Že spet moja nova zgodba, kot sem obljubila. Upam, da vam bo vsem všeč. Hvala vsem, ki ste brali moje prejšnje zgodbe. Kritike dobrodošle! <3
+ Hvala Mety za vse kar mi je pomagala pri tej zgodbi + avtorske pravice za naslov so njene! ;D tudi prvi del je posvečen njej ;**
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.

»Kristina!« sem zaslišala znan glas. Obrnila sem se in videla mojo najboljšo prijateljico. Kar najhitreje je tekla proti meni.
Vsa zadihana se je ustavila, ko je končno stala zraven mene. Potem se je zmagoslavno nasmehnila. »Edwin me je povabil na zabavo,« je izdihnila. Zavila sem z očmi. »Super,« sem rekla. »Daj no Kristina, saj veš da ne boš morala celo življenje živeti v dolgčasu. Edwina sem vprašala če lahko prideš še ti in strinjal se je.« Zažarela je, kot da bi naredila ne vem kakšno stvar, da bi me osrečila. »No pa ne grem,« sem rekla trmasto. Poslala mi je enega tistih njenih pogledov, ko želi kaj od mene. »Ne Lisa, ne boš me prepričala.« Tokrat me je obupano pogledala. »Menda bodo tam samo lepi tipi,« je z upanjem dodala. Joj res je bila neumna, če je mislila, da me bo s tem prepričala. »Ja tipi, ki izkoristijo vsako punco, ki jo srečajo,« sem zavila z očmi. »Kako si dolgočasna. Se niti enkrat ne moraš sprostiti in zabavati?« To vprašanje mi je šlo že na živce. »Oprosti Lisa ampak ne morem. Pitje, kajenje in poljubljanje z bedaki me že ne bodo sprostili. Vsaj ne mene.« Zavzdihnila je in se namrdnila. »Naj ti bo. Te pokličem jutri po zabavi in povem kako je bilo«, se zasmeji. Potem vsa vesela odskaklja naprej proti domu.

Tudi jaz sem se odpravila proti domu in vso pot premišljevala, kako je Lisa neumna. Včasih se kar malo bojim zanjo, da bo dobila kakega fanta ki jo bo že po tednu odvrgel, ona pa bo bila zlomljena za vedno. Tega ji ne bi nikoli privoščila.
Prispela sem do naše navadne hiše, odklenila vrata in vstopila. Ko sem se sezula sem stekla po stopnicah navzgor proti moji sobi. Tam sem odvrgla torbo in se usedla na stol. Ko sem se končno umirila sem iz torbe izvlekla zvezke. Začela sem pisati domačo nalogo. Najprej za angleščino, potem matematiko in na koncu biologijo. Pri ostalih predmetih na srečo ni bilo naloge in tako sem se končno lahko ulegla na posteljo. Potrebovala sem malo miru.
»Doma seeeem,« sem že čez sekundo zaslišala navdušen krik. Zagodrnjala sem. Ali res ne morem imeti niti minute zase? Potem sem zaslišala še korake, ki so hodili po stopnicah in nato tresk vrat. Že čez sekundo so se vrata spet odprla in koraki so prihajali k moji sobi. »Kristinaaaa!« je zakričal moj bratec, ko je odprl vrata moje sobe. Potem se je vrgel zraven mene na mojo posteljo. »Utrujena sem Jacob, kaj ko bi šel še ti malo počivat?,« sem ga prosila. Namrdnil se je. »Vedno počivaš, zame pa nikoli nimaš časa.« »Ni res,« sem ugovarjala. »Je res.« »Ni res.« Povzdignila sem glas. »Je res!« je rekel in me grdo pogledal. Hotela sem mu povedati, da je star komaj 7 let in se ne more primerjati z mano in mojih utrujajočim urnikom. A v sobo je že naslednji trenutek vstopila sestra. »Kaj se pa tu dogaja?« Zavila je z očmi. »Kristina se noče igrati z mano,« je takoj odgovoril Jacob. »A bi lahko že nehala? Danes bi rada mir,« se je oglasila. »Ja saj vem kaj to pomeni. Še en tvoj nov zmenek, ki se bo končal katastrofalno,« sem rekla. Starejša sestra me je srepo pogledala. »Bratec, bi lahko odšel gledati televizijo. S sestrico bi se rada pomenila,« je nenadoma rekla in nakazala Jacobu naj gre. Ta jo je nerad ubogal in stekel po stopnicah navzdol.
Ko se je sestra prepričala, da sva sami je zaprla vrata. Ah zagotovo bova imeli še en beden pogovor. »Kaj bi rada?« sem zamomljala. »Nehaj se vtikati v to kar počnem jaz,« je siknila. »Aja? Da se bo zgodilo isto kot lani?,« sem jo zbodla. Besno me je pogledala, nerada se je spominjala tistega dogodka. »Tisto je že za mano in začenjam znova,« je rekla odločno. »Ja. Najboljše, da greš na zmenek z enim ki kadi, se drogira in pije.« »Saj ga sploh ne poznaš!«, je zavpila. »Ga ti?« Poraženo me je pogledala. »Se mi je kar zdelo. Ne vem zakaj si sploh tako želiš fanta. Ali ne vidiš da ti gre zaradi njih samo še na slabše?« »Nehaj Kristina. Ti sploh ne veš ničesar o ljubezni in fantih«, je zabrusila. »Če še nisem bila na zmenku ne pomeni, da ne vem ničesar. Kaj pa tvoj jok, ki ga slišim vsaj enkrat na mesec? In Liso kako mi razlaga, da je noben sploh ne pogleda? Trapasto, res.« Molčala je. Moja sestra je molčala! »Ne poznaš zabave Kristina,« na koncu zine. Resno? »Ja poznam zabavo ampak jaz se znam zabavati brez pitja, kajenja, drog in fantov. Znam se zabavati sama. Za razliko od tebe.« Pokazala sem ji jezik, potem pa stekla po stopnicah navzdol do Jacoba. Očitno bo trenutno on kar prava družba zame.



a) Kako vam je všeč?
b) Nadaljujem?

Boste brali? :D


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

11. januar 2014
Posveceno meni?! Omg hvala ;*****
ITAK DA NEXT
P.S.: ce hoces loh oglasujees na mojih zgodbicah :3
11. januar 2014
Nzk ;D
Drugač nem uničevala tvojih zgodb + tudi če mam sam tri bralce sem vesela
11. januar 2014
u155534
u155534
a.) d-best
b.) itaq da
neeeeeeeeeeeeeext
12. januar 2014
a) Kako vam je všeč? ASDFGHJKL *_* TO JE TOP!
b) Nadaljujem? JAPP
12. januar 2014
Hvala vama ;D bo pol next
12. januar 2014
a) super je
b) itak
neeeeeext
12. januar 2014
Za prve štiri bralce ;D <3



Jacob je bil zelo vesel, ko me je videl in skupaj sva se šla neke vesoljce. No, pravzaprav sem bila jaz marsovec on pa nek človek, ki me je hotel ubiti. Uau.
»Doma sem,« sem zaslišala glas mame. Pogledala sem na uro, kazala je štiri popoldne. Mama se je prikazala v dnevni sobi, v roki pa je držala Mercatorjevo vrečko. »Bila sem v trgovini,« se je nasmehnila. Vrečko je odložila na mizo. Jacob je takoj stekel in pogledal kaj je v njej. »Bomboni so,« je zakričal od navdušenja in jih potegnil iz vrečke. »Jih bomo potem pojedli,« sem mu rekla in mu vrečko vzela iz rok. Stvari iz trgovine sem zložila na prava mesta, potem pa mami pomagala kuhati. »Kaj bo za jest?« je vprašal Jacob in gledal k nama v kuhinjo. Mami se je zasmejala. »Špageti in solata.« Bratec je od navdušenja začel skakati vsepovsod. Včasih je res čuden.
V kuhinji se je nenadoma pojavila še Nancy. »Mami danes grem ven,« ji je odločno rekla, mene pa ni niti pogledala. »Že spet? No, seveda lahko«, je rekla veselo. Bila sem kar malce jezna nanjo, preveč ji popušča. »Jacob bi bil priden in poklical očija naj pride?«, je čez čas predlagala mami. Očitno je tudi njej začelo iti na živce njegovo skakanje. Takoj je stekel do telefona in ga poklical. Midve z mamo sva medtem že skuhali špagete in omako. Samo še solato je bilo treba in vse bo pripravljeno.
Čez deset minut smo že vsi sedeli pri mizi. Nadevali smo si hrano in začeli jesti. »Mmm kako je okusno,« je rekel Jacob s špageti v ustih. »Dave, danes gre Nancy ven,« je rekla mami očiju in pri tem ošinila mojo starejšo sestro. »Upam, da najdeš pravega,« se je nasmehnil očka. Meni je postalo kar slabo. Kako jo lahko podpira pri vsem tem? Lansko leto je cel mesec prejokala zaradi enega fanta ki je hodil z petimi naenkrat, ona pa ga je tako ljubila. Ampak za čuda je tisto ni izučilo. Nič je ne more.
Na hitro sem pojedla preostanek kosila, potem pa se spravila v sobo. Iz predala sestrine sobe sem potegnila prenosnik in si ga nesla v sobo. Tako ali tako je bil to najin skupni prenosnik. Prižgala sem ga in odšla pogledati na facebook. Neki sošolci so objavili dolgočasne slike sebe. Bedarija. Klikne me Lisa.
Lisa: Zdravo
Jaz: Ja, ja...zdravo
Lisa: Spet slabe volje?
Jaz: Ah Nancy gre spet ven..
Lisa: Joj pusti ji naj malo uživa
Jaz: Mislim, da sem ji že dovolj pustila. Ne vem kako jo lahko tudi ti podpiraš pri vsem tem!
Lisa: Kristina no…
Jaz: Ah pozabi. Raje grem. Adijo!
Vem, da sem ji nesramno odgovorila, a preprosto mi ni bilo do pogovora. Odjavila sem se iz facebooka in odšla poslušati še malo glasbe. Prijelo me je, da bi napisala kakšno pesem. Zaprla sem prenosnik in se usedla za pisalno mizo. V roke sem prijela kemični svinčnik in začela pisati.
--------------------------------------------------
Velika tema, sobo zavzema,
počutim se kot, da sem nema.
Nikjer ni niti malega glasu,
ki bi me zbudil iz strahu.
Čeprav nisem sama, se počutim tako,
to me naredi vedno bolj močnó.
Vem, da se posebna, tako kot je vsak,
vsak je tak, meni enak.
--------------------------------------------------

Spustila sem pisalo iz rok in še enkrat prebrala vso besedilo. Lahko rečem, da sem bila kar zadovoljna. List sem si prilepila na steno zraven drugih pesmi. Potem sem pogledala na uro. Zanimivo, a ko pišem pesem mi čas tako hitro teče, da pozabim na vse ostalo. Nancy je verjetno že zdavnaj odšla na zmenek.
Ker sem postala žejna sem odšla po stopnicah navzdol. Jacob je sedel na sedežni in gledal nek film. »Dovolj bo«, sem mu rekla in z daljincem ugasnila televizijo. Takoj se je začel razburjati. »Spati moraš«, sem rekla. On me je grdo pogledal. »Nisem zaspan.« »O pa si.« Jezno je prekrižal roke na prsih in mi pokazal jezik. Že hip zatem je glasno zazehal. Zasmejala sem se. »Vidiš, spati moraš«, sem rekla. Še preden bi utegnil kaj reči sem ga odnesla po stopnicah gor v njegovo sobo, ki je bila zraven moje in Nancyjine. Položila sem ga na posteljo. Usedla sem se zraven njega in nekaj časa prenašala njegovo godrnjanje. Kar naenkrat ga je zmanjkalo in zaspal je.



a) Nadaljujem?
b) Kakšne teorije, mnenja, karkoli? X'D
12. januar 2014
NEEEXXTTT
Saj bi pokomentirala ampakitak ze prevec vem in nocem izdat
12. januar 2014
u82046
u82046
next
12. januar 2014
Ja Mety boljše za tebe da si tiho
12. januar 2014
Neeeeeeeext
supeeer začetek res kuuul
12. januar 2014
next... meni se zdi da bo zgodbi tema neka stava, ki se bo šla gdo jo bo dobil prvi, saj je precej resna punca in nedostopna
12. januar 2014
ѕυммєя нσℓу∂αуѕ- hvala
Kayice - bomo videli ;D
12. januar 2014
a) Nadaljujem? da si nebi drznila nadaljevati
b) Kakšne teorije, mnenja, karkoli? nop
aja pa nexti čimpreeeeeeej
12. januar 2014
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT
a) Nadaljujem? ne lol kaj to sprašuješ
b) Kakšne teorije, mnenja, karkoli? X'D abeleabele telebajski... lol
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
13. januar 2014
a) seveda
b) nimam komentarja. it's perfect
next
13. januar 2014
u153490
u153490
Neeeeeeeeeeeext <3
Ful je dobro
13. januar 2014
Hvalaa vsem
Jutri
13. januar 2014
Za vse nove bralce :'D Res se vas je nabraloo <333 upam, da vam bo všeč



Potihoma sem stopila iz sobe in zaprla vrata. Pogledala sem na uro, ki je zdaj kazala že skoraj enajst zvečer. Jacob bi res moral začeti hitreje hoditi spat. No, sreča da je jutri sobota. Zopet sem odšla dol in mamo ter očeta zalotila kako sta kričala. Odšla sem v njuno spalnico. »Tiho prosim. Jacob spi«, sem rekla. Takoj sta utihnila in se zastrmela vame. Odšla sem iz sobe in se usedla na kavč. Prižgala sem televizijo in jo dala čisto na tiho potem pa začela gledati nek film. Ne bom mogla zaspati dokler se ne vrne Nancy. To sem preprosto vedela.
Zaslišala sem zvok avtomobila. Stekla sem po stopnicah navzdol, da sestra z zvoncem ne bi koga prebudila. Odklenila sem vrata in počakala, da se je najprej čudovito poslovila od Jacka (seveda z poljubom) potem pa jo hitro potegnila v hišo. Premerila sem jo od glave do pet. Seveda je bila na zmenku v njeni najlepši oblekici z rožicami in na sploh je izgledala čudovito. A nekaj je bilo drugače. Na obrazu ji je ležal zasanjani nasmešek. »In kako je bilo? Te je napil, da me zdaj tako gledaš?«, sem takoj planila nanjo. A moja pripomba je ni ganila, ves čas se je samo smejala. »Bilo je čudovito«, je začela razlagati. Zavila sem z očmi. »Rekel je da sem za njega edina punca in želi biti le z mano. Poleg tega me je vprašal...« »Pa ne mi reč da si rekla 'da' ?«, sem bila jezna. »Seveda sem rekla da. Bolj popolnega fanta si ne bi mogla dobiti.« Najraje bi se z glavo zabila v zid. Kako lahko imam tako zabito sestro? »Resno Nancy? Tip samo blefira. Prepričana sem, da je isto stvar natvezil že veliko puncam.« »Ah, res se mi ne da prepirati s tabo Kristina. Ko boš odrasla boš že domnela vso to stvar«, se je zasmejala. O ne. Moja sestra se je resnično zaljubila v to budalo. Kako bom dva tedna (če bo sploh trajalo tako dolgo) lahko prenašala njene sladke besede o njem? Od slabosti sem se odločila, da grem raje spat. Vsaj dolgo bom lahko spala. Na hitro sem se preoblekla v pižamo in se umila potem pa se končno ulegla v posteljo.
***

»Kristina zbudi se«, sem zaslišala glas mame. Počasi sem odprla oči. Pogledala sem na telefon, da vidim koliko je ura. Bila je že devet. »O moj bog zamudila sem,« sem rekla panično. Vstala sem se in začela nase vlačiti oblačila. »Kristina umiri se,« se je zasmejala mama. Zmedeno sem jo pogledala. »Sobota je, Kristina.« Mami se je začela še bolj smejati jaz pa sem se olajšano usedla nazaj na posteljo. Potem sem jo grdo pogledala. »Ne bi me rabila zbuditi.« »Oprosti no ampak mislila sem če bi odšla z mano v trgovino.« Nasmehnila se mi je. »Samo ne mi reč, da greva nakupovat obleke?« Mama je skomignila z rameni. »Bova videli.« Ta njen pogled sem poznala. Seveda bova odšli v neko trgovino z oblekami, kjer me bo zvlekla v preoblačilnico in mi v roke nadevala kup majic in hlač. Sovražim to. Saj imam oblačila ki so mi še vedno prav. »Prosim?,« me je lepo pogledala. Vdala sem se. Naj ji bo.
Oblekla sem se in skupaj z mamo sva se odpeljali do centra mesta. Tam je bilo na tone trgovin in Nancy je bila tam zagotovo vsaj trikrat na teden. »Pridi Kristina. Vidiš tisto majico?«, je navdušeno rekla mama in me povlekla proti neki trgovini. Včasih se mi zdi, da nisem na noben način podobna nobenemu iz družine. Mama in oče še vedno mislita da sta neka najstnika in se obnašata tako, da me je včasih kar sram. Nancy... no tukaj nimam kaj reči. Jacob pa je preveč hiperaktiven za moje pojme.
»Daj no poskusi to majico,« je rekla mami in mi v roko porinila neko roza stvar. A resno misli da bom to nosila? »Misli si,« sem rekla in ji majico dala nazaj v roke. V nasprotju z mamo in Nancy sem imela popolnoma drugačen stil. Onidve sta se vedno radi oblačili v moderne kavbojke in majice s kratkimi rokavi ter z modernimi dodatki in podobno. Meni je šlo to prav na živce. Rada sem imela preprosta oblačila kot so trenirka in navadna majica, ki ni bila nič posebnega. »No prav. Kaj pa te hlače?« Pokazala je na kratke hlače rdeče barve preprostega materijala. »No, naj ti bo. Ampak samo to,« sem zavzdihnila. Odhitela sem v preoblačilnico in se preoblekla v njih. Bile so mi kot ulite in v njih sem se počutila zelo udobno. Sklenila sem da jih vzamem.
Ko sem bila ponovno v svojih prejšnjih hlačah sem odšla do mame in ji povedala da so mi hlače všeč. Potem je odšla še ona poiskati nekaj zase in čez pol ure sva končno stali pri blagajni. Na hitro sva plačali potem pa se napotili nazaj proti domu. »To je bilo zadnjič, ko sem šla s tabo,« sem izčrpano rekla v avtu. Mama se mi je nasmehnila. »Hvala ti. Saj veš da brez tebe ne bi zmogla,« je rekla. »Naslednjič s sabo raje vzemi Nancy,« sem ignorirala njeno pohvalo. »No, saj jo bi pa je odšla k Jacku,« je skomignila z rameni. Izbuljila sem oči. Nancy je že pred deveto zjutraj odšla k njenemu novemu fantu? Ob sobotah se še za denar ne bi zbudila tako hitro. Očitno je res izgubila pamet.



a) Nadaljujem? :'DD
Pa če bote povedli kaka mnenja kar napišite, da nem vedno znova spraševala X'D
14. januar 2014
seveda
14. januar 2014
Next
14. januar 2014
u155534
u155534
Itaq moreš nadaljevat
Neeeeeeeeeeeext :-))
15. januar 2014
u153490
u153490
neeeeeeeext
15. januar 2014
neeeeeeeeeeeeeeext!
15. januar 2014
O moj bog. Tole je tako popolno. Ljubim tvoje zgodbe.
Neext
15. januar 2014
Hvala ti <3
Verjetno ne bo dans, ker sem lena Jutrii
15. januar 2014
HVALA VSEEM ;D Res ste najboljši Nevem če bote dobli še ka nextov tem tednu, ker me za vikend ni X'D



Mami je parkirala pred hišo. Vzeli sva vrečki oblek, ki sva jih nakupili, potem pa odšli v hišo. »Kristinaaa! Mami!,« se je zadrl Jacob takoj ko sva vstopili.
Že naslednji trenutek je pred nama stal moj mlajši bratec in naju obe objel, kot, da naju že več dni ni videl. »Kje sta bili?,« je žalostno vprašal. Zasmejala sem se. »V trgovini,« je rekla mama. »Ampak pustile ste me samega.« Razočarano je pogledal v tla, potem pa spet proti nama. »Kje je pa Nancy?,« je vprašal. Namrdnila sem se in pogledala stran. »Pri Jacku,« je odgovorila mama. Podala mi je nekaj vrečk in odpravili smo se v dnevno sobo. »Je to njen novi ljubček?« je vprašal Jacob resno. Mama se je zahihitala. »Ja to je on.« Potem je začel Jacob razlagati o neki njegovi sošolki po imenu Maja. Kolikor sem razbrala mu je všeč. Oh lepo prosim, komaj v drugem razredu je. Ljubezen je bedna.
Vsa oblačila, ki sva jih nakupili sem pospravila in se potem usedla na sedežno. Jack se je usedel v moje naročje in prižgala sem televizijo. Takoj sem prestavila na program za akcijski film in napeto gledala. »Hočem risanko,« je čez nekaj sekund rekel bratec. Nisem ga poslušala. »Kristina, ubogaj ga,« se je oglasila mama iz kuhinje. Jezno sem prestavila na program z risankami. Kako nepravično.
Ko se je Jacob končno naveličal vseh risank, sem ugasnila televizijo in odšla mami pomagat pri pripravi kosila. Danes sva delali čufte z omako in pire krompirjem ter paradižnikovo solato. Ker sva bili dve sva hitro vse pripravili. Pa še Jacob naju ni motil, saj je pridno risal svoje pošasti. Ko sva vse pripravili je šla mama poklicati Nancy, jaz pa očeta. Povedala sem mu naj pride na kosilo. Bil je namreč tudi danes v službi pa četudi je sobota. »In, Nancy pride?« sem po klicu radovedno vprašala mamo. »Ja pride. In pride z Jackom, da nam ga bo predstavila,« je bila vesela. Spet sem postala slabe volje. Poskusila ga bom ignorirati.
Ati je bil že doma, ko je zazvonilo pri vratih. Ker nisem hotela iti odpreti je z veseljem odšel Jacob. Komaj je čakal da spozna Jacka. Ne vem zakaj. »Prosim bodi prijazna do njega,« mi je na uho zašepetala mama. »Jaja,« sem zagodrnjala. Že naslednji hip je v sobo vstopil fant, ki je za roko držal Nancy. Premerila sem ga od glave do nog. Imel je kratke rjave lase in modre oči. Bil je velik in postaven. No, meni je izgledal čisto enak kot vsi drugi fantje ki hočejo več deklet hkrati. »Dober dan,« je rekel in se nasmehnil mojima staršema. Podal jima je roko in oba sta se predstavila. »No to je Jacob moj mlajši bratec,« je potem Nancy predstavila Jacoba Jacku in on mu je z veseljem dal roko. »Oh nekaj imam zate,« je rekel Jack in Jacobu v roko položil čokoladico. Začel je skakati od veselja. Ja seveda je Jack to že od začetka načrtoval, samo da se bi vsem prikupil. No meni se ne bo. »No...in to je moja mlajša sestra Kristina,« je na koncu živčno rekla Nancy in pokazala name. Jack mi je ponudil roko v katero sem samo strmela. Pogledala sem proti Nancy ki mi je z pogledom povedala, da naj sem prijazna ali pa sem mrtva. Ampak je nisem ubogala. Obrnila sem se stran in Jack je presenečeno strmel za mano. »Ah ne zameri ji, včasih je malo čudna,« je Nancy dejala svojemu novemu fantu. Jaz, čudna? Če je kdo čuden je to ona!
Posedli smo se za mizo in začeli jesti. Oče je začel Jacka zasliševati, tako kot vsakega do zdaj. »In koliko si star? Kje študiraš? Kje sta se z Nancy spoznala?« je spraševal običajna vprašanja. Bila sem jih že kar malo naveličana. »Star sem 20 kar pomeni da sem dve leti starejši od Nancy. Študiram pa v istem kraju in sicer medicino. Nancy sem spoznal na eni zabavi in sem jo povabil ven.« Mama in oče sta prijazno prikimala, jaz pa sem prhnila. »Bedarija,« sem rekla naglas. Vsi so se obrnili k meni in vsi razen Jacka so me grdo pogledali. »Se opravičujem, moja hčer zna biti težka,« je rekel oče opravičujoče. »Je že v redu, razumem,« se je nasmehnil Jack in me z zanimanjem pogledal, kot da me hoče oceniti. Ja zagotovo me razume, ja. A raje sem ostala tiho, da ne bom ''morala trpeti pod udarci moje sestre''. Sama pri sebi sem se zasmejala.
Po kosilu sta mami in ati odšla na sprehod, ostali pa smo se posedli po kavču. Bilo mi je bedno, da sem morala biti tam še z nekim bedakom, a nisem hotela kar oditi. Hotela sem ugotoviti kaj moja sestra sploh vidi na njem. »No in Kristina, na katero šolo hodiš?« me nenadoma vpraša Jack. Začudeno sem ga pogledala. Od kdaj se pa on zanima zame? Aja, zagotovo se mi želi samo prikupiti. »Jaz ne hodim v šolo. Cel dan sem doma ali pa beračim pri sosedih,« sem rekla in komaj zadrževala smeh. Nancy me skoraj brcnila, Jack pa se je smejal, kot da mu je resnično smešno. »Kako si trapasta Kristina. Če te zanima hodi v srednjo šolo Anne Stewartove. Enako kot jaz,« odgovori moja sestra in se nasmehne Jacku. »Aha. Dobra šola,« reče in se nasmehne. »Ali si hodil tja?« je presenečena Nancy. »Ne samo moji prijatelji so bili tam. Menda jim je bilo zelo všeč.« Nancy samo veselo prikima. »Jack lahko sedem tebi na kolena?« se je oglasil Jacob in s tem prekinil napetost med nami. »Seveda.« Jacob hitro steče do njega. Jack ga dvigne v naročje in ga poboža po laseh. Pogledala sem stran. Jacob se še nikoli ni z nekom tako hitro spoprijateljil kot z njim. In to mi ni bilo všeč. »Si bila vedno taka?« zaslišim vprašanje. Komaj čez nekaj sekund spoznam, da je bilo vprašanje namenjeno meni. »Kaka?« sem ga grdo pogledala. Nancy se je zasmejala. »Zagotovo veš kaj je mislil,« se vmeša. »Kaj pa če ne vem?« Moja sestra je zavzdihnila. Včasih sem ji šla kar pošteno na živce. »Tako... zatežena? In zaprta vase?« je z nasmeškom vprašal Jack. Zasmejala sem se. Jaz zaprta vase? »Resno? Ali zgledam tako kot, da sem zatežena in ves čas zaprta vase?« sem tokrat vprašala malo bolj resno. »Se hecaš? Kristina ti SI takšna,« se spet oglasi sestra. Jacob je vprašujoče pogledal vse tri, medtem ko sem jaz jezno opazovala mlad parček ki se mi je smejal. »Kaj sta mislila s tem?« se je oglasil Jacob. »Da je tečna,« se zasmeje Nancy. Jacob me zamišljeno pogleda. »Res je vcasih tecna,« spregovori. Besna se zazrem v njega. Še on me je pustil na cedilu.
»Ah pozabi,« se nasmehne Jack. »V kateri letnik hodiš?« Me zaslišuje ali kaj? In poleg tega se me to drzne vprašati po tem ko me je razjezil. Kakšen bedak. »V desetega«, zagodrnjam jezno. »Pusti jo Jack. Ničesar ti ne bo povedala zdaj ko si jo tako razjezil. Hodi v drugi letnik in stara je šestnajst.« Ne morem verjeti da moja sestra izdaja moje podatke kar nekemu tujcu, ki se norčuje iz mene.
Na srečo smo s tem končali pogovor in parček je pobegnil po stopnicah navzgor v Nancyino sobo. »Kam pa gresta?« se je oglasil moj bratec. »Pusti ju. Najverjetneje bosta privabljala golobe in to res ni zanimivo za gledati,« rečem nejevoljno. »Res? To bi pa rad videl,« se zasmeje bratec. »Raje ne, hitro bojo mrtvi,« rečem in se obrnem na drugo stran. Hotela sem mir.



a) Nadaljujem?
16. januar 2014
jaaaaaaaaaa
neeeeeeeeeeext
super je, komaj čakam naslednji next
16. januar 2014
No jaz grem in me cel vikend ne bo ;D Next pride v nedeljo al pa v ponedeljek.
Lepo se mejte!
17. januar 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani