Hey,
pa sem zopet tukaj. Napisala sem že toliko nedokončanih zgodbic… Sedaj pa sem se odločila za novo (zelo že pogrešam pisanje), podobna bo zgodbi DENAR ALI LJUBEZEN? ki seveda ni dokončana...

Glavna oseba zgodbe

Ime & Priimek: Neža Fellman

Starost: 24
Izobrazba: slaščičarka

Živim sama v središču Chama (Švica) v takšni hiši

MOJA SOBA

KUHINJA (ki je res majhna toda dovolj velika zame)

KOPALNICA

DNEVNA SOBA

Po treh neuspelih zvezah v šestih letih sem se odločila, da svoje življenje posvetim slaščičarstvu. Že od majhnega sem si želela odpreti lastno majhno slaščičarno v kateri bi prodajala razne tortice, pecivo…. navdušene stranke pa bi se vračale znova in znova. In po tretji neuspeli zvezi se je v mojem življenju zgodil »nor« preobrat. Kot da bi nevidni angel razumel mojo največjo željo se je zgodilo. Zadela sem, veliko količino denarja. Ja, prav sta slišali vplačala sem listek s kombinacijo številk in na LOTU zadela 2 milijona frankov (1.638.941,24 €). Končno sem uresničila svoj načrt! In čez pet mesecev sem odprla svojo prvo slaščičarno, poimenovala sem jo SLADKA SREČA!

Toda niti sanjalo se mi ni da bo SLADKA SREČA v moje življenje prinesla cel kup sprememb in mi skoraj uničila življenje....

se nadaljuje....

Prosim za kakšen komentarček * : )

Ti je zgodba všeč?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

21. februar 2014
neeeext
21. februar 2014
Neeeeeeext
21. februar 2014
Neeeeeeeext komaj sem čakala na tvojo novo zgodbico res obožujem vse tvoje zgodbice tudi tiste ki niso dokončane
21. februar 2014
next... končno si se vrnila, res sem te vesela. Zanima pa me tudi ali boš nadeljevala tudi ostale zgodbe?
21. februar 2014
u123401
u123401
Neext!! Obožujem tvoje zgodbice!!
21. februar 2014
u148447
u148447
Next! Jej! Nova zgodba! Komaj čakam da izvem, zakaj ji bo ta SLADKA SREČA skoraj uničila življenje! No ... pa saj komaj čakam na celo zgodbo! Prosim, čim hitreje next (:
21. februar 2014
next
21. februar 2014
Hey,
Najprej hvala za vse nexte in komentarčke : ) ful sem vesela bralk, ki ste brale moje zgodbice in vaši komentarji so me dobesedno očarali *

ѕυммєя нσℓу∂αуѕ hvala**** upam da bo ti tudi ta všeč : )
Kayice hvalaa*** ne verjamem da bom nadaljevala druge zdaj se bom sam te posvetla : ) ne vem zakaj sem vse tak pustila sam…. nekako niso bili moji dnevi…
➽ѕтαrтιɴɢ over kmalu boš vse ugotovila… *
ℋαηgσνєя.* hvala in prav tako drugim bralkam gray_girl Pιкαcнυ.Pαn∂α❊ in tajda *

Tukaj pa je že prvi del zgodbice, saj veste začetek mal bolj dolgočasni toda nekje morem začet : )

***************************************************************************************************************
1 DEL

NA DAN OTVORITVE

Nestrpno se ozrem proti stenski uri, ki se je vedno bolj premikala proti deseti zvečer. Nasmešek na mojih ustih pove, da bo za mano prvi uspešni dan. Občutek mi govori, da je slaščičarna SLADKA SREČA v veliko mesto prinesla spremembo katero so ljudje pozitivno sprejeli. Čeprav je bila že pozna ura je bil prostor še vedno poln, toda vitrina za slaščice je bila že skoraj prazna. V prvem tednu sem želela pridobiti le zadovoljne stranke zato sem ponujala tortice, mousse, muffine, sufleje po znižanih cenah. Imam pa tudi to srečo, da je moja najboljša prijateljica Katarina dela kot novinarka pri najbolj branem časopisu v Švici, zato je njena šefica dovolila objavo kratkega članka. In rezultat je bil tukaj, polna slaščičarna, kot sem si vedno želela.

TAKOLE JE ZGLEDALA SLAŠČIČARNA»Zdravo Neža, pa sem končno tukaj. Oprosti nisem uspela prej, šefica me je poslala na neko razstavo o malih živalih. Imela sem dela za skoraj cel dan….« me iz razmišljanja zmoti Katarinin glas, ko stojim pri vitrini in iz njej vzamem sadno tortico za stranko. Ozrem se proti njej in se ji nasmehnem, kot zmeraj je bila čudovita: kratka bela oblekica, salonarji z visoko petko, urejeni skodrani lasje, nežen make up….le njene rjave oči so izdajale utrujenost. »Sploh ni problema« odvrnem in jo rahlo objamem. »Poglej poglej kakšna gneča....« »Ne morem verjeti, takoj ob otvoritvi sem že postregla veliko število sladic. Na srečo mi je uspelo speči vse kar sem si zadala. Župan je imel čudovit govor« ji začnem razlagati na dolgo vse kar se je dogajalo. »Čudovito, vsaki dan bo gneča…« »Sploh ne vem kako bom zmogla sama, sigurno bom mogla najeti kakšno natakarico, ki bo pomagala streči« jo prekinem in globoko vdihnem. »Mislim, da res. Najbolje da začneš iskati kar sedaj« slišim njen odgovor le bežno, saj že hitim do stranke za mizo štiri. Čez par minut se vrnem, Katarina mi že ponuja listek. »Kaj pa je to?« »Tvoj oglas za delo natakarice« mi pojasni. »Hvala« odvrnem z nasmehom na obrazu. Medtem, ko nesem račun poiščem še lepilni trak in vzamem list, prilepim ga na vhodna vrata. Upam, da se bo prava pomoč pojavila čim prej, saj vsega ne bom zmogla sama!

KATARINAse nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj... ***
22. februar 2014
neeeeeeeeeeeeext
22. februar 2014
u148447
u148447
ok, za zdaj je vse v redu. samo muči me misel na to natakarico, ki jo bo zaposlila. ne vem zakaj, ampak zdi se mi, da bo (med drugim) tudi ona povzročala težave!
Next!
22. februar 2014
Ok.... omg komaj čakam next. Kako sem vesela da si se vrnila Kaj se pa tiče mojih teorij nimam pojma kaj sledi, moram še počakat malj da vidim kaj sledi
22. februar 2014
neext
22. februar 2014
neeeeext... Tut jst sm zelo vesela da spet pišeš eno zgodbico ker si res izvrstna v tem pisanju
22. februar 2014
u166004
u166004
Neext!! Zlo dobr pišeš!
23. februar 2014
u142732
u142732
Next best zgodbice maš :**
Zelo so carskee!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komi, komi čakam nadljevanje te best zgodbe
!!!!
24. februar 2014
Jeeej mogoče bo kaki natakar prišo
Neeext
25. februar 2014
O lej kdo se je vrnil nazaj in spet začel pisati
Upam da bo sexy natakar prišel
Neeeeeeext!
25. februar 2014
Hey drage moje : )

Pa je tukaj novi del zgodbice, upam da vam bo všeč*

➽ѕтαrтιɴɢ over hvala za komentarček dober razmišljaš : )
Kayice velja vedno sem imela rada tvoje teorije : )
ѕυммєя нσℓу∂αуѕ gray_girl •●ωιℓ∂_Чєνєя●• <3vrag<3 hvalaa taki komentarčki me vedno spodbujajo za naprej***
Nika že razmišlja o tipu heh: D
O Nives tebe sem itak ful vesela : ) Ja moram dat neki spet od sebe : ) Hah jjaja nič ne bo z šefico pa natakarjem hehe : )

***************************************************************************************************************
2 DEL

Naslednjo jutro vstanem ob štirih zjutraj, čeprav sem spala samo štiri ure sem se počutila kot prerojena. Komaj sem čakala, da zopet stopim v svojo slaščičarno in začnem z peko. Pod tušem se stuširam z hladno vodo nato pa hitro nase povlečem spodnje perilo, malo daljšo belo majico z naramnicami in kratke hlače. Več časa posvetim ličenju in urejanju pričeske. Čez pol ure sedem v svoj jekleni konjiček Peugeot 308cc in se odpeljem proti slaščičarni. Na radio se vrti moja najljubša skladba od Rihhane zato povišam jakost, mrmranje pesmi miri mojo živčnost zaradi kolone vozil pred mano. Natančno ob petih odklenem vrata in prižgem luči, ozrem se okoli sebe vse je bilo na svojem mestu. Hitro oblečem dolgo haljo in na glavo poveznem belo čepico. Začnem se vrteti po kuhinji, hitela sem z mešanjem krem, peko biskvita… malo pred deseto sem hladilno vitrino napolnila s sladicami.

MOJ AVTOUra je minila kot bi mignil, takoj ko sem odprla vrata so v slaščičarno vstopile prve stranke. Moje delo zmoti znan glas: »o moj bog Neža, ne morem verjeti da si odprla slaščičarno.« Ozrem se proti punci,ki stoji na drugi strani pulta…. Njen glas, rjave oči, obrazne poteze… vse na njej se mi je zdelo tako znano, toda v tem trenutku se nisem morala spomniti od kje. »Zdravo« odvrnem prijazno in ji nakažem na tortice. »Se me ne spomniš« v njenem glasu prepoznam razočaranje. »Oprosti, res se te ne« hočem delovati čim bolj prijazno. »Jaz sem Vesna, bili sva sošolki na slaščičarski šoli. Saj veš, skupaj sva pekli sadno torto, jabolčno pito« mi pojasnjuje. Obraz se mi razjasni, Vesne že tako dolgo nisem videla, da je nisem več prepoznala. Pred sedmimi leti je nosila kratko fantovsko frizuro, nikoli ni bila naličena, njena oblačila so bila vedno dolgočasna in ne moderna, zato so se sošolke vedno norčevale iz njej… sedaj pa takšna sprememba: dolgi lasje, naličen obraz, živo rdeče pobarvani nohti, na sebi je imela kratko modro oblekico. »Oprosti Vesna, sploh te nisem prepoznala« končno spravim iz sebe. »Je že v redu, videla sem listek na vhodnih vratih…« »Ah seveda, iščem natakarico. Nujno potrebujem pomoč, vsega ne bom zmogla sama« jo prekinem. »Je kakšna možnost, da zaposliš mene? Obljubim, da sem bom potrudila. Danes lahko delam zastonj, hočem ti dokazati, da mislim resno. Nujno potrebujem službo in denar saj sem že tri mesece nezaposlena« se iz njej zopet vsuje ploha besed. Nasmehnem se ji, niti sanjalo se mi ni, da bo šlo tako zlahka. Vesno sem že dobro poznala, zato sem ji popolnoma zaupala. Brez besede sem prikimala, njen širok nasmeh je povedal, da razume moj pritrdilni odgovor.

VESNA»Danes lahko prej zaključiš. In verjemi, da boš tudi današnje ure dobila plačane« ji rečem navdušeno, ko se ura bliža deseti večer. Ure so minile kot bi mignil in z Vesnino pomočjo je šlo vse lažje. »Hvala Neža, obljubim da se bom vsaki dan potrudila. Všeč mi je tvoja slaščičarna, res je nekaj posebnega...« Ja, besed pa ji res nikoli ni zmanjkalo. »Dobro, torej se vidiva jutri ob desetih….« »Kaj pa dela ona tukaj« me naenkrat prekine presenečen Katarinin glas. Ozrem se proti njej, iz njenega pogleda razberem šok. »Adijo, se vidiva jutri« se poslovi Vesna in odide iz slaščičarne. »Katarina kaj je narobe« se takoj posvetim prijateljici. »Zaboga Neža, kaj ta ženska dela tukaj?« me napade s vprašanjem. »Vesna je bila moja sošolka v srednji šoli, sedaj pa rabi službo. Videla je moj oglas in danes je začela delat« ji pojasnim. »O moj bog, ženska ti si zmešana, a res premalo bereš novice?« Presenečeno sem strmela v Katarino, niti sanjalo se mi ni o čem je govorila.

se nadaljuje....
Kaj Katarina ve o Vesni?
izveste v naslednjem delu...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik....
25. februar 2014
u166004
u166004
Next.!
25. februar 2014
Kaj Katarina ve o Vesni? hmm... če dobro premislim je mogoče koga ukradla, se daladol s svojim šefom ali pa se prodaja za denar haha... kaj drugega mi n pade na misel In komaj že čakam next
25. februar 2014
ah joj škoda, jst sm si pa že zamislila svoj scenarij
Amm Vesna je serijska morilka? ahahhahaha
Neeeeeeeeeeeeeext!
25. februar 2014
Kaj Katarine ve o Vesni? Mogoče je dala kaki oglas v časopis da rabi fanteka X'DDDD

Next
25. februar 2014
1.next
2.telo cool
3.teorija je zelo dibra
4.moje mnenje je da je zelo dibro
IN
5..kritike nimam :*
25. februar 2014
u142732
u142732
next carsko odbito !!!!omg!!!!
26. februar 2014
u148447
u148447
Hmm, mogoče je pa med iskanimi zločinci ne, saj ne če bi bila, bi šla že v zapor. tako da ne vem (:
Next!
27. februar 2014
verjetno ve nekaj slabega o njej.
neeeeeeext
res super pišeš!!
27. februar 2014
Hey punce
Evo pa mi je uspelo napisat novi del, sem imela še toliko drugih stvari vmes zato je ta bolj dolgi
Kayice hvala za teorije : )
Smeškoo kak scenarij khmmm jaa saj vem kaj misliš hehe ja serijska morilka : )
Nika hvala : ) ja tudi nikol neweš
ιмρσѕѕιвℓєgιяℓ❀ ful lep komentarček hvalaa***
vrag •●ωιℓ∂_Чєνєя●• in gray_girl hvalaa *****

***************************************************************************************************************
3 DEL

Še preden je Katarina zajela sapo in začela govoriti o Vesni, sem izjavila eno izmed najbolj neumnih stavkov, ki sem sem se jih v tem trenutku spomnila: »Počakaj, ničesar mi ni treba povedati. Si bila zraven, ko je storila kaj napačnega?« Presenečeno se zastrmi v moje oči »ni mi bilo potrebno biti zraven, saj pa na veliko piše v časopisih…« Ko že skoraj pove do konca, kaj ji leži na duši, jo zopet prekinem: »sploh me ne zanima. Vesna je bila moja sošolka, vem da ji lahko zaupam. Sigurno časopisi lažejo, saj veš najbolj pomembno jim je da pišejo zgodbe. Resnica ali laž? Vseeno jim je.« Katarina se zazre v pult, šele v tistem trenutku dojamem kakšno napako sem storila. »Oprosti, nisem te hotela užaliti« se opravičim. »Saj je vseeno. Pač ti ni mar, če ti želim pomagat« odvrne razočarano. Še preden dojamem odide iz slaščičarne. Šele v tistem trenutku mi je bilo resnično žal, da je nisem poslušala!

NEŽAPetnajst minut pred zaprtjem zazvoni zvonček nad vrati, ki oznanja novo stranko. Ozrem se proti vitrini, nisem imela več veliko izbire slaščic zato sem upala, da ne bo kakšna zahtevna stranka. »Zdravo lepotička« me na moje presenečenje pozdravi Daniel. »Daniel kaj delaš tukaj« zasikam jezno. Za danes sem imela že dovolj prepir s Katarino, sedaj pa še pred mano stoji moj bivši fant. Premerim ga s pogledom, bil je še lepši kot nazadnje. Njegove rjave oči so rahlo žarele, prešeren nasmešek, izklesana postava, na sebi pa je imel kavbojke in modro majico. On je bil eden izmed tistih tipov, ki je mislili, da je edini na svetu in da sem vse vrti okoli njega. No ja priznam, večkrat se res saj je najbolj popularen nogometaš. Na srečo me je po petih mesecih srečala pamet. Dojela sem, da mi ves čas ukazuje in hoče da ubogam vsako njegovo željo sama pa sem mu kot cucek sledila. Katarinine besede, da je preveč oblasten sem slišala le za sekundo nato pa sem jih pozabila. »Prišel sem preverit tvoje slaščice« odvrne in se zazre naravnost v moje oči. S svojim pogledom me je vabil v svoj objem. Sigurno je mislil, da še po enem letu vedno jokam za njim! Ne ni šans, niti malo me ni mikalo, da bi preživela z njim še kakšen dan pod takšnim pritiskom - on in mediji, to ni bilo zame. Na žalost sem bila edina njegova punca s katero je zdržal pet mesecev zato so bili novinarji prav obsedeni z iskanjem mojih napak. Po petih mesecih, so se začele v časopisih pojavljati lažne stvari o meni (Daniela obnorela lažnivka, ki hoče vso njegovo premoženje), v tistem trenutku sem dobesedno znorela. Daniel me je zaradi tistega članka pustil, zmerjal z besedami kot so: cipa, reva, to mi boš še plačala… Takoj, ko sva se razšla se je zopet kot osel valjal po drugih puncah. Čeprav živi tukaj v Chamu (Švica) je v resnici rojen v Madridu (Španiji), požrešen denarja je raje igral tukaj kot v Madridu, kjer so mu ponujali premajhen znesek. »Aha, v redu« zamrmram in umaknem pogled. »Si mislila, da sem sem prišel k tebi?« »Seveda ne, kaj boš« odgovorim samozavestno. »Čokoladno tortico« mi nakaže še na edin kos torte na krožniku in se usede za prazno mizo. Posvetim se svojemu delu, zame je bil Daniel kot zrak, bolj me je skrbelo kako naj popravim najin odnos z Katarino.

DANIELČez eno uro stopim na hodnik svoje hiše. Vedno bolj razmišljam o Katarininih besedah. Čeprav sem jo klicala že saj desetkrat, da bi se ji opravičila se mi ni javila. »Preklemansko« sem po tihem zaklela in telefon vrgla v torbico. Resnično mi je bilo žal za vsako besedo. Sezujem čevlje in kar bosa odidem po mrzlih ploščicah v svojo sobo, vržem se na posteljo in zagledam v strop. Kaj naj storim, da izvem o čem je govorila Katarina? Vesna mi sigurno ne bo povedala resnice! Čez pet minut se spomnim, da bi lahko pregledala svoje stare časopise, ki so ležale na klubski mizici v dnevni sobi. Hitro se vstanem in stečem v dnevno sobo. Listam po časopisih in na glas berem naslove, naenkrat preberem: Daniel Leroy za Švico zabil odločilni gol za novo zmago Švice. Zavijem z očmi, novinarji so ga imeli za kralja nogometa. Nekaj časa še brskam po časopisih, čeprav sem jih temeljito pregledala nisem našla niti enega majhnega članka o Vesni. Čez nekaj časa se vrnem v svojo sobo, uležem se na posteljo in pobrskam po telefonu. Čeprav je bila ura že skoraj polnoč se odločim, da še enkrat poskusim poklicati Katarino. Nekaj časa zvoni v prazno nato pa na drugi strani slišim glas njene mame »Ana pri telefonu.« »Dober dan gospa Ana, bi lahko prosim govorila s Katarino.« »Žal Neža ne bo mogoče, Katarina je odšla…« Še preden je povedala do konca sem zavpila v telefon »odšla« nič mi ni bilo jasno. »Ja, službeno je odšla v Francijo. Šefica ji je dala nalogo, da mora opraviti intervju s nekimi zvezdniki« mi pojasni. »Veste, kdaj se vrne« odvrnem in globoko vdihnem. Katarina je zanalašč pustila doma telefon, saj ni hotela govoriti z mano. »Če bo vse po sreči čez en teden« Spregovoriva še nekaj besed nato pa odložim. Obraz zakopljem v blazino. Presneto, sedaj mi res ni ostalo nič drugega kot da sama izvem kaj skriva Vesna.

se nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
rada vas mam*
01. marec 2014
u148447
u148447
za danes nimam nič komentarjev
Next!
01. marec 2014
u166004
u166004
Neext.. perfektna zgodbica.! *-*
01. marec 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani