Tuki bom napisala več prevodov grozljivih zogodb in legend, ki sem jih prevedla iz angleščine.
15. oktober 2011
LEGENDA O POTI SARE JANE
To zgodbo sem slišal od mame mojega prijatelja, ko se bil star 8 let. Moja družina se je v kraj preselila kasneje, zato so nas vprašali ali že vemo za to zgodbo.
Kot pravi zgodba, je stara avtocesta, tu na jugovzhodu Texasa, poimenovana Pote Sare Jane in tam naj bi lokalne prebivalce strašila Sara Jane in njen otrok. Legenda pravi o državljanski vojni, v kateri se je boril tudi mož Sare in kako je sama živela s svojim novorojenčkom, edina, v gozdu pri cesti, tik ob reki Neches.
Nekega dne se je vojska odpravila k njeni hiši, zato je položila otroka v škatlo in jo skrila pod lesenim mostom, ki je bil zraven njene hiše. Nato se je vrnila v hišo in se obesila (naredila je samomor).
Če si ob polnoči ogledujete gozd, lahko vidite utripajoče se luči v stari hiši Sare Jane, ki izgledajo kot stare petrolejke in slišite Saro kako stoka in išče svojega otrok pod mostom.
Mnogo ljudi zatrjuje, da duha Sare Jane lahko vidiš kako hodi po gozdu s svetilko in išče svojega otroka ob posebnih dnevih kot so Noč čarovnic ali pa petek 13.
Pred približno 18 leti sem se tudi jaz odpravil tja, vendar nič nisem videl. Nekatere moje stranke, prijatelji in čklani družine so prav tako rekli, da so jo videli v svojih najstniških letih. Nikoli pa pravzaprav nisem zares vedel in se nisem niti pozanimal, če je v kraju res kdaj živela kakšna oseba z takšnim imenom.
15. oktober 2011
Cool next
03. maj 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani