Odločila sem se da bom naredila svojo revijo, ker si to res želim. Pri tem mi bo pomagala evica X D. Upam da bo čimbolj drugačna od drugih in upam da se boste zabavali. Revijo sva poimenovali SMART.
No revija bo imela več tem:
~KAZALO
Saj veste tu bo kazalo kaj v reviji.
~INTERVJU
Vedno bom intervjujala eno osebo na igrah123. Če si kdo res želi biti intervjujan naj napiše po zs.
~ČLANEK
Tu bom pisala kakšne članke. Mogoče o živalih in tudi o kakšnih drugih zadevah.
~BRALNI KOTIČEK
Tu vam bom svetovala knjige in povedala komu jih priporočam.
~MLADI KUHARJI
Tu vam bom pisala recepte, da lahko tudi vi poskusite kaj novega skuhati ali speči.
~RAZVEDRILO
Tukaj bodo vici, igre in zabavna vprašanja. Po zs odgovori in mogoče prejmete nagrado!
~POŠTA
No tukaj mi napišete mnenje o reviji. Lahko napišete predloge kaj naj še dodam v revijo Smart. Sporočilo pošljite na zs in objavljeno bo v naslednji reviji zraven pa bo tudi odgovor.

Revija bo izšla verjetno vsak teden odvisno od najinega časa!

Ali boste brali revijo?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

17. februar 2012
1. ŠTEVILKA 17.2. 2012

Hej, hoj dragi smartovci in smartovke!
No to je nova revija za najstnike! Tukaj je prva številka. Upam da se bomo skupaj zelo zabavali in vam bo revija všeč! In lepe počitnice vama želiva, pa še pozabavajte se malo zunaj!
LP Nika in Eva

KAZALO:
~INTERVJU
-Intervju z Nessy
~ČLANEK
-Kaj naj počnem za svoj rojstni dan?
-Lev (o levu)
~BRALNI KOTIČEK
-Otroci luči (triologija)
-Harry Potter
~MLADI KUHARJI
-Pustni krofi
~RAZVEDRILO
-Igra
-Vici
~POŠTA
17. februar 2012
INTERVJU
Intervju z Nessy

Odločili sva se da narediva intervju z simpatično najstnico Nives (Nessy). Hodi v 9. razred osnovne šole. Upajmo da bo srečno končala osnovno šolo! Vso srečo!

1.Kaj najraje delaš med prostem času?
V prostem času grem ponavadi ven z prijateljicam, ali pa berem knjige, revije; sem na računalniku; gledam tv…
2. Kako dolgo si že prijavljena na igre123?
Nebi vedla..
3. Kje sodeluješ po forumu?
Pišem zgodbice, razna pisateljska tekmovanja,..
4. Kaj imaš najraje oblečeno?
Največkrat kavbojke, majico in jopico…
5. Tvoj najljubši predmet v šoli?
Odmor (smeh)
6. Katera je tvoja najljubša hrana v šoli?
Nobena..
7. Kateri je tvoj najljubši film?
To pa res nebi vedla, ampak med moje najljubše spadajo Revni milijonar, Črni labod, Rdeča kapica, Trgovci s časom,..
8. Kako se ti zdijo igre123?
Vredu so, samo na živce mi gre, ko včasih zablokira vse skupaj.. -.-
9. Katera je tvoja najljubša glasba?
Poslušam pa skoraj vse, razen slovenske ne..
10. Katera je tvoja najljubša knjiga?
Prebrala sem veliko knjig, ampak nobena mi ni najljubša. Ampak med najljubše spadajo:
- Imela sem 12 let, vzela kolo in se odpeljala v šolo... - Sabine Dardenne
- Živa zažgana -Souad
- Opravljivka - Cecily von Ziegesar
11.Ali kdaj plonkaš po testih?
Itak! (smeh)
12.Kako dobra si v šoli? (po uspehu)
Povprečje vedno nad 4,5.
13.Kje bi najraje živela?
Nekje ob morju…
14.Katera je tvoja najljubša barva?
Živo zelena in črna.
15.Kaj bi rada sporočila smartovcem?
Naj bodo to kar so in pa naj berejo to revijo!

No to je bil intervju. Pa lepe počitnice Nives!
17. februar 2012
ČLANEK

Kaj naj počnem za svoj rojstni dan?

Velikokrat se sprašujemo kaj bi sploh delali na svojem rojstnem dnevu. Ne vemo tudi kaj bi jedli in pili. No upamo da vam bo ta članek pomagal.

Za rojstni dan je najboljše da se greste kakšne igre. Lahko arkadne (če jih imaš) , lahko tudi štafetne (če je zunaj lepo vreme). Pri štafetnih lahko imate različne naloge:
-skakanje v vrečkah
-brcanje balona
-hodita po parih obrnjena z hrbti skupaj vmes med hrbti pa je balon (če se vama balon izmuzne morata še enkrat od začetka)
Seveda pa so še druge možnosti. Lahko se greste tudi skriti zaklad. Tisti, ki ima rojstni dan pripravi naloge na listku in povabljene vodi do zaklada (čokolade, bonbone). Če imaš rojstni dan pomladi, poleti, ko je zunaj vroče, se lahko grete vodne igre ali špricanje z vodnimi baloni. Seveda se če je zunaj slabo vreme lahko grete steklenico resnice, slepe miši ali skrivalnice v hiši (če vam starši dovolijo). Ali pa fantje in punce greste tekmovat v čem. (plesu, petju…) Lahko imate tudi plesno zabavo. Verjemite: vedno se nekaj najde.
Tudi hrana je za ene problem. Ponavadi se otroci vedno radi posladkajo z sladkarijami kot so: čips, bonboni, čokolada , zato je dobro da nekaj tega imate. Drugače pa lahko potem imate tudi obložene kruhke ali pico, ki jo mama gre iskati v picerijo. Seveda pa lahko imate tudi druge dobrote. Za na konec je dobro imeti torto. Za pijačo ni veliko problema. Lahko kupite sadne sokove ali coca colo, mogoče tudi vodo z okusom. Za k torti pa lahko za proslavljanje kupite šampanz za otroke-dobite ga v trgovinah.
No upam da sem vam kaj pomagala!
17. februar 2012
LEV

Lev je hitra in izjemno močna žival. Velja za kralja živali. Je največja zver v Afriki.Živi v predelih savane v Afriki. Večino dneva poležuje pod senco dreves - in to kar 20 ur na dan! Ostalo porabi za lovljenje plena, npr.: antilope, gazele, govedo ....

Živijo v krdelu, ki jih vodi eden ali več samcev. Na lov običajno hodijo samice. Ko plen ulovijo, je vodja krdela prvi, ki ugrizne v pokončan plen.
Vodja krdela pa si mora svoj hierarhij tudi izboriti. Zato imajo košato veličastno grivo, ki jih ščiti pred udarci nasprotnikov (ostalih levov, ki se borijo za hierarhij).
Ko se levji mladiči skotijo, imajo sprva pegast kožuh. Ko se igrajo v gosti travi, jih ta odlično skrije. Šele po nekaj mesecih dobijo peščen kožuh, ki je značilen za odrasle leve. Levjim samčkom pa zraste tudi griva.(levja samica, ki uči mlade levčke loviti)To je beli lev.
To vbistvu ni njegova prava barva kožuha. Takšne barve je zaradi genetske bolezni. So izjemno redki.(mladički belega leva)
Tako!
Upam, da ste se kaj več naučili o levih! Seveda pa počakajte še na ostale številke, da izveste še kaj več o ostalih živalih!
17. februar 2012
next
17. februar 2012
BRALNI KOTIČEK

Otroci luči-1.del (triologija)Ta knjiga je pustolovska in domišljijska. V njej nastopata dva otroka, dvojčka. Nekega dne jima zraste modrostni zob in zdravnik jima ga izpuli. Med tem pa v sanje pride njun stric in ju povabi k njemu. Ko prepričata mamo in očeta pa puljenju med počitnicami gresta k njemu. Tam jima razloži da sta džina…
Knjiga je zanimiva in vas takoj povleče. Priporočam vsem ki imajo radi fantazijo in domišljijo!

HARRY POTTERVsi najbrž že poznate tega slavnega čarobnega dečka, ki užene morilca njegovih staršev Mrlakensteina vstran.
Pri enajstih letih starosti seli od njegovih skrbnikov, tečne tete Petunije, groznega strica Vernona in še groznejšega bratranca Dudleya. Lord temne magije Mrlakenstein mu je udbil starše, zato so ga po umoru njegovih staršev odnesli k skrbniku.

Ko Harry dopolni 11 let, pride po njega z letečim motorjem orjaški hišnik čarovniške šole Hagrid. Pelje ga na akademijo za čarovnike - Bradavičarko.
Tam se dogajajo strašne reči, ki jih Harry skozi šolsko leto spoznava. Seveda pa spozna svoja nova dva prijatelja: Hermiono in Rona.
Ko je Mrlakenstein pokončal Harryjeve starše, se je od utrujenosti umaknil. Vendar skozi Harryjevo šolanje na Bradavičarki Mrlakenstein oziroma ''Saj Veste Kdo'' pridobiva moči in se vrne na prostost.

To je majčken opis o tem, kaj se dogaja v Harryjevem življenju.
To knjigo bi priporočala vsem, ki imate radi pustolovske, na trenutke rahlo srhljive knjige.
P.S.: Knjiga je boljša kot film! Morate jo prebrati po vrsti, od 1. do zadnjega dela.
17. februar 2012
MLADI KUHARJI

No, ker se bliža pustni čas je tu recept za krofe.

Sestavine:
25 dag gladke bele moke tip 500
25 dag ostre moke
2,5 dag svežega kvasa
2,5 dl mlačnega mleka
0,5 dl olja
4 rumenjake
1 žlica kisle smetane
1 vanilin sladkor
3 dag rjavega kristalnega sladkorja
3 jedilne žlice ruma
Nastrgana lupinica ene neškropljene limone
Ščep soli
Olje za cvrtje
Marmelada za nadevanje
Vanilin sladkor in mleti sladkor za posip

Postopek:
V kruhomat damo mlacno mleko, olje, rum, rumenjake, kislo smetano, sol in vanilin sladkor. Na vse to stresemo moko, nanjo pa limonino lupinico, rjavi sladkor in kvas. Aparat nastavimo na program za gnetenje.
Medtem ko aparat dela testo pripravimo delovno povrsino. Na veliko leseno desko pogrnemo prt in ga malce pomokamo. Ko je testo gotovo ga stresemo na desko in malce z roko pregnetemo. Oblikujemo štruco,ki jo razrezemo na 12 enakih delov. Vsak košček vzamemo med dlani in ga oblikujemo v kroglico, kroglico pa v krof. Vsi krofi naj na deski vzhajajo najprej 15 minut na eni in nato 15 minut na drugi strani. Ves cas naj vzhajanja naj bodo pokriti s prticem.
V posodo damo olje in ga segrejemo. Olje ne sme biti prevroče. Pravo je takrat, ko vanj potopimo rocaj kuhalnice in se ob njem počasi dvigujejo mehurčki.
V tako olje polagamo krofe z vzhajano stranjo in posodo pokrijemo. Ko so ocvrti na eni strani, jih obrnemo in v nepokriti posodi cvremo se po drugi strani. Poberemo jih iz olja in jih damo na papirnat prtič da se ohladijo. Ohlajene s pomočjo testomata napolnimo s poljubno marmelado in potresemo s sladkorjem.Dober tek!
17. februar 2012
RAZVEDRILO

Igra
Poznam eno dobro igro. Potrebuješ: papir, pisalo in prijatelja. Potek: na list papirja napišeš ime prijatelja s katerim se greš igro. To daš v oblaček. Potem iz oblačka potegneš štiri črte: gor, dol, levo in desno. Najprej prijatelja vprašaš za tri najljubša števila. Odgovori ti na primer 5, 10 in 2. ti to napišeš pri črti zgoraj in sicer napišeš številke v stolcu. Potem greš k desni črti in prijatelja vprašaš za tri prevozna sredstva. Reče na primer avto, kolo, ladja. Ti to na pišeš pri desni črti v stolpiču. Potem ga vprašaš za tri stvari, kjer bi živel. On reče na primer hotel, vila, luna (je bolj smešno). To napišeš spodaj pri črti in tudi v stolpiču. In potem ga/jo vprašaš za tri imena fantov/punc (če je fant napiše punce, če pa punca fante). Te fante mora poznati! No to napišeš pri levi črti spet v stolpiču. Potem začneš šteti pri številkah (zgoraj pri prvi številki) in šteješ namreč do tiste številke koliko ima let oseba, ki se igra to igro. Šteješ vsako številko, prevozno sredstvo,…Ko prešteješ do tiste številke in prideš na primer na prevozno sredstvo avto, potem ga prečrtaš. Potem šteješ dokler pri vsaki črti ne ostane en prost (pri prevoznih sredstvih npr. kolo, en fant/punca, št. 5, vila). Potem so rezultati sledeči: s tistim fantom/punco, ki je ostal se bo prijatelj/ica poročila in živela z njim in z njim bo imela pet otrok (št. 5). Živela bosta v vili in vozila se bosta s kolesom. Če da prijatelj/ica še bolj smešne stvari je še bolj zabavno!

Vici:
Učiteljica pri pouku vpraša Janezka: »Janezek, povej 3 afriške živali!« Janezek se znajde: »Slon in dva krokodila!«
Greta po cesti hladilnik in pralni stroj pa hladilnik povozi tovornjak pa si pralni stroj poje “Da pralni stroj do dlje živel dodaj kalgon”.
Mujo pa Haso gresta mimo bankomata: nekdo ni vzel bankovca za 500€. Pa ga vzameta, ga Mujo rastrga, Haso pa: a si nor!!!??? Bankovec za 500€ si tko raztrgu da zgleda k bankovc za 5€. Mujo brezbrižno:
Ah, te 0-le gor al pa dol
17. februar 2012
POŠTA
Kot že veste tukaj poveste mnenje o reviji in predlagate kaj naj bo v naslednji številki. To napišete po zs in v naslednji reviji bo odgovor na vaše mnenje, predlog…Upam da vam je bila prva številka všeč.
Z Evo vam želiva lepe zimske počitnice in lepo preživite pust!17. februar 2012
nexteeei.! < 3
18. februar 2012
Hvala NikaTheMonster*
19. februar 2012
nikeeei.! < 3
19. februar 2012
res hvala!!!
19. februar 2012
u39380
u39380
next nujnooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20. februar 2012
Z Evo sva si razdelili vloge kaj bo kdo pisal:
-jaz
KAZALO
INTERVJU
EN ČLANEK
-eva
en ČLANEK o živalih
RECEPTI
-skupaj
RAZVEDRILO
BRALNI KOTIČEK
OGLASNA DESKA (novo)
tukaj bova oglaševali forum teme. Če ldo rabi oglas naj pošlje po zs
NIKA&EVA SVETUJETA (novo)
tukaj nama pošljete vprašanje po zs (ljubezen, problemi) in vam odgovoriva sem
20. februar 2012
thx Eva
20. februar 2012
u39380
u39380


20. februar 2012
nexti!
02. marec 2012
u39380
u39380
nEEEEEEEXT!!!!!!!!!!!!!!!! nuujnooo ploosiiim čiim preeeej!!!!!!!!
24. marec 2012
u30718
u30718
next!
06. oktober 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg