u193228
u193228
Hej, začela bom z novo zgodbico katere glavni junaki poleg Anne so konji. hvala tistim, ki bodo napisali next (želela bi tri) hvalaa

»Ana! Spet si pozabila pospraviti sobo!« se je po hodniku drla mama.
To sem jaz. Ana, 16-letno dekle, ki živi na ranču, obkrožena z mnogimi konji. Marsikdaj pozabim na pomembne stvari, ker dajem prednost konjem.
Moja starša sta mama Nadja in oče Simon. Imam pa še brata Filipa, ki pa je veliko starejši od mene in študira v mestu.
Torej, živim sanje marsikaterega dekleta. Ampak ranč ne pomeni biti le na konjih in biti modno kavbojsko oblečena. Ne, to pomeni še marsikaj drugega. Vsak dan moram zgodaj vstati in konjem očistiti bokse. Pravzaprav samo Amadeusu, Mistralu in Atlanti. Ostale očisti Jure, naš hlevar.
Mojega črnega lepotca Mistrala uporabljam za dresuro. Je čudovit konj, tako nežen.
Atlanta je moja prva in glavna kobila. Z njo veliko jaham na terenu in lažje vaje v maneži.
Amadeusa so prepisali name, ko sem se rodila, saj je moj dedek v oporoki napisal, da mora Amadeus biti od prve hčerke v družini. Žal dedka nisem nikoli poznala, saj je tragično preminil v prometni nesreči nekaj mesecev pred mojim rojstvom.
Z Juretom se zelo dobro razumeva. Veliko ve o konjih, ampak zdaj že jaz učim njega. Imamo velik hlev in ogromno konjev. Imamo tudi veliko manežo, saj prirejamo tudi tekmovanja v dresurnem jahanju. Takrat se pri nas veliko dogaja. To vedo celo konji, saj so zelo nemirni.
»Ana! Posoda v pomivalnem koritu čaka nate, tebe pa od nikoder!« mi je v sobo govorila mama. S težkimi koraki sem se odvlekla v kuhinjo. Medtem ko sem pomivala posodo mi je oče nekaj razlagal. »Zapomni si…danes pospravi dodaten hlev… sostanovalca…a me poslušaš?« me je vprašal oče. »Mhm, seveda.« sem mu hitro odgovorila.

ANNA:

STARŠA:

FILIP:https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/bf/75/57/bf7557f5441241084d7f771de09a7bf4.jpg

ATLANTA:https://appaloosaassn.co.nz/wp-content/uploads/2015/03/appaloosa01.jpg

MISTRAL:https://fc08.deviantart.net/fs71/f/2013/021/c/9/black_horse_from_olympia_horsefarm_by_vikarus-d5s8qw0.jpg

AMADEUS:https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/b2/d0/4e/b2d04e8cfbcff5d3371a91960b2f9ccf.jpg

JURE:https://63ranch.com/files/2013/03/top-theranch-918x418.jpg

V nadaljevanju se bodo stvari močno zapletle, če vas zanima, napište next hvalaaaa
02. maj 2015
u170630
u170630
Nnext next next ♥
14. maj 2015
u193228
u193228
hvala za next Silvia Navarro <3

Ko sem končno ušla ven, sem se najprej odpravila v hlev. Pozdravila sem vse moje tri konje in šla v prostor, kjer so spravljena sedla in uzde. Vzela sem Atlantino uzdo ter sedlo in jo kasneje seveda osedlala. Ravno sem se odpravljala v manežo, ko sem zagledala Jureta kako se z nekom razburjeno pogovarja po telefonu. Počakala sem in opazil me je. »Oh,živijo, Ana, a se odpravljaš jahat?« me je vprašal. »Pravzaprav ja, v manežo grem. S kom si se pogovarjal po telefonu?« sem ga vprašala. Strašansko me je zanimalo. »Ah, z nekom, ki naj bi jutri v oskrbo pripeljal dva konja, ampak še nimamo prostora. Spotoma naj bi na počitnice pripeljal svoja dva otroka. Rada bi se naučila jahati. Bi bila tako prijazna in bi ju prevzela ti?« me je ponižno prosil. »Seveda! To bo še zabavno.« sem mu odgovorila in nevede sprejela odgovornost, ki je nisem pričakovala niti v sanjah..
Naslednji dan sem vstala zgodaj, saj sem želela z Amadeusom na teren. V hlevu ni bilo še nikogar razen nekaj mačk, ki so lovile miši po senu. Vsi konji so radovedno obrnili glave, ko sem prišla. Vsakemu sem dala korenček in vsi so bili zadovoljni. »Živjo, lepotec. Danes sem prišla zgodaj pote, ker potem naj bi dobili obisk.« sem mu razlagala, on pa je zahrzal.
Jahala sem po čudoviti pokrajini in sonce je šele dobro vzšlo. Pokrajina je bila čudovita in ptice so pele. Ustavila sem se ob potoku in Amadeus je pil. Ko sem pogledala na uro sem ugotovila, da je ura komaj petnajst čez sedem. Megla se še ni popolnoma dvignila kar me je navdajalo z občutkom čarobnosti. Spodbodla sem mojega konja in počasi sva se vrnila domov.
15. maj 2015
u193228
u193228
Posestvo: http://www.marbidco.org/farm.jpg
15. maj 2015
u170630
u170630
ful dobr pišeš next next next next next,...
15. maj 2015
u193228
u193228
evo next...vesela bi bila še morda kakega nexta hvalaaa

Ko sem prijezdila na dvorišče sem videla, da je tam parkiran velik precej umazan avtomobil, ki je imel za seboj pripeto ogromno prikolico.Z očmi sem iskala Jureta pa ga nisem videla. Skočila sem s konja in ga privedla do ograje kjer sem ga privezala. Nato sem stopila do avta. Potrkala sem na okno in le to se je spustilo. »Oprostite, ampak kdo ste, da že ob tako zgodnji uri čakate na našem dvorišču?« sem bila že skoraj osorna. »Oprostite, mlada dama, predvidevam da si Ana.« je odgovoril. Izbuljila sem oči. Kako ve moje ime? »Čakamo Jureta, ker naj bi prevzel naše konje in otroka.« mi je obrazložil voznik. »A tako. Prav, šla bom ponj.« sem mu rekla. Odšla sem do Juretove hišice. Vrata so se po dolgem času le odprla. »Oprosti Jure, ampak na dvorišču te čaka terenec s prikolico za konje. Ti je morda znano?« sem mu na hitro povedala. Brez besed je bil v dveh minutah pripravljen.
Gospod je stopil iz avtomobila in z našim hlevarjem sta se nekaj tiho pomenkovala. Nato je iz avta stopila še gospa, takoj zatem pa so se odprla še zadnja vrata. Z radovednostjo sem čakala, kakšna otroka bosta stopila iz avta. Pričakovala sem šestletnika, a zagledala dekle in fanta moje starosti!? Ko sem si opomogla od začetnega šoka, sem opazila, da mi je Jure pomignil naj konja odpeljem v hlev. Napotila sem se k prikolici in odprla vrata.
Zagledala sem dva čudovita arabca. Eden je bil bolj lisičje barve, drugi pa temno rjav. Bila sta zares lepa.Ko sem prvega želela pripeti na povodec je začel stresati z glavo in mi tega ni pustil narediti. Poskusila sem z drugo kobilo in ta je bila popolnoma mirna. Ko je to opazil temperamentni žrebec jo je posnemal. Odvedla sem ju v hlev. Ura je bila osem in bil je čas hranjenja. Jure in gostje so izginili neznano kam.

next ali dva za nadaljevanje hvalaaaa
17. maj 2015
u170630
u170630
next next next next,..
ful dobr zgodba
17. maj 2015
u193228
u193228
hvalaa Silvia Navarro ...do jutri bi želela še en next pa dobite nadaljevanje
17. maj 2015
u173906
u173906
next!!
20. maj 2015
next
20. maj 2015
u170630
u170630
next
20. maj 2015
u193228
u193228
hvala za nexte <3 <3 <3 ema11, Laura Podbregar, Silvia navarro love you all!!!

Okej sledi next ki sem ga obljubila <3 hvala ker berete <3

Ko sem vstopila v hišo sem zagledala bogato obloženo mizo, ki jo imamo le ob posebnih priložnostih. Kdo sta skrivnostna gosta, da je vse naenkrat na tako visokem nivoju? Na hitro sem nekaj pojedla in šla iskat Jureta. Našla sem ga v hlevu, seveda. »Hej, Jure. Kaj si mislil s tem, da bom prevzela otroka?« Ta dva delujeta stara prav toliko kot jaz in jaz nisem otrok.« sem mu zastavila vprašanje. »Em, tudi jaz sem mislil, da bosta malo mlajša.« mi je odgovoril v vidni zadregi. »Ali jih boš še vedno učila?« me je vprašal. V očeh mu je pisalo, da mu je hudo, zato sem se odločila, da bom držala včerajšnjo obljubo. »Bom.« sem mu rekla. Ampak nekaj me je bolj zanimalo. »Kje pa sta?« sem ga vprašala. »Em, mislim, da sta v svojih sobah. Aja, treninge bosta imela vsak dan ob enajsti uri. Ime pa jima je Matevž in Neja. On je že naredil izpit 1, ampak zdaj želi preskakovati ovire. Neja pa še ni naredila izpita, ampak jezdi vsak teden. Njuna konja sta Jerry in Samantha. Morda bi ju ti malo ujahala saj sta nova konja in jih Matevž in Neja še nista veliko jahala.« Uf, ogromno informacij v dveh minutah sem si mislila.
Pogledala sem proti koncu hleva, kjer sta bila nastanjena nova konja. Ko sem stopila k boksu je Jerry jezno zacepetal. Pa kaj je narobe s tem konjem? Samantha je bila popolno nasprotje. Bila je mirna in zadovoljna. Odločila sem se, da bom z Jerryem poskusila na lonži. Komaj sem mu namestila oglavko, še težje pa sem ga spravila iz hleva. Ko sem ga z veliko podkupovanja in prigovarjanja pripeljala do maneže sem si mislila, da je težji del opravljen. Takrat pa je začel brcati in ritati. Nisem mogla verjeti, bom tega konja kdaj obvladala. Potem pa sem nežno začela tleskati s prsti in umiril se je. Najprej sva poskusila kas. Začel je teči in tekel je neverjetno lepo in pravilno! Ko sem ga ustavila je prišel k meni in mi naslonil glavo na ramo. Naenkrat je bil angelček in nikjer ni bilo sledu o njegovi trmi. Kmalu sem ugotovila, da zafrkava le mene saj je na ograji slonel Matevž in se nama smejal. Če mu zdaj rečem, da mi je njegov konj nagajal mi ne bo verjel. Ostala sem tiho. »Vidim, da sta se ujela. Kakšen se ti zdi?«
okej kakšen next za nadaljevanje hvalaaaa

next bo sledil jutri ali pa čez vikend
21. maj 2015
u193228
u193228
evo še nekaj slikic:

MATEVŽ:

NEJA:


MANEŽA:


nextajte pa pišem naprej :*
21. maj 2015
u191571
u191571
Torej jaz sem nova bralka in jaz tudi jaham in obožujem konje. Me prav zanima kakšno bo nadaljevanje...... Aja pa predvidevam da so teji iz te družine zelo bogati. Aja pa eno vprašanje imam. Ali boš posvečala NEEXT? ?? Ker ene pisateljice to počnejo. Drugače pa super zgodba.
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21. maj 2015
u193228
u193228
Heeei Al In pozdravljena ...me veseli da ti je moja zgodbica vsec ...ja druzina je precej premozna kakor sem napisala tudi na zacetku, saj med drugim prirejajo tekmovanja v dresurnem jahanju ...mogoce pa kdaj posvetim kaksen next, odvisno od zanimanja za mojo zgodbico ))...
Next dobite do jutri, danes imam precej dela s solo ...
Upam da vas ne moti ker je do nekaterih slik povezava(nimam pojma zakaj)
Poljubcki od vase Cupcake 01 :*
21. maj 2015
u149360
u149360
neeeeeext
sem nova bralka
ful mi je ušeč tvoja zgodba
21. maj 2015
u193228
u193228
pozdravljena ♥ Ɗαмση&Ἕℓεηα ♥ me veseli da ti je usec
21. maj 2015
u170630
u170630
Next+ti tok dobr pises
21. maj 2015
u149360
u149360
a bo dons next
22. maj 2015
u193228
u193228
Okej, odločla sem se, da bom kdaj pa kdaj kaki next kateri od bralk posvetla <3
tega posvečam Silvii Navarro, ker mi je napisala prvi next in je z mano od začetka <3 <3

Nisem vedela ali se naj mu zlažem in pohvalim njegovega konja ali mu naj povem, da je baraba in me ne želi ubogati. »Hm, odličen konj je, zelo rad dela, ima čudovite hode in izredno čudovit karakter.«
»Kaj res? Neverjetna si, še nobenega človeka ni tako ubogal kot je tebe. Izjemno delo opravljaš.« Morda bi pa bilo bolje, da bi mu povedala resnico. »Emm, veš kaj..« sem že začela, ko me je prekinil, »Bi želela morda popoldne na kratek teren z menoj in z Jerryem?«. To pa je bilo vprašanje. Zares me je bilo strah kako se bo žrebec obnašal na terenu vendar nisem želela zamuditi priložnosti Z Matevžem, saj je deloval zares simpatičen fant. »Ja seveda, le tako bom videla kako se Jerry obnaša, ko je s teboj.« sem privolila. Razlezel se mu je nasmeh do ušes pa tudi jaz sem bila vesela. »Kje je pa tvoja sestra?« sem ga vprašala, saj sem tudi njo želela spoznati. »Nevem, verjetno v sobi objokuje to, da bo morala nekaj časa živeti na deželi.« Pogledala sem ga z začudenim pogledom, vendar sem se v tisti sekundi odločila, da bom Nejo spremenila. Poslovila sem se od Matevža in odšla v hišo. »Anči, Luka te je klical, če bi z Andrejo popoldne šli skupaj na teren.« mi je sporočila mama. »Hvala, ga bom poklicala.« Morda bi pa na teren odšli vsi skupaj in se tako spoznali. Odločila sem se, da bom to storila. »Hej, Luka, klical si me. Gremo na teren popoldne?« sem ga že klicala. Takoj je bil za in sporočil, da pride ob petih z Andrejo na ranč. Luka je moj najboljši prijatelj in mi je kot drugi brat. Veže naju zelo tesna vez in težko bi mi bilo, če bi se nekega dne ločila. Andreja je njegova sestra in moja najboljša prijateljica. Dosti hodimo skupaj na terene in na ekipnih tekmovanjih tekmujemo skupaj. Lukov konj je žrebec Halim, čudovit lipicanec z rodovnikom.
LUKA:


HALIM:

Andreja pa ima kobilo Lilly, ki pa je križanka ampak vseeno odlična kobila umirjenega karakterja.

ANDREJA Z LILLY:


Odpravljala sem se v hlev, ko sem na ograji pri maneži zagledala Nejo. Izgledala je žalostna. »Hej, bi mi pomagala s Samantho, tvojo kobilo? Moram ji pripraviti hrano, pa tudi tebe bi bila verjetno vesela.« sem ji ponudila družbo. »Ne.« me je ostro zavrnila. »Je najbolj hudoben konj kar sem jih kdaj srečala.« mi je zabrusila. To se mi je zdelo neverjetno. Ampak kako,..kar sem delala z njo se je izkazala kot neverjetno pridna. »Zakaj pa tako meniš?« me je res zanimalo. »Prejšnji teden me je vrgla dol. Iz popolnoma neznanega vzroka. Zato sem tudi tukaj. Oče zahteva, da se spraviva v red, če ne, ne bova nastopili na nobeni tekmi več.« je razlagala. »Kaj pa če bi spet poskusili? Samo toliko, da bi jo lonžirala, da spet navežeta stik.« sem upajoče poskusila. »Danes te bom samo opazovala, kako delaš z njo.« je odločila. Nasmehnila sem se ji. Šla sem po kobilo, da bi tudi z njo opravila krajši trening. Ravno sem ji ponujala suh kruh, ki pa ga ni sprejela. Za mano se je nekdo oglasil. »Ne mara kruha. Bolj te bo marala, če ji ponudiš rožičke ali pa korenček.« je povedala Neja in Samanthi ponudila polno pest rožičev. Navdušena jih je pohrustala. Odločila sem se, da spet poskusim pri Neji. »Ali morda res ne bi poskusila s Samantho na lonži?«. »Ne. Tako sem se odličila.« je hladno odvrnila. Drugega nisem mogla kot vzela njeno kobilo in z njo odšla v manežo. Za mešanko je tekla izjemno lepo in mimogrede sem izvedela, da je kljub njenemu poreklu iskana kobila in ima izjemen talent za preskakovanje ovir. Neja naju je res opazovala a rekla ni niti besedice. Tudi prav.

Ravno ko sem iskala moje jahalne hlače in škornje se je na vratih pralnice pojavil Matevž. Spomnila sem se, da mu moram povedati, da na teren ne greva sama. »Hej Matevž, počakaj malo. Popoldne gresta na teren poleg naju še dva moja prijatelja. Upam, da nisi jezen ali pač?« sem ga vprašala. »Ah ne, ni problema, me veseli, da jih bom spoznal.« se je nasmehnil. Oddahnila sem si.

Kmalu sem na dvorišču zaslišala glasen smeh in pozdravljanje vse povprek. Stekla sem ven in pozdravila moja prijatelja. »Hej Ana, si pripravljena da gremo?« me je na daleč pozdravil Luka. Zares je bil čeden in marsikatera punca si je želela, da bi bil njen. Vendar med nama nikoli ni bilo več kot prijateljstvo. »O, hej, hm kaj, ja sem ja. Lahko gremo.« me je dobil v vidni zadregi. Kmalu se je pojavil tudi Matevž, ki je bil popolnoma navdušen nad Lukom in Andrejo in kmalu so se pogovarjali kot stari prijatelji. Odjezdili smo in nekaj časa tiho v hodu jahali, ko je Luka začel pogovor. »No Matevž, povej nam kaj več o tebi. Nevem nič več kot to, da imaš čudovitega žrebca in, da odlično jahaš. Matevž se je bežno nasmehnil, ko je videl, da je Lukov pogled popolnoma prevzet nad Jerryem. »No…s sestro sva tukaj, da bi z najinima konjema navezala močnejši stik in slišali smo, da je Ana odlična za to.« je pripovedoval in laskal meni obenem. Luka ga je hitro prekinil. »Boljše šepetalke konjem ne boš našel.« se je zarežal.«Andreja, Anna gremo do treh jezer ali do koče?« naju je zbudil Luka. Ko sva se z Andrejo posvetovali sva se odločili za prvo možnost.

Na teren sem šla z Atlanto in znano je bilo, da naju v galopu nihče ne premaga, zato sem želela preizkusiti tudi novinca. »Hej, Matevž, greva eno dirko tule po travniku. V galopu sem najboljša, pa bi rada svoj primat le še utrdila.« sem se zarežala. »Upam, da si konja dobro podmazal, da se ne boš preveč osramotil. Atlanta in Anna sta kot raketa.« mu je povedala Andreja. »Ti misliš, da te noben ne more premagati? Pošteno si se uštela.« se je zvito nasmejal. Luka je zavpil zdaj in smo šli. Hitro sem prevzela vodstvo in že videla cilj pri drevesu, ko se je ob mojem boku znašel Jerry. Z Matevžem. Od šoka sem pozabila na vodstvo in novinec me je hitro prehitel. Odločila sem se, da zmage ne bom kar tako izpustila z vajeti zato sem močno spodbodla Atlanto in vrnili sva se v vodstvo in zmagali.

»Ja, Anna, kaj te je pa zmedlo na sredini? Nisi izgledala nekam prepričljiva.« se je režal Matevž. »Mušica mi je padla v oko.« sem se hitro zlagala. Ko sta prišla še Luka in Andreja smo se odpravili do jezer, kjer je bilo naravnost čarobno. Konje smo privezali k drevesu in razni zvoki iz narave so ustvarjali romantično vzdušje. Sedla sem ob jezero in si umila popolnoma prepotene roke. Luka in Andreja sta šla preverit konje, Matevž pa je ostal z mano. Usedel se je poleg mene in nalahno dotaknil z roko. Trznila sem. »Tukaj je prelepo, kajne?« je vprašal. Zasanjeno sem prikimala. »Poglej Anna…« je rekel in me prijel za roko.

nextajte če želite zvedet kaj se bo zgodilo <3 <3 <3 hvala vsem, ki berete <3 <3

Vasa Cupcake 01 <3
22. maj 2015
u193228
u193228
ok, še slikca od treh jezer <3

22. maj 2015
u191571
u191571
Wooooooooooooooooooooooooooooow
Kaj bo zdaj iz Matevža in Luka? Kiri jo bo osvojil?
Hahahhahahhahaha Atlanta in Anna zmagovalki
Želim da hitro nextaš !!!!!!
Ker me zanima kaj se bo zgodilo ne.
Tako da NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT!!!!!!!!!! :3
22. maj 2015
u193228
u193228
Me veseli da ti je tako usec <3...se kaksen next pa mogoce dobite nadaljevanje <3.
..vasa Cupcake 01 <3
22. maj 2015
u170630
u170630
O uau !!Ti si res najboljša pisateljica.
22. maj 2015
u193228
u193228
Evo, en zelo kratek next, da izveste kaj se je zgodilo, daljšega morda dobite zvečer

»Kača!« je naenkrat začel kričati. Tudi sama sem jo opazila in najine krike je slišal Luka. »Kaj tako kričita?« je vprašal. Hitro sem mu pojasnila, da se je mimo naju plazila kača in sva se prestrašila. Takrat sem zaslišala Jerrya. Stekli smo h konjem in videli kačo, ki je na vsak način želela ugrizniti žrebca. Zbala sem se zanj in se kljub mojemu strah soočila s kačo. Prijela sem jo za rep in jo držala v zraku tako, da me ni mogla poškodovati. Podala sem jo Luku, ki jo je hitro odnesel stran jaz pa sem morala pomiriti konja. »Ššš, vse je v redu Jerry. Kača je šla, ni je več.« sem mu šepetala in ga gledala v oči. Zares je bil prestrašen. Nisem vedela, če ga bo Matevž lahko jahal. »Matevž, je že bil kdaj tako prestrašen?« sem ga resno vprašala. »Ne, ampak vse bo vredu.« mi je zagotovil. Z Andrejo sva se dvomljivo spogledali.«
23. maj 2015
neext
23. maj 2015
u193228
u193228
Hvalaaaa ☺WoLf♥ƧƬƠЄƧƧЄԼ♫
23. maj 2015
Neeeeeeeeeext!!!!!
23. maj 2015
u193228
u193228
hvalaaaa ¡ I <3 My boy ¡ , predvidevam, da si nova bralka

next dobite popoldne, vasa Cupcake 01
23. maj 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani