HEY, HOY! Odločila sem se, da bom pisala še eno zgodbico... Ker ne morem Večnosti pisati na racunalniku bom pisala to zgodbo na telefonu!
Zelo bom vesela kakšne koli kritike in upam, da vam bo zgodba všeč!
+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+
SEA? Yes that's my home...

Prolog

Črno-bela gmota se je počasi kakor kača premikala po morju in iskala Coi. Poleg tega pa je bila lačna... Njen kačji rep je vsake toliko časa lahkotno pogledal iz vode.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tekla sem po obali, nežni sončni žarki so mi sušili moje kratke lase in me greli po celem telesu. Pesek se mi je nežno ugrezal pod nogami ko sem lahkotno tekla po obali. Opazila sem nekaj belega in okroglega, kar je štrlelo iz peska. Še hitreje sem stekla tja. Lahkotno sem prijela belo stvar in jo potegnila iz peska. Bila je lobanja, zaradi peska, ki jo je več let nežno čistil, je bila snežno bela. Bila je poplna. Njena površina je bila gladka, kot dojenčkova koža. Mankal ji je samo en zob. Sekalec. Obrnila sem se proti morju in zaklicala. "Mami! Poglej kaj sem našla!" Ni bilo odziva. Kmalu pa so na površini morja začeli nastajati majhni mehurčki in valovi. Počasi sem vstala in stekla z lobanjo vred v plitvo morje. Iz vode je pogledala pol kačja pol človeška gmota. Njena koža je bila poplnoma črna na njej pa so bile bele lise. Ni imela las, njene oči pa so bile svetleče in bele. Roke ima izjemno dolge na prstih pa jo krasi še plavalna kožica. Njen rep dolg in močen kakor 100 konjev. "Coi! Prosim, pridi v vodo. Tukaj te lažje pazim."
"Ampak, saj sem šele prišla. In zabavno mi je." Sem rekla z razočaranim glasom. Z daljave se je dalo zaznati še eno premikanje. Iz vode je pogledala enaka gmota. "Coi, Eft! Pridita! Jata delfinov nam bo pobegnila!"
"Ampak nočem iti" Sem potožila. "Rada, bi ostala tukaj."
"Kaj pa če bi šle na kosilo, nato pa bi ti pokazala ladjo katero sem razbila? Tam je veliko lobanj." Žalostno sem zavzdihnila in pokimala. Lobanjo sem vrgla v vodo. Mami se je že potopila v morje. Zavzdihnila sem in skočila za njo. Spet me je začelo zgečkati po nogah, ko je noge obdala sluz, s katero sem plavala. Kmalu sem imela noge obdane z sluzastim repom. Hitro sem zamahnila z njim in odplavala za mami. Voda je bila čudovita. Počasi me je božala po vsem telesu. Oboželvala sem biti v vodi. To je bil moj dom. A vse večkrat me je vleklo na kopno.... Stran od morja. Stresla sem z glavo. Zdaj ni čas, da razmišljam o tem. Zagledala sem zaplato visokih, zelenih alg in zaplava med njih. Vsake toliko časa se me je dotaknila z sluzasto površino. Zahihitala sem se. Počasi sem se dvignila, da sem preverila kje je mami. Morala sem pohiteti, bila sta kar nekaj metrov pred mano. Močno sem zamahnila in jima sledila.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

"Nemogoče jo je odvrniti od tega, da bi šla na kopno, odkar se je naučila hoditi."
Sem žalostno rekla Fau.
"Da, se bo to zgodilo, sva vedela že odkar sva se odločila, da jo posvojiva, Eft. Navsezadnje je amphibian."
"Saj, vem ampak midva sva jo naučila preživeti samo v vodi... Kdo jo bo naučil preživeti na kopnem? V mestu?"
"Ne skrbi, ne bi šla v mesto. Že stoletja prehode varujejo Eelsi."
"Najvrjetneje imaš prav." To me ni pomirilo, še zmeraj sem bila zaskrbljena za Coi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Konec prologa. Kako se vam zdi? Ko se bodo nabrali nexti bom nadaljevala!
21. maj 2017
u223614
u223614
Next upam d boa tud vecnost se nadaljevala... drgac pa ze zacetk tele zgodbe je kot SVETOVNA ZGODBA!!!!❗❗❗❗NO ONE IS BETTER!!!!!!
21. maj 2017
nexxxtttttt
21. maj 2017
fuuuuuuuuuuul dobra pa tut jst upam d bos kmau nadaljevala vecnost
21. maj 2017
u222241
u222241
Next....zelo dober začetek
21. maj 2017
Okej, moje mnenje.
Ta zgodbica mi je bolj všeč kot tvoja druga. Je vsaj meni ljubši začetek.
Torej, če sem prav razumela bo v tej zgodbi fantazija glavna? Pač, sam omenila bi rada nekaj pri fantazijskih, kar me velikokrat zmoti ko se zgodba bolj začne. In sicer sta dve možnosti pisanja ki mi gresta na živce.
Prva je, da se vse skupaj preveč zaplete. Potem te že glava boli ko poskušaš ugotoviti kaj je to in kaj drugo... In včasih se zgodi, da se tako zaplete da še pisatelj sam ne ve več kje je tista rdeča nit. Lahko bi rekla, da naklada.
Druga stvar pa je, če vse preveč poenostaviš. Vedno naj bo nekaj drugega, skrivnostnega kar še ni do konca razrešeno... Tako ohraniš pozornost. Če namreč vse razkriješ v nekem trenutku je neumno. Bralec potem vse ve. Bolje je ohranjati neko skrivnost, je bolj zanimivo... Ampak prosim- res ne zapletaj preveč.
Poskušaj biti čim bolj izvirna. Če uporabljaš neke fantazijske osebe, ki jih že poznamo (npr. vampir ali karkoli takšnega), dodaj neko lastnost ki si jo sama izmisliš.
Okeej, nakladam. Torej, Next
21. maj 2017
Hvala za nexte. In WiFi bom poskusila čim bolj po tvojih navodilih! Obljubim!
+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*
Sea? Yes that's my home...

1. Poglavje
Roboti in morje?

Počasi sem plavala za njima, ko sem opazila nekaj kovinskega pri tleh. Previdno sem odplavala bližje. Bil je jašek, popolnoma zarjavel od dolgih let služenja pod morjem. Dve rešetki sta bili odtrgani. Luknja, ki je nastala je bila ravno dovolj velika, da sem se splazila vanjo. Ko sem bila sela notri sem začela plavati po ozki cevi. Kmalu sem prišla do veliko širše cevi, ki je vodila navzgor. Voda je bla kristalno čista in kar malo mrzla. Nekaj časa sem opazovala vodo, če se kar koli premika, nato pa sem se pognala navzgor. Ko sem pripravala do površja sem se dvignila na hladen beton. Sluz na mkjem repu je počasi izginila in spet sem imela svoje noge. Pogledala sem navzgor. Bila sem v nekakšnem ogromnem dimniku. Vse okoli mene so bili ogromni vhodi v temačne hodnike. "To je veliko bolje od lobanje sem rekla sama sebi in odkorakala v najbližji hodnik.
∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆

Nič nisem slišal ali čutil, odklopili so me. Spet.... Počasi sem začutil elektriko, ki potuje po meni in me navdaja z močjo. Kmalu sem se spet lahko premikal. Počasi sem odprel oči in se zazrel v Cashelove oči."Živjo" Mi je rekel.Misli, da sem star 3 leta? Tudi Robo mi je rekel "Živjo" On je naš robot. Počasis em se spomnil, da sem se skregal z Cashelom. V meni se je nabrala jeza me je zato izklopil? Butec! "Ammm, fantje, mislim, da je še zmerj jezen..." Je rekel, ravno sem ga hotel zadaviti, ko so se okoli mene ovile Robove roke. Brcal sem in se jih poskušal znebiti. Kmalu me je spet zajela tema. Počasi sem se zbudil. Spet. "Torej zdaj vemo, da je edina stvar, ki mu prepričuje, da bi te ubil njegova čustva." Hitro sem se usedel."Spet ste se igrali z mojo glavo! Je to zato ker vam nisem hotel prinesti prigriskov?!"
"Ne ni! Samo..."
"Sploh nočen slišati Cashel. Vidva pa bi mi lahko vsaj malo pomagala." Z prstom sem pokazal na Ector in Kaia. Ector je punca, da ne bo pomote. In ves cas s sabo nosi belega orla. Kai pa je precej miren fant katerega lahko zlahka prenašaš. Cashel pa je bil njegovo popolno nasprotje. On je hiperaktiven in enostavo grozen! "Oprosti Haghera, samo poskusiti smo hoteli kaj se zgodi, če ti izklopimo čustva. Oprosti." Se je začel opravičevati Kai. Zavil sem z očmi in vstal. Malo drugačen občutek je bil ko sem stal. Pogledal sem svoje noge. Namesto navadnih nog sem imela ptičje noge?!?! "Zakaj imam ptičje noge Ector?"
"Za to pa je kriv samo Cashel! Jaz in Kai nimava nič pri temu!" Obrnil sem se k njemu. "Kaj sem ti naredil, da si mi dal ptičje noge?"
"Samo e..eksperiment je Ha...aghera. N...nič kaj tak..kega." Je začel jeclati."Lahko prosim nehate delati poskuse na meni?"

Kako se vam zdi???
Next?
21. maj 2017
Next
21. maj 2017
Next
21. maj 2017
u223614
u223614
ja super je ceprav me zlo zanima kdo so tile v drugem delu zgodbe? drugace pa itq d Next❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗
21. maj 2017
u223614
u223614
ja super je ceprav me zlo zanima kdo so tile v drugem delu zgodbe? drugace pa itq d Next❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗
21. maj 2017
Super je, zelo mi je všeč spet si utvarila nekaj drugačnega novega in zanimivega ta zgodba te kar potegne vase
Next
22. maj 2017
u222241
u222241
Next zeloooo mii jee všeč!!
22. maj 2017
Hvala za tako dobre komentarje! Sem zelo vesela, da vam je všeč!
*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+
SEA? Yes that's my home...

1.Poglavje (2.Del)
"Robot si. Njalažje je delati na tebi..."
"Tudi Robo je robot!!!"
"Ampak nima toliko človeških lasnosti kot ti!" Samo jezno sem pihnil. "Prav. Dovolj imam! Malo grem ven."
"Počakaj preden greš... Bi lahko razdelil te vizitke?"
"Dvakrat ste me rastavili, zdaj pa naj še za vas razdajam vizitke?!"
"Prosim Haghera. Podjetju gre malo slabo... Prosim?" Me je prosila Ector z njenim otroškim glasom. Zavzdihnil sem. "Prav. Pa naj vam bo." Cashelu sem iz rok iztrgal vizitke in odvihral skozi vrata.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hidnik je bil temen in mrzel, vendar me to ni motilo kljub temu, da sem imela oblečen le v kopalke v obliki športnega moderčeka in spodnji del. Gledala sem vsak kotiček hidnika in se čudila, kako so lagko tako neumna bitja kot ljudje sposobna narediti tako mogočno stavr. Počasi sem se približevala svetlobi. Kmali sem prišla do še ene vode. Ta je imela že vonj drugačen. Bila je bolj svetla in čista... Počasi sem vanjo spustila svojo nogo. Voda je bila sladka in toplejša od morja. Počasi sem zlezla vanjo. Obdala me je s svojimi toplimi rokami tako kod da bi me objela. Noge mi je spet obdala sluz. počasi sem začela plavati po strugi navzgor.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

"Kaj je narobe?"
"Pregrade so odpovedale. Trenutno lahko kdor koli vstopi v mesto. Tudi
amphibiani."
"Takoj jih zaprite!" Je general zaklical vsem v kontrolni sobi.
"General še zmeraj ne morejo vstopiti, jaški nas varujejo."
"Jaški, ki so že več desetletji pod vodo!" Je zahrumel njegov raskav in grozliv glas. Vsi so utihnili in se posvetili reševanju problema.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Next?
25. maj 2017
Next fuul dobr
25. maj 2017
nexxtttt
25. maj 2017
Ziher bo una ustopla u mesto
Next
26. maj 2017
u223614
u223614
Next
26. maj 2017
u175041
u175041
Next
31. maj 2017
Nekaj časa nisem nadaljevala se opravičujem! Danes bom nadaljevala tudi večnost!
*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*
SEA? Yes that is my home...

1. Poglavje (3. Del)
Že dolgo sem plavala, ko sem začutila, da se je voda že spet spremenila. Bila je še sterilnejša kot prej. Malo bolj previdno sem plavala, mama mi je govorila o tako sterilini vodi. Zagledala sem stebre, na katerih je bilo več sto majhnih koral, alg in školjk. V vodi se je dalo čutiti nedavne električne sunke. So imeli električni mrk? Še previdneje sem plavala med stebri. Kmalu sem naletela na kamnit zid, ki se je razdelil v več majhnih kanalčkov. Odločala sem se naključno, enkrat desno, drugič levo in spet desno. Kanalčki so bili zdaj modri.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mesto Wisnem je bilo eno najbolj naprednih mest kadarkoli. Imel je najbolj čiste vode, varovalne sisteme in čisto ozračje. Sprehajal sem se po uličicah tega velikega mesta, vmes pa mi je v nos udarjal močan vonj po razkužilu. Počasi sem napredoval proti našemu pomolu. Seveda tukaj nismo imeli morja, to je bilo strogo prepovedano. Naša voda je bila čista in sladka. Edinole taka voda je bila dovoljena v mestu, gorje ti, če si imel samo za 1% drugačno od predpisane. Končno sem prišel do pomola in se povzpel na eno od jaht, da sem lahko občudoval naše čisto mesto. Tam sem stal okoli 3 ali 4 minute ko sta k meni pristopila otroka nič starejša od 12 let. Rdečelasi fant in belolasa deklica. "Oprostite, gospod, ampak ste vi robot?"
"Ja."
Njune oči niso mogle skriti njunega navdušenja. "Midva sva iz društva mladih robotkarjev, bi nama lahko malo razložili o robotih? Prosim?"
Super samo še tega mi je manjkalo. "Oprostita nimam časa, ampak... nata." V roke sem jima potisnil nekaj vizitk in odšel z ladje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
02. junij 2017
u223614
u223614
super Next.... cimprej napis Next se ze večnost
02. junij 2017
u220684
u220684
UU nova tvoja zgodba...ITAK JO BOM BRALA!!
Next!
02. junij 2017
Next <3
02. junij 2017
Next
03. junij 2017
Next fuul je dobr
03. junij 2017
neeeeeext
04. junij 2017
Tako nov Next upam da vam je useč!
+*+*+*+*++*+*+*+*++*+*+*+*+*+*++*+*+*+*+*+*++*+*+*+*+**+*++*

SEA? Yes that is my home...

1.Poglavje (4. Del)
Hodil sem po ulaicah in poiskusal razdeliti vizitke, ni bilo to da jih ljudje nuso vzeli ampak to da se mi tega ni dalo delati. Prijel sem vizitke in jih zalučal v enega od kanalov. "Tako problem rešen!"
"Hej, ti! Ustavi se! Onesnaneževanje vode je strogo prepovedano!!" N že spet Salip eden od varnsotnikov vode kakor jim pravimo. Tečen je bil že odkar se je rodil. Zavzdihnil sem. "Salip nimam časa, poleg tega pa je voda tako sterilna, da bi lahko vanjo zlili smrtonostne odpadke in ne bi ljudje umrli, če bi jo popili."
"To je res, amapk tako sterilna ostaja samk zato ker je ne onesnanežujemo! In tako bo tudi ostalo Haghera!"
"O poglej zapomnil si si moje ime!" Zavil je z očmi. "Pridi peljal te bom na postajo!"
"Kot sem že rekel Salip nimam časa!"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naveličala sem se plavanja, zati sem se malo ustavila in poslušala. Zaslišala sem kričanje, glasno in tečno. Počasi sem se dvignila. Zagledala sem majhnega bledega možaka z čudnimi skuštranimi lasmi, ki je kričal na temnega belolasega fanta z ptičjimi nogami. Postrani sem pogledala ali potrebuje pomoč? Dvignila sem se na kopno in se usedla, da se mi je rep spremenil v noge. "Hey! Amphibiani so strogo prepovedani v mestu!" Bledoličen možak je kazal name in se drel s svojim odurnim glasom. "Kako si prišla v mesto?! Ne smeš biti tukaj izgini!" Zakaj se tako razburja? Kaj sem mu naredila? Vstala sem in začela hoditi stran. "Hey!" Bledoličnik je stekel za mano in me prijel za roko. Njegova koža je bila...topla. Nikoli nisem začutila tople kože. Obrinila sme ga in mu prhnila v obraz.
∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆
∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆∆
∆∆

Amphibian, ki je prilezla iz vode je izgledala zelo mlada. Njena koža je bila rahlo zelena in polna lusk. Nnjene oči so bile bele in so se rahlo svetlikale. Njene kratke oranžne lase se je na levi strani lahko spela z majni školiko. Na njenem vratu je bilo videti škrge.
Ko je Amphibian zaprhala na Salipa sem se umešal.

Naj nadaljujem?
07. junij 2017
ja Next Next Next
07. junij 2017
jaaaaa Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next
NUJNO
07. junij 2017
Jaaa,uuu da mu ni mal ušeč
Next
07. junij 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani