u84435
u84435
Hojla!
Vem,da je že teh zgodbic ogormno,ampak sem se vseeno odločila,da napišem še eno. Govori o 11 let stari Jessici Thomson. Za prijatelje tudi Jess. Jessicina starša sta ločena,živi pri mami. Ampak čez vikende vedno obišče očka. Starša sta se ločila,ko je bila Jess stara dve leti. Mama je Emma,očka pa Robbert. Ima tudi dve leti starejšo sestro-Alice. No,Alice enostanvo mora Jess vedno zafrkavati. Ampak mladi Jess se niti sanja ne,da ima moči,ki jih nima noben od njenih sošolcev... No,še nekaj;Alice očka sovraži. Ko sta se z mamo razšla je imela 4 leta in meni,da je vsea kriv očka.
Jess:
[img]https://i1.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/-1/lens18919113_1322622218Gifts_for_11-12_year_old_[/img]
Alice:Mama:Očka:Next?

Boš bral/a?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

14. november 2012
u27410
u27410
zveni zanimivo
15. november 2012
next
16. november 2012
u84435
u84435
Hala!
________________________________________________________________________
Jess je sedela na okenski polici v svoji sobi. Opazovala je otrooke,ki so se igrali na ulici. Bile so poletne počitnice,natančneje 30.julij. Jessica je bila kljub lepemu vremenu doma. Nihče se ni ukvarjal z njo... Poletne počitnice je drugače preživljala pri očku,ampak je bil nekje službeno. Ampak on se je vedno ukvarjal z njo... Šla sta v kino,na bazen... Ravno se je spominjala kako sta se imela zadnjič cool na bazenu,ko je slišala vhodna vrata,ki so se odprla. Glasen pozdra,hitri koraki po stopnicah. Klasika. Alice je prišla domov. In ni mogla v svojo sobo. Ne! Prišla je v jessino sobo,da bi jo morila. "Hej,Čudakinja!"je vzkliknila. Ker se je Alice ime Jessica zdelo dolgočasno,je svojo sestro vedno klicala Čudakinja.Enkrat jo je Jess prosila naj je ne kliče tako. Pa je Alice vprašala če naj jo kliče Pudelj. Zaradi skodranih las,ki ji jihe je Alice zelo zavidala namreč. Potem jo je še naprej klicala Čudakinja. "Bi mi že dala mir!?"je sedaj zakričala Jess. "Opa,pomiri se Čudakinja. Imaš PMS,ali kaj?"je rekla Alice. "Pa daj mi že mir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"zakriči Jess na vso grlo. Vse svoje misli je vložila v to,da bi Alice nevidna sila z vso močjo porinila v steno. In res! Alice je z vso močjo prieltela v zid in se sesedla na tla. "Kako ti je pa to uspelo? Čarovnica si!"je prestrašeno zakričala Alice. In potem je na okenski poliic pristala sova. "Zagotovo si dobila pismo iz Bradavičarke,Čudakinja,"jo je zbodla Alice. Sova je imela na nogo pripeto pismo...
Next?
16. november 2012
next
16. november 2012
u84435
u84435
Hvala!
**************************************************************************************************
Jess ji je odpela pismo. In ga prebrala.
Jessica Thomson
Vzhodna ulica 5
Njavečja soba 2 nadstropje
London

Spoštovana gdč. Jessica Thomson!
Sporočamo Vam,da smo Vas sprejeli na Bradavičarko,akademijo za čarovnike in čarovnice. Vaša sova mora priti do 31. julija. Takrat bo prišel nekdo,ki bo Vaši mami vse razložil. Prrilagam seznam potrebščin.
Poleg tega letos učenci 1. letnika smejo prinesti svoje metle.
Lep pozdrav,
Minereva McHudurra,namestnica ravnatelja.
Priložen je bil obsežen seznam šolskih potrebščin. "Kaj imaš to?"je vpila Alice,ki si je nekoliko opomogla od prej. Končno ji je uspelo izpuliti pismo. "Sem rekla! Čudakinja,čarovnica si! To sem že od nekdaj vedela,"je rekla Alice. Takrat je privihrala v sobo mama. "Kja se tukaj dogaja?"je vprašala. Jessica ji je pokazala pismo. Mama je obstala. "OK,bomo videli jutri,"je rekla. In odšla. "Čudakinja je čarovnica,Čudakinja je čarovnica..."je prepevala ALice.
Next?
16. november 2012
Next
17. november 2012
next, ful dobra zgodba!
17. november 2012
u84435
u84435
Hvala!
***************************************************************************************************
Potem je mama poklicala Alice,da bi ji pomagala pripraviti večerjo. Ko je odšla je Jess še enkrat prebrala pismo. In še enkrat. Napisano je bilo z ozko,poševno in predvsem elegantno pisavo. Pismo je bilo na pargamentu. Na vrhu je bil grb Bradavičarske akademije. Izgledal je takole:Jessica je samo strmela v pismo. Verjela je,da je res čarovnica. Tisto,kar s eje prej zgodilo ko jo je Alice zafrkavala... To je bil živ dokaz. Potem jo je mama poklicala na večerjo. Jedle so pico margherito. Ko je Jess pojedla se je šla stuširati nato pa v posteljo. V mislih je zaspala...
Naslednjo jutro se ej zbudila ob devetih. Preoblekla se je,se počesala in stekla v spodnje nadstropje. Mama in Alice sta že zajtrkovali. Pridružila s ejima je. Ko so pojedle,je Jess pomagala mami pospraviti mizo. Okoli enajstih je pozvonilo pri vhodnih vratih. Jess je stekla odpreti. Pred vrati je stala starejša ženska:"Dober dan. Jat sme profeorica Minereva McHudurra,ti si zagotovo Jessica,"je veselo rekla profesorica.
Next?
17. november 2012
next
17. november 2012
u84435
u84435
Hvala!
***************************************************************************************************
"Emmm,ja,"je rekla Jessica. Nato je profesorico spustila v hišo. Odpeljala jo je dnevno sobo,kje sta mami in Alice že čakali. Mama s eje predstavila,potme pa je profesorica sedla. Jess je opazila,da je njena drža strogo ravna. Poleg ega je bila oblečena vsa v črno,Alice,ki ima rada žive barve zagotovo njen stil ni bil ravno všeč. "No,včeraj si dobila sovo iz Bradavičarke. Tukaj sme,da vam vse razložim. Jessica je čarovnica. To ima po očetovi strani. Zadnji,ki je po očetovi strani bil čaronik ali čarovnica je bila tvoj oče Jessica. On je vedel,da si ti čarovnica,Alice pa ne. Jessice zaradi tega ni žele vznemirjati,zato ji ni povedal nič o njej. Ampak Jessica je sedaj star 11 let. In sedaj je čas,d apride na Bradavičarko. Danes popoldan pride po njo oče,da hgresta skupaj na Prečno ulico kupiti potrebne šolske potrebščine,"je razložila profesorica. "Gospa, McPrdurra ,kajne? Lahko dokažete,da ste res čarovnica?"je zanimalo Alice. Jess bi ji najraje prisolila klofuto. Kako si drzne. "Ni problema,"je rekla profesorica in se nasmehnial. N aplano je potegnila svoj opalico in zamahnila z njo.Stara vaza Jessine babice po mamini strani je poletela po dnevni sobi,naredial eleganten krog in se vrnila an svoje mesto. "Misli,da bo to dovolj,"je rekla profesorica. Vljudno se je poslovila in odšla.
Ob treh je po Jess prišel očka. Skupaj sta se odpeljala do neke gostilene Počni kotel. Vstopial sta. Oče je z palico tam potrkal po neki opeki inodprl s ejima je obok v živahno ulico. Ko sta vstopila,sa je obok za njima zaprl. Oče jo je odpeljal do bele stavbe,vse iz marmorja. "Jess,tole je Gringott-čaroniška banka. Vanjo greva. Seveda ti bom šolske potrebščine kupil jaz,ampakmorava dvigniti denar. Poleg tega imaš tukaj ti svoj sef-toja prababica je lani umrla in ti zapustila svoj sef. Šla boa dvigniti še nekaj denarja zate,da boš imela za sladkarije na Bradavičarki in podobno. Čarovniki pozanamo gulde,srpce in friče. Pa saj ni zapleteno. Pojdiva sedaj,"je rekel oče. Vstopila sta v Gringott. Za pulti so sedel goblini. Eden je stopil do njiju. Oče je povedal,da bi rada prišal do sefa. Goblin ju je odpeljal do nekakšnega vozička. Usedli s se vanj in se z vso močjo odepljali v podzemlje Gringotta. Jess je bilo pra strah. Ustavili so s epred očetovim sefom. oče je dal goblinu ključ. Vau,Jessicin oče je bil resničnoboga! Oče si je nbapolnil mošnjiček,potme pa so se odpeljali še do Jessicinega sefa. Jess je dala goblinu ključ. O Bog! V sefu je bilo še več denarja kot v očetovem. In tudi drugih dragocenosti. Jess si je napolnial mošnjiček. Ko so zaklenili vrata sefa,ji je goblin ključ pomanjšal v velikost obeska in ji ga dalk na verižico.Ko sta z očetom ptrišla iz Gringotta sta šla najprej v trgovino,kjer bo Jess dobila oblačila za šolo. Prodajalka ji je vzela mere za plašče,krila in srajce. Povedala ji je,da bo kravato dobila ko bo izvedela v katerem domu je. Ko je Jessica čakala,da dobi plašč je nzagledal neznano dekle. "Hojla! Jza sme Lizzie! Pa ti?"se ji je predstavilo dekle.
Lizzie:"Hojla! Jaz sme Jessica. Lahko tudi Jess,"se ej predstavila Jess. "Bi skupaj nakupovali? tudi jaz grem 1. letnik Bradavičarke?"je rekla Lizzie. Ko sta dobili oblačila sta se akupja z očetoma odpravili v ostale trgovine. Očeta sta se dobro ujela. V trgovini z metlami sta si obe kupili najboljšo metlo;ognjeno strelo. Potem so šli še v ostale trgovine. Kos o prispeli v trgovino z palicami sta morali Jess in Lizzie vsako palico probati in z njo zamahniti. Če so se prikazale iskrice je bila palica prava. Njaprej je bila na vrsti Lizzie. Že po 15 minutah je našla pravo palico. Črni bor,2 cm,jedro-zmajeve luske. Nato je bila na vrsti Jess. Ona je rabial kar celo uro,da je našla prao palico. Bukev,28 cm,jedr-dlaka srebrnega samoroga. Ko so kupili palice so šli še naprej po nakupih. Nazadnje so šli v trgovino z živalmi. Vsaka si je lahko izbrala eno žival. Ampak se nista morali odločiti. Zato sta obe dobili sovo in mačko. Sovo,da si bosta lahko pisali. Jess je dobila mačko Blacky,in sovo Snowy.
Blacky:Snowy:Čisto na koncu so šli še na sladoled.
Next?
17. november 2012
u84435
u84435
OK,ta next je malo daljši...
17. november 2012
next
17. november 2012
next!
17. november 2012
u84435
u84435
Hvala!
******************************************************************************************************
Minevali so dnevi. Jess si je pisala z Lizzie in postali sta najboljši prijateljici. Jess je večino počitnic preživela doma,ob ranju knjig. Ali pa se je igrala z Blacky. In potem je prišel tisti dan-1. september. Starša sta se dogovorila,da bo Jess na King Cross peljala mami. Jessica sde je zbudila že ob sedmih,saj je imela ob desetih že vlak. Oblekla se ej v kavbojke,majico in allstarke. Preverila je,če ima vse v potovalnem zaboju. Nato si je pripravil šolsko uniformo,ki si jo bo oblekla na vlaku. Najprej je v spodnje nadstropje odnesla zaboj in uniformo. Potem je v eno roko vzela zlato kletko v kateri je bila Snowy,v drugo roko pa je vzela Blacky. Odnesla ju je v spodnje nadstropje. Potem ej šla na zajtrk. Mami je pripravila palačinke. Ko so pojedle je šla Jess v kopalnico. Okoli devetih so se opravile na King Cross. Zaradi zastojov so prišle ob pol desetih. Poslovila se je od mame,tako da jo je objela. Alice je rekla samo 'adijo'. Potem se je odpravila proti stebru med peronom 9 in 10. Z vso močjo je stekla proti njemu,z smbo pa porinila voziček s prtljago. Pojavila se je na nekem peronu. Tam je bil velikanski vlak z napisom EKSPRESNI VLAK ZA BRADAVIČARKO. Njaprej je prtljago odnesla v prostor temu namenjen. Nato se je šla malo razgledati po peronu. "Jess!"je zaslišala znani glas. Obrnila se je. "Lizzie!"je veselo vzkliknila Jess. Stekla je proti njej in jo objela. Pri tme ji je kletka z Snowy skoraj padla,Blacky pa je prestrašeno zamjavkala. Tudi Lizzie je že pospravial svoj potovalni zaboj. V eni roki je imela srebrno kletko z njeno sovo Pinky,v drugi pa njeno oranžno,dve leti stari mačko Kim. "Jess tole so moji bratje. Nimam pa sester,"je rekla Lizzie in pokazala na tri fante. Dva sta bila dvojčka. "Jess tole sta Jacob in Bill,dvojčka. V tretji letnik gresta,"je povedala in pokazala nanju. Bill in Jacob;

"To pa je Edward. V četrti letnik gre,"je povedala Lizzie in pokazala na tretjega brata.
Edward:Nato je predstavila še svoje starše. Potem sta si šli poiskati prazen kupe. Vlak se je kmalu odpeljal. Veselo sta se pogoovarjali. Okoli poledneva je prišla starejša ženska,ki je prodajala hrao. Kupili sta si hladen bučni sok,bobke vseh okusov in čokoladne žae. Najprej sta s elotili bobkov. Jess ni dobila nobnega nenavadnega okusa,razen bobka z okusom ušesnega masla. Potem sta se zabavali ob jedi čokoladnih žab,in zbiranju sličic.
Okoli petih sta se preoblekli v uniformo,sja se je vlak počasi ustavljal. Ko so izstopili je je jess zaslišala močen glas:"1. letniki k meni! 1. letniki!" Zagledala je elikanskega moškega;"Živjo punci! Ime mi je Hagrid! No smo vsi? Pa pojdmo,"je rekel Hagrid. 1. letnike je odpeljal do čolnov. Po dva v vsakega. Lizzie in Jess sta bili v istem. Kmalu se je zaslišal 'ooooooo' saj so zagledali Bradavičarko.

Ko so se čolni ustavili so skozi hrastova vrata vstopili v avlo,vso iz marmota. Tam jih je pričakala profesorica McHudurra. Ko se je predstavila je rekla;"No pa pojdimo v Vekliko dvorano na razvrstitev." In za njo so skozi elikanska vrata vstopili v velik oDvorano. Tam so bila 4 omizja.na vsakem je pisalo ime omizja;Gryfondom,Spolzgad,Phipuff in Drzvaan. na čelu pa je stalo zlato učiteljsko omizje. Profesorica je prinesla klobuka Izbiruha.Ko je odpel pesem je sledila razvstitev. Lizzie je prišla v Gryfondom. Jess se je vsa tresla ko je prišla na vrsto. Poveznila si je klobuk.
"Kam naj te dam...?"je zaslišala tihi glas v svoji glavi. "V Spolzgadu bi ti bilo ravvno pravv,"j erekle Izbiruh. 2Ne smao tjane,"je pomislila Jess. "Si prepričana,tam bi ti bilo lepo?" "Ja." "Ptrrav...Potem a...Gryfondom"zadnjo besedo je Izbuiruh zavpil. Gryfondom je bilo ves navdušen,Jess pa se je usedla poleg Lizzie. "Zame se je takoj odločil,da spadam v Gryfondom,pa ti?"je rekla Lizzie. "Resno je razmišljal,da bi me dal v Spolzgad,"je povedala Jess.
18. november 2012
u84435
u84435
Pardon,Bill in Jacob:


18. november 2012
u84435
u84435
Pa Hagrid (neki mi šteka):


18. november 2012
hudo!!
nextam!!
20. november 2012
next
21. november 2012
u84435
u84435
Hvala!
****************************************************************************************************
"Jess! Super,da si prišla v Gryfondom!"se je oglasilo izza mojega hrbta. Vzelo mi je sapo.Bil je....Edward! Smehljal se mi je. Ko sme končno pršla do sape sme se mu nasmehnila. Lizzin brat je bil tako božanski. Edward mi je vrnil nasmeh in se obrnil nazaj k svojim prijateljem. Razvrstitev se je končala in ravnatelj,Dumbledore je vstal.
"No,dobrodošli nazaj na Bradavičarki! Sploh pa prvi letniki. Pred pojedino vas bom malo še dologčasil z starčevskimi govori,ampak tako pač je. Huišnik Filich mi naroči,naj vas opozorim,da s eravnate po šolskih pravilih. Saj veste;ne smete uporabljati prdonikel in tako dalje... Seznam prepovedanih predmetov ima nanovo še smrdečo bombo. Prepovedanih predmetov je sedaj 2342. Pravila si lahko natančneje preberete na vratih hišnikovega kabineta. Te stvari menda ponavljam že 3245. Edino kar vam moram še povedati je,da MORATE biti v svojih domovih do osmoh zvečer,v posteljah pa do enajstih! No to je nanovo. Pa dober tek!"je rekel in ploskinil. Mize so se napolnile s hrano,po kateri so učenci planili. Danes ej petek,torej jutri in pojutrišnjem ni pouka. Sama nisme bila preveč lačna,zato se pojedla smao malo piščančjega zrezka in njoke. Ko smo pojedli,so nas predstavniki domov peljali v naše domove. Pred vhodom v naš dom je stal kip debele gosspe v rožnati obleki. "Da vam bo odprla morate povedati pravo geslo. To se glasi:hanaduala!"je rekel predstavnik in portret se je odmaknil. Odpeljali so nas v sobe. Na dekliškem stopnišču je bilo polno spalnic.Povedali so nam,da bosta v vsaki spalnici dve punci. Z Lizzie sva dobili sobo čisto na vrhu. Bila sem vesela,da sva bili v sobi sami. Oblekli sva se v pižami in šli spati...
Next?
24. november 2012
next!
28. november 2012
u84435
u84435
Hvala!
***************************************************************************************************
Zjutraj me je zbudila budilka. Spomnila sme se,da sem jo nastavila za ob sedmih. "Zbudi se! Lenoba,vstani!"je na vso grlo kričala budilka. "Samo malo še!"sem jo zaspano rotila. "Pa kaj še,dovolj si že spala!"me je budilka zavrnila. Jezno sme jo izklopila in vstala. Oblekla sme se in tudi Lizzie je že bedela. Skupaj sva šli na zajtrk. Zaradi zgodnje ure na zajtrku še ni bilo veliko učencev. Sedli sva za naše omizje. Tudi tokrat je bilo na izbiro veliko jedi. Jaz sem jedla rogljiček in maslo. Po zajtrku sva odšli v sobo. Odločili sva se,da malo čarava. Poiskali sva palici. Lizzie si je izposodila Edwardovo knjigo za uroke za 4. letnik. Hotela je,da vadiva težje uroke. Izbrali sva osnovni priklic. Lizzie ni in ni uspelo. Ampak meni pa je to uspelo prfektno! Lizzie je bila presenečena in ljubosuma. No,malce. Potem pa kar naenkrat....
29. november 2012
next!
pa hitr please!
01. december 2012
u84435
u84435
Hvala! (:
******************************************************************************************************
...se vrata odprejo. Vstopil je Edward. Skoraj sme pozabila dihati. Bil je božansko kot zmeraj. Poslal mi je božanski nasmeh. Potem se je obrnil k Lizzie. "Lizz,mi prosim vrneš knjigo? Z Jess sta verjetno dovolj vadili,"je rekel z žametnim glasom. "Ja,itak Edward. Smao to poglej,kao Jess obvlada osnovni priklic!"je rekla Lizzie in se obrnila k meni . Edward me je navdušeno pogledal. Zardela sem kot kuhan rak. "Accio Edwardova knjiga,"sem zadržano rekla in elegantno zamahnila s palico. Edwardova knjiga je naredila eleganten krog in pristala v mojem naročju. "Izvoli Edward,"sem rekla in mu podala knjigo. Vzel jo je in rekel;"Jess,ti si naraven fenomen!" Še bolj sem zardela. Nato se je še enkrat nasmehnil in odšel. "Moj brat te je očaral! Kot vsa dekelta!"me je obtožila Lizz. Tega nisme mogla zanikati,zato sme samo skomignila z rameni.
01. december 2012
u84435
u84435
Am... Samo nekaj....
Tole je Jess:
Tole pa je Lizzie:
[img]https://i1.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/-1/lens18919113_1322622218Gifts_for_11-12_year_old_[/img]
01. december 2012
next!!
03. december 2012
u84435
u84435
Hvala iza1d!!
***************************************************************************************************
Vikend je hitro minil in kmalu je prišel ponedeljek. Ob pol sedmih me je z glasnim kričanjem prebudila budilka. Kot ponavadi me je zmerjala z lenobo. Udarila sem po njej,da se je izklopila. V brado sem si zamrmrala nekaj glede tega kako si bom enkrat vzela čas in to trapasto budilko dobro predelala s kladivom. Lizz,ki je pravvkar vstala se mi je amo zasmejala. Vrnila sme ji nasmeh in se hitro oblekla. Pograbila sem torbo in z Lizz sva že drvelio na zajtrk. Prejšnji damn smo dobili urnike. Ko sem vase hitro zmetala kosmiče,Lizz pa umešano jajco sva odšli v učilnico za napoje. Kmalu je vstopil profesor Raws.Next?
Se opravičujemza kratek next, se mi mudi.
18. december 2012
next!!
pa hitr pliz
19. december 2012
next
22. december 2012
u84435
u84435
Hvala!!
******************************************************************************************************
Napoje smo imeli skupaj z Spolzgadovci. Hitro sem ugotovila,da nas (Gryfondomovce) Raws sovraži. Lp smo varili svoj prvi napoj se je Raws sprehajal med klopmi. Napoje smo imeli prve dve šolski uri in nisme vedela,če bom zdržala. Minila je šele prva polovide prve šolske ure pa sme imela Rawsa že vrh glave. Ni še prišel do moje klopi,a se ej na vse Gryfondomovce drl. Nato pa je prišel do moje klopi in vstal kot vkopan. Moj napoj je bil namreč popoln. Kot tisti,ki je bl narisan v knjigi in kot tisti,ki ga je zvaril Raws. Meni se to ni zdelo nič posebnega. Saj moraš samo itak slediti navodilom pa je to to. "Gospodična Thomson,svojemu domu si priborila 30 točk. Napoj je prfekten,"je rekel Raws. Vedela sme,da me on nebi kar tako pohvalil,kar j pomenilo,da sme bila več kot prfektna!! Moj napoj je izgledal takole:Napoj sem zaključila in potem pospravila vse svoje stvari. Končala sem pol ure pred zvonenjem,zato sme imela pol ure prosto. Raws nam je dal tudi domačo nalogo. Natančno naj bi opisali napoj,ki smo ga izdelali,napisali recept in podobno. Kar nekaj. Odločila sem se,da bo mpričela delati nalogo. In za čuda mi je uspelo vse narediti do konca ure!! Skupaj Lizz sva se odpravili na uro urokov. Po poti sva se pogovarjali (J-jaz,L-Lizz):
L(stoka)-Kako ti je uspel tako popoln napoj? Moj je bil živo zelen,namesto ožnat. Kakšna trapa sem! Namesto zmajeve sline sem dala zmajevo kri. Potem pa je imel napoj vonj po gnilem listju,namesto po kamilicah!!
J-Lizz,nehaj! Saj j bilo šele prvič. lahko bi bilo slabše.
L-Ampak Jess! Ni fer. Vse ti gre bolje;v osboto osnovni priklic in danes še tole!
J-Ne vem... Zagotovo se bo našel premet v katerem si dobra tudi ti. Poglej;po urokih imamo nego čarobnih živali. Nato je kosilo. Po kosilu imamo dve uri letenja in uro vedeževanja! zagotovo ti bo kaj od tega šlo! Pa saj to sploh niso vsi predmeti. Veš koliko jih še je...
L(se zasmeje)-V čem pa anj bi bila dobra? V letenju? Bodi rajši tiho.
S tem se je pogovor zaključil.
Next?
22. december 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg