u231814
u231814
1. Del (posvečeno _APOKALIPSA_)

Bil je začetek decembra in čutiti je bilo nemir. Tisto radost v ljudeh, ki si jo nekateri sposobni pokazati samo v decembru pa še to jih moraš dobesedno potisniti v to. Lučke so krasile trg in osvetljevale še tako temne kotičke ulic, ki jih drugače niti sonce ne uspe najti. In v vsem tem vrvežu je bila prisotna tudi Carrie, ki se je s polno vrečko navlake, kakor je sama rada omenila po telefonu prebijala proti bloku v katerem je živela. Pa to ni bil sploh problem ampak jo je najbolj ubijala misel a vse tiste stopnice, ki jo čakajo, ker prekleto dvigalov pač spet ne dela. Klela je hišnika in vse ostale vsakič, ko je morala gor in dol. Bila je že blizu vrat in pospešila je korak a ker ji ponavadi ne gre vse kakor si zamisli tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Mimo je nje je pritekel neki ovčar in se z povodcem ujel v njene noge in je padla s tisto vrečko in torbico na hladen beton. >>Sranje!<< je zakričala in pritegnila pozornost ljudi, ki so jo le začudeno pogledali. In ko so jo tako opazovali jih je v mislih poslala na vse mogoče lokacije ki se začnejo s črko ''P''. >>Da bi se kdo prestavil in mi pomagal bi bil pa že čudež...<< je bentila. Počasi se je pobrala in nekdo jo je prijel pod komolec in jo vprašal >>Ste v redu gospodična?<<. Le nemo je prikimala, ker je tisti trenutek ostala brez besed. Podal ji je vrečko in medtem, ko je ona v glavi premlevala kako se mu naj zahvali je on že izginil. Počutila se je bolje in tudi stopnice se niso več zdele tako katastrofalne. A ta sreča je bila samo navidezna...
01. marec 2018
u232059
u232059
king is back
01. marec 2018
u232059
u232059
Next Next
01. marec 2018
Next
01. marec 2018
u231814
u231814
2. Del

Carrie je zadihana zaprla vrata stanovanja in odložila stvari na kuhinjski pult. Pristavila je vodo za čaj in se zleknila na kavč ter malo prestavljala programe po televiziji. Nič posebnega je ni pritegnilo in je ugasnila ter se vstala in se napotila, da bi ugasnila vodo, ki je počasi vrela ko je zaslišala pisk. Prihajal je iz računalnika, ki ga je imela na mizi a ga je ignorirala, ker jo je v tistem trenutku čaj mikal bolj kot vse druge bedarije tega sveta.
Zadišalo je po jagodi, ko se je s skodelico sprehajala po stanovanju in vmes čez okno opazovala vrvež pod njim. Ljudje so kot mravlje hodili vsak v svojo smer, vsak z svojo zgodbo in mislimi. Carrie jih je rada opazovala in si zamišljala kaj je v njihovih glavah. Neka mama je lovila svoja otroka, ki sta ji ušla in Carrie je ta prizor strašno zabaval. A kmalu je zopet zapiskalo in kar malo jezno se je premaknila do laptopa in se usedla. In prizor na ekranu jo je šokiral… besede ki pa so bile napisane je brala znova in znova…

CARRIE
VEM KDO SI, ŽE NEKAJ ČASA TE OPAZUJEM IN ZDAJ JE PRIŠEL ČAS, DA SE MALO POIGRAM S TABO IN S TVOJIM ŽIVLJENJEM. NE SPRAŠUJ SE ZAKAJ, KER NIMA SMISLA. PAČ UŽIVAM V TEM IN SM NEKE VRSTE CONTROL FREAK S PREVEČ PROSTEGA ČASA.
KMALU SE JAVIM.

Carrie se je po parih minutah glasno zasmejala, saj je vse izgledalo kot nekakšna fora, ki pa jo je kmalu prekinil nov pisk in novo sporočilo…
04. marec 2018
u232059
u232059
omggg Next Next
04. marec 2018
u232620
u232620
Next
04. marec 2018
u231814
u231814
3. Del

In pisalo je:

NE DRZNI SE MI SMEJATI IN NITI ZA SEKUNDO NE POMISLI, DA JE TOLE NAVADNA ŠALA. VIDIM TE ZDAJLE, VIDEL SEM TE POD BLOKOM, KAKO SI PADLA...ŽAL NE VIDIM KAKO RAZMIŠLJAŠ, TODA TUDI TO BOVA UREDILA, KER BOŠ ODSLEJ VSE DELALA TAKO KOT BOM ZAHTEVAL.

KMALU SE SPET OGLASIM.

Carrie je zaprla računalnik in se odpravila proti kopalnici. Rabila je tuš, da malo prežene vse te misli, ki so ji rojile po glavi. >>Le kdo je?<< se je spraševala medtem, ko je s sebe dajala oblačila in vmes izbirala, kateri šampon bi uporabila. Začuda je vse skupaj ni preveč vznemirilo, saj je v mislih še vedno imela dvom, da je karkoli sploh res. Zdaj gola in s šamponom, ki je imel vonj mangovega olja je stopila pod tuš in se prepustila vroči vodi, ki se je dotaknila njene kože ter prebudila vse mogoče občutke. Tako je za nekaj časa pozabila na ves svet in težave, ki so jo čakale...
04. marec 2018
u232620
u232620
Next
04. marec 2018
u232059
u232059
Next Next
04. marec 2018
u231814
u231814
4. Del

Medtem, ko si je ovita v brisačo sušila lase ni slišala, kaj se je dogajalo v sosednji sobi a nekakšen čuden občutek jo je prisilil, da je ugasnila fen in odprla vrata kopalnice. Na mizi je zagledala paket in se je takoj zapodila proti hodniku, da bi morda videla tistega, ki ji je to prinesel. In ni trajalo dolgo, ko ga je zagledala ter ga dve nadstropji nižje tudi ujela in zgrabila za roko.>>No ja tudi hoja po stopnicah se kdaj izplača<< si je mislila medtem, ko je še vedno zavita le v brisačo držala neznanca.

>>Kaj se greš?!<< je vprašala a ji ni odgovoril in zato, ga je srepeče pogledala in znova zakričala: >>Kaj za vraga se greš?! In kako si upaš kar vstopati v tuja stanovanja?<< Takrat pa je odgovoril:>>Žal mi je, ampak dobil sem sporočilo v katerem je bilo navodilo, da vam dostavim ta paket. Tudi meni, ga je nekdo prinesel v stanovanje. Prosim spustite me, da me pusti na miru!<< Solze so mu začele teči po licih ona pa ga je spustila in se brez besed vrnila v stanovanje. Zaloputnila je vrata in se usedla ter premlevala situacijo. Zmotil jo je šele pogled na paket, ki jo je še vedno čakal na mizi.

Vstala je in ga počasi odprla. Notri je bilo nekaj lepo zavito, zraven pa je bilo sporočilo.

BILA SI TAKO LEPA POD TUŠEM IN MISLIM, DA SE TI BO TOLE LEPO PODALO. OBLECI SI!

Jezno je raztrgala papir in v rokah je imela temno modro spodnje perilo. Modrček in hlačke so imele celo njeni začetnici in z grozo se je sesedla. Ni mogla verjeti in razumeti kaj se dogaja a je vseeno oblekla podarjeno. Drugega ji tako ni preostalo. Nalila si je še čaja in se usedla pred računalnik. Počutila se je kot marioneta in ta občutek jo je navdajal s strahom, ki pa se je kmalu le še povečal...
05. marec 2018
u232059
u232059
to je zaaakon reees
Next Next Next
05. marec 2018
u231814
u231814
5. Del

S težkim srcem je odprla laptop in malo brskala po straneh, da bi se zamotila. Občutek, da jo nekdo veš čas opazuje ni bil nič kaj prijeten in tudi čaj, ki ga je počasi srkala je ni kaj dosti pomiril. Odločila se je, da bo pogledala film, saj se je bližal večer in kaj bolj pametnega tako ni imela za početi. Prestavila se je v posteljo in zagnala film. Ni minilo dolgo in jo je pobralo, film pa se je vrtel dalje še pozno v noč.

Ura je bila 10, ko se je Carrie prebudila in planila pokonci, toda nekaj ni bilo v redu. >>Kje sem?<< se je vprašala in začudeno gledala okoli sebe. Bela posteljnina, ki jo je obdajala je nebeško dišala in zakrivala veliko posteljo. Nasproti nje je stal velik kamin, nad njim pa velika LCD televizija. Vstala je in se odpravila do vrat, toda bila so zaklenjena, zato je stopila do okna kjer je ugledala lično urejen vrtiček, z lepo urejeno živo mejo in polno pisanih cvetov. Kar ni se mogla načuditi temu pogledu, a nato je s kotičkom očesa ugledala veliko moderno omaro, ki je stala na nasprotni strani in jo s svojim razkošjem kar vabila, da jo odpre.

Razprle so se ji zenice, ko je gledala vse tiste obleke, čevlje, majčke, torbice in vse mogoče reči, ki si jih vsaka ženska lahko le želi imeti v svoji omari. Ker je še vedno bila le v spodnjem perilu je izbrala obleko svetlo modre barve, ki ji je segala do kolen in lepo poudarila njeno lepo postavo. Izbrala je še čevlje s petko, ki so bili enake barve in tisti moment se je počutila kakor princeska. Ulegla se je si vzela palačinke, ki so jo čakale na mizici zraven postelje in prižgala TV. Vsaj za nekaj časa je pozabila na dan poprej in preprosto uživala v trenutku.
06. marec 2018
u232059
u232059
Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next
07. marec 2018
u231814
u231814
6. Del

Preživela je krasen dan in zvečer pozno zaspala. Od obleke se sploh ni ločila in z mislijo na to kaj bo oblekla jutri je zaspala. A ko se je zbudila je ta misel hitro splavala po vodi. Kar ni mogla verjeti, toda spet je bila v svoji postelji in v svojem stanovanju. >>So bile vse to le sanje?<< se je vprašala a ko je na sebi uzrla obleko jo je kar streslo. Nekdo se prav zares igra z njo. Todaj zakaj ravno z njo in kako dolgo še?

Vstala je in pogledala skozi okno. Bele snežinke so počasi letele z neba, ona pa se je odločila, da si bo naredila kavo in šla po rogljičke. preoblekla se je v toplejša oblačila in se odpravila, ter vrata 2x zaklenila. Ko je tako hodila navzdol, je spodaj zaslišala vrvež in pospešila je korak. Ko je prišla do vznožja je tam mrgolelo policistov in raznega osebja. Nek policist je pristopil k njej in vprašala ga je kaj se dogaja. >>Nekdo je prijavil truplo v vašem dvigalu<< ji je povedal. >>Kaaaaaj?!<< je vzkliknila Carrie in od šoka se je sesedla na stopnice. Policist jo je vseeno prosil, če bi stopila do trupla in morda povedala kdo je. Prikimala je in se z njim odpravila do črne vrečke kamor so forenziki dali truplo da bi ga zaščitili. Odprli so jo in Carrie je ostala odprtih oči. Bil je on! Prav tisti, ki ji je v stanovanje prinesel paket in zdaj je mrtev.

Zdaj jo je zares postalo strah in odločila se je, da bo policistu povedala vse o dogodkih v zadnjih dneh. To mu je omenila in stopila sta nekam na samo kjer mu je vse razložila on pa si je vsako podrobnost skrbno zabeležil. >> Gospodična, čeprav vse tole meji že na film bomo vseeno preverili. Prosil bi vas, če nas pospremite do vašega stanovanja, da poberemo računalnik in ostale dokaze. To je tudi storila in preden so odšli se je policist obrnil in jo vprašal: >>Gospodična, glede moškega spodaj...ste ga poznali?<< In zlagala se je ter odgovorila negativno. >>Zaklenite za sabo in če boste kaj rabili sem vam na mizi pustil podatke<< je še dejal in se odpravil. Carrie je v vsem tem vrvežu pozabila jesti a k sreči je bil hladilnik dokaj poln zato si je pripravila kosmiče in se usedla pred TV. Po glavi so ji švigale grozne misli in vedela je, da je v nevarnosti toda kakšni? Tega odgovora si ni znala razložiti.
08. marec 2018
u232059
u232059
Next Next fuuuuul zanimiv
08. marec 2018
u231814
u231814
7. Del

Moškega si ni mogla izbiti iz glave a vseeno se je nekako najedla in se nato odločila, da odide na kratek sprehod. Oblekla se je in vrata 2x zaklenila. Na poti dol je poskušala pregnati vse grozne misli, toda ni ji uspevalo. Bila je tako zamišljena, da ni opazila moškega, ki je šel mimo nje in se je samo brez postanka bližala vhodnim vratom. Kmalu je na obrazu začutila piš vetra, ki ji je še kako prijal. Sprehodila se je do bližnjega parka in se usedla na eno izmed klopc. Opazovala je otroke, ki so uživali v snegu, ki se je tačaš nabral in se vsaj malo nasmehnila. Toda ne za dolgo.

Mimo je pritekel nekdo s kapuco prek oči in na klopco dobesedno vrgel škatlo ter še z večjo hitrostjo stekel naprej. Kmalu ga ni bilo več videti in tudi, če bi poskušala ga nebi ujela. Odločila se je, da bo paket odprla, ko pride domov. Niti je ni pretirano pretreslo saj je zdaj že bila vajena vseh presenečenj. Vsaj tako se ji je zdelo. Začelo je piskati in morala je odpreti škatlo saj je postajalo vse glasnejše. In notri je bil njen računalnik! Kar ni mogla verjeti svojim očem in spet ji je v glavo butnilo ogromno vprašanj. A kmalu je dobila odgovor.

Odprla je ekran in kliknila na ikono, ki je utripala na sredini.

NIKOLI VEČ ME NE IGNORIRAJ !

Je pisalo nato pa se je odprl video prenos. In videla je svoje stanovanje! Nekdo je hodil po njenem stanovanju in ji to zdaj celo snemal. >>Toda, kako je to mogoče?<< je zajecljala... >>Vse je mogoče, če se jaz tako odločim. To bi lahko že ugotovila. Tudi to, da si šla policistu izdati vse stvari ni bila pametna ideja. Je moj dober prijatelj in mi je naredil to majceno uslugo.<<

Ostala je brez besed in samo gledala v ekran...>>A si ti zdaj v mojem stanovanju?<< je tiho vprašala. Pritrdil ji je in dejal: >>Kmalu ti bo vse jasno draga Carrie in boš razumela, oziroma vsaj probala boš lahko. In zapomni si, ne izzivaj me več, ker bo umrl še kdo. Tega si pa verjetno ne želiš. Kajne?<< S solzami v očeh je prikimala in video klic se je zaprl. Odložila je računalnik in se zazrla v daljavo. Kaj bi dala, da bi ji lahko kdo pomagal...
08. marec 2018
u232059
u232059
neeeeeeeext
08. marec 2018
Zanimiva zgodba!
Impressive (;;
Nextt
11. marec 2018
Jaz tak obožujem tole!

Next
12. marec 2018
u231814
u231814
8. Del

In pomoč je kmalu prispela. Ko je tako sedela na klopci in razmišljala kaj naj stori jo je poklical njen bivši fant iz faksa in jo povabil na kosilo. Rada je privolila in kmalu sta se dobila v prijetnem lokalu, kjer je mrgolelo ljudi. Nekako ga je bilo lepo videt in ko jo je vprašal kako je mu je kot strela iz jasnega začela razlagati vse kaj se ji dogaja. Samo gledal jo je, prav tako tudi natakar, ki je prišel po naročilo in se nato kar usedel zraven in vlekel na ušesa. >>Daniel, spravi se sem!<< se je nekdo zadrl in šele takrat ga je Carrie opazila. Kar zmrazilo jo je, ko je ujela njegov pogled a se ji je nato nasmehnil in odšel. Mark je nekaj časa razmišljal in jo vprašal, kako ji naj pomaga. Pa ni znala odgovoriti, zato sta raje naročila in se nato smejala vsem dogodivščinam, ki sta jih včasih preživela skupaj. Pozno popoldne je bilo, ko sta se objela: >>Hvala ti Mark, res sem rabila tole<< on pa je odvrnil:>> Z veseljem in veš...še vedno te imam rad<<. Zardela je in se le stežka poslovila. Odpravila se je domov in večer prreživela ob mehiški hrani in televiziji. Mark pa je tačas gledal v oči, tiste, ki jih je Carrie že poznala...
12. marec 2018
Next
12. marec 2018
u232059
u232059
Next
12. marec 2018
Next
12. marec 2018
u231814
u231814
9. Del

Mark je gledal v Danielove oči, ki so srepo zrle vanj. Pred seboj je imel popolnoma drugo osebo, ko nekaj ur prej. >>Danes ni tvoj srečni dan.<< Je dejal Daniel in mu pribil močan udarec v trebuh in nato še enega, da Je Mark komaj prišel do sape. >>Carrie se očitno ne zaveda, da se z njim ni za igrati in sedaj je končala tvoje življenje!<< mu je dejal in Mark je le nemočno opazoval, kako je Daniel z mize pobral nož in si ga ogledoval.>>Kje bova začela in kateri del tebe bi poslala tvoji dragi Carrie, da bo dojela in se nehala zajebavati?<<. >>Prasec!<< je Mark zakričal a dobil hitro nov udarec po levem licu.>>A bi ji poslala tvoj jezik, ker vidim, da si kar precej glasen?<< se mu je posmehljivo zasmejal in ga za lase potegnil nazaj. Nož mu je pritisnil na vrat >>Ali pa morda kar lonček krvi, ki ga damo v bombico, da ji malo polepšamo jutrišnji dan<< je dodal in se umaknil. Mark ga je le opazoval, medtem pa je Daniel vzel roke telefon >>30 sekund imaš, da se posloviš!<< in začel snemati.

Sekunde so hitro minile in odložil je telefon ter zopet vzel nož. Stopil je do njega in ga zabodel. Nož je zaril globoko vanj in ga obrnil, Marku pa so se obrnile oči in skozi usta mu je pritekla kri. Daniel je potegnil nož ven in znova in znova ponavljal zabadanje. Bilo je konec, Mark je bil mrtev... bil je ubit oz. ne bil je zaklan do smrti. Daniel je obrisal nož in ga odvrgel v kislino Marka pa polil z bencinom in med potjo ven vrgel šibico. Zagorelo je in končana je bila Markova zgodba. Umrl je nič kriv, a življenja ga je stalo to, da je vedel preveč. Carrie, ki je medtem mirno spala pa je brnenje telefona odzvanjalo še dolgo v noč...
12. marec 2018
u232059
u232059

neeeeeeeext
12. marec 2018
u231814
u231814
10. Del

Carrie se je prebudila in bila je vidno utrujena. Celo noč se je premetavala in konkretno skuštrana je vstala in se odpravila v kopalnico. Tuš jo je vedno prebudil zato ni oklevala in je odvrgla vse s sebe in stopila pod curek vode, ki je prej skuštrane lase v hipu poravnal v ravne linije. Bila je lepa, njeni rjavi lasje so ji padali po ramenih, pogled pa je vedno znal očarati. Res je uživala pod tušem in segla je po šamponu. Odprla ga je in si ga želela nanesti a je namesto tega glasno zakričala. Tuš in njo je prekrila rdeča snov, imela jo je v laseh, po rokah in celem telesu. Bila je kri in zgrabila jo je panika. Histerično je s sebe spirala rdečo kri, ki kar ni hotela izginiti. Kar nekaj minut otresanja, kričanja in spiranja je šlo preden je stopila ven in se pogledala v ogledalo.

Jokala je. Solze so ji rosile lica in v laseh je še vedno imela rdeče odtenke. Gabilo se ji je in bila je tako nemočna, da je kar stala in se gola gledala v ogledalo. Solze pa kar niso prenehale teči. Čutila je, da nekaj ni v redu in vedela, da tisti...resno misli. Še tega kako mu ime ni vedela in morala je izvedeti!

Nase je vrgla, kar je pač našla in zgrabila telefon in laptop ter ju dala na mizo. Na hitro si je pripravila kavo in se usedla. Prižgala je telefon in videla, da ji je Mark poslal sporočilo. >>Vsaj nekaj lepega<< si je mislila in zagnala video... >>Neeeeeeee!!!<< se je zaslišalo in padla je na kolena. Solze so zdaj še močneje tekle in padale na ekran telefona, kjer se je odvijal posnetek. Carrie se je tresla in šepetala njegovo ime...bila je tako žalostna, da je obležala na tleh in znova ter znova vrtela posnetek. >>Kaj sem ti naredilaaaa Mark, kako je to mogočeee?<<

In na posnetku je bila Carrie, ki je z nožem v rokah zabadala svojo nekdanjo ljubezen in ga na koncu tudi ubila. >>Ubila sem ga...<< je hlipalaa. >>Ubilaaaa sem gaaaa!!!<< je kričoč ležala na tleh in se premetavala po tleh. >>Kaj se dogaja, kdo siiii?<< se je drla in nadaljevala >>Kdo si jebemti!!! Kaj si mi naredil, da sem to storila?!<< A odgovora ni bilo, solz pa tudi ne več. Vstala je odšla do pulta in vzela nož. >>Končala bom to!!!<< je zakričala in zarezala. Omedlela je in padla, kri pa je tekla...tokrat je bila njena.
12. marec 2018
u232059
u232059
neeeeeext
12. marec 2018
u231814
u231814
11. Del

Slišal se je zvok siren, ki je postajal vse glasnejši. Carrie je bledela in napol zavedna šepetala njegovo ime, Njene ustnice so se premikale, srce je še bilo, a časa ni bilo več veliko. Čas je prehitro tekel, kri prav tako... bila je na koncu in zbrala še zadnje moči. Solze so ji pritekle iz oči in oblita v svojo kri je na tleh le neslišno dejala: >>Zmagala sem.<< Nato pa so oči postale steklene, tisti žar v njih, ki ga je nosila v njih dolgo vrsto let je bil zdaj le še bled spomin. Ležala je tam, predana smrti, ker drugega izhoda ni bilo, ni bilo moči, da bi se borila, da bi še koga ogrozila...Mark je bil kaplja čez rob, bil je njena ljubezen, ki jo je tajila dolga leta po koncu študija in dan z njim je vse to prebudil, počutila se je varno in srečno...kljub vsemu.

Sirene so odzvanjale pod blokom a njeno srce je umrlo, čustveno in pa življensko in ta dva udarca ni mogla preživeti, kdo bi pa ju? Reševalci so hiteli navzgor, v njenem stanovanju pa so prej tišino zdaj ubijale vse tiste glasne sirene. Poklical jih je on, kdo pa drug. Videl jo je, kaj je naredila in plan mu je v trenutku propadel. Poklical je Daniela, ki se je takoj odzval. >>Izpusti fanta...pretiraval sem in ni bilo vredno. Ves ta trud je bil zaman<< je razočarano dejal in Daniel je spečega Marka odnesel v avto ter ga odpeljal domov. Fant je ves čas spal in ni imel pojma kaj se dogaja. Zavzdihnil je, reševalci pa so medtem prihiteli do Carrie in jo oživljali.

Izgubila je veliko krvi in tudi utripa ni bilo več. Oči, ki so prej polne solza izražale bolečino so zdaj gledale v strop in bile daleč stran, A on tega ni vedel, vsaj tega ni mogel vedeti saj je samo človek. Sedel je in opazoval dogajanje v sobi in razmišljal. A kmalu so se tudi reševalci predali in ji pokrili oči ter zapisali čas smrti ter jo pokrili in počasi odnesli. Stanovanje je bilo prazno on pa je zdaj jezno zaklel in vrgel skodelico, ki jo je imel na mizi v steno, da se je razletela na tisoče koščkov. >>Zmagala je, prav zares je zmagala! Smrti ne morem premagati<<

>>Ti ne, jaz pa jo lahko!<< je za seboj zaslišal glas in se presenečeno ozrl...
15. marec 2018
u232059
u232059
neeeeeeeeextt
15. marec 2018
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani