Zdravo!
Ime mi je Clarie Rose Heathaway.

Obiskujem 2.letnik. Rada imam barve- ja, barve. Gotovo se sprašuješ zakaj sem to omenila... Zato, ker v barvah vidim življenje. Vidim svet svetlejši in lepši. Seveda imam tudi svoje prijatelje in hip hop zelo rada. Hip hop treniram že od oktobra. Tako čudovito je, saj iz sebe spraviš toliko več čustev kot pa drugače. En sam gib zahteva toliko čustev, kot takrat, ko si zaljubljen čisto na novo. Tukaj nismo le ekipa, ampak smo povezani s srci, smo družina. Če je kaj narobe, se s tabo vsi pogovorijo in ti želijo pomagati na najboljši način. Če je kaj narobe, damo celo duši več prednosti kot pa treningom, pa če tudi imamo pred sabo nastop. Tukaj se solz ne sramujemo, tudi fantje ne. Fant ni mevža, če pokaže svoja čustva, tudi oni imajo srca, in tudi oni potrebujejo jok, da iz sebe spravijo vse težke besede, dejanja, ki se jim zgodijo.
Sem tudi velik ljubitelj teh sodobnih supernatural romantičnih-osladnih filmov, kot bi ljudje rekli. Ne vem zakaj, ampak verjetno jih imam rada, ker imam tudi jaz željo po dolgem življenju ali pa branju možganov. Si tudi ti ne želiš tega? Da veš resnico, ali pa da se kar naenkrat prikradeš od nikoder. To željo imava obe s Caro, o njej bom pisala več kasneje. No, je pa res, da sem zelo dobra v prepoznavanju človeških čustev. Še kakršnokoli masko si nadaneš nase, bom vedela, ali si dobre ali slabe volje. Osebe berem kot knjige. Verjetno, da zaradi tega, ker sem sama že šla čez toliko čustev, da vem za vsakega posebej. Moje skrivanje čustev mi gre zelo dobro od rok. Še moja družina ne opazi ničesar. Res je, da sem bila še pred 3 leti veliko bolj srečna kot zdaj, ampak tudi takrat sem bila slabe volje. A zdaj sta me depresija in slabe navade, kot se temu reče, prevzele. Kakšne slabe navade? Dejansko jih ne vzamem za slabe, kajti jih ne uporabljam redno. Samo 1-3 na mesec, takšen dogovor imava s Caro. Zdaj si gotovo že čisto ob živcih o čem govorim... Govorim o čikih in alkoholu. Gospodična pridno dekle kadi in pije pa še reže se, je depresivna in dokončno se ji jebe za svet. Naziv pridno dekle bi mi dali vsi. Glede na to, da sem v šoli odlična in imam priznanja, bi se mi tako lahko reklo, pa še o alkoholu in čikih govorim kot, da so največje zlo. Nihče ne bi pomislil na to, da počnem kaj takšnega.
Zdaj pa malo o moji družini. Imam starejšo sestro, kar celo 9 let starejšo. Ime ji je Jane.
Je majhna oseba, a z veliko pameti(in ne, ne delam se norca) in čudovitim srcem. Trenutno študira sociologijo oz. Psihopatske vede, kot bi rekel oče. Zelo je delavna in pridna oseba. Sicer da ima težave z živci, zaradi slabega otroštva, no pa še zdaj ni vse vredu. Bila je žrtev psihičnega in fizičnega nasilja. Doživela je tudi depresijo. Najino razmerje je bilo včasih zelo grozno, z leti pa se je izboljšalo. Veliko bolj se pogovarjava, se druživa, ocenjujeva ljudi, hodiva po trgovinah, delava selfije... A vseeno nekaj manjka. Objem... Tisti objem, ki ga nisem dobila že od vrjetno 3 leta starosti. Tako ga pogrešam. Prav vseeno mi je, za vse druge težave, samo to si želim, da končno objamem svojo sestro. Ko vidim sestre, kako se objemajo, mi gre prav na jok. Ampak sem srečna, da se je vse izboljšalo. Včasih sva se dobesedno sovražile, tudi strah me je je bilo. Čisto jo razumem, zakaj je tako. Če te tvoja oseba, ki ti pomeni veliko, ki je tvoj starš, tepe in spodbija verjamem, da nočeš, da se te kdo dotika-iz družine. Logično, pri nas oziroma po očetovi strani, se vsi vedno lupčkajo in objemajo, kot da bodo kmalu zašli v seksualne scene. To mi gre tako na jetra. Sploh nočem pomisliti teh slinastih osebkov se objemati z mano. Fuj in fej.
Pomembna oseba njenega življenja je tudi Mathew, njen fant, ki je 10 let starejši od nje. Že kar dolgo sta skupaj. Zelo se ujameta, iz vidika razmišljanja in pogleda na življenje, je pa res, da večkrat prideta do nesporazumov. Oba mislita preveč, o prihodnosti, kaj bo iz ljudi, itd. Ampak na karkoli, mi je Matevž zelo všeč. Rapper je, kar pomeni, da se rad poigrava z besedami. Vedno najde nekaj na kakšno besedo. Njegovo splošno znanje je „odbito“. Upam, da bom tudi jaz našla takšnega „soul mate-a“ kot je on.
In zdaj pride na vrsto oseba, ki mi je dala živeti. Moja mami. Ime ji je Christa, še enkrat CHRISTA. Zakaj še enkrat- ker jo vsi zamenjujejo za CHRISTINO. Celo moj oče. Kar me spravlja ob živce... Je gospodična s kmečko logiko-polna je dobre splošne logike. Tudi ona je bila žrtev fizičnega in psihičnega nasilja. Ampak ona je imela hujše razloge kot moja sestra. Bila je zlorabljena od njene mame oz. Moje babice, ki ji že odbija zadnja ura in mojega očeta. Moram reči, da se drži še kar dobro glede na to, kaj vse je doživela. Vendar najino razmerje ni čisto „mother-daughter relationship“. Ne glede na to, kako jo imam rada, ji ne morem zaupati vsega. Niti kdo mi je všeč. Nekako nimam te povezave. Že dovolj je, da to povem svoji sestri, kaj šele njej.
Moja babi, moja predraga babica, psihopatska babica, nimam drugega za reči. Ne prenesem je. Nikakor. Celo življenje mi že uničuje. Dobesedno tolikokrat jo je že infarkt pa še zdaj ni umrla. Ta ženska resnično noče umreti. Saj vem, da se sliši malo čudno, da si želim, da babica umre, ampak je imam že dovolj. Mami je tako zagrenila življenje, da mislim, da je že čas, da dobi njeno podedovanje in si naredi spet normalno življenje. V tej grozoti sploh ne moreš živeti. Hiša je kot hiša izpred 60 let. Brez kopalnice in stranišča!
Se nadaljuje...

Upam, da vam je oz. bo zgodbica všeč. Sprejemam pa vso kritiko.
04. april 2015
2.DEL____________________________________________________________________

Nazadnje še seveda pride oseba, pri kateri ne vem, ali ga še naj vzamem kot mojega sorodnika oz. Krvnega sorodnika. Moj oče. Oseba, ki mi greni večino življenja. Človek bi si mislil, da ko si že abrahamar, da te mine, pa kaj si nor, on je še hujši kot prej. Nikoli ga ne bom razumela. Imam ga rada, ne glede na to, kaj naredi. Saj je res, v sebi je dobra oseba, ampak nekako se mi zdi, da se sam utaplja v sebi. Tako je nesramen in napadalen. Pravi, da skuša iz mene narediti najboljše...Po resnici povedano iz mene dela depresivno najstnico. Saj se že utapljam v vsem. Kajenje in alkohol, nič ni boljšega kot to.
In seveda, vsi me primerjajo z njim. Kamorkoli grem me imajo za majhno bogato očetovo deklico. Najraje bi jim primazala takšne zaušnice, da ne bi več vedeli po svojih priimkih. Vsi mi pravijo „ saj ti si lahko vse privoščiš! Tvoj oče ima denarja kot solate!“. Pa kaj še? Denarja kot solate? Mislim, da prej problemov več kot solate. Ja, saj je res, da ima denar, ampak to ni del mene. To je samo on. On ima ta denar. On si kupuje drage znamke oblačil. Saj ima več Hugo Boss srajc, kot jaz vseh oblačil?! Mislim, saj sem nekako bogata najstnica, ampak se ne vzamem za to. Sploh mi ni do tega. Če pa pomislimo na kakšnega mojega sošolca pa se moram kar prijeti za glavo. Imam sošolca, ki se obnaša tako osladno, ker so doma bogati. Sploh ga ne morem prenašati.
Če smo že ravno pri sošolcih, bi lahko načeli s temo šola in vse v njej.
Moja šola je grozna. Ja saj razumem, vsi to pravimo, ampak moja šola je grozna. Točno lahko vidiš katere učiteljice imajo konflikte in katere ne, katere se sovražijo, katere bi se celo pobile. Da ne govorim o naši psihologinji in socialni delavki! Sta kot nekakšni stari zmešani kuri, če ravno nista stari. Pa če že misliš jima kaj zaupati, se moraš prej zavedati, da bo to po tem še cel učiteljski zbor vedel. Najraje bi ju nataknila na zobotrebec. In ne dojamem tega, kako lahko psihologinja reče eni izmed mojih najljubših učiteljic, da je prasica. Kaj si pa misli da je?! Ta učiteljica je izjemna, vse prej kot pa prasica. Uči te ne samo angleščino, temveč tudi življenja. Kako fucked up je življenje ubistvu. Z nami se pogovarja kot najstnica. Z njo lahko govoriš o sexu, drogah, lejzbikah, o vsem, pa te ne bo razočarala s tem, da te ne bi poslušala in ti odgovorila. Pa še ples trenira! Ni boljše učiteljice. Zdaj pa k učiteljici, ki mi greni vse ocene. To je učiteljica Anja za slovenščino. Najraje bi, da jo koklja brcne. To njeno slovenščino ji bom nekam potisnila. Daje mi slabe ocene pa se trudim tedne pred vsem, potem pa mi reče, da ji je zelo všeč kako sprejemam ocene s pozitivo. Pa kaj se ji meša? Lani mi je rekla, da mi s težkim srcem daje petice. Kaj sem ji pa naredila? Nič, čisto nič.
Moji sošolci pa niso nič kaj boljši.
Moje razmišljanje je za spoznanje bolj globoko kot od tipične 14 ali 15 letne najstnice. Ne razmišljam samo o metuljčkih, ki jih dobim ob ljubezni, temveč tudi o resnih stvareh. Ali se kdaj sprašuješ zakaj te doleti takšna usoda kot te? Zakaj si ravno ti-TI, izbran za nekaj? Zakaj ravno ti moraš odgovarjati o vsem? Zakaj imaš travme? Zakaj živiš in za kaj? Včasih se vprašam, ali sem res tako slab človek, da imam tako depresivno življenje? Ampak kaj čem, sama nisem. Depresivno življenje imam, kar pomeni, da se tudi moji prijatelji ne razlikujejo kaj več od mene. Za spoznanje, moja najboljša prijateljica-Kiara, se reže, kadi, pije, ima doma probleme, ter seveda s fanti itd. Njenim najbljižnjim se pa še sanja ne, kdo je v resnici. Prav ying in yang sva.
Se nadaljuje...

Vesela bi bila za kakšen komentar next?
07. maj 2015
PS. ime kiara zamenjajte s Caro
07. maj 2015
next
07. maj 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani