u213121
u213121
Ime mi je Gisli. Nenavadno ime? Mogoče zato, ker živim na Švedskem, natančneje v Stockholmu. Moje ime pomeni žarek sonca. Kako to vem? Babica mi je podarila knjigo z razlagami imen. Imam skrivnost. Okoli mene se večkrat dogajajo nenavadne stvari, npr. , razumem sove. Mimogrede, doma imam snežno sovo Cybele. zame jo je ulovila Kelda. Ona je moja starejša sestra. je zelo nenavadna, saj so za Skandinavce značilni svetli lasje, njeni pa so črni kot noč. Njeno ime pomeni pomlad. No, saj je to tudi njen najljubši letni čas. Večkrat jo vidim, kako sedi ob nekem starem avtu za našo hišo. Za to mi sploh ne bi bilo mar, če ne bi zaradi tega mogel vsak dan ob večeru ponjo. Pred dvema mesecema se je zopet začela šola. Tam mi gre dobro, če odštejemo zgodovino. To je še ena stvar po kateri se s sestro razlikujeva. Ne vem zakaj je tako navdušena nad zgodovino. Iz knjižnice si vedno prinese kup knjig, visok vsaj pol metra. Sam nisem tako navdušen nad branjem debelih knjig, v roke pa vseeno rad vzamem kakšno knjigo Astrid Lindgren, ravno zdaj pa sem se navdušil nad Harry Potterjem. Ravno zdaj pripravljam svojo šolsko torbo. V njej imam poleg zvezkov in ostalih potrebščin tudi knjigo, ki jo berem zdaj. Zdaj pa moram iti, saj me Kelda že čaka, da greva v šolo.


Gisli


Kelda


Cybele

Hojla. Začela sem pisati novo zgodbico.

Ali boš bral/a?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

01. avgust 2016
Neeeext
01. avgust 2016
Next
01. avgust 2016
nextt
01. avgust 2016
Next
01. avgust 2016
u213121
u213121
Gisli
V šolo sva prispela pet minut pred začetkom pouka. Kelda je odšla v svoj razred, jaz pa v svojega. Naša šola je bolj majhna. Prvo uro smo imeli matematiko. Po koncu ure je do mene stopil ravnatelj. 'Si ti Gisli? Na našo šolo je nekdo poslal ta paket zate.' 'Ja, jaz sem Gisli.' sem odvrnil, ravnatelj pa mi je v roke porinil paket in odšel. Do konca pouka je bilo še daleč, vendar sem bil zaradi paketa zelo nezbran. Ko se je končno končala še zadnja ura sem stekel domov, kot bi mi gorelo za petami. Kelda bo že preživela, če bo mogla enkrat sama domov. Ko sem prišel domov sem paket vrgel na posteljo in ga radovedno odprl. V njem pa so bili čudni predmeti: robec z izvezenim zmajem, kovanec iz 10. stoletja, lesena figurica drevesa, zelen trak za lase ter črn prstan. Na slednjem je bilo napisano –Kelda – Takrat je domov prišla sestra. 'Imaš idejo, kaj bi bilo to?' Kelda je vsak predmet prijela v roko in si ga počasi ogledala. Najdlje se je zadržala pri prstanu. 'Je to ena izmed tvojih potegavščin?' me je z resnim glasom nagovorila. 'Ne, prisežem, na prstanu je bil napis –Kelda- , trak pa tudi lahko vzameš'. Skomignila je z rameni, si prstan nadela na roko, prijela trak in odšla v sobo, češ da ima še veliko naloge. Ostal sem sam. Robec in kovanec sem vtaknil v dnevnik, figurico pa postavil na omarico.
.
.
Kelda
Verjetno me zaradi paketa ni počakal. Vedno je bil tako neučakan. Ampak res ne razumem, kdo bi mu to poslal. Sedla sem na posteljo ter si lase spletla v kito. najraje sem jih sicer imela spuščene, vendar ne morem biti zbrana, če mi ves čas lezejo na obraz. Potem sem se spet zazrla v prstan. Na nekaj me je spominjal. Zagotovo sem ga nekje že videla. Hitro sem napisala nalogo, nato pa odšla za hišo. Sedla sem na tla ter si odvezala kito. Lasje so mi svobodno zaplapolali v vetru. Ne vem, koliko časa sem sedela tam, ampak kmalu sem zaspala. Tekla sem po zasneženi pokrajini. Nekdo me je lovil. Ozrla sem se, da bi videl mojega lovca, ko mi je telo stresla pekoča bolečina. Pred menoj se je pojavila grozljiva podoba gorečega konja. Nato se mi je prikazal prstan. 'Kelda, zbudi se!' me je iz grozljive more prebudil Gisli. 'Pridi, večerja je kuhana.' Zmedeno sem prikimala in odšla za njim. V glavi pa mi je še zmeraj utripalo.


prstan


kovanec


konj iz sanj

Kako se vam zdi?
02. avgust 2016
Nextt
Zaenkrat obeta
02. avgust 2016
u213121
u213121
Hvala
02. avgust 2016
Next
uredu je
03. avgust 2016
u213121
u213121
Še vsaj en Next
03. avgust 2016
nextt
03. avgust 2016
u193768
u193768
Neeext
03. avgust 2016
u213121
u213121
hvala vam, da berete
Gisli
Po večerji sem odšel v svojo sobo. Ogledoval sem si predmete in se začel spraševati: le kaj so? zakaj se uporabljajo? in kdo jih je poslal?
Naslednjega dne ni bilo šole. saj je bila sobota. Odločil sem raziskati te predmete. Sklenil sem, da bom Keldo prosil za pomoč, vendar mi je babica povedala, da je ni doma. Raziskovanjem brez nje je brez pomena, zato sem se odločil, da bom raje bral. Medtem pa je zunaj začelo snežiti. Za trenutek sem zaprl oči, ko je v okno priletela kepa snega. Stekel sem do njega in ga odprl. Poskusil sem skloniti glavo, a prepozno: kepa me je zadela naravnost v obraz. 'Zaspane! Ali prideš dol?' sem zaslišal znan glas. 'Že grem!' sem zaklical. Oblekel sem se v brezrokavnik, si na glavo poveznil kapo in odšel ven. Tam sta me že čakali Sanna in Dyre, moji najboljši prijateljici. Sta sestri, dvojčici. Obe imata dolge blond lase in sivo modre oči. Vseeno pa ju večina sošolcev loči po pričeskah: Sanna ima lase vedno spuščene, Dyre pa jih ima spete v čop. 'Sanna! Dyre! Kdaj sta se vrnili domov?' Z družino so namreč za dva tedna odšli v Španijo. 'Včeraj zvečer. Gremo se kepat!' je zaklicala Sanna in vame vrgla kepo. Začel se je pravi snežni dvoboj. Naenkrat pa je začelo zelo močno snežiti. 'Se vidimo v ponedeljek v šoli!' sta še zaklicali in odhiteli v svoje stanovanje. Tudi sam sem se odpravil. naenkrat sem v snegu zagledal odtis kovanca. V žepu sem še vedno imel kovanec iz paketa. Prijel sem ga in ga položil v udrtino. Naenkrat je veter še grozljivejše zatulil, kovanec pa je zagorel. Naenkrat pa se je stopil in v lužici obstal na snegu. Začelo me je zebsti in odšel sem domov. Na pragu pa me je že pričakala babica. 'Le kje si hodil tako dolgo? Veš kako me je skrbelo zate. In kje je Kelda? Pokliči jo, saj sem že pred desetimi minutami klicala za večerjo!' Stekel sem v Keldino sobo, vendar je tam ni bilo.
.
.
Kelda
Mraz. Samo mraz. Nič drugega. Ozrla sem se k svojim dlanem. Bile so modre od mraza. Lasje so mi divje vihrali po zraku, v njih pa so bile snežinke. Zaprla sem oči. Naenkrat me je nekaj streslo. Potem sem omedlela.

Sanna in Dyre


jaz stanujem v tisti rdeči hiši, dvojčici pa v rumeni zraven moje
03. avgust 2016
Next nujnoo
03. avgust 2016
u193768
u193768
Neeext
Cool
03. avgust 2016
Neeeeeeeext! Čim prej!
03. avgust 2016
u214480
u214480
Next
03. avgust 2016
Next
03. avgust 2016
u213121
u213121
Še kakšen Next?
05. avgust 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani