjer je smaili bi moglo bit: : p
09. september 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg