Če je to revija z naslovom *TeDeN MoDe*, še ne pomeni, da bo trajala samo en teden. NE! Ta revija bo trajala toliko časa, dokler jo boste brali! V njej pa bo objavljeno:

Mnenja bralcev.......................................01
Modni oblikovalci (priporočila)....................02
Top model (priporočila).............................03
Zmagovalke Modnih oblikovalcev.................04
Zmagovalke Top modelov..........................05
Najnovejša moda....................................06
OBJAVIŠ LAHKO TUDI SVOJ TOP MODEL!........07

No tole pa sem jaz, vaša voditeljica te revije:

_IME_ Tyra
_PRIIMEK_ Banks
_STAROST_ 26
_SLIKA_

Boš bral/a revijo *TeDeN MoDe*??


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

01. maj 2011
no boš začela pisat ?!
01. maj 2011
u40780
u40780
ja začni
01. maj 2011
začni!!
01. maj 2011
začni
01. maj 2011
NAJPREJ MNENJA BRALCEV! Kaj mislite kakšna bo revija! NO, napišite. Sedaj imate priložnost!
01. maj 2011
u40780
u40780
dobra mislem best moj komentar če pišeš s srcem je dobra
01. maj 2011
OK Love.manca!
01. maj 2011
Še 3 mnenja potem pa začnemo!
01. maj 2011
Mislim , da bo odlična , saj je drugačna od drugih in tukaj bodo lahko objavljeni zmagovalci top modelov in modnih oblikovalcev , kar je super !
Pa še svoj top model lahko objavišš !
Res SUPER !
02. maj 2011
OK, hvala Ana!
02. maj 2011
Še nekaj vaših mnenj, potem pa zares začnemo. Prosim naj vam bo Anino mnenje za vzor, ker je res SUPER napisala!
02. maj 2011
mislim da bo supr marsi kdo k neve kaj preveč o modi ali pa ne spremlja top modele bo lahko izvedel kaj več!!!!!!!!!!!!!!!!

uprašanje:
a lah že objvm povezavo za svoj top model?
02. maj 2011
patkito---------> Super si napisala in lahko objaviš svoj top model!
02. maj 2011
Hvala za mnenje!
02. maj 2011
u40576
u40576
wau. ful zanimivo ei .. : D
02. maj 2011
Hvala. Če imaš kakšen svoj top model ali vodiš kakšne svoje modne oblikovalce lahko daš link, da se prijavimo
02. maj 2011
men se zdi da bo super ker loh dobiš dost mnenj o modi in marsikdo ne ve dost o modi pa bo tuki zvedu še dost stvari tko da začni čim prej pisat!!!!

02. maj 2011
u32953
u32953
jaz mislim da bo ta revija zelo kul.obožujem revije
02. maj 2011
Hvala!
02. maj 2011
V redu. Pa začnimo! POZOR: Če še kdo hoče napisati svoje mnenje ga lahko napiše tudi med revijo!
02. maj 2011
Oki
02. maj 2011
u32953
u32953
okej
02. maj 2011
Modni oblikovalci (priporočila):

Zakaj priporočamo modne oblikovalce?? Mar veste vi? Mogoče zato, da se znamo lepo oblečiti? Ne! Zato, da si znamo sešiti obleke? Mogoče! Pa poglejmo...

Modni oblikovalec je likovni ustvarjalec, ki oblikuje tekstilije in oblačila, modne dodatke iz tekstila in usnja ter sorodnih materialov, ilustrira modno vizijo (modna skica), načrtuje, organizira in sodeluje pri nadzoru nastajanja izdelkov oz. kolekcije. Modni oblikovalec ima tudi svojo lastno kolekcijo, ki jo tudi predstavi na modni pisti.
Opis dela
Modni oblikovalec oblikuje tekstilije in oblačila, modne dodatke iz tekstilij in usnja, ilustrira modno vizijo, sodeluje pri nadzoru nastajanja izdelka in zagotavlja kakovost lastnega dela s področja oblikovanja tekstilij in oblačil.
Modni oblikovalec načrtuje, analizira in organizira nastajanje kolekcije, pri čemer analizira proces nastajanja idejne zasnove kolekcije, sodeluje tudi pri razporejanju del ter organizaciji. Ker oblikuje in kasneje tudi izdeluje tekstilije, mora poznati zakonitosti tekstilnih materialov, konstruiranja krojev in tehnoloških procesov izdelave. Seveda mora tudi spremljati oblikovalske trende in tehnološke novosti v materialih, krojih in izdelavi oblačil. Ko oblikuje tekstilije, mora dobro analizirati trg in konkurenco in nato samostojno ali timsko oblikovati kolekcijo tekstilij za različne ciljne skupine in individualne potrebe ter potrebe industrije. Pri izdelavi kolekcije najprej izdela tehnično risbo in ilustracijo, na podlagi katere oblikuje različne tekstilije, ki so lahko unikatne ali dekorativne, tudi gospodinjske in kopalniške. Nato glede na skico izbere primerne tekstilne materiale, ki so v skladu z modnimi trendi, in oblikuje barvne karte. Oblikovalec lahko oblikuje unikatna oblačila in kostume.Oblikuje pa lahko tudi modne dodatke, ki jih samostojno načrtuje in oblikuje glede na različne ciljne skupine,individualne potrebe in potrebe industrije. Modni oblikovalec, zaposlen v podjetju, ki se ukvarja s tekstilijami, mora spremljati razvoj blagovne znamke. Le-tega spremlja tudi oblikovalec, ki kreira lastno blagovno znamko.Kadar oblikovalec ilustrira modno vizijo, riše in slika modne ilustracije ter jih tudi računalniško izdeluje in obdeluje. Oblikovalec lahko sodeluje tudi pri nabavi, in sicer nudi strokovno pomoč ter sodeluje pri izdelavi finančne konstrukcije projekta. Oblikovalec naj bi tudi vodil dnevnik razvoja in nastajanja kolekcije ter spremljal projektno dokumentacijo. Kadar modni oblikovalec sodeluje v timu, kjer za neko tekstilijo skrbi več ljudi, lahko projekt vodi ali pa koordinira delo strokovne skupine. Poleg tega tudi nadzoruje vse faze nastajanja izdelka in zagotavlja kakovost v skladu z likovno-estetskim in tehnološkim sistemom vrednotenja. Modni oblikovalec lahko pri delu komunicira z naročniki, sodelavci in različnimi strokovnjaki, tudi s komercialisti, tehnološkimi sodelavci in s strokovnjaki iz tujine.

Delovna področja
Modni oblikovalec je lahko zaposlen v lastnem podjetju, ki izdeluje oblačila pod določeno blagovno znamko, lahko se zaposli večjih proizvodnih obratih, ki proizvajajo tekstilije oziroma oblačila, dela pa tudi v oblikovalskih in razvojnih studiih in na ustreznih srednješolskih ter univerzitetnih ustanovah. Modni oblikovalec lahko sodeluje tudi z individualnimi naročniki.

Delovni pripomočki, materiali, dokumenti
Pri svojem delu modni oblikovalec potrebuje ustrezen risarski pribor, krojaško lutko, krojaško mizo, različne šivalne stroje, pletilnike, likane naprave, statve, pozamenterijo (gumbi, niti, šivanke, igle, …), modne dodatke (uhani, verižice, zapestnice, klobuki, …), tiskarske mize s pripadajočo opremo. Vedno bolj pogosta pa je tudi uporaba sodobne informacijske tehnologije (računalniki in ustrezni računalniški programi).Izdelki in storitev
Modni oblikovalec izdela skice, vzorčne modele in ilustracije oblačil, na podlagi katerih lahko oblikuje tekstilije in oblačila ter različne modne dodatke iz tekstilij in usnja.

Potrebna znanja, spretnosti in veščine
Modni oblikovalec zna analizirati trg in konkurenco ter potrebe trga po posameznih modnih oblačilih, tekstilijah in dodatkih, pozna zakonitosti samostojnega ali timskega načrtovanja in oblikovanja kolekcij, tudi za določeno ciljno skupino ali posameznika ter za potrebe industrije. Pozna splošne lastnosti tekstilij, vpliv lastnosti vlaken in tkanin glede na uporabnost tekstilij, pozna tudi različne tehnike vzorčenja. Modni oblikovalec zna izraziti idejo z ustrezno risbo, tako da pozna predstavitvene tehnične risbe in ilustracije, pozna zakonitosti modne skice in modne ilustracije ter zakonitosti tehnične risbe. Pri tem zna uporabljati računalniško programsko opremo za vzorčenje.

Modni oblikovalec zna analizirati in uporabiti oblikovalske trende, zna tudi inovativno prikazati svoje nove ideje. Pozna zakonitosti tekstilnih materialov ter zakonitosti konstruiranja krojev. Pozna tudi zakonitosti tehnoloških procesov izdelave ter zgodovinske vidike razvoja posamezne vrste oblačila. Pozna funkcije in namembnosti različnih oblačil ter osnovne zakonitosti konstrukcije in modelacije krojev. Zna združevati tekstilije s pomožnimi materiali za oblikovanje oblačil, pozna različne tekstilije in usnjene materiale. Zna združevati tekstilije s pomožnimi materiali za oblikovanje modnih dodatkov, pozna zakonitosti tehnološkega procesa obdelave tekstilij za modne dodatke, pozna zakonitosti oblikovanja modnih dodatkov. Modni oblikovalec tudi zna uporabljati računalniško programsko opremo za oblikovanje, obdelavo in izdelavo modne ilustracije.

Psihofizične sposobnosti, zdravstveno stanje
Modni oblikovalec mora biti psihofizično zdrav in ne sme biti alergičen na materiale, s katerimi dela.

Interesi in osebnostne lastnosti
Ena pomembnejših osebnostnih lastnosti modnega oblikovalca je, da je komunikativen, saj pri svojem delu sodeluje z mnogo različnimi ljudmi, s katerimi se mora znati pogovoriti o svojih idejah in o oblačilni podobi naročnika. Komunicira tako z naročnikom, kot tudi s strokovnjaki različnih področij (krojač, šivilja, …), zato mora dobro poznati tudi svojo stroko. Ker sodeluje s toliko različnimi ljudmi, mora biti prilagodljiv, vztrajen in pripravljen sprejemati kompromise. Poleg tega mora biti kreativen, ustvarjalen, z dobro razvito domišljijo, pa tudi samoiniciativen. Izjemno pomemben je še čut za estetiko, senzibilnost, discipliniranost in natančnost. Modni oblikovalec potrebuje veliko mero domišljije, iznajdljivosti, ustvarjalnosti in vedoželjnosti (nenehno zbira različne informacije in novosti).

Pogoji in razmere za delo
Modni oblikovalec pogosto dela v zaprtem prostoru (pisarna, proizvodni obrat...), velikokrat dela pod časovnim pritiskom. Če je modni oblikovalec zaposlen v zasebnem sektorju ali pa deluje kot samostojni podjetnik, potem ima pogosto nepredvidljiv delovni čas. Modni oblikovalec lahko zaradi dela tudi pogosto potuje.

Nevarnosti, možne poškodbe pri delu in zaščita
Do večjih poškodb pri delu ne more priti. Možni so vbodi, ko pripravlja oblačilo na krojaški lutki, ter bolečine v hrbtenici in križu zaradi nepravilne drže.

Slovenski modni oblikovalci
Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak
Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak sta verjetno najdrznejša slovenska oblikovalca in v veliki meri narekujeta smernice slovenske mode. S svojimi ekstravagantnimi kreacijami oblačita številne znane Slovence, ki se ne bojijo izstopati - med njimi tudi Nino Osenar.
02. maj 2011
Še nekaj slikic:

ZELO ZNANA MODNA OBLIKOVALKA:
Heidi Klum


02. maj 2011
Tudi vi lahko dodate kakšne slikice ali kaj dopišete ali napišete!
02. maj 2011
Okjjj, nextt
02. maj 2011
u32953
u32953
victorija secrets02. maj 2011
NEXT!
02. maj 2011
u32953
u32953
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani