Zdravo punce
hvala lepa za nexte in komentarčke
se opravičujem ker je trenutno malo bolj dolgočasno obljubim da se bo še dogajalo...
keep calm girl hvala za ful lep komentarček ****
Nives, summer night13, MasterQueen, Mirjana Mutvar hvala za Next : )
evo novi del...

____________________________________________________________________________
11.DEL

Po pogrebu

Elisa
Še vedno me v srcu duši. Nikoli si nisem mislila da bo Eva umrla tako mlada. Pred njo je bilo še vso življenje toda v sekundi se lahko besedica vse spremeni v nič. Ljudje so že počasi odhajali iz pokopališča. Opazujem Kevina kako položi vrtnico na žaro in se je dotakne. »Prosim pridi na sedmino« mu rečem, ko ga ujamem pri vratih. »Je že v redu« odvrne in se poskuša prisilno nasmehniti. »Prosim, rada bi govorila s tabo o Evi« dodam odločno. Bila sem prepričana da bom od njega še toliko stvari izvedela o njej. »Prav« se končno strinja. Odidem k mami in jo objamem. Pogleda me v oči in mi zašepeta »dobro da imam še tebe.« »Vedno bom tukaj« odvrnem in globoko vdihnem. K nama stopi Chris, mamo objame in ji zašepeta »Amanda če potrebuješ kakšno pomoč se vedno lahko zaneseš name.« »Hvala« odvrne in se mu prisilno nasmehne. Čez eno uro se posedemo v čudoviti restavraciji za mizo. Usedem se zraven Kevina, Katarina sedi nasproti naju. Jason je moral na delo zato ni bil na pogrebu. Opazim da mu je nerodno »Eva bi bila vesela da si prišel. Škoda da te nismo spoznali že prej« rečem in mu nalijem sok. Priznam da tudi zame niso mele sedmine smisla toda mama je govorila da se enkrat vsi sorodniki in prijatelji zberejo skupaj. »O nečem bi rad govoril s tabo na samem« reče in se prisili da me pogleda v oči. »Je kaj narobe« vprašam prestrašeno, v obraz je bil bled. »Boli me ker Evi nisem povedal resnice. Poskušal sem toda nisem mogel.« »Greva tja« mu namignem na bar, kjer ni bilo gneče. »Prav« prikima. Usedeva se za prosto mizo, najina pogleda se ujameta. Solza mu zdrsne po licu. Res me je zanimalo kaj je prikrival Evi?

RESTAVRACIJA____________________________________________________________________________
KEVIN

Nisem več mogel skrivati resnice. Elisa si je zaslužila vedeti kaj sem prikrival njeni sestri. In po vsem tem nisem niti vedel če bo razumela. »Vedno sva se imela zelo lepo, priznam da je bila ljubezen mojega življenja« rečem in strmim v njene oči. Občutek imam da govorim Evi. »Pred njo sem skrival da sem reven« še dodam, ko ničesar ne reče. »Kaj« zašepeta po tihem. »Nisem ji povedal da nisem tak ko ona. Nimam najlepše sobe, nimam staršev. Moje življenje nikoli ni bilo popolno.« »Hočeš reči da misliš da je bilo Evino življenje popolno?« »Ja« prikimam. »O moj bog Kevin. Tudi najina starša sta ločena, živeli sva samo z mamo. Tudi midve nisva imeli vsega. Toda da si ji nudil ljubezen je bilo vredno več kot si predstavljaš.« Njene besede me presenetijo. »Eva ne bi bila jezna. Vem da ne bi bila« odkima. Še bolj me je zabolelo da ji nisem povedal. »Ne vznemirjaj se. Spomni se zmeraj Eve na najlepši način« me pomiri. »Hvala Elisa« zašepetam po tihem. Teh besed od njej nisem pričakoval. »Lahko pa mi nekaj pomagaš!« »Kaj pa« vprašam radovedno. »Opazila sem da se pogovarjaš z Chrisom.« Takoj sem vedel o kom govori. »Ja, moj sosed je. Uredil mi je da sem lahko brezplačno jahal v jahalni šoli« priznam kar nisem upal pred Evo. »Nočem da je v bližini moje mame. Moja starša spadata skupaj.« Njene besede me presenetijo. »To si je želela tudi Eva« doda, ko presenečeno strmim v njene oči. »In kaj naj storim?« »Povej mu da naj pusti mami na miru.« Ničesar ne rečem, nikoli se nisem hotel vmešavati v Chrisovo in Amandino življenje. Naenkrat vstane in odide stran od mene. Začutim da morem to storiti, Evi se morem nekako oddolžiti, ker ji nisem povedal svoje resnice.se nadaljuje...
bo Kevin povedal Chrisu resnico? Se bo o tem strinjala Veronika?
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
14. januar 2017
u213121
u213121
Pomoje, da ne, pa mu bo Elisa zamerila. Next!!!!!!
14. januar 2017
u215817
u215817
Next
14. januar 2017
Mislm, da mu bo rekel. Neeeeeext!!!
14. januar 2017
okej tole je mal nesramno hahah
Neext!
14. januar 2017
Next Next
15. januar 2017
u220176
u220176
Next
15. januar 2017
Zdravo punce
hvala lepa za nexte in komentarčke
evo novi del
keep calm girl ... hvala za komentarček bo?
LunjaHomer, Pikipu, MasterQeen hvala : )
Nives hehe nooo pa ni tak hudo : ) hvala za komentarček
summer night13 hvala * evo odgovor v tem delu : )

____________________________________________________________________________
12.DEL

Elisa

Vedela sem da Kevin ne bo sprejel moje ponudbe toda vseeno sem morala poskusiti. Ni mi bilo všeč da Chris sili v mamo. Usedem se nazaj na svojo mesto in pogled preusmerim proti staršema. Prvič opazim da se mirno pogovarjata. »Poskusil bom govoriti z njim« reče Kevin in sede nazaj zraven mene. Najina pogleda se ujameta »hvala« zašepetam po tihem in si popravim prednje lase, ki mi padejo na obraz. »Upam da počnem prav« skomigne z rameni in se zastrmi skozi okno.

____________________________________________________________________________
KEVIN

Čez eno uro se poslovim od Elise in njenih staršev. »Hvala lepa za lepe besede« se iskreno zahvalim. »Hvala tebi ker si zmeraj osrečil Evo. V njenih očeh sem zmeraj opazila veselje« odvrne Amanda in me rahlo objame. »Držite se« odvrnem in se poslovim od vseh treh. Še enkrat se ozrem proti Elisi, bila je zadnji spomin na Evo. Peš odidem proti domu, ravno ko sem že skoraj pred domačim pragom za svojim hrbtom zaslišim Chrisov glas. »Kevin si v redu?« Obrnem se proti njemu, podam mu roko in ga objamem. »Bom že, hvala.« »Ravno odhajam k Amandi« reče in iz žepa jakne začne iskati ključe avta. »Franko še zmeraj živi pri njima« odvrnem malo v šoku. »Vem, samo kavo bova v miru spila. Sva se že dogovorila« pojasni. »Elisa me je prosila da naj ti rečem naj pustiš Amando na miru. Vem da ni prav da se vmešavava ampak…« »Res se nimata pravice vmešavati« odvrne malo besno. Povesim pogled v tla. »Eva in Elisa nikoli nista obupali nad njuno ljubeznijo. Vedno sta bili prepričani da bosta še skupaj…« »Umiri se Kevin. Amanda ima pravico izbrati sama. Tako kot jo je imela Veronika.« Naenkrat se spomnim, oči mi zažarijo. »Sigurno teti ni vseeno za tebe čeprav pravi da ji je« ga poskušam prepričati. »Velikokrat je govorila o tebi, o tvojih objemih, poljubih« se zlažem. »Najina zgodba je bila po treh mesecih končana. Veronika se ni morala sprijazniti s smrtjo Leona.« »Nikoli ji ni bilo vseeno zate čeprav ti misliš drugače« rečem in odidem proti vratom hiše. Upam da ne bo odšel k Amandi!

HIŠA V KATERI ŽIVI KEVIN_____________________________________________________________________________
ELISA

V sobi se uležem na posteljo in k sebi stisnem blazino. Bila sem utrujena od vsega, v mislih pa še vedno slišim zvonove, pogrebni govor, petje pevcev… Pogled mi obstane na Evinem dnevniku. Vzamem ga v roke in ga odprem točno na sredini. Začnem brati na glas

Dragi dnevnik,
odkar je oče odšel živeti drugam se mi vsak dan zdi neskončno dolg. Boli me ko gledam mamo zlomljeno Elisa pa se poskuša delati kot da nič ni. Vem da tudi njej ni vseeno. Najraje ne bi dovolila da se ločita toda proti temu ne morem nič. Vseeno je to njuna odločitev. Želim si da bi bila tukaj babica in dedek, onadva bi me znala potolažiti. Vedno sta našla prave besede. Raje bom nehala pisati in odšla v jahalno šolo k Viharju. Prepustila se bom hitri ježi in uživala v trenutku opazovanja narave….

Zaslišim zvonjenje zvonca, ki se razleže po vsej hiši. Od presenečenja mi dnevnik pade na trda tla. Spomnim se, da ne vemo kaj bomo storili z Viharjem?

MOJA SOBA


se nadaljuje...
bo prišel Chris?
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
17. januar 2017
u215817
u215817
Mogoče pride chris. Next
17. januar 2017
u198831
u198831
Neeeeeeeeext
17. januar 2017
Next
17. januar 2017
u213121
u213121
Chris je pred vrati, Elisa pa bo šla jahat z Viharjem. Pa mogoče se bosta Chris in Franko stepla
I love this story
17. januar 2017
vse je sumljivo hahah neeext
17. januar 2017
u219801
u219801
Nova bralka, zelo dobra zgodba
Neeeext!!!
18. januar 2017
Zdravo punce
hvala lepa za vse nexte in komentarčke
okej sem se spomnla kaj lahko vpletem še : ) škoda da se nisem že prej : )
*die_alone* Pikipu hvala za Next : )
LunjaHomer hvala izveš v tem delu : )
keep calm girl hvala za predloge in komentarček : ) hvala ker bereš *
Nives hehe ; ) hvala
Bella.1 hvala za komentarček : )
evo novi del...

_____________________________________________________________________________
ELISA

Poberem dnevnik, ga vržem na posteljo in stečem v hodnik. Opazim da že mama stoji pred vrati in vabi Chrisa naprej. Joj, kaj že zopet dela tukaj? »Zdravo« ga pozdravim in mu namenim grd pogled. »Zdravo Elisa« odvrne popolnoma mirno in se nasmehne. »Povabila sem ga na kavo. Oče je odšel v mesto na sprehod« pojasni mama. »Prav« vem da ne morem storiti ničesar. »Meni bi se prilegla tudi ena skodelice kave« dodam, ko že odhajata v kuhinjo. »Vem da vama je hudo zaradi Eve« reče Chris in z rokami objame skodelico. »Bomo že zmogli naprej« rečem in globoko vdihnem. Sovražila sem če je kdo govoril da ve kako mi je. Niti sanjalo se mu ni kaj preživljam. Mogoče pa ni tako slab človek? Ampak vseeno si nisem predstavljala da bi imel kaj z mami. »Brala sem Evin dnevnik, spomnil me je na Viharja. Kaj bomo z njim« rečem in povesim pogled v polno skodelico. »Ne vem, o tem še nisem razmišljala« odvrne mama. »Mogoče ga lahko prodate jahalni šoli. Po mojem ga bodo z veseljem kupili« predlaga Chris. Z zanimanjem se zazrem v njegove oči »potrudil se bom da se bojo strinjali« doda. »Hvala« zašepetam po tihem. Globoko v sebi sem vedela da se nisem motila glede Chrisa. »Zakaj pa ga ne bi ti jahala?« »Ne, konjev se bojim« odvrnem in naredim požirek kave. »Konj sploh ni tako strašna žival. V otroštvu je padla iz Viharja, to ji je ostalo v grdem spominu« mu razloži mama. »Že vem kaj bom storila« oči se mi zaiskrijo. »Kaj pa?« »Podarila ga bom Kevinu« rečem na glas. V mislih pa si še dodam, podarila ga bom v primeru da bo Chrisa prepričal naj se mami več ne približa! Ja, takšne ponudbe ne bi nikoli zavrnil.

_____________________________________________________________________________
JASON

Ura je bila pol enajst ko utrujen stopim v hišo. Čeprav sem imel zmeraj veliko energije mi jo je danes primanjkovalo. »Jason« zaslišim očetovo vpitje. Globoko vdihnem in odidem proti dnevni sobi, upam da ni spil preveč. »Zdravo« ga pozdravim in ga na hitro ošinem s pogledom. Sedel je na zofi z pivom v roki. »Si bil na pogrebu« vpraša. Prikimam »ja, pa še delat sem šel« odvrnem. Občasno sem delal v trafiki, prodajal časopis in vse ostale drobnarije ki spadajo zraven. »So v redu« je vprašal z obžalovanjem v očeh. »Saj veš da jim ni lahko. Če bi ti nehal piti se mogoče to ne bi zgodilo« besnim nanj. »Jason nehaj, očitam si da je nisem vedel. Bila je tema« odvrne in globoko vdihne. »Tisto dekle, Katarina, ki živi na koncu ulice ve resnico« sprašujem zmedeno. Vem da se je po ulici govorilo marsikaj. Skoraj vsi pa so že vedeli da je moj oče povozil Evo. »Ja, mislim da ja« odvrne oče in globoko vdihne. »In kaj naj storim? Kako naj lažem pred Eliso« odvrnem razočarano. Bal sem se da ji bo Katarina povedala resnico. »Povej ji resnico« »Ne bom, tako bom zapravil možnost za najino zvezo« odvrnem in odidem v svojo sobo. Vržem se na posteljo in pogledam na telefon. Ravno je zapiskal, dobil sem Elisino sporočilo. »Upam da se vidiva jutri v fitnesu, pogrešam te« preberem na glas. Nasmehnem se. Odločim se da jo pokličem saj sem jo tudi sam pogrešal. Zaslišim zvok, ki mi poveda je linija zasedena.

JASONOV OČE____________________________________________________________________________
ELISA

Kar dolgo v večer sem razmišljala o Kevinu. Nisem vedela če je moja ideja dobra. Naj mu ponudim Viharja v zameno da se pogovori s Chrisom? Še prej napišem sporočilo Jasonu nato pa iz Evinega telefona poiščem Kevinovo telefonsko številko. Vtipkam jo v svoj telefon. »Ja prosim« na drugi strani zaslišim njegov zaspan glas. Kolikor videti sem ga zbudila.

MOJA SOBAse nadaljuje...
bo Kevin sprejel Elisin predlog?
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
19. januar 2017
u215817
u215817
Next
19. januar 2017
kok ne maram elise, prov izkorišča ga, upam da jo bo kevin nekam poslal -.-
neeeeeext!
19. januar 2017
u213121
u213121
Next, se strinjam s Smeškoo
Pa mislim, da ji bo Katarina povedala in potem se bosta Elisa pa Jason skregala
19. januar 2017
u198831
u198831
Neeeeeeeeext
19. januar 2017
Neeeeeext!!!
19. januar 2017
Next
21. januar 2017
Zdravo punce
hvala lepa za komentarčke in nexte * vedno sem jih vesela:*
LunjaHomer summer night13 Pikipu die_alone* hvala za nexte : )
Nives hvala za komentarček hehe ponavadi je tak da moških *ne maraš* v moji zgodbi zdaj pa ravno obratno : )
keep calm girl hvala za komentarček...
evo novi del...

___________________________________________________________________________
14.DEL

KEVIN

Utrujen se uležem v posteljo in se zagledam v platnico knjige z naslovom Moč pozitivnih besed. Ja, res berem psihologijo to so knjige s katerimi prebrodim najslabše dni. Ugasnem lučko in poskušam zaspati. Premetavam se po postelji in k sebi stiskam blazino. Želim si da bi bila tukaj Eva, tako bi zaspal umirjen in brez groznih misli. Iz razmišljanja me zbudi zvonjenje telefona. »Ja prosim« se javim na neznano telefonsko številko. »Zdravo Kevin, Elisa tukaj« slišim na drugi strani znan glas. »Zdravo, kje si dobila mojo številko« vprašam presenečeno. »Iz Evinega telefona. Oprosti ker te kličem tako pozno. Pogovoriti se morava.« »O čem pa vprašam« radovedno. »O tem ne bi govorila po telefonu. Je možno da se dobiva osebno?« »Ja.« Res me je zanimalo kaj mi bo povedla. »Jutri ob 10:00 v jahalni šoli.« Bil sem presenečen nad njenim vabilom ravno tja ampak sem ga vseeno sprejel.____________________________________________________________________________
ELISA

Naslednjo jutro sem bila pokonci že navsezgodaj zjutraj. Bila sem živčna, želela sem si da bi Kevin sprejel moj predlog. Mogoče pa se bo ob Viharju lažje odločil. Takoj po treningu sem stekla proti jahalni šoli. Pozabila sem na Jasona. Kevin je stal pri ograji in opazoval konje, ki so prosto tekali v ograji. Premeri me s pogledom in se mi narahlo nasmehne. »Kako si« vpraša in si s prsti seže v lase. »Še kar v redu, hvala« odvrnem in vržem torbo na travo v tla. »Lepo« odvrne in zopet pogled prestavi proti konjem. »Včeraj je bil Chris pri moji mami« mu pojasnim. »Torej je vseeno šel« skomigne z rameni. Namenim mu presenečen pogled, nisem vedela o čem je govoril. »Včeraj sva se srečala, ko sem šel domov« mi pojasni. »Aha« zamrmram po tihem. »Rekel sem mu da je še moja teta vedno zaljubljena vanj. Toda kolikor videti ga Veronika več ne zanima« še razloži in poboža konja, ki pride do naju. Stopim tri korake nazaj. »Se bojiš« vpraša z nasmeškom na obrazu. »Ja« priznam. »Vihar je ostal brez svoje lastnice, mislil sem da boš jahala ti« prizna. »Ne« odkimam in povesim pogled v tla. »Torej o čem se hočeš govoriti z mano?« Nekaj sekund strmim v njegove oči nato pa začnem govoriti o svojem predlogu. »Misliš da bom sprejel kaj takšnega« vpraša malce jezno. »Upam da boš« odvrnem in se rahlo ugriznem v ustnico. »Zmešana si Elisa.« Še preden se zavem me močno zgrabi za roko »nisi več otrok, čas je da pustiš Amandi svojo pot. Naj sama izbere moškega svojega življenja« besni nad mano. Bila sem v šoku, takšnih besed od njega nisem pričakovala. »Z Evo sva si želeli da bi bila starša skupaj« solze mi začnejo drseti po licu. »Torej njima ponudi Viharja v zameno za to da bosta zopet skupaj. Mene prosiš preveč. Ne bom sodeloval v tej tvoji podli igri!« »Nisem mislila tako…« Proseče se zastrmim v njegove oči, njegov močan prijem me je bolel.

_____________________________________________________________________________
KEVIN

Bil sem razočaran nad njo. Takoj sem dojel da je drugačna kot Eva. Za svoje želje je bila pripravljena iti preko trupel. »Takoj se mi spravi iz pred oči« zasikam, najraje bi ji premazal klofuto. Toda ne, potem se bom spustil na njeno raven! Priznam, v trenutku mi je vzela voljo do jahanja. Itak pa sem hotel zaključiti z ježo. Ni bilo pošteno do drugih, ki so morali plačevati vsakodnevno jahanje jaz pa sem imel zastonj. »Kevin oprosti« je zašepetala po tihem. »Ne opravičuj se neiskreno…« »Tudi ti nisi Evi povedal resnice, bil si neiskren z njo. Sigurno se ti je šlo samo zato da si jo spravil v posteljo« me prekine. Njene besede so me zelo prizadele toda ji tega nisem pokazal. »Evo sem ljubil iz srca. Ti pa ji nisi malo podobna. Hudobna si, nesramna« ji vrnem koš žaljivk. Brez besed se sesede na tla ob potovalke, solze ji tečejo v potokih. »Malo premisli kaj počneš. Mogoče pa boš na koncu ti ta ki bo uničila svojo družino. Ne starša« dodam. Priznam da se mi je zasmilila toda sem moral ostati realen. »Adijo« še dodam in stečem stran od njej. Nikoli več je nisem želel videti.se nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
21. januar 2017
hvalabogu da ji je povedu kar ji gre. upam da jo bo pamet srečala haha
neeeeext!
21. januar 2017
u198831
u198831
Neeeeeeeeeeeeext
21. januar 2017
u220176
u220176
Neextttt
21. januar 2017
Next
21. januar 2017
u215817
u215817
Joooj Next
21. januar 2017
Neeeeeeext, ok to je pa mal nesramen blo. Sej je ona obljubila Evi, da ju bo spravla skupi.... upam, d se bosta kmal pobotala
21. januar 2017
Pa res perfektno pišeš!!!
21. januar 2017
Next
22. januar 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani