Ha! Zdaj je pa dobil brco v rit!
Neeext!
26. februar 2016
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
26. februar 2016
Next
26. februar 2016
Next
26. februar 2016
Next
27. februar 2016
neext
27. februar 2016
ja elino sem misenla, nevem kaj mi je - očitno preveč zgodbic berem
ampak vaćno da me razumeš kaj hočem povedat
27. februar 2016
Hey punce
kako ste?
Zdaj vidim kak sem površna kar pozabim napisat kateri del je : ) Danes 7 : )
Nives vem da se zgodi da zamejnaš : ) važno da jaz nea te bi bla cela zmeda : )
Rαѕρвєяяу21 je bil čas a ne : )
summer night, Mirajana, ∞...OƁƲǀOUS...∞ damondarleena91 Violetta hvalaa ***

_______________________________________________________________________
7.DEL

ZALA

Dnevi so se proti vsem delu neskončno vlekli, komaj sem že čakala na glasbeni dogodek. Vsaki dan sem postajala bolj nestrpna. »Umiri še časa še imaš deset dni« reče Elina, ko v omarico zlaga čiste skodelice. »Vem ampak občutek imam da bo to že jutri. Morala bom še poklicati Danijela da se dogovoriva o vsem« odvrnem in se rahlo ugriznem v ustnico. »Saj pa te bo poklical…« »Ne verjamem, vedno gleda samo za svojo rit« jo prekinem in začnem iskati telefon. Čez par minut na drugi strani slišim njegov glas. »Prosim?« »Zdravo Danijel Zala tukaj rada bi s tabo govorila glede peciva« rečem. »Oprosti ampak nimam časa« odvrne in na moje veliko presenečenje odloži. »Sem slišala prav« vprašam zmedeno in se zastrmim v Elino. »Danijel je malo zmešan, ne obremenjuj se« me hoče potolažiti. »Saj se ne bom, ob desetih boš zaklenila slaščičarno sama pa ga bom ujela na parkirišču. Bolje je da se osebno pogovoriva.« »Prav« se strinja. Malo pred deset stojim pred njegovo slaščičarno Danijel pa ravno zaklepa vrata. »Kaj bi rada« reče besno. »Rada bi se pogovorila o pecivu« odvrnem. »Povedal sem ti da nimam časa« nadaljuje in ključe pospravi v žep. »Samo deset dni še je….« »No vidiš« me prekine. Občutek imam da to dela zanalašč. »Danijel prosim, greva na kavo in se v miru pogovoriva. Jaz častim.« Nasmeji se »edino kamor bom privolil da grem s tabo je v tvoje stanovanje.« Njegove besede me presenetijo.________________________________________________________________________
DANIJEL

Ne vem kaj mi je bilo da sem sploh rekel kaj takšnega. Toda bilo mi je všeč da jo bom dražil. Opazim da se njene oči od presenečenja razširijo toda samo prikima »prav, saj veš kje živim. Pričakujem te čez dvajset minut.« Malo zmedeno strmim za njo ko odhaja proti svojemu avtu, usede se vanj in odpelje. Ne ostane mi drugega kot da ponovim za njo. Ravno ko pakiram pred njenim blokom stopi skozi vrata in odide v prvo nadstropje. Točno se spomnim kolikokrat sva v njenem stanovanju preživela nepozabne noči. Toda tisto noč ko sem jo prevaral nisem čutil ničesar ne glede na to kako sem jo prizadel. Odidem za njo in potrkam na vrata njenega stanovanja, opazim da so priprta kolikor videti me je pričakovala. Stopim naprej, bosa je prišla na hodnik s nasmeškom na obrazu. »Vstopi« reče in mi namigne na dnevno sobo. Usedem se na zofo, na mizico položi dva kozarca ledenega čaja in čokolado. Nekaj sekund jo opazujem »domača čokolada« vprašam. »Ja, vzemi« mi ponudi. »Ne hvala« odkimam in s pogledom ošinem zvezek na mizi. »Torej bova naredila načrt« vpraša utrujeno. »Seveda, imava še dovolj časa, povej mi še kaj o svoji slaščičarni « odvrnem in ji pomežiknem. Hotel sem jo sprovocirati da bo postala utrujena in bo zaspala v mojem naročju. »Poslušaj resno mislim. Povedala ti bom katero pecivo bom naredila in ti naredi druga. Če boš kaj ugovarjal Sari ji bom povedala da s tabo ne morem sodelovati« odvrne ne voljno. Zastrmim se v njene oči, njen pogled je povedal da misli čisto resno. »Spekla bom črno bele rezine, jogurtovo pecivo s breskvami, marscaponejeve kocke, čokoladne ježke in breskvice ter še nekaj piškotov in tortic« si izbere, ko ničesar ne rečem. »Prav« zamrmram, v tej bitki je že skoraj zmagala toda ne bom se še predal. S mano še vljudno spregovori nekaj besed čeprav ji nesramno odgovarjam potem pa se posloviva. »Lep večer ti želim« reče in se dotakne kljuke vrat. »Tudi tebi, se vidiva čez deset dni vse sva se dogovorila« odvrnem s kančkom posmeha. Res sem jo sovražil.

ZALINA DNEVNA SOBAse nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
28. februar 2016
neeeext.. sedaj pa če prav poznam danijela bo naredil čisto vse da Zala nebi svojih sladic prodajala na glasbenem večer u ampka n koncu bo on nastradal...
komaj čakam nadaljevanje
en velik neeext
28. februar 2016
Next
28. februar 2016
Next
28. februar 2016
neeeeeeeeeeeeeeeeeeext!
nevem zakaj se mi zdi, da ji bo Danijel pokvaru vse sladice...
28. februar 2016
Next
28. februar 2016
zakaj mam občutek d abo on ravno to spekel ?
neeeeeext!
28. februar 2016
Ja, je bil čas.
Zdaj bo on v Zaline poskusne sladice nasul odvajalo, Elina ga bo opazila, povedala Zali, Sara pa Zala ga bosta pa prisilile da bo on to pojedel. In pote ne bo mogel it na dogodek, ker bo obtičal na wcju. Zlobna sem.
28. februar 2016
Hey punce
kako ste?
Evo še en del potem pa je že čas da se kaj začne dogajat a ne : )
Violeta hvala za komentarček pa bo tako ? : ) Ga res čaka kazen ? : )
damonddarleena 01, ∞...OƁƲǀOUS...∞ Mirjana Mutvar hvalaa ***
summer night nekaj bo storil ampak kaj ? : )
Nives ne vem zakaj maš tak občutek : ) izveš v naslednjem delu
Rαѕρвєяяу21 hahaaa noooorooo dobro zlobna teorija : )
evo novi del zgodbice ***

_______________________________________________________________________
8.DEL

ZALA
Za sabo zaprem vrata in jih zaklenem. Bila sem jezna da se je vmešal v mojo osebnost. Vedela sem kaj je njegov namen. Rad bi me vznemiril toda morem ohraniti trezno glavo. Odidem v kopalnico pod tuš, zbrišem ličila in si operem lase. Še preden zaspim si v dnevni sobi začnem pisati sestavine, ki jih potrebujem za peciva. Vmes pijem ledeni čaj in jem domačo čokolado. Nekaj sekund jo opazujem, oči se mi zasvetijo bila je odlična ideja za prodajo. Lahko bi jo oblikovala v različnih modelčkih (srčkih, zvezdicah, rožicah, lunicah…) in jo tudi pakirano prodajala. Ah, zakaj se že tega nisem prej domislila? Ob dveh zjutraj utrujena zaspim na kavču, iz spanca me prebudi zvonjenje budilke. Na hitro se uredim, lase spnem v čop in že odidem proti avtu. Ravno hočem stopiti vanj, ko zaslišim glas sosede. Veljala je za tiste radovedne upokojene gospe, ki niso imeli ničesar za početi kot nos vtikovati tja ki je ne bi bilo potrebno. »Dobro jutro gospodična« me pozdravi. »Dobro jutro gospa Marta, ravno se odpravljam v službo« odvrnem in se ji rahlo nasmehnem. »Včeraj zvečer sem opazila Danijela pri tebi. Se zopet družita?« Skoraj mi zastane dih samo to še manjka da vsa vas misli da se kaj zopet plete med nama. »V bistvu samo poslovno« komaj spravim iz sebe. »Aha, torej se ukvarjata s slaščicami« odvrne in brez pozdrava odide. Odklenem avto in se odpeljem proti slaščičarni. Ravno ko vstopim vanjo pride tudi Elina. Opazim njen zamišljen pogled. »Je kaj narobe?« »Ne, si ujela včeraj Danijela?« »Ja, bila sva pri meni doma« ji pojasnim. Presenečeno me pogleda »Zala kaj je hotel?« »Nič, samo povedala sem mu katero pecivo bom naredila« skomignem s rameni. »Povem ti da se ga pazi, malo je zmešan« me posvari pred njim. »Zakaj?« »Baje je jezen ker si mu prevzela stranke« doda in mi začne pomagati mešati sladice. »Od kod to veš« vprašam presenečeno. »Govorila sem s njim, on mi je povedal za to delo« pove resnico. »Čakaj malo Elina, zakaj si prišla sem?« »Ker sem Danielu obljubila da mu bom nosila informacije o tvoji slaščičarni« doda po tihem. »Nisi normalna....« »Prosim ne odpusti me. Povedala sem mu da je kreten toda se ga res moreš paziti.« Sesedem se na stol »ne morem verjeti da je sposoben iti tako daleč« vzkliknem. Ne smem mu dovoliti da mi uniči SLADKO SREČO.

ZALINA SOBADANIJEL

Naslednjo jutro si zaspim zato komaj ob sedmih stopim v slaščičarno. Andrej je že bil na svojem delovnem mestu in pekel biskvite. »Klical sem te pa se nisi javil« me pozdravi. »Oprosti zaspal sem, hvala ker si že v akciji« odvrnem in mu podam roko. »Videl sem da te je včeraj čakala Zala pred vrati.« »Ja, izbrala si je pecivo ki ga bo predstavljala« mu pojasnim. »In ti nisi rekel ničesar?« »Saj je vseeno, domislil si bom svoje ideje. Vsi bojo poskušali mojo pecivo, Zala bo propadla« odvrnem in zavežem predpasnik. »Res ne vem s čim se ti je zamerila« reče čez nekaj časa. »Ne omenjaj je, samo na živce mi gre da se je vselila na moje območje« odvrnem. Bilo je še točno pet minut do devetih in nisem imel časa pogovor s njim, moral sem še okrasiti zadnjo tortico. Zvečer mi je ostalo še nekaj slaščic, jezno se zagledam v vitrino nato pa se spomnim podaril jih bom sirotišnici v mestu in si s tem naredil malo reklamo. Ravno odhajam proti avtu ko zagledam Elino, približa se mi. »Pa si se pojavila po dveh dneh« zasikam malo jezno. »Morem ti povedati da sem Zali povedala resnico« reče in se nasloni na moj avto. »Kaj si naredila« vprašam malo zmedeno. »Povedala sem ji da se hočeš maščevati« pojasni. Velika škatla s pecivom, ki ga držim v roki mi od presenečenja pade na tla. »Ti nisi normalna« zavpijem nanjo. »Edini ki je tukaj nor si ti. Zala je me sprejela za prijateljico. In če boš storil kaj kar mi ne bo všeč obljubim da se ti bom maščevala še jaz.« Opazujem jo kako odide nato pa pogled preusmerim proti tlom, poberem škatlo in jo odprem. Vso pecivo je bilo raztrošeno, vse skupaj pograbim in odnesem proti smetnjaku. Jezno vržem škatlo vanj. »Slišala sem kaj hočeš narediti« naenkrat za sabo slišim Zalin glas. Obrnem se k njej »ne približuj se mi.« Še preden se zavem me klofutne. »Bedak, še slabši si kot sem pričakovala« sika besno. »Za tole še ti bo žal…« Tebi bo žal če se boš spravil name.« Me prekine, dotaknem se bolečega lica. Nekaj sekund strmim za njo. V mislih si že delam plan. Po njej bom udaril ko bo najmanj pričakovala!

TAKO JE ZGLEDALO OD ZUNAJ...se nadaljuje...
V naslednjem delu pa res akcija : )
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik....
29. februar 2016
Next
29. februar 2016
joj komaj čakam da izvem kaj si je zamislil kreten
neext
29. februar 2016
Teorija od odvajalu še vedno velja...
Veš Danči, vse se vrača, vse se plača.
Nexxxt!
29. februar 2016
Next
29. februar 2016
ojej, ta danijel je pa res en velik kreten. če mu bo slučajno padlo na misel, da bo uničil zaline slaščice, ga bom prebutala resno!
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
29. februar 2016
neeeeeext ja nekakšen občutek imam da danijela vseen čaka kazen alpa da ga bo zala osramotila pred veliko gručo ljudi
vsekakor komaj čakam nadaljevanje
neeext
29. februar 2016
Next
29. februar 2016
Hey punce
hvala lepa za vse nexte in komentarčke : )
LK321 hvala***
Nives evooo zdaj pa je čas za akcijo... : )
Rαѕρвєяяу21 haha res se vse vrača : ) kak pa se bo njemu ? se mu bo?
damondarlenena91 2krat hvala
summer nihgt siii že jeznaa : )
Violetta hvalaa za teorijo : ) hmm pa bo tako : ) ?
evo novi del : )
________________________________________________________________________
9.DEL

ZALA

Na dan glasbenega dogodka
Imela sem še toliko dela s vsem pecivo zato vso noč nisem zatisnila očesa. Bila sem utrujena od vsega toda nekje globoko v sebi sem še našla tisto energijo, ki sem jo potrebovala za današnji dan. »Zala tole še moreva končati« mi namigne Elina na recepte napisane na listu. »Ja, vse druga že imava. Časa še imava dve uri nato pa domov pod tuš da se urediva« rečem navdušeno. Vem da ni pomembno samo pecivo ampak tudi najin zgled. Dve uri sta hitro minili nato pa se odpeljem proti domu, stečem pod tuš, posušim lase jih spletem v kito, previdno naličim nato pa nase oblečem izbrano oranžno oblekico. Zagledam se v ogledalo, bila sem ponosna same nase. Poleg odprtje slaščičarne mi je uspelo nekaj neverjetnega, Saro prepričati s svojimi sladicami. Na hitro obujem visoke petke, vzamem torbico in se odpeljem nazaj v slaščičarno. Vstopim vanjo in odidem proti hladilnikom. Pogled se mi ustavi na njem. Bil je na široko odprt, pecivo je ležalo na tleh razsuto. Presenečeno strmim v prizor pred sabo, solze mi drsijo po licih. Kaj se je zgodilo? »Danijel« zašepetam po tihem…_______________________________________________________________________
DANIJEL

Zadovoljen sedem v avto in se odpeljem proti mestu, bil je čas za predstavo. Mojo predstavo v kateri Zala ni imela ničesar početi. Medtem ko sta s Elino odšli sem vdrl v njeno slaščičarno, odprl hladilnik in iz njej stresel skoraj vse slaščice, nekaj sem jih pustil za posladek pa še tiste sem potrosil veliko soli. Pripeljem se do velike dvorane v kateri bo čez eno uro potekal glasbeni dogodek. Pozdravim Andreja nato pa odideva proti Sari, ki jo veselo pozdraviva. »Kje pa je Zala« vprašam nedolžno. »Ne vem, ni je še tukaj čeprav sem ji rekla naj bo pravi čas. Počakaj malo« govori v eno nato pa iz torbice potegne mobitel, ki ji je zvonil. »Ja prosim« se javi in nama namigne naj odideva stran. Verjetno jo kliče Zala pomislim. Odideva proti avtu, iz njega vzameva pladnje s pecivom in ga odnesem proti kuhinji. Bil sem pripravljen na ta večer._______________________________________________________________________
ZALA

Nekaj časa je zvonilo v prazno nato pa končno na drugi strani slišim. »Ja prosim« slišim Sarin glas. »Zdravo Sara, ne bom morala predstaviti slaščic na dogodku« ji v solzah pojasnim. »Pomiri se, kje se ti je zalomilo?« »Nekdo mi je uničil vso pecivo« odvrnem žalostno. »Čakaj malo, hočeš reči da si imela že vse narejeno.« »Vem kdo je bil toda nimam nobenih dokazov. Nekaj malega je še ostalo« jo prekinem. »Zala pomagala ti bom. Prinesi vse kar ti je ostalo sem. S tem si boš predstavila, povedala boš resnico« odvrne odločno. »Ampak ne morem…« »Naredi to kar sem ti rekla, zaradi nekoga ne boš obupala. Nato pa bova raziskovali kdo je to storil« še me prekine. Oči se mi zasvetijo, imela sem še malo možnosti. Hitro pograbim vse slaščice, res jih ni bilo veliko toda vseeno bolje kot nič. Odnesem jih proti avtu, ravno na pol poti me ujame Elina, takoj opazi mojo žalost na mojem obrazu. »Kaj se je zgodilo« vpraša, ko stopiva skupaj v prostor. »Danijel je bil, prepričana sem« zašepetam po tihem nato pa ji razložim kako je Sara res prijazna. Končno se odpeljeva proti mestu, Elina me ves čas miri čeprav sem ves čas imela občutek da bo še nekaj narobe._______________________________________________________________________
DANIJEL

Ravno s Andrejem znosiva vse stvari v kuhinjo, ko zagledam rdeč hyundai getz. Zavijem s očmi, kaj presneto tukaj počne Zala? »Presneto« zasikam na glas. Andrej se obrne k meni »je kaj narobe« vpraša. »Zali sem uničil vso pecivo toda je vseeno tukaj.« Opazujem jo kako stopi iz avta in odpre prtljažnik. Upam da ji ni Sara dovolila da se predstavi še s tem sranjem. Andrej mi nameni presenečen pogled »kaj si storil« vpraša kot da ne more verjeti. »No saj veš obljubil sem ti da naju ne bo uničila.« »Danijel to ni način« me hoče spraviti k sebi. »Toda je edina rešitev« zamrmram po tihem. Niti ne opazim da je Andrej besen odvihral stran od mene saj opazujem kako pride do njej Tanja. Vrže se ji v objem in hiti nekaj razlagati, kolikor videti kaj se ji je zgodilo. Obrnem se in odidem proti kuhinji Zala čez nekaj časa pride za mano s desetimi škatlami. »Najraje bi te zadavila, toda imam veliko srečo« reče, iz njenih oči sije jeza. »Je kaj narobe« poskušam igrati presenečenje. »Ne delaj se butastega, obljubim da še ti bom vse vrnila…« »Nimaš šans Zala, priznaj že da sem boljši od tebe« jo prekinem. Najin pogovor zmoti Sara. »Sta že pripravljena, še malo pa se bo začela. Zala potem po predstavitvi bova govorili« reče in odide stran od naju. Opazujem jo kako vso pecivo lepo naloži na pladnje. Požrem slino, mogoče pa sem res preveč hudoben.se nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
Kaj se bo zgodilo s Zalinami sladicami?
02. marec 2016
o sranje
Next!
02. marec 2016
Ja Danijel, si preveč hudoben. Upam da Zala ne bo postregla slanih slaščic.
Next!
02. marec 2016
Neeeeeeeeeext, Danijela bom preboksala. Kako si upa uničit vse Zaline slaščice.
02. marec 2016
prasec.

Next
02. marec 2016
topa je res kreten tale danijel.. prepričana sem da je on tostoril samo sedaj bo Zala pred vsemi povedala kaj ima on namen narediti in to ga bo dotolklo in izgubil bo vse stranke in moral zaprti slaščičarno
se veselim nadaljevanja
neext
03. marec 2016
Next
03. marec 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani

Spletna stran uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo boljše storitve. Z uporabo portala se strinjate, da jih lahko uporabljamo.
Ali dovolite našim partnerjem, da bodo zbirali podatke in uporabljali piškotke za prilagajanje in personalizacijo oglasov?

Več o tem