Next
16. april 2020
theboom4
theboom4
Ko je jedec odšel, so imeli naprej zabavo. Ura je bila že pozna ( 4 zjutraj) in vsi so bili tako zmatrani, da se jim še pospravljati ni dalo, zato so začarali šotor. Na prvi pogled je izgledal majhen, ko pa si vstopil, pa je bil gromozanski in prostoren. Deli šotora so izgledali kot, da bi se znašel v stanovanju. Ja, pač čarovnija dela svoje.
Zjutraj so spali do 12h, pojedli dober zajtrk in začeli s pospravljanjem. Pospravljala so vsa gozdna bitja prisotna na zabavi, Fiona in jason ter njuna družina. Med pospravljanjem so ugotovili, da pogrešajo Lipka. S čarovnijo so ga morske deklice poskušale priklicati, vendar jim ni uspelo. Poklicali so jasnovidko in "čarovnico" Karlo, ki je pogledala v svojo čarobno kroglo in videla, da je pri jedcih. Iz njega poskušajo izvleči, kje imajo čarobni safir.

Hitro so dokonca pospravili in se nato podali s čarobnimi preprogami do gradu jedcev. poskušali so ga rešiti, ampak so jim to preprečili jedci, ki so jih z enim zamahom s čarobno palico odpihnili daleč stran. Poskušali so se prebiti brez preprog do gradu ( z letenjem seveda). To je šlo lažje in prispeli so v grad ter pometli s konkurenco.

Fiona je vedela, da nima čarobnih moči in je pomagala drugače, če se je le dalo. Za hec je pomislila in probala nekaj narediti z rokami, kar je videla pri vili. Zraven si je močno želela in v mislih videla, da bo čarovnija oz. urok uspel vendar zaman. Še enkrat je poskusila in uspelo ji jee...
____________________________________________________________________________________________
za nadaljevanje potrebujem kar nekaj nextov, ker če bom imela premalo bralcev se mi zdi da je brezveze da nadaljujem
18. april 2020
Next
18. april 2020
Next
18. april 2020
msaje5
msaje5
Next
18. april 2020
theboom4
theboom4
JS SE BRISEM IZ IGER, BLO JE SUPR, LEPO SE MEJTE,... ČAU
19. april 2020
msaje5
msaje5
19. april 2020
the boom4
the boom4
hei js sm nazaj
še ene 4 ali 3 nexte pa nadaljujem zgodbo
24. april 2020
Next
24. april 2020
its...pikica
its...pikica
Next
24. april 2020
the boom4
the boom4
okj bom dala kr Next vi pa plis oglašujte
25. april 2020
the boom4
the boom4
Fiona je s čarovnijo dosegla, da sta dva jedca, ki sta se poskušala spraviti nanjo, odletela po zraku in padla na tla ter se močno udarila. Vsi so jo opazovali in se čudili, kako to, da ima čarobne moči, če pa ni čarobno bitje, vendar je človek. Nekajkrat je še poskusila in jedci so popadali.

Opazovala je druga čarobna bitja. Rekla si je: " o ta urok moram probati, s tem urokom bom uničila oz. ubila jedca, kot to počnejo drugi." Izrekla je čarobne besede: " avakedavra!" in uspelo ji je uničiti 3 jedce.

Bila je izčrpana in malo se ji je zvrtelo. Padla je na tla. Jason je stekel k njej: " Fionaa! si vredu?" Fiona pa je rekla: " Ja sem, malo se mi je zvrtelo. Nebom več čarala, da si opomorem in dobim energijo nazaj."
Jason se je strinjal z njo in hitro poskušal poiskati vodo. Našel je vodnjak in kozarec ob njem. Spral ga je, zajel vodo in odnesel kozarec vode Fioni.

Kmalu so ostala bitja uničila ali poškodovala jedce in se prebili do grajskih sob ter poiskali predmet, ki so jim ga jedci ukradli. Lipko ga je našel in odleteli so domov v gozd, vsak v svoj brlog. Pol konji pol človeki so skrili predmet na varno. Fiona in Jason sta se odpravila domov in se spočila po napornem dnevu.

Naslednje jutro sta zaslišala krik. Fiona je mislila, da je sanjala in se zbudila. Ni vedela ali je bil krik resničen ali so bile samo sanje.
Zbudila je Jasona in ponovno sta zaslišala krik. Jason je Fioni povedal, da je tudi on sprva mislil, da je sanjal.

Odhitela sta po stopnicah dol s Stello v naročju in videla katastrofoo!!
25. april 2020
msaje5
msaje5
Next
25. april 2020
its...pikica
its...pikica
Next
25. april 2020
Next
26. april 2020
Next.

super zgodbaaaa
26. april 2020
the boom4
the boom4
hvala še 3 nexte
26. april 2020
its...pikica
its...pikica
ojla oprostite ker se kr vmešavam ampak prosila bi vas če se lhko še kdo prijavi na moj top model
https://www.igre123.com/forum/tema/novi-izzivi-1..del/196464/
27. april 2020
the boom4
the boom4
ne oglasuj na mojo temo ampak prosim na zs
27. april 2020
the boom4
the boom4
Odhitela sta po stopnicah dol s Stello v naročju in videla katastrofoo!!
_________________________________________________________________________

Starša sta vsa objokana in prestrašena stala sredi kuhinje ( kuhinja je povezana v dnevno sobo) in vse je bilo razmetano, predmeti po tleh, raztrgani povštri.... Vprašala sta Jasona in Fiono, če onadva kaj vesta. Povedala sta, da so se bojevali z jedci in jima vse razložila.

Po daljšem pogovoru, sta starša razumela in skupaj so pospravili nered. Niso vedeli, kako razložiti šefu hišice, saj bodo morali škodo verjetno plačati. Stella je dobila idejo ( vsaj malo je že razumela, kljub temu, da je majhna) začela je kričati Lipko, Lipko.
Nakar se Fioni in Jasonu posveti, da lahko za pomoč povprašata Lipka. Hitro sta ga klicala z napravo, ki jima jo je dal pred kratkim.

Naprava deluje tako, da držiš moder gumbek nekaj sekund. Gumbek po nekaj sekundah spustiš in čakaš. Če se gumbek obara zeleno, pomeni, da Lipko prihaja na pomoč, če se obarva rdeče, pomeni, da je Lipko zaseden in da ga je treba malo dalj časa počakati ali pa bo poslal kakšno drugo bitje.

Gumbek se je torej obarval rdeče in nista vedela kaj storiti. Poskusila sta ponovno in ponovno.... Nakar je uletel kentaver, Lipko in še samorog. Očitno so čutili, da je resno....

Družina je bitjem razložila kaj se je zgodilo in bitja so takoj sumila jedce. Povedala so družini, da se na tak način maščujejo tistim, ki jih želijo uničiti in ki so se z njimi pred kratkim bojevali. Samorog je trdil, da je možno, da so iskali čarobni predmet in so mislili, da ga bodo bitja skrila k vam ( človekom) saj bo "kao" manj očitno in ga s tem nebodo našli.

Lipko je rekel: " so pa tudi butci, da pomislijo, da bi bili mi tako neumni, da bi šli predmet skrit k vam, čeprav nebi bila slaba ideja, vendar ga seveda nismo skrili k vam..."

Lipko je vprašal koliko časa bo družina še na otoku. Malo so računali in ugotovili, da samo 5 dni. "Jooj kaj bomo zdaj?" Otroka sta hotela pomagati okrog predmeta in se družiti z bitji zato sta bila žalostna ob slabi novici, da bodo kmalu odleteli domov.

SLOVARČEK:
kentaver = pol človek pol konj

izgled kentavra, ki se v tej moji zgodbi razume z Lipkom, Fiono....
02. maj 2020
the boom4
the boom4
ta kentaver ima s seboj vedno lok, za vsaj slučaj za varnost proti jedcem ali kom drugim
02. maj 2020
msaje5
msaje5
Next
03. maj 2020
Next
03. maj 2020
Next
04. maj 2020
Next
04. maj 2020
the boom4
the boom4
še 3 nexte plis
04. maj 2020
msaje5
msaje5
js se brišem iz iger ker nimam čist nč časa pa ta korona oz. šola na daljavo bo še do septembra sori vsi mb sse vidmo drugo leto ko se bom spet prijavila čauuu
P.S. Pred tem bom opozorila še tiste k so moji frendi
byeeee
05. maj 2020
the boom4
the boom4
05. maj 2020
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani