u65505
u65505
heloou!!!!!!!!
mate radi grozljivke? no če jih mate je tole pravi kraj za vas
tuki bom pisala eno zgodbiso k ni resnična ampak obstaja knjiga ki je nisem napisala jaz ampak jo bom sm samo pretipkala. so trije deli in bomuse sm napisala če boste le pisal nexte!!!!!

pišm?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

03. januar 2012
u61520
u61520
next
03. januar 2012
next
03. januar 2012
u52428
u52428
next
03. januar 2012
Next--------------->
03. januar 2012
u65505
u65505
tnkju za nexte!!!! pišm kmal k pridm do knjige kr mi jo je sestra ukradla!!!
03. januar 2012
u62731
u62731
Piši piši (:
03. januar 2012
u65505
u65505
jeeeeeeeeej dubla knigo pišm!!!
no najprej še predn pa začnem morm rečt da to ni sam ena knjiga ampak tri oz. trilogija.
no zdej pa lahko začnem:

TRILOGIJA 1
NASLOV: Strašljive igre
Prvi del:
To zimo

1. POGLAVJE

"Znam uporabljati črno magijo," je dejala Maja Močnik. Njen prijatelj Andrej Sluga se je zahihital in dejal:"Fino, napravi, da bom izginil, ker danes popoldne ne bi rad pisal matematike."

Maja se ni nasmehnila."Svojih posebnih moči ne bom trošila s tabo. Raje jih prihranim za Petro." Andrej se je popraskal po kratkih črnih laseh."Petro? Kaj pa je napravila tokrat?"

"Česa tokrat ni napravila!" je zagodrnjala Maja."Vedno se spravlja name. Misli da je popolna!"

"Petra je popolna!" jo je podražil Andrej. "Ona je popoln idiot!" je srdito dejala Maja.
Stali so pred vratijedilnice. Malo dlje na hodniku sta učiteljici stali na lestvah. Trudili sta se, da bi obesili vijolično-zlat transpent z napisom DAJMO, RDEČI JELENI!

V natrpani jedilnici so ropotale klopi, škripali stoli, od opečeno rumenih sten so odmevali glasovi. V zraku je bil čutiti kiselast vonj ribjih palčk in makaronov.

Maja se je dotikala plastičnega rdečega uhana, ki je vedno visel z njenega levega ušesa. Stresla je z glavo in poravnala svojo kratko, črno pričesko. Oči so ji počivale na stopnišču, medtem ko so iskale Petro Ravnik.

"Si lahko misliš?" je prhnila Maja "Petra je dejala Robertu Grahu, da mi je všeč in da bi rada šla z njim na ples za valentinovo. Gnusno, kajne?"
"Ampak tebi Robert je všeč," je vztrajal Andrej. Maja je zavila z očmi. "Res ne razumeš. Ima me za norca. Vsi vejo,da ima Robert rad Petro. Petra je to naredila samo zato, da bi nasmejala Roberta."
06. januar 2012
u65505
u65505
"Prav imaš. Res ne razumem," je dejal Andrej in z dvignjenima palcema pomignil fantoma, ki sta ravno mimo niju vstopala v jedilnico. "Hej - prihranita mi sedež!"

"Petra uživa ko me ponižuje," nadaljuje Maja in še naprej opazuje stopnišče. "Takoje tekmovalna in vedno mara zmagati. Ko sem za svojo seminarsko nalogo izbrala temo Magični uroki skozi zgodovino, lahko le enkrat ugibaš, katero je izbrala Petra."

"Predam se," je odvrnil Andrej. Maja je zaječala:"Magični uroki skozi zgodovino!" je tarnala. "Samo da bo lahko boljša od mene."

Igrala se je z uhanom. To je počela vedno, kadar je bila jezna ali napeta. "Nisem nasilen človek, to veš. Še več,nasilje naravnost sovražim. Ampak najraje bi Petri spraskala kožo z obraza in jo obesila za transparent tam zgoraj."
Andrej se je zarežal:"Ti si nora."

"Mislim, da to ni noro," je vztrajala Maja. "Mislim, da je to edino pravično. Ampak ne skrbi. Ne bom postala nasilna. Namesto tega bom raje uporabila čarovnijo."

"Če je ne prenašaš, kako, da potem preživiš toliko časa z njo?" zanima Andreja."Veš najini starši so zelo dobri prijatelji. Nimam izbire. Vsakokrat, ko se obrnem - HEJ!" Svetel konjski rep se je pozibaval za Petrino glavo, ko se je pojavila na stopnicah.

Maja je pomignila Andreju:"Spokaj! Izgini! Čas je za moj mali umazani urok."

"Ali lahko gledam?" je bil radoveden Andrej. Maja ni odgovorila. Odhitela je po hodniku nasproti Petri. Petra je najvišja punca na srednji šoli. Zaradi tega se je stalno pritoževala:"Stvor sem. Vsi fantje se me bojijo!"

Ampak Maja je vedela, da je Petra resnično rada najvišja, najlepša, najbolj plavolasta, najpametnejša, najbolj zabavna intako naj in naj naprej.

"Si me čakala?" je vprašala Petra. Njena kremno bela lica so bila rožnata in na čelu se se ji svetile kapljice potu. Ob ponedeljkih je imela pred kosilom telovadbo. Maja nimogla zadržati zlobnega nasmeška. "Rada bi ti nekaj pokazala."

"Sestradana sem!" je oznanila Petra, ko se je mimo nje prebijala proti vratom jedilnice. "Kakšne solate strežejo danes?"
06. januar 2012
u65505
u65505
"Ne, počakaj!" Maja je pohitela in ji zaprla pot. "Ne bo trajalo dolgo. N - naučila sem se nekaj trikov."

Petra se je ustaviila. Njene modre oči so motrile Majo. Posmehljivo je dejala:"Zdaj bi mi rada pokazala trike s kartami? Se ti ne zdi to nekoliko preotročje?"

"Naučila sem se nekaj urokov," je rekla Maja."Raziskovala sem za seminarsko nalogo. Med policami v knjižnici sem našla staro zaprašeno knjiggo.Naučila sem se nekaj zares krasnih stvari. I - imam moč, Petra. Ne šalim se."

Petra je položila dlan na Majino čelo."Temperaturo imaš, kajne? Ali te pospremim k zdravniku?" To sovraži, si je mislila Maja. Sovraži idejo, da lahko storim nekaj, česar ona ne zmore. To je čudovito.

Maja je Petro zrinila v jedilnico. Videla je Andreja, kako ju opazuje izza mize na nasprotni strani.

"Ali boš iz klobuka potegnila zajčka ali kaj?" je bila nestrpna Petra. "Nisem ravno navdušena nad triki."

"To niso triki," je odvrnila Maja. "Naučila sem se izrekati uroke in ti mi bojo prinesli najvišjo oceno za mojo seminarsko nalogo."

"Le zakaj se tako ženeš za dobrimi ocenami?" je nergala Petra. "Samo poglej," je Maja potisnila Petro še bliže vrsti za kosilo. "Izberiva nekoga, nekoga, nad katerim lahko izrečem urok."

Obe punci sta se zazrli v nabito polno jedilnico."Kaj pa Marjanca Žerjav?" je predlagala Maja in pokazala ne manjšo, okroglolično, rdečelaso deklico, ki je pravkar odnesla pladenj s kosilom proti blagajni.

Petra je zavila z očmi in zavzdihnila:"Dobro, v redu, Marjanca. Samo opravi že."

Marjanca je plačala kosilo in se s pladnjem v roki napotila proti mizi."Ne odmakni pogleda z nje," je zašepetala Maja in sama pri sebi začela mrmrati čudne besede.
"Amanoo ... keela..."
EEvoooo to je blo prvo poglavje!!!!!!!!!! upam da vm je blo všeč...
A vs zanima kaj se bo zgodil pol?
06. januar 2012
next
06. januar 2012
next
06. januar 2012
u65505
u65505
tenkjuu za nexte ampak jih more bit mal več kr sm doug pisala
06. januar 2012
u65505
u65505
ajdee no šeen al padva nexta!!
07. januar 2012
u52428
u52428
jaaaaaaaa
07. januar 2012
u52428
u52428
next
07. januar 2012
u68115
u68115
next
07. januar 2012
u68291
u68291
next
07. januar 2012
u65505
u65505
HVALA VM ZA NEXTIĆE!! + nextam

2.POGLAVJE

"Kornoo ... apaka ... namonoo...," je šepetala Maja in mahala z rokami. Več otrok je zavpilo, ko je pladenj s kosilom poletel iz Marjančinih rok, naravnost proti stropu, in nato treščil ob tla jedilnice. Posoda se je glasno razletela, hrana pa raztresla okoli Marjančinih nog.

Njena usta so od presenečenja ostala odprta, roke pa je v nemoči dvignila visoko v zrak. "Hahakoo...Bellem...," je šepetaje nadaljevala Maja. Marjanca se je začela vrteti. Sprva počasi, še vedno z rokami visoko v zraku. Nato pa je vedno hitreje, tako da je stopala po razrtreseni hrani.

"Naomoč - kdor koli!" je zavreščala Marjanca. Njen obraz se je spačil od groze in lasje so plapolali okoli nje, ko se je vrtela."Prosim - na pomoč!" Ob glasnem kričanju je priletela v zid, njeno telo se je sesedlo na tla in ni se več zganila.

Maja je je obrnila, da bi ujela izraz presenečenja na Petrinem obrazu. Petra je prebledela in kazalo je, da ji bodo izskočile oči. Piskajoče in hitro je dihala ter krčevito stiskala pesti.

"Ti - ti!" Njene oči so bolščale v Majo. "Kako...?" Petra ničakala na odgovor, ampak je zakričala:"Ti si čarovnica!" Sunkovito se je obrnila in stekla iz prostora. V jedilnici je zavladala mrtvaška tišina. Maja je lahko slišala korake, kako odmevajo, ko se je Petra med tekom oddaljevala po hodniku.

Drugi so obkrožili Marjanco in ji pomagali na noge, ta pa je samo zmajevala z glavo, trepetala z očmi in bila videti popolnoma osupla in zmedena. Maja ni mogla zadržati svojega zmagoslavnega nasmeška, ko je razmišljala o Petrinem odzivu na njeno dejanje.

Po končanem pouku se je Maja odpravila domov. Jutranja snežna ploha je pustila ležati na tleh debelo snežno odejo. Ravno dovolj snega, da je bilo vse videti svetleče in spolzko. Nebo so prikrivali sivi oblaki, izza katerih je medlo sijalo sonce.

"Maja, počakaj!" Maja je je obrnila in zagledala Marjanco, kako maha z rokami in teče čez cesto za njo.Njen nahrbtnikje poskakoval in se le vsake toliko dotaknil njene jakne, njena senca pa je mehko drsela preko snežne odeje.

Marjanca jo je končno ujela, punci pa sta izbruhnili v glasen krohot in ploskali od veselja. "Ne morem verjet, enostavno ne morem verjeti!" je zavriskala Marjanca."Petra je nasedla!" je vzkliknila Maja in od vznemirjena so se ji bleščale oči."Nasedla je kot kit na suhem!"
08. januar 2012
u65505
u65505
Marjanca si je zroko popravila koder las, ki ji je pristal na obrazu."TI si fantastična! GEnialna! etra je resnično verjela, da si nad mano izrekla urok, ki deluje?" Maja je hihitaje pokimala."Pozelenela je. Mislila sem, da njen zajtrk ne bo več dolgo zdržal v njenem želodcu."

"Toda ona se zaveda,da sva medve prijateljici, kajne?" je rekla Marjanca. "Ali ne bo posumila,da sva jo namenoma potegnili?" Maja je odkimala."Predstava je bila preveč popolna. Tvoje nadzorovano vrtenje je bilo neverjetno.Kako ti je to uspelo?"

Ko sem bila še majhna, sem hodila na balet,"je odvrnila Marjanca."Na žalost pa moja trenutna postava za balet ni niti najmanj primerna."

"Vseeno, vrtiš se odlično," jo je pohvalaila Maja."In prizor, ko si stopila v raztreseno hrano, jje bil res enkraten!"

"To pa ni bila najbolša odločitev," je dodala Marjanca. "Več kot eno uro sem porabila, da sem očistila vso umazanijo s čevljev." Počakali sta, da je mimo odpeljal kombi, poln mladoletnikov, in nato odšli na drugo stran ceste.

"Pridi k meni domov,"je maja povabila Marjanco."Mislim da imam šee nekaj čokoladne torte v hladilniku.Lahko proslaviva svojo veliko zmago nad Petrinimi zlobnimi nameni.

Marjanca se je zasmejala."Saj veš, kaj pravkar dela Petra? Verjetno je v knjižnici, kjer se plazi ped policami in išče staro zaprašeno knjigo urokov. Mora te premagati. Ko bo jutri prišla v šolo, bo verjetno hotela vse spremeniti v žabe!"

"Kvak -kvak," je zakvakala Maja in na domačem dvorišču začne brskati po torbi za ključi."Prepričana sem, da je doslej že ugotovila najino prevaro. Jutri bo preveč osramočena, da bi prišla v šolo."Marjanc se je zahihitala."Petra? Osramočena? Verjetno se šališ, kajne?"

Maja je iz poštnega nabiralnika potegnila kup pisem. Odprla je vhodna vrata in obe sta stopili v hišo."Sezuj si mokre čevlje!" je opozorila Maja Marjanco."Sajveš, kako mama skrbi za njena lepa lesena tla.."

Maja je slekla pulover in ga skupaj z nahrbtnikom zalučala na stopnice. Pregledala je pošto."Hej, kaj pa tole?"In v roki zadržala podolgovato rjavo kuverto. Marjanca si je česala lase pred velikim ogledalom v veži in se z zanimanjem obrnila."Pošta zate? Meni nikoli nihče ne pošlje nobene pošte. Nikoli."

Maja je z zanimanjem preiskovala vsak del kuverte."Od nekakšne Akademije je. Le kaj naj bi bilo to? Si kdaj že slišala to ime?"

Marjanca je stopila k prijateljici."To je najbrž kakšna šola."
"Verjetno je le kakšno podjetje, ki želi prodajati jezikovne tečaje," je menila Maja in hotela položiti kuverto k preostalim.

"Odpri jo!" je zajavkala Marjanca."oglejva, kaj se skriva v njej!" Maja je raztrgala ovojnico in iz nje potegnila več listov težkega belega papirja.Raztegnila jih je in poškilila na vrh zelo obsežnega pisma. Z očmi je preletela strani.

"Čudno," je zamrmrala, ko je začela z branjem."Tole je pa res čudno..."
____________________________________________________________________________
VAS ZANIMA KAJ?!?!
08. januar 2012
u62731
u62731
Neext ;3
08. januar 2012
u65505
u65505
huala nextam k bousaj še en nextpa k se mi bo malo dalo X
09. januar 2012
u52428
u52428
neext!
09. januar 2012
neext
10. januar 2012
next
12. januar 2012
neeeexxxxxxxxxxttttttttttttttt
12. januar 2012
u65505
u65505
hvalla!!!! bom mal kasnej al pa drugič
12. januar 2012
u65505
u65505
okej nextam
3. POGLAVJE
Pismo:

Draga Maja Močnik!
Imamo čudovito novico zate!
Upravni odbor direktorjev Akademije te z veseljem obvešča, da si bila izbrana med več sto odličnimi učenci.

Vabimo te na pomladansko dvotedenjsko srečanje, da postaneš članica AQkademije.
Skupaj s še enajstimi sovrstniki boste udeleženi pri različnih tematskih krožkih, kot sovladno izobraževanje, zabava,športne in poslovne dejavnosti. Seznam vseh aktivnosti je priložen.

Srečanje bo potekalo na čudovitem tropskem otoku, ki je v zasebni lastiin leži v karibskem morju. Skušpaj z novimi prijatelji boš imela tudi dovolj časa za poležavanje na belih peščenih plažah, za raziskovanje podzemnih jam in za namakanje v toplih vodah, k obkrožajo ta tropski paradiž.

Otok ni naseljen, vendar pa je na njem postavljenih več udobnih hišk z drugimi spremljevalnimi objekti.Zasnovali smo senzacjonalno dvotedensko bivanje, to pa je vživljenju enkratna priložnost. Akademija se začne kot srečanje dvanajstih povablkjenih neznancev,končapa se kot skupnost prijateljev.

Kot nov član Akademije boš imela priložnost, da navežeš dolgoročne prijateljske vezi z drugimi enajstimi člani.Prisluhnila pa boš lahko tudi predavanjem voditeljev in znanih osebnosti, s katerimi se boš med obedom in drugimi dejavnosti lahko tudi osebnoseznanila in pogovorila.

Akademija pa ti ponuja še več kot le druženje z mednarodnimi voditelji in učenje prinjih.Povabljeni boste tudi, da se udeležite tekmovanja, ki smo ga poimenovaliIgre preživetja.

Igre preživetja sozabavne,presenetljive in zelo izzivalne. Tebesmo izbrali, ker si zelo odločna.Rada imaš izzive in rada tekmuješ z drugimi. Ko se Igre preživetja enkrat začnejo, ne bošveč želela odnehati.

Igre preživetja na našem otoku bodo zelo zanimive in za zmagovalno ekipo bo določena nagrada v vrednosti 100.000 evrov. Prilagamo obrazec za rezervacijo in kratko anketo. Seveda bo vsestroške plaćala Akademija.

Povabilo za v Akademijo je zelo častno in deležni so ga le redki izbranci. Prepričani smo, da se nam pridružiš. Obljubljamo ti vznemirljivo, poučno in enkratno doživetje. Obljubljamo ti,da ti bosta ta dva tedna ostala v spominu do konca življenja!

S prijaznimi pozdravi,
Danilo Marc,
direktor
____________________________________________________________________________
vem da je blo v tretjm poglauju sam pismo (sory, ampak taka je knjiga)
aja pa mogoče vm zdej še ni tok zanimiv ampak vm bo vedno bl
nextam?
13. januar 2012
u65505
u65505
next??
16. januar 2012
next next next x100000000000000000000000000000
08. februar 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani