u36290
u36290
PisaLa bom revijo o Modi, Najstniških probLemih, sLavnih osebah....modnih smernicah še in še...če žeLite, da jo napišem prosim izpoLnite anketo spodaj..
Če jo žeLite brati pa napišite next aLi naprej, piši,.........
in še nekaj ...v reviji bodo tudi ankete... ; )

ŽeLiš, da pišem revijo?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

10. februar 2011
dej pišš
10. februar 2011
u36922
u36922
nwm
10. februar 2011
PIŠI
10. februar 2011
Piši!
10. februar 2011
u36290
u36290
okaay bom!
sam da naberm podatke...
10. februar 2011
u36290
u36290
Maki in Maja na razpotju

Maki in Maja P. sta si po oddaji Big Brother slavnih najprej privoščila mini počitnice v toplicah, nato pa sta se s prijatelji podala še na smučanje v Francijo. Zaljubljenca, ki sta prebivala v mestecu Val d'Allos, sta čez dan drvela po belih strminah, ponoči pa sta se predajala romantiki v masažnem in ogrevanem zunanjem bazenu. »Nebeško je bilo plavati in se objemati pod zvezdnim nebom, obenem pa pokušati vrhunska francoska vina ter sire,« je navdušen Maki, ki je Majo očaral s še eno vrlino. Ker je v smučanju začetnica, je prevzel vlogo smučarskega učitelja in se izkazal kot pravi profesionalec. Maki je nekdanji študent fakultete za šport in izjemno dobro obvlada številne športne veščine, v smučanju pa je pravi as. Po zimskih počitnicah pa sta Maki in Maja presenetila z odločitvijo, da se za nekaj časa ločita, zato so se pojavila namigovanja o koncu njune romance. Govorice oba zanikata, priznavata pa, da sta se znašla pred nekakšno prelomnico. »V vsaki ljubezenski zvezi se pride trenutek, ko se je treba odločiti, kako naprej. Nekateri se na vrat na nos poročijo, drugi imajo otroke, midva pa sva si vzela čas za razmislek,« pravita in dodajata, da bosta zato nekaj časa živela ločeno, vendar to ne pomeni, da nista več par.

10. februar 2011
u36290
u36290
Sandra Auer, rojena 5. 12. 1985, ob 12.25 v Mariboru

Astrologinja Barbia Gaia Asta je za našo revijo več kot dve leti pripravljala astrološke analize znanih Slovencev, v katerih je med drugim zapisala tudi, kaj jih čaka v naslednjem letu. Zdaj pa smo se odločili zadevo zastaviti malce konkretneje. Odslej bodo znani Slovenci Gaio spraševali z natančnejšimi vprašanji, kaj jih čaka, ona pa bo pogledala v zvezde in zapisala, kakšen odgovor zanje ponuja nebo. Tokrat jo je o ljubezni povprašala Sandra Auer.

Kako mi kaže v ljubezni?
Sonce v ozvezdju Strelca ti daje izjemno optimističen in radosten značaj. Kot da lebdiš nad tlemi in – kot sama praviš – kot da živiš v pravljici.
Tvoj moto je: življenje je lepo. Tako naj bi to sporočilo prenašala naprej, kar je označeno tudi s tvojo življenjsko nalogo – tvoje severno sečišče je namreč v Biku.
Partnerstvo je označeno z Luno v Devici in je v dinamičnem aspektu s Soncem, kar jasno pomeni, da svoj življenjski slog težko uskladiš s čustvi ali s čustvenim življenjem v partnerski zvezi. Mislim, da je rešitev v tem, da spoznaš res sorodno dušo, ki prav tako meni, da je življenje praznik … Če sklepamo po dogajanju na nebu, bi se utegnilo zgoditi, da boš v maju ali juniju spoznala to sorodno dušo, julija 2011 pa boš že vedela, da je ta človek tisto, kar iščeš! Z menjavo znamenja, ko bo progresirana Luna vstopila v Devico, v letu 2012/13, pa se vama že kaže skupno življenje …

V zvezde gleda astrologinja Barbia Gaia Asta.

10. februar 2011
u36290
u36290
Ušli lovčevi puški
6 pasjih srčkov (3 punčke, 3 fantje) iščejo dobre domove. Stari so 12 tednov, zdravi, navihani, cepljeni, čipirani. Za mišjo dlako jih je zgrešila puška, saj so imeli srečo, da je bil poklicani lovec sorodnik naše članice iz društva...Ne oddajajo se na verigo pod nobenim pogojem, niti za hišni alarm. Oddajajo se zgolj in samo kot ljubljeni družinski člani.Več info.041 446 085 ali vitat@siol.net.

10. februar 2011
u36290
u36290
NUJNO DOM ZA SANCHA
11.12. 2010 se je malemu pasjemu cicibanu začelo odštevanje….časa ima do 10.01.2011.
Kuža, ki je po oceni veterinarja star 2-3 mesece, sta na območju Tolmina našla dva turista. Poimenovala sta ga Sancho in mu s pomočjo dveh ljubljanskih kolegov najprej iskala stare, potem pa nove lastnike - žal neuspešno. Sancho je bil v soboto, 11.12.2010, sprejet v pristojno zavetišče Zavod Oskar Vitovlje.
Sancho je zelo prijazen in bo, če bo imel možnost, zrasel v velikega psa.
Slovenski Zakon o zaščiti živali določa: »…Če zapuščene živali ni možno oddati, se lahko po 30 dneh od dneva, ko je bila nameščena v zavetišče, usmrti. …« Tale mali pasji ciciban ima torej čas, da najde dom, do 10.01.2011.
Če poznate koga, ki bi bil odgovoren posvojitelj tega kuža, vas prosim, da mu posredujete ta mail.
Če je Sancho vaš sanjski pes in ste mu pripravljeni nudit varen in ljubeč dom – pokličite Zavod Oskar Vitovlje, tel. 05-307-85-70 ali 041-387-606.
Pomagajmo Sanchu pravočasno najti dom!

10. februar 2011
u36290
u36290
Dve kužki
Podarimo dve psički , stari dva meseca in pol, potomki kraške ovčarke in labradorca.
Zainteresirani pokličite na tel.: 051 386 582 ali si jih pridite ogledat v Črnce


10. februar 2011
u36290
u36290
Poroka v stilu petdesetih let
»Rad te imam, miši,« so bile prve Jurijeve besede, namenjene Jagodi, ko je postala njegova žena.

Usoda ju je pripeljala skupaj pred 12 leti. Bila sta par na plesišču. Najprej samo to. Nato so se med njima vnele iskrice ljubezni. Prejšnjo soboto sta si na čudoviti zelenici dvorca Zemono v vipavski dolini obljubila večno zvestobo. Zaželela sta si poroko v stilu petdesetih, saj sta jima všeč glasba in moda tistega časa. Tako je že na vabilu pisalo, naj svatje s seboj prinesejo navdih petdesetih let.
Z njima so bili vsi tisti, ki jima veliko pomenijo in jih imata rada. Tudi prijatelji, večinoma iz plesnega sveta. Med njimi imata Jagoda in Jurij tudi najboljša prijatelja Petra Majzlja in Majo Geršak. Zadnja je tudi Jagodina sestrična.
Peter in Maja sta zakoncema Batagelj s pomočjo drugih plesalcev pripravila številna presenečenja, ki so jima še polepšala sanjski dan.

10. februar 2011
u36290
u36290
V tej fazi se dogajajo velike spremembe. Razviješ nov odnos do svojega telesa in velikokrat postaneš veliko bolj kritična do svojega izgleda. Stvari, ki ti v preteklosti niso nič pomenile kar naenkrat postanejo pomembne.
Tukaj lahko najdeš kopico nasvetov o tem kaj se dogaja v tvojem telesu, kadar imaš menstruacijo ter kakšne spremembe se zgodijo, ko vstopiš v najstniška leta. Z vsem tem znanjem se lahko počutiš odlično!
Jasno je, da se včasih ne prepoznaš.
Nenadoma se znajdeš nekje vmes - med dekletom in žensko. Počutiš se kot na vrtiljaku, nekaj časa si popolnoma na tleh potem pa spet čisto na vrhu. Včasih se sploh ne razumeš več ali pa se zdi, da te ostali ne razumejo več.
Spremembe razpoloženja, ki jih doživljaš so značilne za puberteto.
Konec koncev je puberteta eno izmed najbolj razburljivih obdobij v tvojem življenju. In kot pri drugih razburljivih dogodkih, je tudi ta lahko na trenutke stresen. Pomaga, če se pogovoriš s prijateljico, mamo ali s kom drugim, ki mu lahko zaupaš
10. februar 2011
u36290
u36290
^
|
|
|
ToLe je o menstruaciji..
10. februar 2011
u36290
u36290
Spodaj najdeš koristne informacije o menstruaciji. Za še več informacij lahko obiščeš tudi podstran z najpogosteje zastavljenimi vprašanji o menstruaciji.
Čestitke! Dobila si svojo prvo menstruacijo. To je pomemben korak v tvojem odraščanju.

Prvi stik

To je znak, da je tvoje telo vstopilo v dobo rodnosti, kar pomeni da lahko imaš otroka.

Morda si se menstruacije veselila ter si nanjo komaj čakala ali pa si se tega bala in upala, da te še ne čaka prav kmalu.

Vzami menstruacijo za to kar je – del odraščanja in spreminjanja v žensko. Enostavno je del tega, tudi z njo še vedno lahko ostaneš samosvoja.

Kaj se dogaja med menstruacijo?1.Jajčece dozori


1 - desni jajčnik

2 - levi jajčnik

3 - jajčece
Zaradi hormonov, jajčece dozori v enem od obeh jajčnikov približno vsake štiri tedne.
Menstruacija...
10. februar 2011
u36290
u36290
Najbolje je, da se umiješ zjutraj in zvečer. Dnevno tuširanje z blagim sredstvom, ki diši po tvojem najljubšem vonju je nekaj najbolj prijetnega.

NASVET ŠT. 1: Skrbna higiena!
Če dobro skrbiš zase, se tudi počutiš dobro. Na primer, s pravilno higieno. Ta se začne z rednim umivanjem.

Intimne predele lahko umiješ s toplo vodo ter z nežnim sredstvom za umivanje, priporočjivo je, da le-ti ne vsebuje mila. Ker se naravni izločki usedajo po kožni gubi sramnih ustnic, si ta predel umij še posebej skrbno.

Nikoli pa si ne umivaj notranjosti nožnice, saj se v njej nahajajo koristne bakterije, ki odganjajo slabe bakterije. Po umivanju in po veliki potrebi, bodi pozorna da se obrišeš od spredaj nazaj in ne obratno. Drugače lahko preneseš bakterije iz črevesja v nožnico.
10. februar 2011
u36290
u36290
Robčki za intimno nego, kot so na primer Carefree ti lahko pomagajo pri ohranjanju čistoče, ko si na potovanju ali na šotorjenju in se ne moreš tuširati vsak dan.
Nasvet številka 2:
Nehaj se pritoževati nad svojo težo vsakič ko stopiš na tehtnico. Ukreni kaj! Spodnji nasveti ti lahko pomagajo, kako se počutiti bolje in bolj samozavestno.

Prenehaj izpuščati zajtrk in nehaj govoriti, da zjutraj enostavno nisi lačna.
Zajtrk je najpomembnejši obrok, saj ti zagotavlja energijo za dober začetek dneva. Zato ga nikar ne izpusti!

Kosilo in večerja: Kosilo za kraljično, večerja za princeso.


Kosilo in večerja sta najbolj obsežna obroka v dnevu. Enega lahko zamenjaš z drugim in razdeliš skupine živil med dvema obrokoma. Poizkusi več pojesti za kosilo in manj za večerjo.
Popoldanska malica: To, da paziš na težo ni izgovor!Popoldanska malica ima ključno vlogo pri uravnoteženi prehrani. Poslušaj svoje telo in če si lačna, si zaslužiš prigrizek. Ne ignoriraj lakote, ker paziš na težo!
Zlato pravilo: ravnotežje in zmernost. Iz normalne prehrane ti ni treba izločiti nobenega živila. Slaba živila ne obstajajo, obstajajo samo slabe prehrambene navade.
10. februar 2011
u36290
u36290
Nasvet številka 3: Nega kože

V času pubertete žleze lojnice proizvajajo večje količine maščobe (imenujemo jo sebum). Na sebum koža obraza pogosto reagira z mozolji ali madeži. Čiščenje in nega sta zato zelo pomembni, najbolje je, da uporabiš produkte posebej zasnovane za mastno kožo.
Te izdelki pogosto vsebujejo sestavine, ki delujejo antibakterijsko. S temeljitim čiščenjem tako ne odstraniš samo umazanije in ličil pač pa tudi odvečen sebum ter odmrle kožne celice. Te lahko hitro zamašijo pore in povzročijo nastanek mozoljev. Tonik za obraz globinsko očisti tvojo kožo ter jo pripravi za nadaljnjo nego. Primerna krema uravnava mastnost in zagotavlja dodatno vlaženje kože naenkrat.
10. februar 2011
u36290
u36290
teli podatki so za temo menstruacija in spadajo zraven une slikce...pa še neki....jz mam to že use na wordu napisan...zato pa pol sam prekopiram sm
10. februar 2011
u36290
u36290
2. Ovulacija
3 - jajčece
4 - jajcevod

Ko jajčece dozori, zapusti jajčnik ( ta proces se imenuje ovulacija)
10. februar 2011
u36290
u36290
3. Jajčece potuje proti maternici
5 - maternica

Ko jajčece zapusti jajčnik se premika po jajcevodu proti maternici naslednje tri do štiri dni. Medtem se maternica pripravlja, da bo sprejela oplojeno jajčece: maternična stena se odebeli, je bolje prekrvavljena ter bogata s hranili. Če imamo v tem obdobju spolne odnose, je jajčece lahko oplojeno s spermijem. To je začetek nosečnosti.
10. februar 2011
u36290
u36290
4. Menstruacija
Če jajčece ni oplojeno, odmre. Približno dva tedna po ovulaciji odebeljena maternična stena odstopi, rahla krvavitev pa jo odplakne iz maternice.6 - nožnica
Ta proces se imenuje menstruacija. Krvni tok odnese dele maternične stene skozi nožnico. S krvavitvijo se ciklus začne znova: novo jajčece dozori ter potuje skozi jajčnike v maternico - to je ponavljajoči se ciklus.
Začetek menstruacije je pri vseh dekletih različen. Zgodi se nekje od devetega do šestnajstega leta, vendar se pri večini deklet menstruacija začne okrog dvanajstega do trinajstega leta.
Začetek menstruacije lahko opazimo na različne načine. Nekatera dekleta najprej opazijo rjavkast izcedek na hlačkah, druge nekaj kapljic krvi ali pa že takoj pravo krvavitev. Dolžina, moč in potek menstruacije se od posameznice do posameznice zelo razlikujejo. V večini primerov menstruacija traja od tri do sedem dni. V tem času izgubimo približno 65 ml krvi, kar je približno pol skodelice - verjetno veliko manj kot si mislila.
10. februar 2011
u36290
u36290
Začetek naslednje menstruacije lahko izračunaš tako, da prišteješ 28 dni od prvega dne krvavitve – seveda če imaš redno menstruacijo.
Ne omahuj in za kakšen dober nasvet vprašaj mamo ali pa starejšo sestro!
10. februar 2011
u36290
u36290
Katera zaščita je zame najbolj ustrezna?


1. Kako deluje vložek:
Nekatera dekleta potebujejo več časa, da se navadijo na menstruacijo in da si dovolj zaupajo, da potisnejo tampon s prsti na pravo mesto. Če se tako počutiš tudi ti, lahko namesto tamponov uporabljaš vložke. Sama se moraš odločiti s kakšno zaščito se počutiš najbolje. Vendar pa je večina deklet zadovoljnih, da so zamenjale vložke za tampone.
Vložke nosiš tako, da na hlačke pritrdiš lepljivi spodnji del vložka. Nekatere pa lahko še dodatno pritrdiš na hlačke s krilci. Vpijejo pa le kri, ki je že iztekla iz nožnice. Zaradi tega morajo biti dolgi, da preprečijo iztek krvi na hlačke.
10. februar 2011
u36290
u36290
Kadar uporabljaš vložke, sramne ustnice ter sramne dlake vedno pridejo v stik z menstrualno krvjo in se lahko zlepijo. Če nosiš vložke nikar ne pozabi na redno in temeljito umivanje.
2. Kako delujejo tamponi?
Za večino deklet je občutek, ko kri zapusti nožnico neprijeten. Tukaj tamponi ponujajo idealno možnost, saj vsrkajo kri že znotraj telesa, zato se lahko vedno počutiš čisto in zaščiteno.


Majhen a učinkovit! - tampon Z obzirom na različne vrste zaščite v različnih deželah pa tampon spada v sam vrh v popularnosti pri ženskah in dekletih – in to z dobrim razlogom.
Nosiš ga znotraj telesa, kjer opravlja svojo funkcijo popolnoma neviden. Tampon vpija menstrualno kri znotraj telesa in še preden ga zapusti. Tako zunaj vse ostane udobno suho in čisto. Razen vrvice, ne vidiš popolnoma ničesar. Počneš lahko kar želiš, tako kot katerikoli drugi dan!
10. februar 2011
u36290
u36290
3. Ščitniki perila – dnevna svežina

V nasprotju z vložki, so ščitniki perila večinoma tanjši, krajši in ožji, vendar pa jih na perilo pritrdiš popolnoma na enak način. Vložki se uporabljajo, da vpijejo menstrualno kri, ščitniki perila pa se ponavadi uporabljajo v času brez menstruacije kot del dnevne higiene. Vpijejo odvečne tekočine, kot je na primer nožnični izcedek in ti zagotavljajo dodatno zaščito, če ne veš kdaj boš dobila menstruacijo.
Za dnevno higieno v dneh brez menstruacije, so ugodnejši ščitniki perila, ki prepuščajo zrak kot so na primer tisti, ki jih izdeluje Carefree®. Občutiš udobje in svežino. Carefree® ščitnike si lahko zamenjaš hitro in diskretno, saj so majhni in neopazni.

Seveda pa ščitniki perila ne nadomestijo svežega perila in rednega umivanja. Prispevajo pa k temu, da se vsak dan počutiš sveže in zadovoljno sama s seboj.
10. februar 2011
u36290
u36290
Spodaj si lahko ogledaš časovnico in kdaj se lahko pojavijo različne spremembe.To je popolnoma normalno! Puberteta je del tvojega življenja v katerem se telo razvije iz deklice v žensko. Zaradi tega je telo podvrženo prenekaterim fizičnim spremembam, ki kljub temu da niso vedno najbolj prijetne, na srečo ne trajajo dolgo!
Brez panike, imamo nekaj idej s katerimi boš lažje prebrodila ta čas.
Za več informacij lahko obiščeš tudi podstran" z najpogosteje zastavljenimi vprašanji o tvojem telesu.
10. februar 2011
u36290
u36290
Spremembe v notranjosti telesa
Česar ne moreš videti je razvoj notranjih spolnih organov. V celoti so zaščiteni z medenico in rastejo znotraj nje.Dobro si jih lahko ogledaš na spodnji sliki.
Pogled od spredaj

Pogled od strani
1 – Jajčniki

2 – Jajcevod

3 – Maternični vrat

4 – Nožnica

5 – Maternica

6 – Mišićna stijenka maternice

7 – Nožnična odprtina z deviško kožico

8 – Male sramne ustnice

9 – Velike sramne ustnice

10 – Klitoris / Ščegetavček

11 – Anus

12 – Mišice medeničnega dna

13 – Mehur

14 – Sečevod

15 – Sramna kost
10. februar 2011
u36290
u36290
Dlake
Med puberteto se začnejo pojavljati dlake pod pazduho ter v trikotni obliki po osramju. Dlake se ponavadi razvijejo pred začetkom nagle rasti. Te dlake so lahko druge barve kot lasje. Sramne dlake so ponavadi skodrane.

Nasvet: Lahko se odločiš za odstranitev dlak. Za to obstaja več načinov - voskanje, depilacijske kreme, britje ali odstranjevanje s pinceto (za tiste z višjim pragom bolečine). Vendar ne začnite prezgodaj, saj se vse skupaj lahko spremeni v dolgotrajno opravilo.
10. februar 2011
u36290
u36290
Videz dojk
Velikost dojk, pa naj bo velika ali majhna, je določena že ob rojstvu. Vprašanje ali so lepše velike ali manjše dojke ne bi smelo vplivati na tvoj občutek samozavesti.

Pusti se presenetiti, saj se dojke v celoti razvijejo najprej pri sedemnajstih letih. Včasih se zgodi, da se začne ena dojka razvijati prej kot druga, kar je popolnoma normalno in ni razloga za paniko. Kasneje se bo njihova velikost izenačila. Oblika in velikost dojk ne vpliva na njihov namen
10. februar 2011
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani