DARLEENA
Darleena je hodila po temni ulici Mystic Fallsa. Že dolgo ni bila v svojem rodnem kraju. Skoraj 150 let. Ko je postala vampirka, je zapustila moža in svoja otroka. Ob misli na svojo družino, je začutila hrepenenje, ki je objelo njeno telo. Kako si je želela, da bi videla svoja otroka odrasti! Ali pa preživeti svoje življenje z njim, s svojim možem ... Vendar ji ni bilo usojeno.
Teden dni po rojstvu drugega otroka, Felixa, je postala vampirka. Če ne bi spila vampirsko krv, ki jo je vsilila njena tašča, ne bi še vedno hodila po svetu. Bila bi kup kosti, ki bi počivale v družinski grobnici.
Izgubljena v svojih spominih, je obstala pred vrati ogromne hiše. S temnimi očmi je opazovala starinsko tolkalo. Jo bo prepoznal?
Samo poskusiti moram, je bila odločna. Počasi je pritisnila na kljuko. Škrtnilo je, vrata so se odprla.
DAMON
Štel je dneve.
Bil je že dvajseti dan odkar se je Elena poslovila, Damon pa je preživljal svoj čas obdan z obljubami, da se bo čez približno sedemdeset let vrnila k njemu. Ko bo njegova prijateljica Bonnie umrla. Naslednjih sedemdeset let bo pestrih. Vsaki dan se bo boril, da iz pohlepe ne ubije Bonnie in da se Elena končno znajde pri njemu.
Bourbon je izprazil do kraja. Bil je pijan. Majavo se je postavil na noge in pomislil, da se mora nahraniti. Nahraniti iz vratne žile. Vsaj bo potešil svojo napadalnost in zatlačil željo, da bi ubil Bonnie.
Moram zdržati, se je poskusil potolažiti z besedami. Elena bi me ubila, če bi namerno ubil njeno najboljšo prijateljico.
Bil je prepričan, da mu Elena, ki je pred svojim spancem, postala znova človek, ne bi oprostila. Spraševal se je, če ima sploh smisla čakati, da se speča lepotica sploh zbudi. Vredno je, si je govoril vsak dan, odkar jo je zajel spanec. Vendar v besedah ni našel nobene tolažbe. Ni. Zadovoljen bo, ko se bo Elena prebudila in se vrnila iz dežele mrtvih.
Začutil je prisotnost nekoga. Opotekel se je in se obrnil. Zajel je sapo.
“Damon,” je nežno rekla oseba na vratih. “Se me še spominjaš?”
06. julij 2015
Prosim za nexte. Hvala!
06. julij 2015
...
06. julij 2015
1. Poglavje
 
   Bil je šokiran. 
   Damon je odprl usta. Pa jih spet zaprl. To je bila vendar Darleena. Darleena ... Ki je pred njegovimi očmi umrla zaradi porodne mrzlice! Še sedaj se je spominjaš šibkega glasa, bledega obraza ... Pogoltnil je slino. To ni bilo res.
   “Damon?”
   Njen zaskrbljeni glas je prodrl v njegove misli. Poskusil se je zbrati, pa vendarle se ni uspel. Darleena je bila živa! Spet je slišal njen žametni glas, v nosnice mu je udaril znan vonj po jasminu ... Ne, to ni bilo res! Ona je tu!
   “Darleena,” je dejal. Počasi se je približal dekletu, ki je na sebi imelo navadne kavbojke in majico. Bila je čudna, saj je bil navajen na korzete, široka ter nabrana krila in lase, ki so se skrivale pod klobučkom. Da, Darleena ni spadala v leto 2015. Spadala je v njegov čas. Dvignil je pogled in se srečal z zelenimi očmi.
   “Jaz sem, Damon,” se mu je približala. Počasi je prijela njegovo dlan in jo stisnila. Še vedno ni bil prepričan, če je resnično ona. 
   “Vidim,” je končno dejal. “Morala mi boš marsikaj pojasniti.”
   Kotički njenih ustnic so se zatresli v prikritem nasmehu. Še vedno je bil prepričan, da svojo ženo sanja. Pa je bilo res? Ni vedel. Vedel pa je, da bo moral slišati zgodbo od začetka do konca. Darleena mu je dolgovala pojasnilo.
   “Damon,” je ponovno šepnila njegovo ime. V naslednjem trenutku se je vrgla v njegov objem, močno se je oklenila njegovega pasu, on pa jo je prižel k sebi. Vsa bolečina je znova prišla na dan; bila sta predolgo ločena, da bi se le opazovala.
   “Kako je to mogoče?” je šepnil in se zastrmel vanjo. “Kako je to mogoče, da stojiš pred mano? Umrla si ... Umrla si, ko si rodila Felixa.”
   Odmaknila se je iz njegovega objema. Opazoval je, kako so se solze nabrale v njenih očeh. Bil je prepričan, da je bila mrtva. Damon ni razumel, zakaj stoji pred njim ... In to spremenjena v vampirko. Kje je bila vsa ta dolga leta?
   “Mislim, da bi moral nama natočiti nekaj pijače,” je šepnila.
   Strinjal se je. Čeprav je bil omotičen od nenadnega srečanja, se je sprehodil do mizice, kjer so držali whiskey. Natočil je temno tekočino v dva kozarca in ji enega podal. Počasi ga je sprejela. Ošinil je njeno roko. Še vedno je nosila prstan, ki ji je ga nadel ...
 
 
Mystic Falls, 1858
 
 
   “Ne bom se poročil!” je trmasto dvignil glavo. “NE!”
   Giuseppe Salvatore je opazoval svojega prvorojenega sina in se mrščil. Damon je vedel, da mu je oče namerno našel nevesto. Materino truplo se še ni dobro ohladilo, njegov oče pa je že našel snaho, ki bi zastopala družino Salvatore med žensko družbo na plesih. Bil je odločen, da očetovi volji ne bo popustil. Tokrat ne.
   “Boš,” je hladno dejal njegov oče. “Boš.”
   V Damonu je zavrelo. Kako si je drznil! Bil je odločen, da ne bo sprejel nobene ženske. Bil je še premlad za zakonski jarem.
   “Zakaj? Zakaj raje ne zaročiš Stefana?” je kljubovalno dvignil glavo. Opazil je, kako je njegov oče spremenil barvo. Pogrelo ga je.
   “Dovolj. Jutri boš spoznal dekle,” se je Giuseppe odločil, da bo prezrl Damonovo opazko. Sin je stisnil ustnice in vstal. Zapustil je zadušljiv prostor, trdno odločen, da ne bo popustil očetovi volji. 
   Na svežem zraku si je nekoliko zbistril misli. Odločil se je, da se bo sprehodil do svojega skrivnega mesta. Tam se je zatekel, ko mu je bilo težko. Ali pa takrat, ko je želel tišino in samoto narave.
   Ob tolmunu je pokleknil. Z dlanjo je zajel vodo, da bi si zmočil obraz. V tistem trenutku, ko je približal dlani, se je zaslišal trušč. Damon je skočil pokonci in se ozrl. V grmovju je šumelo. Namrščil se je. 
   Sprehodil se je do grmovja in ga odmaknil.
   “Prekleta žival!”
   Otrplo se je zazrl v postavo dekleta, ki si je vleklo krila preko nog. Pobralo se je in se s svojimi zelenimi očmi zastrmelo v Damona, ki jo je opazoval.
   “Potrebujete pomoč, gospodična?” je vprašal, ko se je zbral.
   S srepim pogledom se je zastrmela vanj in se okorno postavila na noge. Popravila si je klobuček, ki ji je visel postrani, potem pa z radovednim pogledom premerila fanta, ki ji je priskočil na pomoč.
   “Ne,” je odgovorila. “Ne potrebujem vaše pomoči.”
   Njen glas mu je bil všeč. Všeč mu je bila njena postava, ki se je skrivala v sprehajalni obleki. Njeni lasje ... Bili so dolgi, nakodrani in razmršeni. Bila je prečudovita. Spraševal se je, kdo je. Dekleta do sedaj še ni nikoli videl.
   Pomolila mu je svojo dlan. “Darleena Fraser,” je dejala. Obotavljal se je, nato pa sprejel ponujeno dlan.

5 nextov
07. julij 2015
iščem nove bralke
07. julij 2015
pišem nadaljevanje?...
08. julij 2015
če bo kdo bral, dam nadaljevanje
12. avgust 2015
u196925
u196925
Neeext
12. avgust 2015
Darleena Fraser je bila najbolj ljubko bitje v Mystic Fallsu, je bila njegova misel, ko se je dotikal njene svilene kože. Prekleto, bila je prečudovita! Poznal je vsa dekleta v mestu, marsikatero je obiskal ponoči, vendar to prečudovito bitje je zagledal prvič v življenju. Odločen, da bo izbrskal informacije o njej, si je na obraz pričaral nasmešek.
“Oprostite,” je uporabil sladek glas. “Prvič vas vidim, gospodična Fraser.”
Priprla je oči. Njene zelene oči so ga oprezno merile, Damon pa je v sebi začutil vročino, ki se mu je širila v ledja. Fraserjeva je bila tista, ki je še ni uspel spraviti v posteljo. Čeprav ... Mogoče pa je poročena?
“Tudi jaz,” je končno spregovorila. Z radovednim obrazom je potegnila roko z njegove in se premaknila bliže. “Bi lahko izvedela vaše ime, gospod? Z neznanci se ne pogovarjam.”
“Damon Salvatore,” se je počasi priklonil. Zapeljivo, kot je znal le on. “Vam na uslugo, gospodična Fraser.”
“Salvatore?” je dvignila obrv. “Priimek mi je znan, vendar ne vem, kam bi vas dala, gospod.”
“Živite tukaj?”
“Včeraj sem pripotovala,” je odgovorila na njegovo vprašanje. Nasmehnila se mu je. Zatrla je bridkost in razlog, zakaj je pripotovala v Mystic Falls. Tujcu vsekakor ni nameravala razlagati, da se bo poročila z moškim, ki ga še ni videla v svojem življenju.
13. avgust 2015
Next
13. avgust 2015
next-nova bralka
13. avgust 2015
u196925
u196925
Neeeext
13. avgust 2015
Medtem, ko pišem nadaljevanje, vabljene k tej zgodbi:

http://www.igre123.com/forum/tema/if-you-love-me-ian-somerhalder/90733/1
13. avgust 2015
omg neext ful me zanima, kj se bo zgodil!
15. avgust 2015
Darleena je bila prepričana, da je fant le kakšno leto starejši od nje. Prepričana je bila, da bi ji lahko dvoril, če bi njena družina to dopustila. Vendar ob trdnosti njenega očeta je vedela, da ji tega ne bo dopustil. Prosila ga je, jokala, da je ne poroči. Ni popustil. Brez nadaljnih razprav je naročil, da spakirajo njene stvari.
“Domnevam, da ste v Mystic Falls prišli z razlogom, gospodična Fraser,” se je nasmehnil Damon Salvatore.
“To pa res,” mu je vrnila previden nasmešek. “Prepričana pa sem, da vas zadržujem. Najbolje bo, da se poslovim. Oče bo sprožil iskalno akcijo, če se ne vrnem domov.”
Priklonil se je.
Opazoval je, kako je stekla v gozd. Damon je po dolgem času bil spet srečen. Soočil se je z materino smrt, sedaj se bo moral poročiti ... Vendar Darleena mu je dala vedeti, da obstajajo tudi druge stvari na svetu.
Domov se je vrnil pomirjen. Dan je preživel v svoji sobi, ležal na postelji in razmišljal. Le kako naj se izogne zakonu?
15. avgust 2015
Next
16. avgust 2015
Poglavje
Kočija se je počasi premikala po blatni poti. Darleena je nekoliko radovedno pogledala skozi okno in v daljavi opazovala ogromno hišo, ki bo po vsej verjetnosti postala njen dom. Zavzdihnila je in se odmaknila od okna. V obleki, ki jo je naročila njena mama, ji je bilo neudobno. Predvsem zaradi steznika, ki jo je neprijetno tiščal in korzeta, ki ji je vzel dah, ko ji ga je sluškinja grobo zavezala. Kako si je želela, da bi neudobno stvar čimprej spravila s sebe in tekla naokoli v preprosti muslinasti obleki.
Prejšnji večer je težko zaspala, saj je mislila na skrivnostnega Damona, ki ga je spoznala v gozdu. Bil je ... Ni uspela najti dovolj besed, da bi opisala občutke, ki so jo spreleteli, ko je zagledala njegove svetle oči.
Bila je tako zatopljena v svoje misli, da ni opazila, da se je kočija vendarle ustavila. Zmedeno je stresla z glavo, da ji je z glave skoraj padel moder klobuček in se počasi dvignila na noge. Starša sta namreč že izstopila iz kočije.
Lakaj ji je ponudil roko, ki jo je olajšano sprejela. V neudobnih petah je bilo nerodno stopiti po stopničkah s kočije. Še najmanj, kar je potrebovala v tistem trenutku je bilo to, da bi telebnila po tleh. Sramota bi bila nepopisna.
25. avgust 2015
next
25. avgust 2015
u193093
u193093
NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
nova bralka
24. januar 2016
u193093
u193093
kaj je lahko Next še danes
prosim
24. januar 2016
Uf bom napisala brez skrbi
24. januar 2016
Ful dobr, Next
24. januar 2016
neeeeeeeeext
24. januar 2016
To naj bi bila Darleena, čeprav si je ne predstavljam takšno.


Darleena Fraser je bila po rodu iz Škotske. Oče je bil iz klana Fraser in njen dedek je pobegnil po polomiji na Colludnu v Ameriko, kjer je našel boljše življenje. Družina je živela blizu New Orleansa in Darleena je obupano pomislila, kako je njen oče lahko našel zakoten kraj, kot je Mystic Falls. Res ji ni bilo jasno, zakaj jo je pripeljal ravno sem, da bi jo poročil. Saj je v New Orleansu bilo nešteto plemiških družin.
Dvignila je široka krila, da jih ne bi umazala z blatom. Počasi se je približala hiši, kjer jih je na vratih čakal moški srednjih let.
“Pozdravljeni,” si je na ustnice priklical nasmešek. Podal je roko njenemu očetu, materi pa galantno poljubil dlan. “Giuseppe Salvatore.”
Njegov pogled je švignil proti Darleeni.
“Domnevam, da ste Darleena, moja bodoča snaha.”
In takrat, ko je Giuseppe Salvatore poljubil njeno dlan ... Vedela je, kdo je Damon Salvatore. Njegov sin!
V njej je zavrelo. On je bil njen bodoči soprog. Ali pa ima Giuseppe še kakšnega sina in je v zmoti? Ni vedela. Vsekakor pa se je ljubeznivo nasmehnila bodočemu tastu in prekleto upala, da bo Damon njen bodoči mož.
“V veselje mi je,” je ljubeznivo dejala.
Starša sta opazila spremembo in se presenečeno spogledala. Darleena jima je naklonila nasmešek, nato pa stopila za svojim tastom, ki jih je povabil v hišo.
“Kje pa je vaš sin, gospod?” je vprašala, ko so stopili v vežo.
“Verjetno je v konjušnici,” je odvrnil Giuseppe. “Pridite, bomo v sprejemnici popili skodelico čaja.”
Ko so se namestili na zofo v sprejemnici in je služabnica postregla s čajem, se je Darleena nekoliko sprostila.
“Imate samo enega sina?” je zvito vprašala, ko je v čaj spustila košček sladkorja in elegantno premešala z žličko.
“Pravzaprav dva, gospodična Fraser,” je odvrnil Giuseppe. Služabnici je pomignil, da postreže s kolački. Čeprav se je tega odgovora bala, tega ni pokazala. Raje je srknila požirek čaja. Skodelico je podržala v rokah.
24. januar 2016
Neeeeexxxxxttt
24. januar 2016


“Stefan je premlad za poroko, Damon pa ravno dovolj star, da se poroči,” je nadaljeval. Darleena bi se od olajšanja najraje oddahnila, vendar se je zadržala. Ni smela pokazati, da se zakona veseli, saj bi njen oče nemudoma preklical dogovor in ji poiskal nekoga, ki je ne bi privlačil. V vsakem primeru pa bo morala počakati na Damona.
Očeta sta se odmaknila v knjižnico, da bi v miru pripravila poročno pogodbo, ona pa je z materjo obsedela v sprejemnici, srkala čaj in razmišljala. Kdaj se bo prikazal? Bo mar vesel, da bo ona njegova bodoča nevesta? Prejšnji dan je opazila poseben žar v njegovih modrih očeh, ko sta se po naključju srečala.
Le kje je ...
DAMON
Čeprav je mislil, da bo sabotiral srečanje, se je premislil. Bil je radoveden. Tako se je iz konjušnice vrnil v hišo in pri tem zagledal kočijo. Prišli so, je pomislil. Pobožal je konja, ki je bil vprežen in lakaju naročil, da mu prinese vedro vode. Nato se je izmuznil v hišo in poiskal zavetje svojih prostorov.
Hitro se je preoblekel v sveža oblačila, nato pa se spustil v sprejemnico, kjer naj bi se srečali. Skril se je za poboj vrat in poškilil proti sprejemnici.
Zajel je sapo.
To je bila ONA!
Darleena Fraser, oblečena v sinje modro obleko, je sedela v njihovi sprejemnici z drugo damo in pila čaj. Njegovo srce je začelo hitreje biti. Torej njegov oče ni takšna zver, kot si je predstavljal, saj je na to dekle mislil vso noč.
Odločil se je, da bo odšel v knjižnico, saj je domneval, da je njegov oče tam. Počasi je odprl vrata in vstopil.
“Ah, Damon,” je njegov oče dvignil pogled. Okašljal se je. “Ravno pripravljamo poročno pogodbo. Moral bi biti že pred eno uro v sprejemnici.”
“Se opravičujem, oče,” je resno dejal Damon.
Giuseppe je dvignil obrv. Damon mu je namenil nedolžen nasmešek, nato pa stopil naprej in ponudil roko svojemu bodočemu tastu. Odločen je bil, da se obnaša kot se spodobi. Pa ne zato, da bi razveselil očeta. Ni smel pokazati, da mu je nevesta všeč, saj bi verjetno oče preklical vse dogovore in mu našel kakšno zavaljeno kobilo.
24. januar 2016
u193093
u193093
nnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeexxxxxxxxxxxxxxxtttttttttttttttttttt
hahahahaha zavaljeno kobilo ta je dobra hahahahahahahahahahaha
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
24. januar 2016
Usedel se je v udoben naslonjač in ubogljivo poslušal pogovor o poročni kupčiji. Zdelo se je, da bi njegov oče iztisnil čim večjo doto, vendar njemu se je zdelo to nepomembno, saj je bila Darleena dovolj lepa, da bi jo vzel tudi, če bi bila brez prebite pare.
“No, tole smo dorekli,” je veselo dejal njen oče. Dvignili so se. “Predlagam, da se vrnemo v sprejemnico.”
“Kdaj pa bo poroka?” se je vmešal Damon.
“Jutri,” je nemudoma odgovoril njegov oče.
“Že?” je bil presenečen.
“Z ženo se morava vrniti v New Orleans,” je pojasnil gospod Fraser. “Hčerko bova oddala v zakon in se poslovila.”
Potrpel bo še en dan, preden jo bo vzel v svojo posteljo. Sledil jima je po hodniku in se pretvarjal, da je popolnoma ravnodušen do zakona. Če bi njegov oče posumil, da je Darleeno srečal že prej, bi premislil o njuni poroki. In jo verjetno odpovedal.3.Poglavje
Ko so moški vstopili v sprejemno, sta se dami dvignili. Darleena je opazila Damona in se pretvarjala, da ji je vseeno, čeprav je njeno srce divje utripalo.


SEDANJOSTDarleenin pogled je zdrsnil proč od njegovega. Njeno pozornost je pritegnila fotografija v okvirju. S prosto roko jo je dvignila in se zagledala v Damona in neznano dekle, ki se je smehljalo v njegovem objemu.
“Kdo je to?” je počasi vprašala.
“Elena.”
“In kdo je Elena?” se je zagledala v njegove oči.
Damon je obmolknil. Kako naj ji razloži? Kako naj ji pojasni Katherine in Eleno? In vsa dekleta, ki jih je imel v zadnjih sto letih?
“Ona je ...”
“Tvoja nova ljubezen?”
25. januar 2016
u193093
u193093
nnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeexxxxxxxxxxxxxttttttttttttttttttt
25. januar 2016

“Ja.”
“In zakaj nisi sedaj z njo?”
“Ker spi kot Trnulčica in se bo zbudila enkrat v naslednjih ... Mogoče šestdesetih letih?” je Damon skomignil z rameni. Darleena je dvignila obrv. Ni razumela ničesar. Le kaj je mislil s tem?
“Zakaj?”
“Ker je psihopat po imenu Kyle vezal njeno in prijateljičino življenje in dokler bo Bon Bon živa, bo Elena spala,” je sarkastično odgovoril na njeno vprašanje.
Darleena je odložila sliko.
“Se zato nacejaš z alkoholom?”
“Točno. In da ne pozabim omeniti, moja mamica je še vedno živa in njeni heteriki bodo kmalu pričeli ustrahovati Mystic Falls,” je nadaljeval.
Pogledala je v njegove oči. Na njegovem obrazu je pisalo, da je trpel. “Tvoja mama me je spremenila,” je šepnila. “Ona je bila tista, ki me je našla ... Ko me je tvoj oče odpeljal v norišnico, da umrem ... Ker niso vedeli, če bom preživela ...”
“Kaj?” je v Damonu zavrelo.
“Smatral je, da sem nesposobna, ker se nisem po tednu dni postavila na noge ...” je nadaljevala. “Felixa so mi vzeli, Arabello tudi ... Vendar sem ju kasneje, ko sta bila že odrasla, poiskala ... Imaš prečudovitega sina in hčerko ...”
“Sta imela družini?” je Damon dvignil glavo. Samo Stefan je vedel za njuna otroka, nobeden drug ni imel pojma, da je nekoč imel Darleeno in dva otroka. Mogoče je njegova mama, vendar ni bil prepričan. Dejstvo, da je ostal brez njih zaradi svojega očeta, ga je razbesnelo. Lahko bi imel vnuke, pravnuke ...
“Ne,” je odkimala. Zavzdihnila je. “Vampirja sta.”
Damon je stopil k njej. Bila je njegova žena, njegova prva prava ljubezen ... Samodejno jo je objel in si jo privil na prsi. V tistem trenutku je pozabil na Eleno ... Njegova žena se je vrnila k njemu in mešani občutki so ga predvsem zmedli. Mislil je, da jo je izgubil, vendar je bila resnica drugačna ...
25. januar 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani