Hej Hej!!!
Ta tema bo namenjena bralcem in navdušencem zgodbic.
Lahko sami napišete kaj bi želeli brat ali napišetekaj bi brali npr:horror, romantiko, nadnaravo,...
Pišem ideje!!!!!!


PRAVILA:
-se ne kregamo
-ne dajemo oglasov svojih zgodbic
-ne žalimo
-Mnenje za zgodbo lahko da vsak!!!!Prijava za oddajo zgodbe:
-ime
-Kakšno zgodbo bi želel

Rabim 5 prijav za 1. zgodbo.
09. september 2018
Next
09. september 2018
Hvala
09. september 2018
Next!
15. september 2018
u233608
u233608
Next
15. september 2018
Hvala vse.
Evo prve zgodbe


1. / Zaročenka
Pogled sme usmerila v ogledalo. Zenice sem imela široke in obraz utrujen. Močno sem se raztegnila in ovila v brisačo.
Kakšen dan!sem si utrujeno rekla. Hitro sem se obrisala z brisačo in nadela spalna oblačila, lasje pa sem pustila svobodo. Umila sem si še zobe in se odpravila proti spalni sobi.
»Dragi kaj pa bova jutri počela«mu rečem in se mu ovijem v objem.
Začudeno me je pogledal in mi odstranil roke. »Nwm, trenutno se zavedam samo, da sem zaspan. Lahko noč«poljub mi je naklonil na čelo in se ulegel.
Zaskrbljeno sem ga pogledala in se vlegla na posteljo. Zakaj je naenkrat tako odklonilen do mene?Kaj sem mu naredla?
Poskušala sem zaspati ampak mi glava ni dopustila. Vstala sem se in odšla po kozarec vode. Ko sem se vračala je Gega(moj zaročenec)že trdno spal.
Ura je bila 23:00 v noč in telefon na nočni omarici je zazvonik. Sprva sem mislila,da ima nastavljeno budilko vedar je zvonec zazvonil samo enkrat. Vsedla sem se v sedeč položaj in pogledala proti telefonu. Sms je dobil sem pomislila. Od koga le?
Še enkrat sem preverila,če Grega spi in zgrabila telefon na nočni umarici. Kodo sem po 4 poskusih ugotovila in tako preverila sms. Kdo? Oči so se mi na široko odprel saj nisem verjela,da je to res.
-sms-
'Danes ob 02:00 uri pred kavarno. Čakala te bom'
-konec smsa-
Nisem verjela. Vara me. Z Gregom sva že 1 leto skupaj pa mu najina zaroka prav nič ne pomeni. Nisem zdržala in solze žalosti sem spustila po licu.
Odšla sem v kopalnico kjer sem spustila vso jezo in žalost iz sebe. Kakšna budala sem. Kako dolgo je že to delal?Kako dolgo me že vara?
V par minutah sem se zbrala in odšla proti postelji. Poskušala sem zaspat saj moram izvedet s kom me vara.
Ob 02:00 zjutraj
Stresla sem se. Glasen zvok vhodnih vrat me je prebudil. »Grega?«rečem preden se spomnim na sms sporočilo. »Seveda. K ljubici je šel. Prasec? Bom mu jaz pokazala z kom ima opravke«
V kopalnici sem si uredila obraz, oblekla v črna oblačila in čez glavo nadela kapo. Zaklenila sem vrata in mu sledila.
Noč je bila črna in mračna. Malo me je bilo strah ampak pogub in hrabrost me je vlekla naprej. Skozi ulice sem se skrivala za grmovjem in upala,da me ne vidi. Šel je mimo par stanovanj in se ni ustavil jaz pa sem se mu še vedno spretno skrila.
Iz žepa je vzel telefon in pisal. 'Prasec!'pomislim in skrčim roke v pest.
Čez par metrvo se je ustavil in opazoval naokrog. Pazil je,da noben ne vidi.
Stala sem za betonsko steno in ga gledala. Počutila sem se kot hijena za plenom.
Zraven sem še imela telefon, da njegovi sestri pokažem kakšen prasec je. Z njegovo sestro sva dobri prijateljici kar je za mene dobra točka za njega pa slaba.
Od daljine sem zagledala temno postavo dokler se ni približala in bližala in bližala in bližala…..bližala…..bližala…..
Ženska? Svetle lasi? V rdeči obleki in črnem ogrnijalom?
Prijela sta se za roko kot par in odšla niz ulic naprej. Sledila sem in se pretno skrivala.
Št 103. Preberem na hiši. Spet sem padla v jok in se vsedla na bližnjo klop. Zakaj? Zakaj me je zaprosil in nato varal?
Smilil sem se samemu sebi,da sem mislila,da sem njegova edina. Obrisala sem si solze in v roke vzela 2L vode, ki sta stali pri hiši in vstopila v vanjo. Začudila sem se zakaj ni bila zaklenjena vendar sta tolko zainteresirana za drugo stvar, da sta pozabila.
Vsak korak sem naredila previdno saj nisem hotla,da se zavedata , da je kdo v hiši.
V sobi sem zaslišala sex zvok in odprla vrata. V roke sem držala telefon in slikala zgodovinski pomemnt kjer sta bila oba gola in v sex položajo.
»Zgodovinska slika. Čestitiam, lep par sta. Pa ne vrni se domov. Čav?!«
Vrat esem grobo zaprla in odšla. Hoja proti domu je bila mučna. Roke so se mi tresel in razmišljanje o prejšenjem dogodku,ki mi ni šel iz glave.
Nora sem, Nora ker sem ga ljubila.
V razmišlanju sem sploh nisem zavedla,da je bila tema. In naenkrat me je prijel strah. Hodla sem čim hitreje dokler…..nisem slišala zvok. Zazdel se mi je kot koraki ampak….saj mi noben ne bi sledil ob tej uri. Ali pač?
Korake sem poskešla in pospešla dokler sem lahko zadihala saj sem bila že doma. Vrata sem zaklenila. In odšla proti spalnici. Hitro sem sparkirala njegova oblačila v kovček in v roke prijela telefon.
Odprla sem fb stran se prijavila kot Grega (vedela sem njegovo gleslo) in naložila njegovo kočljivo fotografijo. Hahahah!Se nasmejim ker sem zavladala situacijo in ga osramotila. Verjetno bo mislil,da mu je nekdo vdrl ali pa ne. Ni mi mar.
Uživaj Grega.

The end
16. september 2018
u235843
u235843
Če ne bo drug bom pa jaz začela Next res dobra zgodba!
07. november 2018
Next
07. november 2018
Next bo ko mi bodo šinile kakšne ideje....hvala za branje
07. november 2018

2./Oddaljena

Zgodilo se je poletnega dne ,ko sva bila na travniku in sva si privoščila piknik. Pobožal me je po licu in mi poklonil nekaj lepih besed. Globoko sem se zazrla in začutila trenutke, ko sem se prvič zaljubila v njega. V usta mi je dal jagodo,ki je bila oblita z belo čokolado. Trenutki z njimi so bili božanski in ob njemu sem se počutila ljubljeno in željno. Kmalu sva pospravila košarico saj se je začelo temnit. Do doma sva imela le nekaj minut in se sprehodila zapletena v roki. Privoščila sva si topel čaj in ob slikah spominjala na preteklost,ki sva jo imela. Zaupala sem še mu,da grem jutri v Amsterdam za 2tedna kjer živita moja mama,oče da ju obiščem. Pokimal je in rekel naj se pazim na sebe. Objela sem ga v zahvalo,da ni bil jezen,da grem. ,,Pisala ti bom vsaki dan'' mu rečem. Šlo je že pozno v noč in Gregorju sem predlagala,da si bi ogledala film,začel je zehat še preden sem kaj rekla ,,Ljubica,spat grem. Zaspan sem. ''Poljubil me je na čelo in odšel. Misli so se mi vrtele na vse strani in glavno vprašanje je bilo zakaj je naenkrat odšel. Nisem ga razumela ampak sem film začela gledati sama. Dear Johne film je bil poln emocij in čustev dveh partnerjev drug do drugega. Pomislila sem na Gregorja in mene,ki si v zadnjih dneh sploh nisva bila podobna. Film je tekel naprej in sploh ugotovila nisem kdaj sem zaspal na kavču. Ura je zazvonila in kazala 7 zjutraj. Odšla sem po kovčke in jih postavila pred vhodna vrata, ustavila sem se še pred spalnico kjer skupaj spima vendar Gregorja ni bilo do tam. Začudeno sem pogledala in se kljub temu odpravila proti letališču. Vso pot sem se obadala z mislijo kje je Gregor?Vendar sem na koncu ugotovila,da je bolje,da uživam v izleto kot pa da se skrbim. Prišla sem do letališča in po 2h mi je že peljalo letalo. Vožnja je bila dola vendar sem z knjigo odpravila dolgčas. Hitro sem odšla do stanovanja in mama me je že veselo čakala pred vrati in toplo objela. Oče se je le nasmejal in vprašal,če sem lačna. Skupaj smo imeli kosilo in pogovarajli smo se kako je moja zveza z Gregorjem. Potrdila sem jima,da sva vredu in da sva, da me je včeraj presenetil z romantičnim piknikom. Bila sta vesela za mene. Po kosilo smo vsi šli delat po svoje in tako sem jaz odšla v sobo pakirat stvari v omaro. Odprla sem si računalnik in prek skypa poklicala Gregorja. Klic je vrtel številko kar nekaj krat in na koncu,ko sem že obupala se je je javil.
Gregor: ,,Hej ljubica. Kako kaj v Amsterdamu''
Jaz:,,vredu je čeprav me zanima kje si bil ti danes zjutraj ,ko se ti hotla reči adijo?''
Gregor:,,Šel sem po nekaj v trgovino ker sem zjutraj ugotovil,da bi ti lahko zajtrk naredil pa si mi neke sestavine zmanjkale pa že pred tem odšla.''
Besede nisem premlela takoj vendar se mi je ta izgovor zdel numen.
Jaz:,,aha,tudi prav. In kako si ti?
Gregor:,,vredu čeprav te pogrešam….''
Ko je izgovoril te besede mu nisem verjela ker je med tem ledal na telefon. Wtf.
Jaz:,,ti je kdo kaj lepega napisal''
Gregor:,,nič takšnega samo z Manuelom si pišema,če bo danes gledal tekmo pri meni.''
Pokimala sem mu čeprav sem hotela slišat ,da me ima rad in da naj pridem nazaj pa se vržem mu v objem.
Jaz:,,vredu ljubi. Te pokličem jutri spet,okej……''
Gregor:,,prav'''
Odgovoril in še preden sem mu poslala zračni poljub je klic izklopil. Zavrelo je v meni ker nisem vedla kaj ga je naenkrat spopadlo.
Preoblekla sem se in odšla v galerijo. Galerija je bila majhna soba,ki sem si jo zgradila pri 20 letih ,čez leta ko sta mama in ata ostala sama je nastala garaža in sedaj,ko vsaki drugi mesec pridem k njiju je nastala galerija. Tukaj sem se počutila svobodna ker je to bil edini prostor v katerem sem z barvami ustvarjala in risala. Jezo sem spravljala na papir in se s tem sprostil. Ne razumem Gregorja pa čeprav ga ljubim ,odkar sem šla nevem če on mene oz. sploh nevem ali mu naj zaupam glede te tekmel. Barve sem kar vrgla na platno in naenkrat le v nekja sekundah je nastala prekrasna slika. Ponosna sem na sebe sta mi rekla starša že pred leti ko sta zaledala kako dobro rišem zato sem tudi te slike prodajal in ceno tudi temu prilagodila. Risala sem tudi nanju z Gregorjem,ko sva bila skupaj sem smejala in bila res ljubljena vendar nevem kaj se lahko le v nekaj urah spremeni čeprav sva se še včeraj razumela. Postajala je noč in ves dan sem prebledela v galeriji. Pospravila sem čopiče,si umila roke in se odpravila v sobo. Večerje nisem mogla jest samo kozarec vode se mi je prilegal.
Zgodaj zjutraj sem spet prižgala računalnik in vklopila skyp. Poklicala sem gregorja. Spet se ni oglas in tik pred koncem sem zaslišala glas in obraz. ,,Hej'' mu rečem in se mu toplo nasmejim. ,,Hej….mmm…zdaj se ne morem pogovarjat ker je prišel Filip in gledama ponovitev tekme…..je kaj nujnega…..''strmela sem v ekran v čistem šoku. Od kdar te nima več časa za mene?sem se vprašala. ,,Mmm…mislila sem te vprašat,če si kaj razmišljal kje bi se poroka odvijala.?'' Gledala sem ga in nemo je gledal v tla kot ,da ne ve o čem govorim. ,,Ja…razmišlajl sem ,da bi bila lahko blizu mojega doma ,blizu od cerkvice ko sva bila enkrat.''je izstrelil kot da ne ve da je tista cerkva najbolj grša kar sem jih kdaj vidla. ,,Nevem greor.ni mi všeč.'' ,,Prav …mmmm…po kozarec vode si grem pa ti še nekja povem počakaj okej….'' ,,Okej,,,
Čakala sem in čakala dokler……..,,Hej. Gregor,kje imaš ti …….brisačo'' Oči sem razprla in upala da ma varajo ,,,Mmm….aha….ti si tista Filip in Manuel o čem sva se pogovarjala………Gregor pridi malo sem''sem nežno rekla in se vzdržala,da ne bi zavrela.
,,Veš Gregor moja največja napaka ki bi jo naredila v življenju bi bila,da bi se poročila z tabo in zdaj vem da nisi bil vreden niti košča moje ljubezni. Uživaj z cipi. ,,
Pogovora nisem takoj prekinila ker reakcija od te cipe je bila za neprecenljiva. ,,In zraven tega Gregor….hvala ti za prelepo sliko z tvojo cipo. Uživaj!''

The end.
___________________________________
kako vam je všče ta del?
25. maj 2019
Obe prebrani zgodbici sta ful dobri Edino malo me motijo tvoje pravopisne napakice, ni pa tok hudo.
30. maj 2019
hvala,za še več zgodbic prosim oglašuj
02. junij 2019
Živjo, nebi rada motila. A vseeno, če koga zanima moj blog, naj prečekira povezavo: https://obvladajzivljenje.home.blog/
28. julij 2019
ne oglasuj
28. julij 2019
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg