u55923
u55923
oki, naj vam najprej povem, da je to moja 1. zgodbica in je izmišljena...spomnila se se je letos na morju, ko mi je bilo dolgčas in upam, da vam bo všeč. Vesela bom pohval in predvsem kritik, saj te povedo vaše iskreno mnenje... Prosim, da mi tudi poveste, kaj vam je všeč in kaj ne. npr. tisti stavek je bil pa res čisto mimo...

Nekaterim, skoraj večini najbrž ne bo všeč, saj tematika ni ravno ljubezenska (zdj je to in, ane?)
Ja..želim si pa itak čim več nextou..

Kakšna se vam zdi zgodbica?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

15. september 2011
u55923
u55923
UVOD
Dogaja se v času kavbojev v Teksasu. Dežela je bila takrat posejana z zelenimi ranči, eden od teh pa je bil last družine Smith. To je bila revna družina, in kmalu je zapadla v dolgove, ki jih niso mogli več odplačati. Tako je bankir, pri katerem so bili dolžni večino denarja nadnje poslal lovca na glave z namenom, da pobije celo družino, on pa bi si s tem prisvojil ranč. In res se je zgodnjega septembra zgodila tragedija. Oče in hči Elizabeth sta bila ravno z vprego na poti iz semenja, kjer sta prodala nekaj pridelkov, z denarjem ki sta ga zaslužila pa sta za družino kupila kruha, da so imeli kaj jesti. A na dovozu do hiše sta zaslišala tri glasne poke, iz z nje pa je trenutek kasneje izstopil Black Horseman strah in trepet vseh okoliških vasi s pištolo Colt v rokah. Gospod Smith je vedel, da se je zaman boriti, zato je pognal konje v beg proti goram. S hčerjo sta si tam postavila majhno kolibo, ognja pa si nista upala zakuriti, saj bi si z dimom izdala svoje skrivališče. Oče je potihoma žaloval za svojo ženo, sina in mamo, saj ni hotel s tem razkriti svojo ranljivo plat in raznežiti še komaj 5 letno hčerko. Verjel pa je, da se to ne bo več ponovilo, saj je hčerko Elizabeth že čez dober teden začel učiti streljati.Starejša kot je bila Elizabeth, boljša je bila. Ko je dopolnila 17. let je bila že mnogo boljša od očeta.

neext?
15. september 2011
u55923
u55923to je majhna Elizabeth, ko se je učila streljat
teka pa je bila pri 17. letih, ko ji je umrl oče...no najbrž ni bla tok vesela..
15. september 2011
u55923
u55923
Bližala se je zima in oče je staknil prehlad, ki pa je kmalu prešel v pljučnico. Mesec kasneje je umrl in Elizabeth je ostala sama na tem velikem svetu.
Po smrti njenega edinega znanca, najboljšega prijatelja in očeta je bila zelo potrta. Celo zimo je žalovala, celo ubiti se je hotela.
Ko pa je nastopila pomlad se je odločila, da gre po svetu sejat dobroto in pravičnost.

Tako je pa dveh letih pohajkovanja prišla v majhno mesto na obrobju velikega gozda.
Tam je spoznala fanta Dean-a, sina premožnih staršev. Zaljubila sta se in se kmalu poročila, to so dovoljevali tudi Deanovi starši, kar je bilo zelo čudno, saj so se ponavadi bogataši poročali z bogatimi dekleti. In čez leto dni se jima je rodil sin po imenu Rufus.
15. september 2011
u55923
u55923em ja...to je njen mož Dean
15. september 2011
u55923
u55923
ok..nobenga nexta....pa kaj...mam glih volo pa cajt pisat zdle.... je treba izkoristt..

Istega leta sta se v mestecu rodila še dva sinova. Enemu je bilo ime Alpin, drugemu pa Lup.
Vsi trije so že kot majhni otroci skupaj tekali naokoli in se igrali, kasneje skupaj hodili v šolo. Postali so res pravi prijatelji.
Nekega dne, ko so bili že vsi stari 9 let so se šli pred kosilom igrat k reki ob gozdu. Tam so plavali in se smejali do trenutka, dokler se ni prišel k reki napajat volčji trop. Ker so bili volkovi razdraženi so jih napadli in ubili. Noben od fantov ni preživel.

Popoldne istega dne se je ob reki sprehajal Indijanec iz bližnjega rezervata. Videl je tri trupla, ki so plavala na vodi in jih odšel iskat. Trupla so bila otroška. Ker so se mu smilila jih je vzel s seboj v rezervat, da bi jih z drugimi člani plemena dostojno pokopali.
V tistih časih se seveda Indijanci in belci niso razumeli, ker so belci preganjali Indijance, zato so bili vsi člani plemena zgroženi nad njegovim početjem.
Le mlada šamanka je tiho sedela in razmišljala.
Ponoči, ko so že vsi spali se je splazila do trupel in jih odvlekla v svoj šotor. Bila je mlada šamanka, zato še ni bila prepričana o svojih močeh. Vsem trem fantom je v usta zlila zeliščno mešanico in začela mrmrati neke nerazumljive besede, če so to sploh bile besede. Bilo je podobno renčanju. Kmalu se je zaradi izmučenosti sesedla na tla.
15. september 2011
u59711
u59711
NEXT!!! Pa kaj pol če ni glih ljubezenska?! Zakon je!
15. september 2011
u55923
u55923
a ti to resno mislš??
če resno mislš res fuuuuul ti hvalaa
bom nextala mogoč dons že...
15. september 2011
u59711
u59711
ja, itak, da resno mislim! Upam da nextaš daannss!!
15. september 2011
u50067
u50067
next! zakon! sam ka pa Elizabeth pa tt Dean, ka ona dva nč jih ne iščeta al še to pride?
15. september 2011
u55923
u55923
to use prideee...čaki ti malo, da next napišem....(mam drgač že celo zgodbo u glavi, sam napisat jo morm)
15. september 2011
u59711
u59711
pa da ne boš pozabla!!!!!!! kr bom jezna........
15. september 2011
u55923
u55923
nene...ne bom... - razn če mi spomin začne šepat...
15. september 2011
next
15. september 2011
next
15. september 2011
u19911
u19911
nex
15. september 2011
nexti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15. september 2011
u55923
u55923
omg...kok nextou...sj bom...mal cajta rabm....tok d napišm...še dons 1 del dubite..po pa še jutri dopoudne en fuuul doug del, oki?
pa kua je z mano??skos te pikce delam...čist podzavestno...
15. september 2011
ful faina!!!
15. september 2011
u55923
u55923
Imela je globok spanec, brez sanj, saj se je zbudila zgodaj zjutraj ko je bla še tema in bila je spočita. Ob njej so bila še vedno tri trupla fantov. Čakaj malo! Ali se je res, ali se ji je samo zdelo, da se je fant z rdečimi lasmi premaknil? Nemo je strmela v fanta. Ali si je res samo domišljala? Ne, ni si. Še enkrat se je premaknil. Zdaj ga je nežno pobožala po laseh. V tistem trenutku je fant odprl oči. Ker je vedela, da se bo prestrašil in zakričal mu je počasi položila roko na usta. Fant je takoj razumel ta gib.
" Kaj se je zgodilo? " je vprašal komaj slišno. " Spominjam se le, da so nas napadli volkovi, potem pa je v moj glavi črna praznina." " Povem ti, ko se bosta zbudila še prijatelja."
" Kje sem?! " je skoraj zakričal in se poskusil usesti. " Miruj, ne smeš se premikati. Ne še. V indijanskem rezervatu si, severozahodno od mesta. Zdaj pa počakaj, da se zbudita še druga dva in spi požirek tega čaja." Čez dobre pol ure sta prišla k sebi še druga dva.
" Čigavi ste? "je zanimalo šamanko, saj jih je hotela čim prej odpeljati domov. "Jaz sem Cooper-jov najmlajši sin Alpin." se je opogumil rdečelasec. " To pa sta sosedov Lup in Cassidy-jov Rufus. Kdo ste pa vi? " "eh, jaz sem šamanka tu v rezervatu. Sem prva od šamank. V zgodovini so to mesto imeli v lasti moški." pri tem ji je na ustnice priplaval nasmeh. " Mislim, da je zdaj čas, da vam povem, kaj se je zgodilo. Po tem, ko so vas napadli volkovi, vas je mrtve našel eden od naših ljudi. Pripeljal vas je h nam, da bi vas dostojno pokopali, a drugi člani se niso strinjali s tem, saj so nas še vaši dedi preganjali. Tako sem vas ponoči zvlekla v svoj šotor in na vas preizkušala svoje moči. In kot vidite mi je uspelo. Obudila sem vas od mrtvih." Oči fantov so buljile vanjo in usta so bila odprta. " Lahko še enkrat ponoviš? " "Ko so vas napadli - " " Ne, ne... Tisti del, da si nas obudila od mrtvih." " Danes ponoči sem preizkušala moči.. - " " Kaj??!! Mi smo bili mrtvi??! " " Bebec, nehaj se dreti! Drugače pa imaš prav Rufus, in jaz sem vas obudila. Zdaj pa upam, da ste dovolj pri močeh, saj vas je treba spraviti nazaj domov. Pa še nekaj se bomo zmenili. O tem, da ste bili mrtvi nobenemu niti besedice, tako ali tako vam nihče ne bi verjel. Doma boste rekli, da ste se zgubili v gozdu, jasno? " " Jaz tega ne prenesem..." se je prvič oglasil Lup in omedlel. " Super, še tega se je manjkalo. En od vaju naj ga prime za roke, eden pa za noge. Gremo!"
Tako so šli ob reki v smeri toka navzdol. Tik pred vstopom v mesto so se ustavili.
" Obraz mu poškropimo z vodo, pa se bo takoj spet nazaj zbudil." Tako so ga 10 minut škropili, kot bi bili zmešani. Končno je odprl oči. " Zdaj je čas, da se poslovimo, in kot smo se zmenili, niti besedice." Tako so se razšli ne da bi vedeli, da se ne bojo nikoli več videli. Ko je Rufus prišel domov ga je mama panično objela. " Kje si bil? Povsod smo te iskali in druga dva fanta tudi. Celo tiralico smo poslali za vami. Mislila sem, da so te ugrabili..." Po licih so ji tekle solze sreče in skrbi. " No povej že kje ste bili in kaj ste delali, da si mami povzročil toliko skrbi." je s strogim glasom dejal oče. "em, malo smo šli pohajkovat po gozdu severno od mesta in se zgubili. Potem je nastopila noč in smo šli spat pod neko smreko. Ko smo se zbudili smo še malo hodili potem pa prišli sem." "Zakaj ne ubogaš? Zmeraj sem ti govoril, da ne smeš v gozd brez mene ali mame, da je nevarno, da v njem živijo divje živali. Razočaral si me sin. Kako je pa z drugima dvema? " " Dobro, dobro." " V redu, zdaj pa brž v posteljo, ti, Dean pa da mu ne bi napretil kakšne kazni, že tako je čisto izmučen, pa še saj veš, da si bil isti v njegovih letih."

evo, to je to za dons..
upam , da vem je ušeč, jutri zjutraj pa spet nextam...
čeprou bi bla vseeno vesela kakšnega komentarja ali nexta..
15. september 2011
u50067
u50067
DEJ HIT NEXTI!
15. september 2011
u50067
u50067
šeeeeeeeeeeeeeeeeee!
15. september 2011
next!!!!!!!!!!! všeč mi je k je omedlel...sm se smejala
15. september 2011
next!
15. september 2011
u59711
u59711
NEXTTT!!
15. september 2011
Meni je tudi Zelo ušeč!! Mogoče se nekateri dogodki prehiro odvijajo oz. jih preveč na kratko opišeš, sicer pa SUPER!!
Next!
15. september 2011
NeXt!!!!
15. september 2011
u55923
u55923
ja vam...sej boš vidla sweetvam.love zakaj tok na kratko opišem use skp....
počaki na nadaljevanje..
15. september 2011
u55923
u55923
ja vem**
15. september 2011
Iiii!!
zloooo zeeloo zeloo dovbr! tko si vse skupi opisala, da lohka prou verjameš, da se je ot res zgodilo...
next! nujno!
pa povej če boš še kero začela pisat!
paa dej mau bolj nadrob ker see men tud mau na hit odvija
16. september 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg