u239756
u239756
NASLOV: Samo še sekunda
ŽANR: Teen Fiction
OPIS: Nia Cophaly ni kot ostala dekleta, ki jim z eno besedo reče kar Barbike. Ona je nenavadno mestno dekle, ki ji nič na svetu bolj pomembno kot njen dom in družina v Calibbriju. Ima dva bratranca, Ninota in Nikota in njujini punci, s katerimi se rada druži, svet pa se ji obrne na glavo, ko se vanjo zaljubi najbolj privlačen nogometaš iz Paarka.
OPOMBE:
Zgodba se deli na sedanjost in preteklost... bla bla bla... na to boste tudi obveščeni. To kar pišem sem, ni popolnoma lektorirano in enako orginalu, ki ga pišem na Wattpadu in je sedaj še med drafti.

Naslovnica in vse napisano je moje delo. Kakršno koli kopiranje ali javna raba je strogo prepovedano. V primeru kopiranja in uporabljanja na drugih mestih bo delo odstranjeno s te strani.

Kot prvo, hvala Claire, ker sem od nje dobila idejo kako to napisati... Next ni dovolj in jaz iz tega ne razberem, kakšna se vam zdi zgodba in zakaj jo berete. Vem samo, da ste tukaj in to je vse. Zato vas lepo prosim, če že komentirate to temo, zraven napišite tudi kritiko, pohvalo, mnenje, teorijo... Karkoli. Veliko bolje mi je, če mi napišeš samo kakšno poved, brez nexta, kot pa dvajset nextov, saj mi slednji sploh ne dajo vedeti, da zgodbo bereš.

NASLOVNICA:


*Klikec za kvaliteto*

1. Poglavje objavim kmalu

See ya!
21. marec 2019
Ja, jaz bom brala.
21. marec 2019
u239756
u239756
Hvala pa tudi na Wattu jo bom pisala sm ne ob istem casu kokr tle...
21. marec 2019
Daj no, povej, kako sem ti dala idejo? (res me zanima v prijaznem smislu (js pa prijazna ))
Ampak, you go girl! Piši, ti kar piši in mi bomo brali c:
21. marec 2019
Next.
zveni obetavno
22. marec 2019
Next
22. marec 2019
Brala bom! ^^
22. marec 2019
u239756
u239756
Hvala vsem za nexte In ja, prišlo je do nenadne menjave naslovnice, ker moja prijateljica pise Zemdaya FF in me je prosila, če njej naredim enako naslovnico, samo zamenjam naslov in avtorja, ampak jaz nism hotla, da mama skoraj enako naslovnico, pa sem sebi naredila novo. Torej taka je nova naslovnica:


(ya kno, klick za kvaliteto)
23. marec 2019
prosim a lahka napišeš ker se že ful veselim prvega dela
26. marec 2019
u239756
u239756
In smo spet pri temu, k sm pozabla da mam fon ane? ja, prvi del dam jutr gor, v nedeljo pa vrjetn pride drugi

tak da dobr, da nism dones u bolnici pristala, ker potem nebi se kakšno leto fobil nexta
29. marec 2019
u239756
u239756
11.58, Nia
__________________________________________________________________________________________________
Vozila sem se po mestnih ulicah, ki sem jih videla že neštetokrat, a so bile vseeno tako čudovite, prečudovite, tako posebne, neverjetne, kot iz tistih revij kjer prikazujejo najlepše ulice sveta. Vse je bilo v barvah; rumene, rdeče in zelene hiše, sive, črne in bele ceste in turkizne reke, ki so bile tako čiste, da se jim je še na najglobjih predelih videlo dno.

Pot je bila dolga in dolgočasna, a zdaj, ko sem tako blizu svoje preljube vasice Calibbri, nič ni več tako mučno. Imam še samo kilometer poti do svojega novega doma. Doma, kjer bom res doma.
***

"Kako je... lepo." Ozrem se po travniku v bližini naše podeželjske hišice, daleč od mojega rojstnega mesta.
"Enako je bilo tudi včeraj, prejšni teden, mesec, leto... in tako naprej. Kaj sploh vidiš tu?"

"Ti res znaš pokvariti trenutek, Nino." Nino je moj dve leti starejši bratranec, ki mu njegova rojstna vasica ni nič posebnega, no vsaj ne tako kot meni. Z njim in njegovim triindvajset letnim bratom Nikotom sem preživela ogromno lepih in zanimivih trenutkov.

A zdaj ima Niko družino. Pričakuje otroke z njegovo punco Laxi. Odselil se je že pred letom dni in zdaj dela kot kirurg v bolnišnici na drugem koncu sveta.

Nino mi pomaha pred obrazom in me s tem zbudi. "Se spomniš Orkana?"

Orkan ni bil pravi veter, ki uničuje vse okoli sebe. Tako smo poimenovali dogodek, ko sem točno tisočič prišla v Calibbri. Verjetno se zdi neumno, da šteješ kolikokrat si v določem kraju. A Calibbri je posebna vasica in Orkan je poseben dogodek.

Prišla sem v Calibbri noč po ogromnem požaru v mojem rojstnem mestu. Na dan požara nisem bila tam, saj sem potovala. Ko sem izvedela za požar sem se zbala za svojo ostalo družino, ki ni odšla z mano v Calibbri. Medtem tudi za mojo sestrično, Niso, ki je iz Calibbrija prišla na zamenjavo v medicinsko fakulteto Lipnic. Svojega strahu nisem pokazala. Požar so gasilci hitro pogasili. Dan po požaru sem že za vse to pozabila.

Z Ninotom sva tisto noč, ko sem prišla v Calibbri igrala igrice na računalniku in nekaj programirala. Kar naenkrat so se vse luči ugasnile, vključno s telefonom, računalnikom in vsemi elektronskimi napravami. Jaz strahopetka, ki se zelo bojim teme, sem zakričala in to s takim tonom, da bi lahko igrala v kakšni grozljivki. Niko se je prestrašil, saj se je bal vsega, kar je bilo iz horror filmov in se zaletel vame, jaz pa sem s silo treščila v Ninotov stol in Nino se je s stolom vred prekucnil. V tej zmešnjavi smo razbili in uničili mnogo stvari; vazo, nekaj rastlin, stensko ogledalo in Nikotov nesrečni tablični računalnik.

In k zmešnjavi prištejmo tudi, da sem slučajno stopila na gumb za vklop ognja, ki je sicer namenjen zunanji uporabi, a ga ima Nino vseeno v sobi. Ogenj, ki verjetno ne more nič zažgati in se ne širi, se pravi je popolnoma ne nevaren je bruhnil iz širokih črnih cevi. Jaz sem se spomnila dogodkov prejšnjega dne in od strahu okamenela na mestu.

Seveda, da je konec spremljal smeh.

Zaradi uničenja cele sobe in ker smo rabili ime za dan, ko sem tisočič obisk v Calibbriju, smo ta dan poimenovali Orkan.

"Ja se," rečem v smehu, "kot da bi bilo včeraj."
"Takrat je bil Niko še z nami. Veš Nia... pogrešam ga."
"Tudi jaz ga," mu rečem.

"No... grem po opravkih. Prav? Naredi kosilo, lačen sem že!" Mi sporoči Nino in že ga ni več. Fantje, si mislim in zavzihnem.

Takrat je nekdo tiho potrkal na vrata. Sem že mislila, da je nadležna trinajstletna soseda. Njen depresivni stil mi gre na živce.

Ko sem odprla vrata, pa tam ni stala Anisa.
"Hoj Nino..."

"Joj, oprosti, nisem vedela... ja no emm... je Nino doma... čakaj, čakaj... sem zgrešila hišo? Kdo si ti?!" Punca je bila zmedena. Tako kot jaz. Globoko vdihnem in si skoraj neslišno rečem: "Dobro no, dobro, lepo počasi, ne zaleti se v punco in ne blebetaj."

"Živjo. Sem Nia, Ninotova in Nikotova sestrična... Iz dalnjega Lipnica sem se včeraj preselila sem, v mojo hišo." Nisem blebetala... samo prehitro sem govorila.

"Ahh... ja, no, res mi je govoril o tebi... ja ja. Ah, nisem se predstavila. Cora, Ninotova punca," reče in mi poda roko.

Pokimam in ji tudi jaz dam roko. Nisem vedela, da ima Nino punco, presenečenja nisem pokazala. "Ninota še ni. Imel je neke opravke pri prijatelju, pa sem mu rekla, da sproti zavije še v trgovino. Kmalu se vrne, ne skrbi. Za ta čas, lahko spijeva kaj."

Moram priznati, da sem se v Corini družbi počutila zelo dobro. Navsezadnje se je moja najboljša prijateljica preselila že davno in takrat sva izgubili stik.

Cora veliko govori. To mi je všeč. Zelo všeč. Imam vsaj spodobno družbo, enake starosti. Pogovarjali sva se o vsemu; njenemu delu v velemestu, podeželjskem življenju, najinih rojstnih mestih in kot se spodobi o fantih.

"Kje pa imaš starše, Nia?"
Otrpnila sem.

Tako nerada govorim o mami in očetu. Navsezadnje me nikoli nista marala. Moj brat je bil njun princ, jaz pa njuna služkinja. In ker sem rojena z napako so me s sedmimi leti odpeljali v sirotišnico.

Posvojila me je takrat štiridesetletna gospodična Rebeka, ki so jo klicali Raven.

Hiša v kateri zdaj sedim je bila njena last. Potem, pa mi jo je dala. Dan preden je umrla.
Prezgodnjo smrt. Imela je le devetinštirideset let. Potem pa jo je nekega dne iz neznanega razloga kap in ni je več.

"Moji starši..." Nisem vedela kaj naj rečem, zato sem le skomignila z rameni.

"Posvojena si, kajne?"
..................................................

Mnenja?
Teorije?
Kritike?
Pohvale?
Next?
Karkoli?
Se iskreno opravičujem zaradi napakic
30. marec 2019
u239756
u239756

svet pa se ji obrne na glavo, ko se vanjo zaljubi najbolj privlačen nogometaš iz Paarka.btw, zgodba ne bo tako zelo romanticna in ne bo ukljucuje ljubezen na prvi pogled
30. marec 2019
Next
30. marec 2019
nextie
30. marec 2019
Next zaenkrat je obetavno.
30. marec 2019
Next
31. marec 2019
Next
31. marec 2019
u239043
u239043
Next!
31. marec 2019
u239756
u239756
Hvala vsem sedmim še kdo?
31. marec 2019
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani