1. poglavje
Tečem. Tečem po neskončni planjavi, ki je zaraščena z visoko travo. Strah me je. V pljučih mi gori in zelo sem utrujena, a še vedno tečem. Nenadoma... Tema. Pojavi se tema. V enem trenutku je dan, v naslednjem pa me obdaja tema, skozi katero ne vidim nič. Čutim bilke, a te se ves čas spreminjajo. Enkrat so mehke, drugič me bičajo po nogah. Občutek imam, kot da sem prišla v gozd. Vem, da sem prišla v gozd. Moja teorija se potrdi, ko začutim pekočo bolečino na rokah. Sem v borovem gozdu. Vem, da se oni zelo težko prebijajo skozi gozd, saj vse svoje življenje prebijejo na ravnih planjavah, kot je bila tista, na kateri se je pojavila tema. Začutim, da se tla mehčajo. To pomeni, da so v bližini težave. Drsajoče se ustavim. Na svojem vratu začutim magicitno rezilo bodala. Rahlo me zapeče.
Next?
07. februar 2022
2. poglavje
Odvedejo me do prepada, še prej pa mi na glavo poveznejo umazano vrečo. Ko skočimo, začutim veter. Takoj ko pristanemo, me že vlečejo po tleh. Vržejo me v majhno celico. Vrečo si snamem z glave. Vse je temno in zatohlo. Tako ali tako ne maram majhnih prostorov, a to je pa že preveč. Zakričim. Nekaj stražarjev se nagnete pri vratih, da bi videli, kaj se dogaja v celici. Ko ne vidijo ničesar, se pomirijo in odidejo. Čez nekaj časa pride visoki temni vilin. Vem, da mu je ime Senca. Želi me ogovoriti, kar se mi zdi zelo čudno. Ne želim mu odgovoriti in se zaprem sama vase.
Next?
07. februar 2022
3. poglavje
Ležim na postelji. Po 3 tednih v celici sem izgubila že čisto vso voljo do življenja. Senca je že večkrat prišel, a iz mene ni izvlekel čisto nič. Ta občutek me zadovoljil za nekaj časa. Toda ta čas je na žalost že minil. Spominjam se občutka svobode, ko sem tekla po planjavi. Tega ni kazilo skoraj čisto nič, razen pošasti, ki so me zasledovale. Zaslišim korake, a jih v teh treh tednih še nisem zaznala. Vstopi vilinka, ki je v življenju še nisem videla. Predstavi se mi. 'Ime mi Waryda' reče. Prime me, da bi vstala in jo premlatila, a sem preveč utrujena, da bi to zares naredila. Odgovrim ji: 'No Waryda, me boš mučila ali kaj podobnega?' 'Ne', se zasmeje.'prišla sem se pogovorit s tabo. Senca pravi, da nič ne rečeš.' Razhudila sem se. 'Kaj zdaj, ali mislte, da bom sploh kaj odgvorila po tem, ko ste me zaprli v to... celico. Če se temu sploh lahko reče celica', se posmehnem. Videti je rahlo prizadeta. Z žalostnim glasom reče: 'Bodi vesela, kajti to je najbolj udobna celica tukaj.' Zasmejem se. 'TO, da je najbolj udobna celica, praviš?' Prikima mi. Obrnem se na bok in se ne menim več zanjo. Čez nekaj minut zaslišim rahel tlesk, ko se vrata zaprejo. Zaspim.
Next?
07. februar 2022
Next
07. februar 2022
4. poglavje
Nenadoma spet pride Waryda. 'Si si kaj premislila glede svoje usode?' vpraša. Zagodrnjam. 'Bi si mogla?' Skrivnostno se nasmehne. Začutim nekaj, kar mi začne plati po žilah. Nekaj močnega. Skrivnega. Waryda me odpelje iz celice na hodnik. Tam me prepusti 4 pošastnim varnostnikom. Odpeljejo me v Sejno dvorano. 'Ogromna je,' zašepetam. Pravzaprav, pomislim pri sebi, tu niti ni tako, hm, grdo. Posedejo me na stol ob robu dvorane, zraven velikih vrat. Med nekakšnim sojenjem do mene pride Waryda in mi pojasni vse o njihovem kraljestvu. Vsak prebivalec, jakin, ima določene moči. Jaz, (čeprav nisem jakin, imam moči: obvladovanje vode, ukrivljanje časa, moč uma, moč svetlobe in teme, obvladovanje zemlje, obvladovanje zraku, obvladovanje duha, sporazumevanje z živalmi, super hitrost. S pogledom sem ošinila težka lesena vrata na moji levi. 'Misliš, da bi lahko pobegnila od tod?' zašepetam Warydi. Čisto malo odkima. 'Ne, Sejna dvorana je preveč varovana.' Nasmehnem se, naslednji trenutek pa že odpiram vrata in bežim skoznje. Ne morejo me ujeti. Pridem do boksov za zmaje, toda stečem mimo. Čakaj malo. Za zmaje? Odhitim nazaj. Vame se zastrmi temno modra zmajevka. Vem, da je moja, toda odvzeli so mi jo. Imme ji je Samuel. Zajaham jo in že letiva čez Kalum maritas, temne planjave.
16. junij 2022
Aja, pa sori, da se vse dogaja prehitro
16. junij 2022
Next
17. junij 2022
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani