"Nova šola, prihajam." sem se nasmehnila sama sebi. Pred mano je stala kar visoka in lepo opremljena stavba. Nad vhodom je pisalo STAPLES HIGH SCHOOL. Nekajkrat sem globoko vdihnila in vstopila. Bilo je ravno med drugo uro, zato ni bilo nobenega na hodniku. Z mano je bila tudi starejša sestra, Alisa, zato nisem bila tako živčna. Ustavili sma se pri ravnateljici, ki nama je dala urnik.
"Se vidiva pri malici." je rekla Alisa ter me objela. Odšla sem do matematične učilnice in vstopila. Vsi pogledi so se zazrli vame. Stopila sem do učiteljice in ji podala listek. Nakazala mi je, naj sedem. Prosto mesto je bilo samo poleg nekega dekleta, zato nisem imela izbire.
"Živjo! Valerie." segla mi je v roko.
"Kayla." sem odvrnila.
"Nova si, ne?" pokimala sem.
"Dekleti, nehajta klepetati in poslušajta! Kayla, predvidevam, da še nimaš učbenikov, zato ti jih bo posodila soseda." naju je "okarala" učiteljia. Potiho sma se zasmejali in se tiho pogovarjali naprej. Zvonec je naznanil konec ure. Valerie mi je razkazala šolo in me pospremila do naslednje ure. Kemija. Na srečo jo ima tudi Valerie. Vso uro sma klepetale in se smejale. Povedala mi je o vseh "najpriljubnejših" učencev na tej šoli.
03. maj 2015
u193060
u193060
Next
05. maj 2015
hvala za next
Med kosilom sem sedela z Valerio. Alisa je sedela z svojimi novimi prijateljicami. Me prav zanima, kdo je fant, kateri sedi poleg nje.
"Hej, punci. Ti si nova, ne?" pogledala sem gor in zagledala srčkanega fanta. Imel je rjave lase in zelene oči. Pokimala sem.
"Jack. Ne meni se zanj." je rekla Valerie. Glavo je obrnila proti mizi v levem kotu, za katero sta sedele dve dekleti. Imeli sta oblečeno črno jopico in čez glavo kapuco.
"Flora in Danna. Čudakinji. Izogibaj se ju." pogledala sem proti mizi v desnem kotu, ki je bila vsem na očeh in je bila tudi najglasnejša. Na mizi je sedel rjavolasec z žogo v roki, zraven njega pa blondinka, ki se je na ves glas smejala. Zraven njiju sta bili še dve dekleti in dva fanta.
"Jay, z žogo v roki, Nick, blondinec in Tim zraven rdečelaske. Alexa, barbika zraven Jaya, Nina je rjavolaska in rdečelaska je Elie. Elie je še najprijaznejša od vseh. Najpopularnejši so." je razložila Valerie, ko je videla kam gledam.
"Oj, Val. Hej, Jack." je vzkliknila ljubka rdečelaska. Ko me je zagledala, me je premerila s pogledom, nato pa stegnila roko.
"Alma." je rekla ter se nasmehnila.
"Kayla."sem odvrnila. Alma se je vsedla nasproti mene.
"Si že spoznala Alexo? Če je nisi, jo boš kmalu." In ravno v tistem trenutku se je k naši mizi primajala Alexa.
05. maj 2015
u193060
u193060
Next
05. maj 2015
hvala Dαпcε.*
_______________________________________
"Si že spoznala Alexo? Če je nisi, jo boš kmalu." In ravno v tistem trenutku se je k naši mizi primajala Alexa. Zraven nje je bila tudi rjavolaska Nina.
"A se je vaši ekipici pridružila nova zguba?" je rekla Alexa tako na glas, da so se vse glave obrnile proti nam.
"Spokaj Alexa!" je vzkliknila Valerie.
"Škoda, lahko bi bila ena izmed nas. Popularnih." je rekla Alexa se obrnila ter odšla. Oddahnila sem si, ko se nobeden ni več brigal za nas.
"In spoznala si jo. Sem rekla! Nobenega novinca ne spregleda in se znaša nad njim. Ti si prva, kateri je rekla, da bi lahko bila ena od njih." je zavidajujoče rakla Alma. Hotela sem odgovoriti, pa me je ustavil zvonec. Sedaj sem imela športno. V preoblačilnici me je Alexa ves čas grdo gledala in Eli ter Nini nekaj šepetala.
"Dekleta, ste pripravljene?" je vprašala učiteljica.
"Na kaj?" sem zašepetala Valerie.
"Imamo tekmovanje v odbojki." se je nasmehnila. "V tem sem precej dobra."
Jaz nisem. Pravzaprav pri športni sploh nisem dobra. Med igro sem se skušala čim bolj izogibat žogi, še posebej Alexinim udarcem, ki so ciljali prav mene. Čez mrežo sem opazila Alexin zlobni nasmeh, trenutek pozneje pa njo, ko se je pognala proti meni. Z nogo je udarila ob mojo in me podrla na tla. Ob tem je padla tudi ona.
"Au! Učiteljica, novinka me je podrla na tla!" Kaj? Samo malo, a je pravkar rekla, da sem jo jaz podrla?
"Ni res! Ti si zdirjala proti meni in me podrla na tla!" sem protestirala.
"Novinka! Alexa! Obe k ravnateljici!"Je zaključila pogovor učiteljica.
06. maj 2015
u193060
u193060
Next+čim prej.
07. maj 2015
"Torej dekleti, katera je začela prva?" je začela ravnateljica.
Obe z Alexso sv v en glas rekle "Ona!" ter pokazale druga na drugo. Vsaj pol ure sma se v ravnateljičini pisarni kregale in prekinjale druga, drugo, ravnateljica pa je samo gledala.
Ravnateljica je nekaj rekla a je nisva slišali. Ponovila je, medve pa sma bile samo še bolj glasni.
"Nehajta, takoj!" je zaklicala ravnateljica. Bilo mi je nerodno, ker sma se prepirali pred njo, sploh pa zato, ker je moj prvi dan na tej šoli in sem že pristala v njeni pisarni.
"Očitno tega ne bomo mogle rešit, zato bota obe opravljali dobrodelno delo za kazen." obe sma jo pozorno poslušali in razmišljali, katero dobrodelno delo je to.
"In sicer bota pobirali smeti pred šolo, na šolskem igrišču in v šoli. Novim učencem pa jo bosta razkazali. Tudi v jedilnici bosta pomagali. Čistili bosta posodo in počistili umazanijo. Če se še kaj najde, vama sporočim." je odločila. Alexa je zijala vanjo z namrščenimi obrvmi.
"Ali ni to malo preveč za naju, gospa ravnateljica?" sem vprašala, alexa pa je prikimala.
"Ne! To bo dobra priložnost, da se bosta razumeli in postali prijateljici." spogledali sma se in se obe namrščili ter odkimali z glavami. -Nikoli- sem pomislila, verjetno tudi ona.
"Jutri začneta. Lep dan vama želim!"
Doma sem se samo vrgla na posteljo. Vklopila sem muziko in razmišljala.
Nisem se še predstavila. Moje ime je Kayla Beth White. Stara sem 16 let. Imam rjavkaste lase in rjave oči. Nimam prav veliko prijateljev ozirama samo eno. Anna Sally Smith. Bili sma nerazdružljivi, dokler se nisem prepisala na drugo šolo. Še vedno sma bff. Slišima se prek skypa. Imam sestro Aliso, stara je 17 let. Čez dva meseca bo 18. Moja mama je Elizabeth Kelly White. Oče je Sam White. Srednjega imena ne poznam. Doma imam psičko Candie. Tudi ona je moja najboljša prijateljica.
Jaz:

Anna:

Alisa:

mama:

oče:

Candie:

Valerie:

Alma:

Alexa:

Jake:
08. maj 2015
moja soba:

hiša:
08. maj 2015
u193060
u193060
Next+totalna prfekcija
09. maj 2015
hvala za next.. bom nexstala najbrž do srede ker zdaj nimam časa
10. maj 2015
Pozen next

***********************************************************************************************
Zjutraj sem se zgodaj vstala, saj sma z Alexo imeli sestanek z ravnateljico. Drugi dan na novi šoli pa sem že v težavah! Iz omare sem povlekla pinki majico z napisom NEW YORK, črne kratke hlače in čipkasto belo majico. Obula sem si bele allstarke.
Pred šolo sem zagledala Alexo. Grdo me je pogledala.
"Zamujaš, novinka!" je zasikala.
"Samo pet minut! Sicer pa, dvomim, da je ravnateljica že v šoli." sem odvrnila.
Skupaj sma se odpravile po hodniku do ravnateljičine pisarne. Že sem hotela potrkati, ko sem zaslišala glas:
"Vstopita!"
*Čudno* sem pomislila. Prva sem vstopila jaz, Alexa pa za mano.
"Pozdravljeni dekleti," je pozdravila. "Sedita."
"Danes, po pouku bosta v kuhinji pomili posodo, počistili jedilnico in na dvorišču pobrali smeti. Jutri bota imeli enaka opravila, samo da bosta še novim dijakom razkazali šolo." je naštevala. Meni ni nobeden razkazal šole, zakaj bi jo potem jaz mogla njim?
"Zdaj pa pojdita pospravit telovadnico. Fantje so igrali badminton in košarko. Po pouku se še enkrat oglasita pri meni, da vama določim dijake za ogled šole." je ukazala. Vstali sma se ter odšli. Nazadnje sem slišala še nekaj v tem smislu: "Adhijo dezleti!" nisem je dobro razumela, ker sma bili že daleč. Razen naju in ravnateljice, na šoli ni bilo žive duše. Bila je smrtna tišina. Ko sma prišle v telovadnico, je vame butnil vonj po znoju. Tla so bila prekrita z blatom iz podplatov tenisk, žoge so ležale vsepovsod in dresi so bili obešeni na košarkarskem košu. Zakaj morema medve to pospravit? Zakaj niso oni?
"Dobro, ti počisti pod in poberi žoge, jaz pa bom zložila drese in jih pospravila." je ukazala.
"Ni šans! Zakaj pa nena ti počistiš poda in pobereš žoge, pa bom jaz zložila drese in jih pospravla?!" sem rekla.
"Sanjaj!" je zasikala.
"Prav, veš kaj... obe boma počistile tla, jaz bom pobrala žoge in ti imaš prepotene drese, ok?" sem določila.
Alexa je prikimala. Odpravila se je po drese, jaz pa sem iskala žoge.
___***_________________________***____________________***__________________***___
upam da je ok.
19. maj 2015
u193060
u193060
Next+najboljša zgodba
19. maj 2015

***********************************************************************************
*Končano* sem pomislila. Nato pa sem se spomnila, da imama še tla za počistit.
"Hej, Alexa, si končala?" sem se obrnila proti njej. Sedela je na stolu, se zvijala od dolgčasa in zlagala predzadnji dres.
"Jaz bom kar šla po metle... kje so čistila?" sem vprašala.
"Po hodniku na levo, prva vrata. Ne moreš zgrešit. Na njih piše Hišnikov kotiček." je odvrnila. Vrnila sem se par minut pozneje, z dvema metlama v roki, vedrom vode in vsa prekrita z modro, zeleno in rdečo barvo. Ko me je zagledala Alexa, je bruhnila v smeh.
"Kaj se ti je pa zgodilo?" je vprašala v smehu.
"Zaletela sem se v polico z barvami. Mislim, da hišnik ne bo ravno vesel, ko bo videl v kakšnem stanju je njegov *kotiček*, " sem rekla v smehu. Ko sma se zresnili, sma zagrabili vsaka svojo metlo in začeli čistiti. Vsakič, ko me je Alexa pogledala, je bruhnila v smeh.
"V redu, zdaj imam pa dovolj!" sem rekla in se pognala proti njej. Roke sem raztegnila in jo skušala popacati z barvo. Alexa, ki je takoj ugotovila, kaj nameravam, je začela teči po telovadnici. Ker pa so bila tla spolzka zaradi vode, je padla. Na njo sem spravila čim več barve. Takoj, ko sem ugotovila, da je to Alexa, razredna važička, mi je nasmeh zbledel z obraza. Tudi njej je, ko me je pogledala v oči. Pobrala se je na noge.
"Da tega ne ponoviš! Nikoli več!" je zaklicala in naprej čistila. Zavila sem z očmi. Po kakih dveh urah sma končali. Telovadnica je ogromna! Ko sem pogledala na uro, sem ugotovila, da sma zamudili prvo uro. Bila sem vsa od barve, zato sem se odpravila pod tuš, prav tako Alexa. *Hmm.. na tej šoli se počutim vse bolj domače* sem pomislila. Zaslišala sem zvonec, zato sem se odpravila k naslednji uri.
23. maj 2015
u193060
u193060
Next
24. maj 2015
neext
24. maj 2015
next
thumbup
24. maj 2015
Hvala za nexte

****************************************************************************************
Po uri biologije, smo imeli malico. Vsedla sem se poleg Valerie in Alme.
"Hej," sem pozdravila.
"Oi. Kje si bila danes pri prvi uri?" je zanimalo Val.
"Saj nisi špricala ali pač?" je vrtala vame tudi Alma.
"Ne." sem odvrnila.
"Kaj pa potem?"
"Z Alexo sma čistile telovadnico." sem rekla utrujeno. Vprašljivo sta me pogledali.
"Kazenska opravila." Še vedno nista razumeli.
"Zaradi dogodka pri telovadbi nama je ravnateljica določila razna opravila." sem razložila. Zdaj sta obe pokimali.
"Hej, dekleta." se nam je pridružil še Jack. Zasedel je prazen prostor na moji levi.
Čez jedilnico sem opazila Alexo, ki se je smejala bog ve čemu. Pogled sem odmaknila, ko se je zastrmela vame.
"Grem jaz. Adijo." je rekla Alma.
"Pridi, Kayla. Likovno imamo." je rekla Val in me povlekla za rokav. Leno sem se vstala in ji sledila. Super, še več barve. Kot da je nimam že dovolj.
24. maj 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani