Končno sem se spravila pisat blog. Vse skupaj sem načrtovala že zelo zelo dolgo, nisem niti vedela kje objavit ne vem in sem zato pomislila, zakaj pa ne kar tu? Blogov je indeed že zelo veliko, so malo boljši in malo slabši (po mojem mnenju) but i'm not here to judge, i'm here to write. Vse napisano na tem blogu je;

x moje mnenje
x ni namenjeno osebnemu žaljenju kogarkoli
x je namenjeno v branje tistim, ki bi ob mojem nakladanju uspeli uživat in ga sprejet takšnega kot je.

Ne skrbite ne bom vam opisovala svojih dni od tega, ko si zjutraj drgnem zobe pa do tega kako sem se zvečer pokrila, pač pa bom izrazila mnenje o stvareh, ki mi ležijo na duši in pač bodo oblikovale blog, kakršen bi moral biti. No, i'm still very unsure about doing this but let's give it a shot. So yes my lovely darlings, enjoy.

27. maj 2015
| 1. BEING LABELED ; A TEENAGER |

Če želite v naslednjem prispevku brati o puberteti in hormonih, vas moram razočarat ker sem želela vse skupaj prirediti na malo drugačen način. Torej če vas mučijo vprašanja o sami puberteti itd., zagotovo najdete cel kup tega tukaj naokoli.

Sama ne verjamem preveč v puberteto. S tem nočem reči, da le-ta ne obstaja, ker seveda obstaja ampak je bila v mojih očeh vedno le oznaka za neke biološke spremembe našega telesa - ker se vse spreminja, seveda tudi hormoni delujejo v drugačnih smereh in z drugačno močjo, to je seveda logično. Prav tako je resnično, da imajo določen vpliv na naš pogled na svet in na naše obnašanje, to lahko vidi vsakdo če primerja osebo izpred kakšnega leta, s svojim sedanjim jazom. Vseeno pa za zdaj pustimo ob strani vse te "učinke pubertete". Zakaj torej že ne verjamem v puberteto? Ker je preprosto razlog in izgovor za vse, kar naj bi se z mano dogajalo od recimo 12. do 18. leta ali dalj (odvisno od tega kdaj posameznik dozori). Seveda je to beseda s katero imenujemo to obdobje ampak zakaj mora biti tudi odgovor na vse? Z vstopom v puberteto smo kar naenkrat uvrščeni v skupino ljudi, ki jih nekaj posebnega muči. Vse težave s katerimi se spopadam so torej posledica pubertete? Ne govorim o ljubezni in zlomljenem srcu. Govorim o rečeh, ki se pletejo po naših glavah pa jih vseeno odrasli še ne bodo jemali tako zelo resno, ker smo navsezadnje le najstniki, ki preživljajo puberteto. Je moja obsesija s pisanjem torej zgolj posledica pubertete in bo vsem razlagana kot: "Ja naša Špela pa tipično najstniško kar naprej sedi pred računalnikom. No saj, je pa le v puberteti." Zakaj? Zdi se mi kot da sem obravnavana kot ena izmed mnogih in ne nek posameznik s svojo osebnostjo. Prav tako me tovrstna razlaga zmoti, ko me nekaj razjezi oziroma mi močno stopi na živec, vsi pa mi pred nos mečejo besedo: puberteta. Torej je vse to samo zaradi pubertete? Zavedam se, da kot odrasel drugače gledaš na stvari, a to še ne pomeni, da najstnikov ne smemo jemati resno. Vem, da se vsi zavedajo tega, vseeno pa odgovor na vse ne bi smel biti puberteta. Sem to torej samo jaz, ali še komu občasno ni všeč da je odgovor na vse le puberteta?*No hard feelings towards puberty drugače haha, pa ne zdaj mislit, da se počutim kakorkoli zapostavljeno in da se tukaj nekaj glasno pritožujem. Upam da ste vsi razbrali kaj sem želela povedat.
So yees, prvi zapis je bolj kratek, prav tako je pa tudi prvi del moje BEING LABELED SERIES, ki jih bom občasno napisala in opisovala t.i. labele oz. oznake ki jih prejmejo ljudje glede na okoliščine. Feel free to express your opinion, to zgoraj je samo moje mnenje, hope you enjoyed it (:
27. maj 2015
u194101
u194101
nekšt mislim da si se ful dobro razpisala, poleg tega pa ugotavljam da se preveč sekiramo glede te pubertete in vseh stvari, ki se dogajajo okoli nas. Vso to moje mišljenje me je spravilo preveč na dno in more zaživeti znova
28. maj 2015
next
04. avgust 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani