Zdravo
pa je tukaj še ena moja zgodbica : ) Pisala sem že sladko srečo toda je nekako nisem končala. Sedaj pa je tukaj v čisto novi ideji : ) Upam da vam bo všeč : )

___________________________________________________________________________________________

Zala in Danijel sta »stara« znanca tokrat se oba znajdeta v SLAŠČIČARSKEM poslu. Ljubosumje in zavist ju pripelje do mnogih nerazumljivih dejanj. Toda njuno sovraštvo hočejo ljudje, ki ju imajo radi ukrotiti. Jim bo uspelo?

_________________________________________________________________________________________

Ime in Priimek: Zala AndersonStarost: 23 let
Kraj: majhna vasica Zermmat v Švici

Zgodba mojega življenja me je oblikovala v dekle kot sem postala. Že pri 18 letih sem se preselila v svoje stanovanje saj je bila hiša v kateri sem živela skoraj premajhna. Imam tri brate in dve sestri, ki so mlajši od mene. Mojima staršema se je večkrat skoraj zmešalo ob vsakodnevnih prepirih, ki jim kar ni bilo videti konca. Izmed vseh petih se najbolje razumem s sestro Tanjo, ki je stara 21 let, po poklicu je novinarka.

TANJAŽivljenje me je za dve leti odpeljalo na Švedsko ker sem se učila preko slaščic pri mojstrih. Pred enim letom pa sem se vrnila nazaj v vas s načrtom da nekako odprem svojo prvo slaščičarno. Kot da bi nevidni angel razumel mojo največjo željo se je zgodilo. Zadela sem, veliko količino denarja. Ja, prav sta slišali vplačala sem listek s kombinacijo številk in na LOTU zadela 2 milijona evrov. Končno sem uresničila svoj načrt! In čez pet mesecev odpiram svojo prvo slaščičarno, poimenovala sem jo SLADKA SREČA!
Toda niti sanjalo se mi ni da bo SLADKA SREČA v moje življenje prinesla veliko stresa, žalosti, razočaranja ljubezni in srečo!

________________________________________________________________________________________

Ime in Priimek: Danijel Gray


Starost: 25 let
Kraj: majhna vasica Zermmat v Švici

Moje življenje je oblikovano že od otroštva. Moja starša sta se vso življenje ukvarjala s slaščičarstvom. Takoj po njuni poroki sta odprla veliko slaščičarno SLADKI GREH zato sta tudi mene preprosto usmerila v to. Slaščice preprosto ljubim, zato mi res nikoli ni težko delati že ob jutranjih ur. Imam to srečo da tukaj ni nobene konkurence zato posel iz dneva v dan cveti. Vsaki dan s mojim prijateljem Andrejem, narediva in spečeva okoli osemsto slaščic, veterina je na koncu dneva vedno prazna saj je v tem kraju tudi veliko turistov.

ANDREJToda moja samozavest se hitro stopi kot led, ko v vasi Zala odpre novo slaščičarno. Ne razumem zakaj so naenkrat sladice iz SLADKE SREČE bolj zaželene kot moje? Pripravljen sem narediti vse da bi rešil svojo slaščičarno. Ko se spustim tako daleč me resnično nič ne ustavi!

Se nadaljuje....
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...

Ti je zgodba všeč?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

20. februar 2016
ful dobr začetek *__*
Next!!!!!! čim prej
20. februar 2016
Next
20. februar 2016
Next, svetovno!!! že na začetku napišeš tak lep začetek, da takoj veš, da bo to svetovna zgodbica!!! res si najboljša pisateljica na igrah! komej sm čakala novo zgodbico. všeč mi je kako znaš opisat čustva in življenje, kako znaš zaplesti zgodbo ravno takrat, ko najmanj pričakujem. ostani tako dobra piateljica in upam, da boš to zgodbo tudi končala.
kkomaj čakam Next!!!!!!!
20. februar 2016
u207907
u207907
Next!
Lej jz sem se na igre123 prijavila le zaradi tvojih zgodbic in zgodbic od damondarlene da bi vama lohk napisala da pišita naprej ker sta zakooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooon! In vajine zgodbice tudi! Hitro Next!!!
20. februar 2016
oooo všeč mi je ideja - komaj čakam da vidim kaj se bo razvilo iz tega
neeeeeeext!
20. februar 2016
u205800
u205800
po tvojih zgodbah bi mogli film posnet pa bi bil svetovna uspešnica
zgodba se sliši fuul carska in napeta kot struna
21. februar 2016
Zdravoo punce
opa zelo presenečena nad vašimi prvimi komentarji.
Obljubim da se bom potrudila da bo zgodba zanimiva : )
miss tiger hvala za prvi spodbudni komentarček : )
∞...OƁƲǀOUS...∞ hvala *
summer night13 vavv to pa si tak lepo napisala ful sem vesela da imam tako bralko : )
nadja14 tudi ti pišeš zgodbico : ) hvalaa za lep komentarćek
Nives hvalaa *** upam da bo takšna kot sem si jo zamislila : )
ƜιηɗуωσяƖɗ huh hvalaa za čudovit komentarček : ) če ni zanimivo še sama nea rada pišem : )
evo prvi del : )

_______________________________________________________________________________
ZALA

Na dan otvoritve

Nestrpno se ozrem proti stenski uri, ki se je vedno bolj premikala proti deseti zvečer. Nasmešek na mojih ustnicah pove da je za mano prvi uspešni dan, čeprav je bilo pred mano dve uri dela. Slaščičarna je bila srednje velika toda v njej je bilo ravno dovolj prostora za vse sladkosnede, ki so prišli preizkusit moje prve slaščice. V tem tednu sem si želela pridobiti le zadovoljne stranke zato sem tortice, mousse, muffine, sufleje prodajala po znižanih cenah. Imam pa tudi to srečo da moja sestra Tanja dela kot novinarka pri najbolj branem časopisu v Švici. Njena šefica je dovolila kratko reklamo za SLADKO SREČO s čimer mi je naredila veliko uslugo. »Gospodična Zala odlični moussi« me pohvali starejša gospa. »Hvala lepa, tukaj še imate tople muffine za zraven« ji podam majhno škatlico in račun. »Hvala, se vidiva jutri« se poslovi in se izgubi v gneči. Nekaj sekund zrem v kupce pred sabo nato pa zagledam Tanjo, ki se komaj prebije do mene. »Poglej poglej kakšna gneča. Upam da imaš dovolj slaščic« me nasmejano pozdravi, okoli vratu ji je kot zmeraj visel velik fotoaparat. Bila je tiste vrste dekle, ki službe ni nikoli dala na stran. Vedno je iskala nove priložnosti za zanimive članke. »Seveda, hladilnik zadaj je še poln« odvrnem. »Toliko si že prodala ne more verjeti...« »Nisi edina, ki se čudi. No če si že tukaj si privošči jagodno tortico« ji ponudim kos njene najljubše tortice. »Hvala. Vedno sem verjela da nekaj iz tebe še bo« doda v šali. »In jaz sem zmeraj sanjala o čisto svoji slaščičarni« odvrnem zadovoljno. Kar nisem morala verjeti moje otroške sanje so se uresničile.

SLAŠČIČARNA


________________________________________________________________________________
DANIJEL

Ura se je bližala deseti večer, počasi bom končal še en delovni dan. Nisem razumel zakaj mi je prvič v vitrini ostalo toliko slaščic? Rahlo se ugriznem v ustnico, nisem vedel kaj se dogaja? Zakaj so ljudje, ki so vsaki dan prihajali v slaščičarno, danes samo šli mimo njej? »Si slišal novico« me iz razmišljanja zbudi Andrej. Ozrem se proti njemu, stal je nasproti mene in tako kot jaz zaskrbljeno strmel v neprodane slaščice. »Kaj se dogaja« vprašam malo ne voljno. »Zala je danes odprla sladko srečo« pojasni na kratko. Presenečeno se zastrmim v njegove oči »se šališ?« Hitro se je po vasi razširila novica da ima namen odpreti slaščičarno. Zdelo se mi je da sem komaj včeraj izvedel da kupuje objekt. »Slaščice prodaja po smešno nizki ceni« odvrne. Pograbim krpo in hitro začnem brisati steklo, moram se s nečim zamotati. »Je zmešana? Hitro bo propadla« odvrnem malo posmehljivo. »Mislim da ne. Njena strategija je zelo dobra še prehitro si bo pridobila polovico najinih strank.« »Si pa res pesimist« zamrmram ne voljno. »Poglej, njena sestra ji je naredila dobro reklamo« mi pod nos pomoli časopis. Zastrmim se v list papirja, v spodnjem kotu je bila njena slika v roki je držala veliko torto zraven pa je bilo na veliko napisano OTVORITEV 16.2.2016 od 15 ure do polnoči. »To še nič ne pomeni, vedno smo veljali za najboljšo slaščičarno. Sigurno nam ne more prevzeti kupcev.« Bil sem resnično jezen. Ta punca mi je že enkrat zmešala glavo in ni manjkalo dosti da mi se še enkrat privošči!

SLAŠČIČARNAse nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
21. februar 2016
Next
21. februar 2016
u143259
u143259
Ful dobr začetk ej
Neeeeeeext
21. februar 2016
neeexr!
21. februar 2016
Next
21. februar 2016
hvalaa punce bo Next : )
22. februar 2016
neeeeeeeeeeeeext
22. februar 2016
Nadja 14 hvala za pohvalo.

Lady Nera kdaj bo Next?
22. februar 2016
Next
22. februar 2016
Zdravo punce
hvala lepa za nexte in komentarčke
∞...OƁƲǀOUS...∞ Smeškoo summer night13 Mirjana Mutvar hvala lepaaa****
I ♥ Torres hvalaaa se bom potrudila da bo zgodbica dobra : )
damondarleena91 evo Next : )

________________________________________________________________________________
2.DEL

ZALA

Točno ob enih zjutraj končam s delom, bila sem utrujena toda energije sem še vedno imela na višku. Zaprem vrata in za sabo zaklenem. Odidem proti svojemu avtu, ki je še edini stal na velikem parkirišču. »Ne morem verjeti« naenkrat za sabo zaslišim znani glas. Obrnem se proti Danijelu in ga ošinem s pogledom, na sebi je imel temne kavbojke in oprijeto belo majico. »Lep večer tudi tebi« odvrnem ponosno. Točno vem zakaj je prišel, hotel me je ponižati toda mu ta večer ne bo uspelo. »Si prišel pogledati mojo novo slaščičarno« rečem, ko ničesar ne reče ampak samo strmi vame. »Ne, dovolj sem slišal...« »No lepo, sigurno ti ne bom razlagala o svojem uspešnem dnevu« ga prekinem in začnem po torbici iskati ključe. Kot da bi se zanalašč zgubili v njej. »Hitro boš propadla, vidim da slaščice prodajaš po nizkih cenah« mi nakaže na reklamo na steklu. »Imam dovolj zaloge, dobro vem kaj počnem« odvrnem in zavijem s očmi. »Zakaj se ne predaš?« Bila sem tako presenečena nad njegovimi besedami da sem pozabila na iskanje ključev. »Se me mogoče bojiš? Saj sem konkurenca« komaj spravim iz sebe. »Ne bojim se te, samo nočem da neumno propadeš.« Ustnice razpotegne v najlepši nasmešek, ki me je večkrat pri njem očaral toda danes se mi je zdel ogaben. Ja, s Danijelom sva bila eno leto par. Bila je strastna ljubezen dokler me ni prevaral. Zaradi njega sem prejokala veliko noči nato pa odšla na Švedsko kjer sem iskala nove priložnosti. »Znam poskrbeti zase, upam da ti tudi« odvrnem jezno, končno najdem ključe. Usedem se v svoj jekleni konjiček Hyundai Getz rdeče barve in odpeljem.

AVTO_______________________________________________________________________________
DANIJEL

Presenečeno strmim za njenim avtomobilom dokler ne izgine v daljavi. »Ph, le katera ženska bi želela vozit tako mali avto kot kura« govorim besno. Nisem si mislil da se mi bo postavila po robu. No, priznam niti nisem vedel kaj sem pričakoval. Obrnem se proti stavbi v kateri je odprla slaščičarno, nekaj sekund jo opazujem nato pa zasikam »presneto.« Domov pridem slabe volje. Za sabo zaloputnem s vhodnimi vrati in začnem po omarici iskati copate. »Danijel pogovoriti se moremo« moje delo zmoti mama. Ozrem se proti njej »spat grem« odvrnem in zavijem s očmi. »Nehaj, takoj se prikaži v dnevni sobi« doda in odide. »Kaj je narobe« rečem brez pozdrava in sedem na udobno zofo. Če bi kateri izmed oblikovalcev notranjih prostorov videl našo hišo bi sigurno menil da jo je urejal kakšen profesionalec. S veseljem mu povem da se moti, saj ima naša mama popoln okus za pohištvo in prostore. »Pogovoriti se moremo o slaščičarni« reče oče in se rahlo nasmehne. Zastrmim se v njegove rjave oči. »Vse je v redu« zamrmram in se prisilno nasmehnem. »Veva da je Zala odprla slaščičarno. Moral boš dodati nove inovativne ideje« doda mama in objame očeta okoli vratu. Nekaj sekund strmim v nju, nisem vedel kaj bi rekel. Vedno sta skupaj delovala tako usklajeno. »Nisem še razmišljal o tem« odvrnem raskavo. »Danijel bi lahko prosim nehal. Vesela sva da je Zala odprla svojo slaščičarno.« Mamine besede me presenetijo. »Vesela sta konkurence?« »Vsak ima pravico odpreti svojo slaščičarno. Ko sva videla danes oglas v časopisu sva vedela da bo resna.« »Prosim nehajta, slabo mi je.« »Če bi mogoče tole sprejel drugače bi dojel da moreš obdržati stranke…« »Že danes sem prodal 40% sladic manj« prekinem očeta. »Nič ni izgubljeno toda moreš si omisliti nove ideje.« Globoko vdihnem in izdihnem bil sem jezen. Nisem moral verjeti celo onadva sta podpirala Zalo. »Mogoče bi to sprejela drugače če je takrat ne bi spoznala.« Zala jima je bila zelo všeč, saj je bila do nju prijazna in z njo sta se lahko pogovarjala o slaščičarstvu. Mogoče pa je bila to tista pika na i da sem se tisti večer napil in jo prevaral. »Nehaj, ne mešaj osebne stvari s slaščičarstvom…« »Spat grem« jezno odidem skozi vrata. Za sabo še slišim mamino vpitje »Danijel vrni se« toda jo ignoriram. Potreboval sem počitek, mogoče bom jutri stvari videl drugače ali bo Zala čudežno zginila!

DANIJELOVA STARŠA MAMA BARBARA IN OČE FILIPse nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
22. februar 2016
Odlična zgodbica Next
22. februar 2016
u205800
u205800
ta zgodba je suuuuuuupppppeeerrrr res maš žilico za pisanje
Next
22. februar 2016
u205800
u205800
pa še mogla bi dat slike vasice ker je prelepa
22. februar 2016
Neeeeeeeeeeeexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxt!
Danijelovi mami je ime tako kot meni.
22. februar 2016
Next
22. februar 2016
u143259
u143259
Neeeext
Zka pa ne nrdita slaščičarne skupej in pol bi bla pa še par lhk
22. februar 2016
neeeeeeeeeext
22. februar 2016
Next
22. februar 2016
u207907
u207907
Next
22. februar 2016
neeeeeeeeext!
22. februar 2016
zopet ljubezenska romanca povezana s poslom.. branje te zgodbice a mi je se v vecje veselje saj sama zelim odpreti slaščičarno in delam slaščičarsko šolo in me to zelo veseli in seveda zgodbica je superr in en velik neext
23. februar 2016
Hey punce
uuuu hvala za toliko komentarčkov in nextov pozitivno presenečena : )
damondarleena91 hvalaa za lepo pohvalo : )
ƜιηɗуωσяƖɗ hvalaaa včasih sploh ne vem kaj bom pisala dokler ne odprem zgodbice : ) bom dala slikico vasice bo še vmes : ) si že bla tam?
Rαѕρвєяяу21 dobrodošla Barbara in hvala : )
Mirjana Mutvar summer night13 ∞...OƁƲǀOUS...∞ nadja14 Smeškoo hvalaaa ***
★ƲισƖєттα★ hvalaa za komentarček lepo da hodiš v slaščičarsko, jaz zelo rada pečem no čeprav sem spekla prvo pijano nevesto takrat ko sem pisala prejšnjo sladko srečo : )
I ♥ Torres hvalaaa *** nooo če bi blo tak enostavno bi blo dolgočasno : )

_______________________________________________________________________________
ZALA

Zjutraj sem vstala že ob petih zjutraj, čeprav sem slaščičarno odprla komaj ob devetih sem hotela vse pripraviti v miru. Nase potegnem kavbojke in majčko, nežno se naličim, počešem lase, obujem teniske, pograbim še ključe in že tečem proti avtu. Čez deset minut prispem pred slaščičarno, odklenem jo in odidem v pripravljalni prostor. Prižgem glasbo, poplesujem po njej in začnem mešati maso za biskvite. Točno minuto pred deveto dam v vitrino zadnje torte nato pa odprem vrata. Zjutraj še ni bilo pretirane gneče nato pa so v slaščičarno stopile stranke. Postregla sem jih s različnimi torticami, sufleji, kavico, sokom. Čas do popoldneva je minil kot bi mignil. Bila sem resnično utrujena toda prvi teden sem hotela nekaj zaslužiti, nato bom zaposlila natakarico sama pa se posvetila slaščicam. Ravno s pogledom pregledujem zalogo, ko me zmoti znani ženski glas. Dvignem pogled, ne morem verjeti pred mano je stala Sara Smith, ona je veljala za najboljšo slaščičarko v Švici. Imela je odprte tri slaščičarne v centru mesta, če bi ji bile moje ideje všeč bi že dosegla svoj vrh. »Dober dan« me prijazno pozdravi in se zastrmi v moje oči. Vrnem ji nasmeh »dober dan gospa Sara, s čim vam lahko postrežem« komaj spravim iz sebe. Nekaj sekund s pogledom drsi po moji ponudbi potem pa mi nakaže na čokoladno tortico s dodatkom mandljev. »Pa prosim še eno kavo z mlekom« doda in se usede na prazen prostor. Na hitro skuham še kavico in ji odnesem. »Hvala, lepo maš tukaj« reče in vzame vilico. »Hvala lepa, točno tako je kot sem si zamislila. Dober tek« odvrnem. Posvetim se drugim stvarem čeprav si nisem mogla pomagati da je ne bi večkrat ošinila s pogledom. Mirno je jedla svoj kos tortice, pila kavo in gledala skozi okno. »Račun prosim« reče čez deset minut, ki so se mi zdele kot cela večnost. Podam ji ga »tri eure.« Pobrska po drobižu. »Hvala, oglasite se še kdaj« »Zala poznaš glasbeni dogodek« kar naenkrat vpraša. »Seveda« prikimam. Le kdo ga ne bi poznal? »Torej se bom še sigurno oglasila.« Nisem razumela o čem je govorila. Globoko vdihnem, čez ustnice se mi nariše nasmešek. To pomeni da tortica ni bila zanič.

SARA________________________________________________________________________________
DANIJEL

Že zjutraj sem se iz postelje do tuša zvlekel slabe volje. Oblečen se zagledam v ogledalo, moje oči so bile še zmeraj ne voljne. »Danijel tvoja slaba volja ti nič ne pomaga« reče mama, ko stopim v kuhinjo in vzamem skodelico kave. »Saj pa sem v redu« odvrnem in se prisilim nasmejati. »Dovolj dobro te poznam, pred mano ne moreš ničesar prikriti« odvrne in se rahlo nasmehne. »Res mrzim Zalo…« »Ni res, na živce ti gre samo to da boš moral nekaj ukreniti« me prekine. Vem da ima prav, sploh ne vem zakaj se toliko obremenjujem s njo. »Danes si bova s Andrejem domislila česa novega« rečem, spijem do konca kavo in odidem. »Zdravo« ga pozdravim in mu podam roko. »Si v redu« vpraša. »Itak, super« se strinjam ko stopiva v slaščičarno. Nekaj časa se pogovarjava o včerajšnjem dnevu. »Govoril sem s Zalo« mu priznam. »Kaj si rekel« reče presenečeno. »Šel sem pogledati novo konkurenco« se nasmejim. »Upam da ji nisi rekel kaj takšnega…« »Mogoče držiš s njo« ga prekinem. »Ne, ampak ne zdi se mi prav da hodiš tja« skomigne s rameni. »Delal bom kar bom hotel« zaključim najin pogovor. V tišini narediva sladice nato pa odpreva slaščičarno. Čez dve uri stopi vanjo najboljša slaščičarka Sara. Čez ustnice se mi razleže nasmešek. »Kako ste« jo pozdravim. »V redu. Prišla sem na čokoladni sufle« mi nakaže nanj. »Prav, takoj bom.« »Vidim da imaš prazno, sedi malo zraven mene« mi nakaže na stol nasproti njej. »Seveda, s veseljem« prikimam. »Obiskala sem sladko srečo« reče in pogleda v oči. »Ja, sem slišal da je Zala odprla slaščičarno« odvrnem, prisilim se da ostanem miren. »Tortica je bila zelo okusna. Razmišljam da bi si letos delila posel na glasbenem dogodku.« Požrem slino, nisem moral verjeti. Glasbeni dogodek je bila največja glasbena predstava na kateri sem vsako leto zraven Sare promoviral slaščice. Izbrala je samo eno slaščičarno izmed vseh prijavljenih. Bo sedaj pred sladki greh postavila sladko srečo?se nadaljuje...
bom vesela nextov, komentarčkov, teorij, mnenj, kritik...
23. februar 2016
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext, perfektno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23. februar 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani